|
Cuda Eucharystyczne?
|
|
03.05.2010, 00:28
03.05.2010, 09:48
Liczba postów: 23,471
Liczba wątków: 241 Dołączył: 08.2005 Reputacja: 1,399 Płeć: mężczyzna Wyznanie: Schabizm-kaszankizm
Według mnie filmik udowadnia, że oczywiście Bóg chrześcijański istnieje, że chrześcijaństwo to coś a la przerażający kult voo-doo dla ludzi jarających się krwią (jakby co, to nie mój tekst tylko Kilgora), i że chrześcijanie to jacyś mroczni kanibale żrący czyjeś mięcho.
Bardziej na poważnie: Serratia marcescens Cytat:Dzięki wytwarzaniu czerwonego pigmentu (prodigiozyny[1]) oraz zdolności wzrostu na skrobi zawartej w chlebie, to właśnie ta bakteria mogła być odpowiedzialna za niektóre przypadki nazywane cudami eucharystycznymi, polegającymi na pojawieniu się substancji przypominającej krew na hostii.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche ---
Polska trwa i trwa mać
03.05.2010, 10:56
A co z tymi różnymi badaniami? Facet wyciął kawałek serca z prosektorium? A może badania przeprowadzali "odpowiedni" specjaliści? To by tlumaczyło fakt że próbki z dwóch różnych miejsc miały by pochodzsić od tej samej osoby?
poelvam jeszcze ten tekst: http://adonai.pl/sakramenty/eucharystia/?id=31
03.05.2010, 16:08
Każdy pewnie słyszał o cudzie w Lanciano. Znalazłem skany oryginalnego artykułu, który podobno udowadnia ten cud (po włosku) oraz analizę tegoż artykułu (po angielsku):
http://docs.google.com/fileview?id=0B9kN...MTNj&hl=en (najlepsza jest tabelka na stronie 18 ) http://arumanchan.blogspot.com/2008/08/e...no_12.html Poza tym Linoli to katolik, a na dodatek wiedział, że bada serce związane z cudem. Wniosek: w Lanciano cudu raczej niet. EDIT: Streszczenie dla pracowitych inaczej: 1. Krew z Lanciano ma inny skład chemiczny niż ludzka 2. Nie zaobserwowano komórek krwi 3. Znaleziono cząstki pochodzenia roślinnego 4. Zaczynało gnić 5. Wniosek Linolego: jest to świeżuteńki kawałek ciała ludzkiego
03.05.2010, 16:49
Liczba wątków: 241 Dołączył: 08.2005 Reputacja: 1,399 Płeć: mężczyzna Wyznanie: Schabizm-kaszankizm
Ten Linoli, to szczwany lis musi być w takim razie.
Cytat:A co z tymi różnymi badaniami? Poczytaj to, co zapodał Windziarz.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche ---
Polska trwa i trwa mać
03.05.2010, 17:21
03.05.2010, 22:22
Dlatego przydałyby się konkretne artykuły z tymi badaniami, wyniki podpisane przez jakichś naukowców, a nie tylko stwierdzenie na poziomie "talibowie wylądowali w Klewkach".
Jak to mówią w internetach: Pics or it didn't happen. W takich dziwnych sprawach nie ma co wierzyć źródłom pośrednim. Wszelakie nautilusy czy prawdy24 twierdzą, że źródło X udowadnia Y, ale gdy się w końcu po wielu trudach i znojach owo źródło X znajdzie, zwykle okazuje się, z tym Y to jakaś ściema. Tak jest z Lanciano, a jak jest z Buenos Aires – można oceniać dopiero po przeczytaniu wyników badań.
05.05.2010, 16:16
A propos cudów, coś o Sokółce cicho się zrobiło. Pewnie agenci z Watykanu wykryli, że to pic na wodę ;P
I'm an atheist, and that's it. I believe there's nothing we can know except that we should be kind to each other and do what we can for other people.
06.05.2010, 22:49
ofiara złożona na Krzyżu Jezusa jeest uobecniana już od ponad 2000 lat.Dzień w dzień możemy być jej świadkami uczestnicząc w ofierze Mszy Św. Co do Cudów Eucharysrycznych to trudno zaprzeczyć ich prawdziwości, każda sprawa jest latami badana. Właśnie dlatego o Sokółce narazie cicho bo nie jest to potwierdzone przez Watykan. W swoim czasie pewnie zosanie to dokładnie udokumentowane.
06.05.2010, 22:58
Windziarz napisał(a):Każdy pewnie słyszał o cudzie w Lanciano. Ja nie słyszałem. :lups: Kurwa, co ja powiem mamie przy świątecznym stole? :>
06.05.2010, 22:59
NoBody
Unregistered Jajacek napisał(a):Że nie jesz mięsa. :pWindziarz napisał(a):Każdy pewnie słyszał o cudzie w Lanciano.Ja nie słyszałem. :lups:
06.05.2010, 23:48
Goliat napisał(a):Właśnie dlatego o Sokółce narazie cicho bo nie jest to potwierdzone przez Watykan. W swoim czasie pewnie zosanie to dokładnie udokumentowane. Dlaczego w takim razie nie zgodzą się na analizę choć fragmentu tego mięśnia. Mogłoby być to przeprowadzone nawet w obecności duchownych gdyby bali się zbeszczeszczenia. ![]() EH
07.05.2010, 17:24
Liczba wątków: 241 Dołączył: 08.2005 Reputacja: 1,399 Płeć: mężczyzna Wyznanie: Schabizm-kaszankizm Goliat napisał(a):ofiara złożona na Krzyżu Jezusa jeest uobecniana już od ponad 2000 lat.Dzień w dzień możemy być jej świadkami uczestnicząc w ofierze Mszy Św. Co do Cudów Eucharysrycznych to trudno zaprzeczyć ich prawdziwości, każda sprawa jest latami badana. Właśnie dlatego o Sokółce narazie cicho bo nie jest to potwierdzone przez Watykan. W swoim czasie pewnie zosanie to dokładnie udokumentowane. Powinieneś się uobecnić na kozetce u psychiatry. Cytat:Dzień w dzień możemy być jej świadkami uczestnicząc w ofierze Mszy Św. Uczciwiej byłoby napisać, że dzień w dzień szamacie zwykły chleb wierząc, że zjadacie człowieka i Boga.
---
Nietzsche ---
Polska trwa i trwa mać
07.05.2010, 20:40
lumberjack przepraszam Cię bardzo ale dlaczego mnie obrażasz? czy powiedziałem coś obrażliwego w twoim kierunku? wyśmiewałem się z Twojego punktu widzenia? jestem katolikem i nie chćę nikogo nawracać, pochodze z małego miasta gdzie 100% ludzi to Katolicy więc ciężko mi spodkać się z odmiennym punktem myślenia.
A co do badań w Sokółcec to były prowadzone przez niezależnego doktora, ale nie jestem tego pewny bo wiem to z TV (leciał jakieś 2 miesiące temu na Polsacie progrm o tym cudzie)
07.05.2010, 20:52
Przepraszam.
Wróciłem z pracy rozdrażniony, wchodzę na forum i widzę gościa, który pisze o prawdziwości Cudów Eucharystycznych. Jak Ty byś zareagował w mojej sytuacji?
---
Nietzsche ---
Polska trwa i trwa mać
07.05.2010, 21:44
Goliat napisał(a):ofiara złożona na Krzyżu Jezusa jeest uobecniana już od ponad 2000 lat.Dzień w dzień możemy być jej świadkami uczestnicząc w ofierze Mszy Św. Co do Cudów Eucharysrycznych to trudno zaprzeczyć ich prawdziwości, każda sprawa jest latami badana. Właśnie dlatego o Sokółce narazie cicho bo nie jest to potwierdzone przez Watykan. W swoim czasie pewnie zosanie to dokładnie udokumentowane.A będzie z tego publikacja w czymś co posiada impact factor? PS Wydoroślej!
W chrześcijaństwie najbardziej lubię to, że nie jest islamem - Pat Condell
07.05.2010, 22:00
Goliat napisał(a):pochodze z małego miasta gdzie 100% ludzi to KatolicyŻyję już dosyć długo na tym świecie, ale takiego miasta nie spotkałem.... Możesz dać namiary na ten skansen?
07.05.2010, 22:15
Grybów- małopolska
a co do cudu w Sokółce to tak było sobie takie coś co Wy nazywacie "chlebem", leżało to sobie pare dni w wdzie, więc na ludzki rozum tego nie powinno być bo powinno się rozpuścic. wnioskując coś w tym musi być
07.05.2010, 23:59
No tak, leżało, a Ty o tym wiesz, bo czuwałeś przy tym przez te wszystkie dni i w ogóle... Pics&Vids&Analysys or it didn't happen
I'm an atheist, and that's it. I believe there's nothing we can know except that we should be kind to each other and do what we can for other people.
08.05.2010, 14:06
Goliat napisał(a):Grybów- małopolskaTo jeszcze nic. W moim domu to jest Sokółka do kwadratu. Cytat: na ludzki rozum tego nie powinno być bo powinno się rozpuścicW jaki sposób (jakimi metodami) wykluczono oszustwo?
W chrześcijaństwie najbardziej lubię to, że nie jest islamem - Pat Condell
|
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

![[Obrazek: Banner-the-skywalker-family-10169607-600-120.jpg]](http://images2.fanpop.com/image/photos/10100000/Banner-the-skywalker-family-10169607-600-120.jpg)