To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 4.67
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Najtrafniejsze cytaty z forum Ateista.pl
Bart napisał(a):[w ramach dyskusji o aborcji]

Byłby trafnym cytatem gdyby odnosił się do rzeczywistości a nie do fantazji, żelazne zasady muszą tyczyć się wszystkich inaczej społeczeństwo przestanie być społeczeństwem.

pzdr
Odpowiedz
ad Xeno

czyli społeczeństwa w związku z powyższym nie ma... (albo nie jest ono społeczeństwem).

Odpowiedz
idiota napisał(a):ad Xeno

czyli społeczeństwa w związku z powyższym nie ma... (albo nie jest ono społeczeństwem).

??
Phillrond chce się bawić w ojca chrzestnego i decydować komu dac prawo do aborcji a komu nie, to przecież ostracyzm plemienny i nic więcej.

pzdr
Odpowiedz
tak w stylu Nietzschego:

Wiele jest jeszcze z plemienia w waszym wzniosłym społeczeństwie.

tako rzecze idiota
Oczko

Odpowiedz
Miło, że słowa Empatia i Człowieczeństwo podciągnąłeś pode mnie.
To bardzo wyróżniające, nie wiem czy zasłu....

Och, pewnie, że zasłużyłem, w końcu to słowa z ust arbitra, co to życiowe prawdy stwierdza na podstawie swojej nieomylności i strzeże naszych tytanowych zasad, by żaden dewiant ich nie zniszczył
Get into the car
We'll be the passengers
We'll ride through the city tonight
We'll see the city's ripped backside
We'll see the bright and hollow sky
We'll see the stars that shine so bright
Stars made for us tonight!
Odpowiedz
El Commediante napisał(a):[...]demokracja to nie stół szwedzki, tylko bar mleczny - wybiera się z tego co jest, nie marudzi się.

Pięknie oddana istota demokracji. Zwięźle, konkretnie, a zawiera tyle treści.
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
Odpowiedz
Klfov napisał(a):Państwa to konsekwencja ewolucji. Tak jak w naturze organizmy konkurują, zabijają się nawzajem o ekosystem, tak samo ludzie konkurowali i zabijali się nawzajem o ekosystem. By skuteczniej zabijać innych i skuteczniej bronić się przed cudzym zabijaniem naszych, oraz by bronić raz zdobytego ekosystemu powstały państwa.
...
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
lumberjack napisał(a):...

Post Klfova nie jest odkrywczy taką hipotezę zasugerował socjobiolog E. O. Wilson w książce ''o naturze ludzkiej''

pzdr
Odpowiedz
Nie wiedziałem. Uśmiech Ciekawe czy Klfov sam, niezależnie doszedł do tych wniosków, do których doszedł Wilson... Uśmiech
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
"zawsze mnie rozbrajała ta wiara w sukces.
i to w dobrym i złym tego słowa znaczeniu.
uważam ją za niebezpieczną naiwność.
mój nauczyciel z IF UW powiedział kiedyś mądre zdania:
dziś wszyscy uczą dzieci jak tu być lepszym i sukces odnieść...
jakby uczyli jak pomagać innym, to nikt by nie musiał sukcesów odnosić, bo zawsze znalazłby oparcie u życzliwych ludzi. czyli nasza cywilizacja wychowuje sobie pokolenie psychopatów.

komentarz mój:
oto prawdziwe myślenie socjalistyczne, bez wpierdalania tam jakiegoś zajebanego "państwa" by "pomagało" ludziom. jak mamy społeczeństwo psychopatów, to faktycznie trzeba jakiejś instytucji do pomagania słabszym, bo psychopaci sobie na to nie pozwolą...

tu ujawnia się prawdziwy sens słów Jeszuy Ibn Josifa: "jedni drugim brzemiona noście". "

Słowa Idioty, co prawda z forum EH, ale warte tego aby je tu umieścić.
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
Odpowiedz
exeter napisał(a):Są porządne dyktatury, i skurwiałe demokracje.
jedna z najlepszych ostatnio wypowiedzi.
Największy polski ateista. 110 kilo wagi.

konkluzja, po pewnej rozmowie - by pobić posąg ze Świebodzina, należy wybudować 34-metrową Sashę Grey, miażdzącą obcasem głowę biskupa.
Przerobienie wyspy Niue na raj podatkowy i BDSM-land też w planach.

"Zadbałem o o tę ponurą reputację, by odstraszyć podstępne zło, które dręczy nasz przeklęty kraj. Wiesz o czym mówię? o podatkach." Duży uśmiech

Harry Potter niesie lepsze przesłanie niż biblia.
Odpowiedz
Socjopata1:

Cytat: Wolę katolskiego pedała w okularach o IQ upośledzonej małpy, kreowanego z niejasnych przyczyn na idola środowisk Peowskich, bo kolesia, który chce dla Polski dobrze nie ma.
nil melius est quam cum ratione tacere

nil mirari, nil indignari, sed intellegere
Odpowiedz
Rothein napisał(a):Smutne w tym jest tylko to ze wszelkie promowanie wartości wyższej kultury, cnót, staje się poligonem walki z bandą ogrów które potrafią co prawda niszczyć (dzieląc włos na czworo tak długo aż NIC z niego nie zostanie), ale poza tym nie potrafią nic więcej. Nazywają to oczywiście dążenie do PRAWDY bądź POZNANIA, choć poznają w końcu wielkie NIHIL. Zachodzi tutaj owo pomieszanie które ktoś niegdyś nazwał błędem naturalistycznym. Ogry chcą dotknąć sfery wartości narzędziami bynajmniej nieprzystosowanymi do tego typu badań (jak chirurg chcący operować młotem kowalskim). Hehehe "skoro lud X nie realizuje wartosci i cnót A, oznacza to ze wartości nie istnieją", taka jest mowa hordy, podczas gdy z tej całej gadaniny wynika co najwyżej że horda "wartości i cnót A" nie dostrzega. :lol2: Mowią "nie istnieje" kiedy własne kalectwo chcą przerzucić i na innych.

Gocek napisał(a):Panton chrematon metron anthropos - człowiek miarą wszechrzeczy. Moralności tworzy człowiek, lecz są one ugruntowane w filozofii, w etyce. Opierają się na poznaniu rzeczywistości, abstrakcyjnym myśleniu - logice, na rozumie. Tak człowiek dochodzi do prawdy, poznaje prawdę o zjawiskach, otoczeniu, rzeczywistości, jakby to określił Hegel - istotności. Istotnością pewnych czynów jest ich szkodliwość, negatywność, nieprzyjemność, niszczenie (co wyraża zło). Podobnie jest z odwrotnością tych pojęć (co wyraża dobro). Istotność czyli prawda jest wyrazem obiektywizmu rzeczywistości, jest niezależna od zapatrywań podmiotu, nawet gdy ulega on iluzji, neguje prawdę, czyli jego zapatrywanie jest sprzeczne z istotnością, odbiera ją on opacznie, źle ją postrzega, próbuje ją zakłamać dla własnych interesów i obrony.
.
Odpowiedz
Rexerex napisał(a):Przestałem czytać ten temat, gdy zaczęliście gadać o tych procedurach, ale mam coś dla was:
Na piłce nożnej w Polsce znają się wszyscy. Od wielu lat jesteśmy ekspertami w skokach narciarskich - geometria lotu i telemarki nie mają dla nas tajemnic.
Niedawno poznaliśmy dogłębnie tajniki F1 - w zasadzie każdy Polak z pomocą szwagra jest w stanie założyć podwójny dyfuzor do Golfa. A teraz w trybie eksternistycznym stajemy się ekspertami od czarnych skrzynek, trajektorii lotu oraz procedur lotniczych.
Oczko
coś w tym jest.
pewnie myślałes że dzisiaj nie umrzesz? niespodzianka!

rexerex na moda!
Odpowiedz
fiasko napisał(a):Człowiek z racji swojego rozumu wcale nie stał się oderwanym od natury sędzią wszystkiego. Nadal musi tu sobie radzić, dostaje bolesne baty od bakterii, wirusów, klęsk żywiołowych i tak jak było dawniej musi zabijać, aby żyć, a jego działania muszą być sensowne i opłacalne. Tylko teraz zabijanie przypdało niewielkiej grupie ludzi, rzeźnikom, mysliwym, bo kiedyś musiał to robić każdy. Odzwyczailiśmy się od tego przez co wydaje nam się, że da się całkowicie wyeliminować ból i cierpienie. To jednak nie prawda.
szkoda że ekodebile nie mogą tego jakoś pojąć Smutny
"Hope can drown lost in thunderous sound
Fear can claim what little faith remains
But I carry strength from souls now gone
They won't let me give in...
(...)
Death will take those who fight alone
But united we can break a fate once set in stone
Just hold the line until the end
Cause we will give them hell..."

EH
Odpowiedz
current napisał(a):Jest jeszcze jeden plus w głosowaniu na kandydatów pozasondażowych. Mają oni małe szanse na wygraną. Jeżeli chodzi o kandydatów głównych to któryś z nich wygra i niezależnie od tego kto to będzie wcześniej czy później narobi jakiegoś dziadostwa (w wypadku Jarka lub Bronka, którzy obaj nie prezentują się najlepiej, będzie to zdecydowanie wcześniej niż później). Głosujący na kandydata z małym poparciem który nie wygrał będą mieli wówczas czyste sumienie i do woli będą mogli narzekać na urzędującego prezydenta bez tego głupiego uczucia "a ja mu uwierzyłem i oddałem na niego głos" Oczko
słuszne.
Największy polski ateista. 110 kilo wagi.

konkluzja, po pewnej rozmowie - by pobić posąg ze Świebodzina, należy wybudować 34-metrową Sashę Grey, miażdzącą obcasem głowę biskupa.
Przerobienie wyspy Niue na raj podatkowy i BDSM-land też w planach.

"Zadbałem o o tę ponurą reputację, by odstraszyć podstępne zło, które dręczy nasz przeklęty kraj. Wiesz o czym mówię? o podatkach." Duży uśmiech

Harry Potter niesie lepsze przesłanie niż biblia.
Odpowiedz
Istnieje jednak możliwość iż głosując na mało znaczącego kandydata, wygra ten najmniej przez nas chciany. Więc kierując się zasadą zagłosuje przeciwko nie na.;P
Imagine there's no Heaven It's easy if you try No hell below us Above us only sky It isn't hard to do
Nothing to kill or die for And no religion too
Odpowiedz
idiota napisał(a):no właśnie...
to jest chyba sedno sprawy.
ci ludzie nie czują się normalnie (co zrozumiałe) i teraz (jeśli tylko przekonać ich, że to nie wina błędu w ich DNA tylko "opresyjnego społeczeństwa") domagają się afirmacji (którą dla niepoznaki nazywają "tolerancją") by zakrzyczeć głos swojego własnego organizmu.

bardzo trafnie
"Hope can drown lost in thunderous sound
Fear can claim what little faith remains
But I carry strength from souls now gone
They won't let me give in...
(...)
Death will take those who fight alone
But united we can break a fate once set in stone
Just hold the line until the end
Cause we will give them hell..."

EH
Odpowiedz
666gonzo666 w grupie Libertyni napisał(a):dla "honorowców" - jak nie chcecie zdrady, to jej nie uprawiajcie, i znajdźcie partnerki/partnerów o podobnym podejściu. nie liczcie jednak na to że MY musimy się do tego dostosować. napiszę wprost - OD MOJEGO i INNYCH ŻYCIA - WYPIERDALAĆ!

Dobre słowa. Ale powinieneś skierować je do lewackich szumowin które chcą SIŁĄ ingerować w ludzkie zycie. Ja już dawno pisałem ze jeden ma takie podejście a inny inne - ale mesjasze ZEPSUCIA (w moim "honorowcowym" rozumieniu tego słowa) chcą PRZEMIENIĆ umysły wszystkich ludzi, a nie zaledwie dać im wolną rękę (bo za dawaniem wolnej ręki jak wiesz i ja jestem - ale zamordystycznym ingerencjom mówię spierdalać!). Skoro nie chcesz dostosowywać się do czyjegoś podejścia, to wiedz ze i JA nie chcę się dostosowywać do wtłaczanej przymusowo "demokratycznej" dyktatury. Czemu tylko Ty miałbyś mieć pretensje? Czemu ja nie mogłbym powiedzieć urzędasom i ich psom "OD MOJEGO ŻYCIA WYPIERDALAĆ"? A przeciez właśnie dzięki regulacjom których WY bronicie już niedługo nie będę mół powiedzieć tego.
Stalk the weak, crush their skulls, eat their hearts, and use their entrails to predict the future.
Odpowiedz
Offtop poleciał tam gdzie jego miejsce.

http://www.ateista.pl/showthread.php?t=8623
nil melius est quam cum ratione tacere

nil mirari, nil indignari, sed intellegere
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości