Liczba postów: 12,314
Liczba wątków: 81
Reputacja:
388
Nie wiem czy mamy na myśli ten sam film, ale podobny napewno:
http://anime.tanuki.pl/strony/anime/440-...is/rec/434
Chodzi mi o ten.
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
09.06.2010, 23:09
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10.06.2010, 07:36 przez Skywalker.)
Liczba postów: 4,392
Liczba wątków: 29
Reputacja:
7
Tak. Emmm... no... właśnie idę wypożyczyć go na DVD
Właśnie obejrzałem  Film był dobry, ale ta muzyka mi trochę nie pasowała, jakbym w "Mafię" grał  Masz plusa, a wraz z nim dodatkowy komentarz, bo nie będę tutaj spoilerował
Liczba postów: 3,576
Liczba wątków: 20
Reputacja:
9
Ja po poczytaniu tego wątku sobie obadałem Elfen Lied i ....dobre 
Ale niby mało odcinków a ja już 11 zaraz rozpocznę...
"Człowiek cnotliwy dobre wypowiada słowa, ale nie zawsze ten, kto dobre powiedział słowo, jest cnotliwy."
-Konfucjusz
Reputacja:
9
A zna ktoś dobre mangi z takimi rzeźniami???
Albo po prostu bardzo dynamiczne?
"Człowiek cnotliwy dobre wypowiada słowa, ale nie zawsze ten, kto dobre powiedział słowo, jest cnotliwy."
-Konfucjusz
Liczba postów: 3,035
Liczba wątków: 14
Reputacja:
1
Berserk, Claymore. Szukaj w dark fantasy: to praktycznie zawsze są dobre rzeźnie.
Do Berserka zarzucę Ci od razu linka do strony, z której możesz pobrać: http://www.berserkfan.info/news.php
Mierzy się ponad cel, by trafić do celu.
K.Bunsch
Reputacja:
7
Teraz siedzę i szukam na YouTubie nowych AMV z Metropolis. Chętnie bym obejrzał inne anime w tym stylu
Reputacja:
9
dzięki Argen ten Berserk do mnie "przemawia" to sobie go raczej obejrzę
-Konfucjusz
Reputacja:
7
Oglądaliście może Neon Genesis Evangelion? Brać się za to? Dobre?
Reputacja:
1
Pod koniec będziesz miał taką sieczkę z mózgu, że będziesz się czołgał do kuchni po przepitkę. Dobre, ale zależy dla kogo... powiem Ci tylko tyle, że w tym anime strasznie się bełkocze próbując uzyskać wrażenie niesamowitej głębi (i niektórzy chyba ją widzą... ja niestety nie mam tego skilla i nie pojąłęm).
K.Bunsch
Reputacja:
7
Cytat:Ja dodam ze wedlug mnie jak i wielu krytykow anime jest to najlepszy film jaki powstal do tej pory, jednak zalecam wiek conajmniej 15 lat nie ze wzgledy na tresc a na trudnosc zrozumienia go!!!
Fragment pewnej "recenzji" :]
Reputacja:
1
Powiem Ci jedno: jeśli ktoś mówi Ci, że rozumie to anime to się po prostu myli.  Uległ psychomanipulacji reżysera, który pozostawił po ostrej dawce bełkotu wolną rękę do interpretacji... a potem takie recenzje powstają.:]
Ale nie mówię Ci żebyś tego nie oglądał. Mimo, że anime jest bełkotliwe to niezły z niego zabijacz czasu.
K.Bunsch
Reputacja:
7
Obejrzałem już 15 odcinków NGE i o ile wątek walczących gigantów mi się średnio podoba to wątek psychologiczny już bardzo  Doskonale rozumiem Shinji'ego i jego motywy postępowania mimo iż sam postępowałbym inaczej. Po prostu rozumiem ludzi w depresji
Reputacja:
1
Niech Ci będzie... ja tam jego depresji nie zrozumiałem.:] Moje smuty wyglądają inaczej.:p A poza tym do piętnastego anime jest właśnie czytelne. Teraz szykuj się na prawdziwy Sajgon.  I nie mów, że nie ostrzegałem.
K.Bunsch
Reputacja:
9
Chyba sobie obejrzę ten Neon Genesis, właśnie znajomy mi go polecał i widzę ze o nim dyskutujecie.
Rex polecasz tą serie czy taka sobie??
-Konfucjusz
Reputacja:
7
Walki są naiwne, ale reszta jest spoko
Reputacja:
7
Mam kumpla, który zaczął się uczyć japońskiego właśnie przez to, że jest wielkim fanem anime. Ktoś z was również wpadł na taki szalony pomysł, albo znacie takie przypadki?
Reputacja:
9
W mojej klasie była kiedyś fanka mangi i miała ona nie tylko bzika na punkcie języka ale i całej tej kultury.
Nie wiem czy to było sprowokowane mangą czy działało to w drugą stronę.
-Konfucjusz
19.06.2010, 22:11
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23.06.2010, 21:12 przez Rexerex.)
Reputacja:
7
Mi się też podoba trochę ich kultura, ale raczej wiedzę czerpię tak z anime, a nie żebym się jakoś głębiej w to wnikał. Np. spanie na podłodze mi się bardzo podoba
Reputacja:
7
Dobra, ściągam Hellsinga, zobaczę co z tego będzie
|