To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Co obecnie czytacie?
Panatemą mnie zaciekawiłeś - zaraz łapię
Tatarkiewicza sobie oszczędzę Oczko
"Chociażbym chodził ciemną doliną zła się nie ulęknę, bo będę w niej największym skurwysynem" (Ps23,4 vs forum postapo)[url=http://blog.wiara.pl/alla86/2007/04/27/chociazbym-chodzil-ciemna-dolina-zla-sie-nie-ulekne-bo-ty-jestes-ze-mna-ps234/][/url]
Odpowiedz
angorek333 napisał(a):Odpuść chłopaków Oczko - z Gaimana polecam jeszcze Księgę Cmentarną
Marquez - po 100 latach podchodzę do tego jak do skrzyżowania archiwum-x z niewolnicą Izaurą...
Czytałam 'Księgę' już kilka razy.. 'Nigdziebądź' też, miła książka..może nie jest arcydziełem ale to w końcu..literatura popularna Oczko..
'Sto lat..' Marqueza mi odpowiada..ma dziwaczny klimat.
Po przeczytaniu 'Chłopaków..' hmm..przebrnęłam jak przez lekturę szkolną.

Teraz, na fali mody na film..czytam 'Portret Doriana Graya' O.Wilde..
Odpowiedz
http://www.youtube.com/watch?v=Yb4W2PhCc...re=related
Szkoda czasu na wiarę,jest tyle rzeczy do poznania...Oczko
Odpowiedz
obecnie czytam "Najwspanialsze Widowisko Świata" Oczko
Odpowiedz
przeczytałam Jedz, módl się, kochaj. myślałam, że będzie to dobra lektura dla matki na podróż, ale książka jest słaba jak siki i aż rzyga komercją i taką... amerykańskością.
"Umarł Bóg
Nie potrzebuje go nikt
Wszak to przekleństwo
by wiecznie móc żyć
Okrutne...
Zło nas oślepia i fałszywy nasz blask
Pogardzać nadzieją
Nie wstydzić się kłamstw
Kochać nienawiść
To być jednym z nas..."
Odpowiedz
Aerandir napisał(a):obecnie czytam "Najwspanialsze Widowisko Świata" Oczko

Polecasz jako lekturę stricte biologiczną? Czy to raczej przewodnik typu "100 powodów, dla których kreacjonizm jest głupi"? Bo zauważyłam, ze Dawkins ma skłonności do mieszania gatunków. Co nie zmienia faktu, ze lubię jak opisuje zjawiska przyrodnicze, ze względu na jego żywy i ciekawy styl.

Ja obecnie czytam "Nagą małpę" D. Morrisa
Dubito ergo sum.
Klozxb gl drvopr nzilw, gbopl ofwarv xsfqv.
Odpowiedz
Atia napisał(a):Polecasz jako lekturę stricte biologiczną? Czy to raczej przewodnik typu "100 powodów, dla których kreacjonizm jest głupi"? Bo zauważyłam, ze Dawkins ma skłonności do mieszania gatunków. Co nie zmienia faktu, ze lubię jak opisuje zjawiska przyrodnicze, ze względu na jego żywy i ciekawy styl.

Ja obecnie czytam "Nagą małpę" D. Morrisa
Właściwie dopiero zacząłem książkę, więc za dużo Ci nie powiem, ale to co na samym początku zwróciło moją uwagę, to stosunkowo mały odsetek wątków antyreligijnych. A tak przeglądając książkę raczej widzę, że Dawkins trzyma się tematu...
Odpowiedz
Aerandir napisał(a):Właściwie dopiero zacząłem książkę, więc za dużo Ci nie powiem, ale to co na samym początku zwróciło moją uwagę, to stosunkowo mały odsetek wątków antyreligijnych. A tak przeglądając książkę raczej widzę, że Dawkins trzyma się tematu...

Ok, dziękuję za odpowiedźUśmiech Czyli pewnie w wolnej chwili zajrzę do "'Najwpanialszego widowiska.."
Dubito ergo sum.
Odpowiedz
Wróciłem do Kisiela, po felietonach pisanych od 1949r., czas przyszedł wczoraj na połknięcie " Widziane z góry " - rzecz o władzy ponadczasowa , mimo że wydana w 1967r. !

Boć nie o " gomułkowszczyźnie ", czy zbliżającym się Marcu`68, czy nawet PZPR - rzecz !

Słuchając prywatnie rzewnych wynurzeń byłych i obecnych posłów, ludków władzy, wciąż te same strachy a`la Borowicz ( główny bohater ww. książki ) !!!
kumpel TORA NAAGI - aktualnie w trakcie lotu nad kukułczym gniazdem w towarzystwie Yossariana !!!
Odpowiedz
Czytam świetną biografię Iwana Groźnego pióra Henri Troyat
Odpowiedz
Murakami Haruki 'Po zmierzchu' ...
Odpowiedz
Richard Leakey - "Pochodzenie człowieka."
Jacek Dukaj - "Perfekcyjna niedoskonałość."
Richard Dawkins -"Wspinaczka na szczyt nieprawdopodobieństwa"

Drażni mnie to, ale ostatnio nie mogę się powstrzymać, od zaczęcia kolejnej książki, przed skończeniem poprzedniej... I czytam równolegle.
Dubito ergo sum.
Odpowiedz
"Pożegnanie jesieni" S.I. Witkiewicz
Odpowiedz
Zanurzam się w libertariańskiej fantastyce L. Neila Smitha i staram się zapomnieć, w jakim obrzydliwym świecie żyję.

Oby rację miał Everett ze swoją interpretacją mechaniki kwantowej, wtedy może rzeczywiście gdzieś istnieją takie światy, eh... :/

Ten świat nie jest oczywiście najgorszym ze światów (takim nazwałbym świat a'la Rok 1984), można sobie wyobrazić wiele jeszcze gorszych; ale ileż brakuje mu do najlepszego ? Także mnóstwo...

To, że mogłoby być jeszcze gorzej - jest słabą pociechą...
Zły neoliberalny/libertariański Kot (czarny & drapieżny).
-----------------------------------
2025r- Prywatnie tworzę postapo grę, jeśli lubisz czarny humor to polecam.
DARMOWE Demo-  Because The World Died by liberty90
Pisywałem od długiego czasu; część moich starszych wypowiedzi można traktować jako nieaktualne.
BARDZO NIEAKTUALNE.
Odpowiedz
http://wysylkowa.pl/ks370937.html

ey!
czytał kto tę książkę?
jak czytał to mógłby zdać małą recenzję? :>

bom ciekaw niesamowicie...
Odpowiedz
... "Czarne tulipany" ?
Tj. 7 raz , o żołnierzach niepotrzebnej wojny ( ISBN 83-7034-015-6 ) !

Tak to bywa z książkami i ... darczyńcami ( gwoli wyjaśnienia - wciąż ON mieszka w Grodnie, wciąż u mamy, wciąż bez kobiałki, wciąż w drewnianym domu z nieczynną sławojką - przekrzywiła się - , wciąż pije herbatę ale tylko gruzińską , wciąż 40 latek zbiera i kolekcjonuje puszki po piwie !!!
:]
kumpel TORA NAAGI - aktualnie w trakcie lotu nad kukułczym gniazdem w towarzystwie Yossariana !!!
Odpowiedz
Avx napisał(a):Zanurzam się w libertariańskiej fantastyce L. Neila Smitha i staram się zapomnieć, w jakim obrzydliwym świecie żyję.
A konkretnie jakie tytuły? To może być ciekawe, bo na razie stykałem się tylko z opisami jak moze być be, np "Rok 1984", a nie z konkretnymi propozycjami czegoś, co mogłoby zadziałać.
Odpowiedz
Marcin Bruczkowski "Bezsenność w Tokio". Uśmiech

Odpowiedz
Paweł Jasienica, Myśli o dawnej Polsce.
[SIZE="2"]agoreton.pl[/SIZE]
Odpowiedz
Rexerex napisał(a):Marcin Bruczkowski "Bezsenność w Tokio". Uśmiech

to napisz potem, czy warto Uśmiech
czytałam Radio Yokohama tego autora (i jeszcze jednej pani) i całkiem przyjemne było
"Umarł Bóg
Nie potrzebuje go nikt
Wszak to przekleństwo
by wiecznie móc żyć
Okrutne...
Zło nas oślepia i fałszywy nasz blask
Pogardzać nadzieją
Nie wstydzić się kłamstw
Kochać nienawiść
To być jednym z nas..."
Odpowiedz

Skocz do: