To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Co obecnie czytacie?
szukajacyadi napisał(a):buszujacego w zbozu po ingliszu. sporo slangu, trzeba czasem do slownika zajrzec co mnie denerwuje jak cholera :p
Też 'po ingliszu' czytałem, pamiętam jak się w trakcie zastanawiałem co to tak dokładnie znaczy to 'phony', tak zapamiętałem że to mnie najbardziej nurtowało Język Niby się człowiek domyśla z kontekstu w końcu, ale jednak kurcze tak oficjalnie...

Teraz Children of men, też po ingliszowemu, jeszcze nie gadam biegle więc może być trochę problemów ale jakoś dam rade gogogo
Odpowiedz
"Historie Florenckie" Niccolo Macchiavellego.
Odpowiedz
''sekty'' Bernarda Fillaire.

''Gdy umiera wola, umiera i ambicja. "
                    Stefan Pacek.
Odpowiedz
Daniel Quinn "Izmael". O gorylu.
Robert Harris "Vaterland". O alternatywnej historii.
wcześniej John Gardner "Grendel". O smoku.
Raymond Chandler "Żegnaj. laleczko". O detektywie.
Odpowiedz
"Potęga spisku". O spisku
"Problem poznania". O poznaniu
"Nazywanie i konieczność". O nazywaniu i konieczności

Język
Odpowiedz
"Biologia". O biologii. Język
[SIZE="2"]agoreton.pl[/SIZE]
Odpowiedz
'Dym i Lustra', N.Gaiman Uśmiech
Odpowiedz
"Sztuka porozumiewania się" zgadnijcie o czymJęzyk
nr GG: 960611 - napisałbym, że "dla spragnionych kazika", ale nie chciałem być tak prostolinijny:]

Odpowiedz
"Imperium" Kapuściński
Odpowiedz
A ja kurde czytam notatki z wykładów i zaglądam co chwila do „Matematyka. Poradnik encyklopedyczny” Bronsztejna i Siemiendiajewa. Mam nadzieję, że wszystko dobrze pójdzie i jutro będę mógł to rzucić w diabły i zacznę czytać jakieś czytadło od Kinga albo Kavy. A potem „Sztukę wojny”.
Wydaje się, że nie można rozprawiać filozoficznie nie oglądając się przy tym na odkrycia naukowe, bo się zrobi z tego intelektualny pierdolnik. — Palmer Eldritch
Absence of evidence is evidence of absence. – Eliezer Yudkowsky
If it disagrees with experiment, it's wrong. — Richard Feynman
學而不思則罔,思而不學則殆。 / 己所不欲,勿施于人。 ~ 孔夫子
Science will win because it works. — Stephen Hawking
Science. It works, bitches. — Randall Munroe

Odpowiedz
"Rzeka bogów" Iana McDonalda - Indie bliskiej przyszłości, naprawde ciekawe Uśmiech
Matematyka jest niezmysłową rzeczywistością, która istnieje niezależnie zarówno od aktów, jak i dyspozycji ludzkiego umysłu i jest tylko odkrywana, prawdopodobnie bardzo niekompletnie, przez ludzki umysł

Kurt Gödel

Mój blog - http://flaufly.wordpress.com/
Odpowiedz
,,Masa krytyczna'' Philipa Balla - ewenement w literaturze popularnonaukowej, polecam!
Vi Veri Veniversum Vivus Vici
Odpowiedz
Od jakiegoś czasu staram się studiować Słowo Boże.
Odpowiedz
"Historia brudu" Katherine Ashenburg. O brudzie Uśmiech
--
--
Sprzedawca propagandy.
Odpowiedz
Ostatnio przeczytałem "Grę Geralda" S. Kinga. Pierwszy raz zrobiło mi się niedobrze podczas czytania książki.
A teraz czytam tandetne fantasy pt. "Mojra. Wilczyca i Córka Ziemi" H. Lœvenbrucka.
Wydaje się, że nie można rozprawiać filozoficznie nie oglądając się przy tym na odkrycia naukowe, bo się zrobi z tego intelektualny pierdolnik. — Palmer Eldritch
Absence of evidence is evidence of absence. – Eliezer Yudkowsky
If it disagrees with experiment, it's wrong. — Richard Feynman
學而不思則罔,思而不學則殆。 / 己所不欲,勿施于人。 ~ 孔夫子
Science will win because it works. — Stephen Hawking
Science. It works, bitches. — Randall Munroe

Odpowiedz
"Kierkegaard i filozofia egzystencjalna" Szestow
Odpowiedz
Max Cary - "Dzieje Rzymu"
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
"Faust" FTW!!
Odpowiedz
"Stukostrachy" Stephen King - opisywać nie muszę. ;]
"Bezsenność w Tokio" Marcin Bruczkowski - 10 lat autora w Tokio i nie tylko. Polecam zapoznającym się z japońską kulturą i obyczajami. Gaijin ma ciężko... xD
Skoro na kobietę można mówić "puszczalska", to na faceta tym bardziej powinno się mówić "puszczalski".
:wall:
はや かろ わる かろ
Eile mit Weile
Odpowiedz
Stalk3r napisał(a):"Bezsenność w Tokio" Marcin Bruczkowski - 10 lat autora w Tokio i nie tylko. Polecam zapoznającym się z japońską kulturą i obyczajami. Gaijin ma ciężko... xD

Książka oparta na jego blogu?
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości