To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Co obecnie czytacie?
"Trzecie Rzesza. Nowa historia." Michael Burleigh
Odpowiedz
Wywieranie wpływu na ludzi - Robert Cialdini

Miałem zamiar przeczytać, ale jakoś nie potrafię się za to ostatnio zabrać.
Odpowiedz
Nie obraź się, ale podobnie pisałeś o Schopenhauerze i paru innych książkach. Nie idzie Ci zbyt dobrze czytanie? Problemy z koncentracją, czy coś?
[SIZE=1][SIZE=2][SIZE=1][SIZE=2]Burdel na forum powstaje, gdy moderatorzy forum postanawiają sprzeciwić się części działań członków Ekipy Honor.

Czat / IRC: http://pokazywarka.pl/jpqkgu/ - prosta instrukcja dołączania.[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE]
Odpowiedz
Już mówiłem, że się nie mam zamiaru na nikogo z Was obrażać, olać forum albo coś. Z czytaniem jako takim nie mam żadnych problemów, z koncentracją tylko czasami. Jeśli tekst jest wciągający to bez problemu mogę przeczytać cały. Tylko właśnie jest ten jeden warunek, tekst musi mnie czymś przyciągnąć. A w przypadku obu wymienionych tytułów nie znalazłem czegoś aż tak dla mnie ciekawego jak na przykład w Folwarku Zwierzęcym. Książki co prawda przez Ciebie polecane i zawierające pewnie jakieś interesujące informacje nie do końca mnie nie zainteresowały. I ot cały problem.
Odpowiedz
Gocku - Nie sposób penetrować SF bez języka an(g)ielskiego. Fantastyka przestała być ubogim krewnym, choć krytyka nie nadąża. Dobre pozycje popularnonaukowe wychodzą u nas w dziwnych układach i czekać często trzeba na darmo.
Odpowiedz
Proces Kafki, ale raczej rzucam na stronie 140 ten chłam...
Odpowiedz
Kilka dni temu byłem w bibliotece i sobie wypożyczyłem, Ludzkie, arcyludzkie-Nietzsche.
"Człowiek cnotliwy dobre wypowiada słowa, ale nie zawsze ten, kto dobre powiedział słowo, jest cnotliwy."
-Konfucjusz
Odpowiedz
Zassałem sobie ebook i zaczynam czytać to:

http://ecx.images-amazon.com/images/I/51...SL500_.jpg

hehehe a trafiłem na to przypadkowo bo istnieje też kapela death metalowa nazywająca się The Lucifer Principle (i to ją miałem zamiar znaleźć). Zobaczymy co to za wypociny.
Stalk the weak, crush their skulls, eat their hearts, and use their entrails to predict the future.
Odpowiedz
czarodziej iwanow pilipiuka.
Największy polski ateista. 110 kilo wagi.

konkluzja, po pewnej rozmowie - by pobić posąg ze Świebodzina, należy wybudować 34-metrową Sashę Grey, miażdzącą obcasem głowę biskupa.
Przerobienie wyspy Niue na raj podatkowy i BDSM-land też w planach.

"Zadbałem o o tę ponurą reputację, by odstraszyć podstępne zło, które dręczy nasz przeklęty kraj. Wiesz o czym mówię? o podatkach." Duży uśmiech

Harry Potter niesie lepsze przesłanie niż biblia.
Odpowiedz
buszujacego w zbozu po ingliszu. sporo slangu, trzeba czasem do slownika zajrzec co mnie denerwuje jak cholera :p
jakiś mądry cytat
Odpowiedz
Wyspa Skazańców/Wyspa Tajemnic.

Chcę przeczytać książkę, zanim kupię film.
Na urlopie- nie ma mnie do sierpnia.
Odpowiedz
Próbuję się przeprawić przez "Chorobę na śmierć" Kierkegaarda. Wcześniej czytałem jego "Bojaźń i drżenie". Straszne w odbiorze, ale ważne, do zrozumienia podstaw egzystencjalizmu...
Odpowiedz
Fenomenologia ducha Hegel

Hardkor lecz nie odpuszczę Oczko
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman

EL Duży uśmiech
Odpowiedz
B.Stanosz - Wprowadzenie do logiki formalnej
Odpowiedz
Gocek napisał(a):Fenomenologia ducha Hegel

Hardkor lecz nie odpuszczę Oczko

Ech, sięgnij po "Byt i nicość" Sartre'a. To jest dopiero hardkor Duży uśmiech
Stalk the weak, crush their skulls, eat their hearts, and use their entrails to predict the future.
Odpowiedz
Rothein napisał(a):Ech, sięgnij po "Byt i nicość" Sartre'a. To jest dopiero hardkor Duży uśmiech
Dwa razy nie musisz zachęcać ;p
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman

EL Duży uśmiech
Odpowiedz
Aktualnie "Rozmowy tuskulańskie" Cyceron
"Bycie i czas" to też według mnie hardkor Oczko
Odpowiedz
"Paradoks Płci" - Susan Pinker - inspirująca!
.
.
.
.

Odpowiedz
Encyclopedia of Indo-European culture

Woah. Uśmiech
[SIZE="2"]agoreton.pl[/SIZE]
Odpowiedz
"Chiny" autorstwa Jonathana Fenby'ego. A tak z nie-branżowych, to ostatnio (matko, jak dawno to było) dwa tomy "Głębi" Łukjanienki. Wciąga jak cholera. Wcześniej za to dwa tomy tego samego autora, tym razem "Kirył", też konkrecik.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości