To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Co obecnie czytacie?
Przeczytałem już 250 stron i uważam, że naprawdę warto. Autor obala wiele mitów o Japonii oraz ma całkiem ciekawe przygody. Uśmiech

Odpowiedz
Odpowiedz
Ninurta napisał(a):to napisz potem, czy warto Uśmiech
czytałam Radio Yokohama tego autora (i jeszcze jednej pani) i całkiem przyjemne było
Z tego co pamiętam " Bezsenność.." też przyjemnie mi się kiedys czytało Oczko
Dubito ergo sum.
Klozxb gl drvopr nzilw, gbopl ofwarv xsfqv.
Odpowiedz
"Ja. Próba rekonstrukcji", J. Staniszkis - dla przyjemności
"Badania społeczne w praktyce" E. Babbie - studia Uśmiech
Odpowiedz
dziś czytam. Uśmiech
Resnick.R, Halliday.D - Fizyka. Tom 1.
oraz
Pajdowski.L - Chemia Ogólna
Odpowiedz
Wypożyczyłem sobie "Folwark zwierzęcy" i "Rok 1984" - od czego zacząć? Oczko

Odpowiedz
Folwark. Trochę przyjemniejsze.

"Świt słowiańskiego jutra", Paweł Jasienica, pierwsze wydanie. Kupiłem na Allegro za 2,50 zł. Duży uśmiech
[SIZE="2"]agoreton.pl[/SIZE]
Odpowiedz
Andrzej Sapkowski - "Narrenturm"
Szkoda czasu na wiarę,jest tyle rzeczy do poznania...Oczko
Odpowiedz
Ninurta napisał(a):to napisz potem, czy warto Uśmiech
czytałam Radio Yokohama tego autora (i jeszcze jednej pani) i całkiem przyjemne było

Czytałem "Bezsenność ... " . Bardzo przyjemna polecam.
Promowanie upodmiotowienia kobiet i ich uświadamianie poprzez budowanie potencjału przed katastrofami związanymi z klimatem celem każdego świadomego Europejczyka. Bez sprawiedliwości w dziedzinie klimatu nie da się osiągnąć prawdziwej równości płci

Odpowiedz
von.grzanka napisał(a):Folwark. Trochę przyjemniejsze.

"Świt słowiańskiego jutra", Paweł Jasienica, pierwsze wydanie. Kupiłem na Allegro za 2,50 zł. Duży uśmiech

Popatrz, a ja przedwczorajszą nocą wyciągnąłem z piwnicy ku przypomnieniu " Rozważania o wojnie domowej " , wprawdzie wyd. II z 1989r. w nakładzie 150 000 + 350 egz. za jedyne 930 zł. i " Świt słowiańskiego jutra " wyd. I właśnie , odziedziczone - więc darmowe !

Właśnie wyłożyłem na biurko " Stromą ścianę " Eugenii Ginzburg ( filmu tj. " Wichrów Kołymy " jeszcze nie oglądałem ) i " Drewniany różaniec " Natalii Rolleczek.
:]
kumpel TORA NAAGI - aktualnie w trakcie lotu nad kukułczym gniazdem w towarzystwie Yossariana !!!
Odpowiedz
Do niedawna z własnej woli czytałem tylko książki popularno-naukowe itp. Ostnio przeczytałem: ,,Rok 1984" i ,,Folwark Zwierzęcy" Orwella oraz ,,Nowy wspaniały świat" Huxleya. Obecnie czytam ,,Kontrapunkt" Huxleya ale to chyba nie dla mnie,ta książka za bardzo mnie nie ciekawi.
Odpowiedz
F. Leja "Rachunek różniczkowy i całkowy"
Vi Veri Veniversum Vivus Vici
Odpowiedz
heninsyn napisał(a):Właśnie wyłożyłem na biurko " Stromą ścianę " Eugenii Ginzburg ( filmu tj. " Wichrów Kołymy " jeszcze nie oglądałem ) i " Drewniany różaniec " Natalii Rolleczek.
:]
Akurat także czytam "Stromą ścianę", do filmu jakoś mnie nie ciągnie, ekranizacja często rozczarowuje. A przecież książka tak znakomicie oddaje absurd i tragedię tamtych czasów. Będąc przy tej tematyce 10.11 premiera praktycznie teraz niedostępnej, a przecież jednej z najważniejszych książek o łagrach, czyli "Opowiadań Kołymskich" Szałamowa. Wydawnictwo Rebis nie tak dawno wydało chyba całego Sołżenicyna, teraz czas na Szałamowa.
Odpowiedz
Odpowiedz
Pacyfikator napisał(a):Andrzej Sapkowski - "Narrenturm"
Cała trylogia o wojnach husyckich jest świetna. Przeczytałem i jeszcze do niej wrócę.
Odpowiedz
Aktualnie czytam "Dyscyplina" Paco Ahlgeren. Nie wiem czy ktoś pisał o tej książce ponieważ przeraziła mnie liczba stron. Bardzo dobra książka, godna polecenia więc polecam ;]
Odpowiedz
monimos napisał(a):Kalat.J.W - Biologiczne podstawy psychologii.
oraz
Strelau. J - Psychologia. Podręcznik Akademicki. Tom. I.

nie wiem, która z tych książek jest gorsza Oczko chyba Kalat bo ma masę błędów.
Pociągają mnie nie te rzeczy, co trzeba: lubię pić, jestem leniwy, nie mam boga, polityki, idei ani zasad. Jestem mocno osadzony w nicości, w swego rodzaju niebycie, i akceptuję to w pełni - Bukowski

- Panie Trout - spytała - czy jeśli wygram, będę mogła zabrać też siostrę?
- Gówno - odpowiedział Kilgore Trout - Myślisz, że pieniądze rosną na drzewach? - Vonnegut
Odpowiedz
Pacyfikator napisał(a):Andrzej Sapkowski - "Narrenturm"

Uwielbiam.

Właśnie skończyłem czytać "Czas, Miłość, Pamięć" Jonathana Weinera.

Rzecz o powstaniu biologii molekularnej, badaniach genetycznych behawioru muszek owocowych. Bardzo przyjemnie się czyta. W ogóle nie ma się wrażenia jakiejkolwiek "naukowości" książki, a mimo to przekazuje mnóstwo informacji.

Zabieram się za "Dlaczego?" Matriony Rasputin - pamiętnik córki Rasputina.
Odpowiedz
ds49 napisał(a):Cała trylogia o wojnach husyckich jest świetna.
Powiedziałabym... z dużą ostrożnością... że jest niezła. Owszem, dobrze się czyta, ale strasznie wtórne.
Natura albowiem w rozmaitości się kocha; w niej wydaje swoją moc, mądrość i wielkość.
(Jędrzej Śniadecki)

Odpowiedz
C.Bukowski - "Pamiętniki starego świntucha."
"Chociażbym chodził ciemną doliną zła się nie ulęknę, bo będę w niej największym skurwysynem" (Ps23,4 vs forum postapo)[url=http://blog.wiara.pl/alla86/2007/04/27/chociazbym-chodzil-ciemna-dolina-zla-sie-nie-ulekne-bo-ty-jestes-ze-mna-ps234/][/url]
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości