To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Honorowe krwiodawstwo
Jakby co, to na terapię polecam szczepienia przeciwko grypie Uśmiech . Ja szczepię się regularnie od kilku lat i już się igieł nie boję - zdążyłem przywyknąć.
[SIZE="2"]agoreton.pl[/SIZE]
Odpowiedz
adVice, tylko pamiętaj, że po szczepionce jest jakiś czas ban na oddawanie.

Jutro ide, cholera to już 3 raz a za każdym razem denerwuje się, że mnie odrzucą. Raz to ciśnienie ze stresu wzrasta a dwa to temp Uśmiech za drugim razem zostałem trafiony laserem i wyszło 37*C

EDIT:
No i oddałem, poszedłem tez do PCK, żeby wyrobić sobie książeczkę ze zdjęciem.
Tak jak myslałem, tak sie denerwowałem przed badaniem, że ciśnienie 160/80 i 88ud./min i temp skoczyła Język Tak reaguje na stres, ale ogólnie jestem zdrowy. W dziecinstwie przechodziłem sporo badań właśnie z powodu tego ciśnienia, np miałem urządzenie, które badało co 15min ciśnienie i zawsze tylko pierwsze mierzenie przy lekarzu wychodziło poza normę.

Na razie oddałem 1350ml, do taty jeszcze mi daleko: ponad 16 litrów!!
Odpowiedz
@aztec: Tak się zastanawiam, to są tylko i wyłącznie Twoje przemyślenia, czy masz jakieś wiarygodne źródło?

W marcu miałem lekki wypadek, straciłem trochę krwi.
W kwietniu miałem operację związaną z migdałkami, straciłem trochę krwi.
Miesiąc później miałem wyrywane ósemki, straciłem trochę krwi.
Miesiąc później miałem operację związaną z przegrodą nosową, straciłem trochę krwi.

Jak rozumiem, wg Twojej teorii w kolejnym miesiącu również muszę przejść jakąś operację i stracić krew, bo organizm się przyzwyczaja do comiesięcznej produkcji?

Takie teorie o "nadprodukcji" często słyszałem, jednak nigdy nikt nie poparł tego czymkolwiek wiarygodnym.

Nie traktuj mojej wypowiedzi jako atak, po prostu mnie to ciekawi. Pytałem o to X lekarzy, słyszałem o tym X wykładów, czytałem w Internecie - każde wiarygodne źródło zaprzecza, a pomimo to wiele osób puszcza takie plotki niczym nie poparte.

To tak jak z moją wycieczką do Czarnobyla, co babcia dała mi szlaban, bo jak pojadę, to się napromieniuję i umrę w ciągu roku, chociaż jakie są fakty, to mam nadzieję każdy wie Oczko
Odpowiedz
joyrider napisał(a):To tak jak z moją wycieczką do Czarnobyla, co babcia dała mi szlaban, bo jak pojadę, to się napromieniuję i umrę w ciągu roku, chociaż jakie są fakty, to mam nadzieję każdy wie Oczko

Jakie są fakty?
Odpowiedz
aztec napisał(a):Moje oddawanie to jedna seria, około 5 razy.
Nie pamiętam jaki był minimalny odstęp. Mogło być to dwa miesiące lub półtora. To było ok 10-15 lat temu.
Oddałeś krew około 5 razy i miałeś bóle głowy? Jeśli miewasz je jeszcze, to radzę iść do lekarza, bo wątpię, żeby był związek.

Krew oddałam dwa czy trzy razy. Póki co nie mogę, bo biorę leki.
Odpowiedz
w tej chwili oddawałem 8 razy honorowo krew.(z tym że łącznie mogłem oddać tak z 10 razy, ale drobne problemy zdrowotne w postaci zbyt niskiego poziomu hemoglobiny, co dało dłuższą karencję i prośbę bym nieco wydłużył czas między poszczególnym oddawaniem) jedyny problem, który miałem to wysokie ciśnienie, ale było ono skaczące bo przy pierwszym mierzeniu miałem 170, pięc minut później już tylko 150. zresztą nałogowo piję kawę i napoje energetyczne i tym się tłumaczę. ale powiem że to mimo wszystko przyjemne oddać krew
najbliższy raz planuję na 20 października - tuż po 18 urodzinach koleśia, idziemy razem(chce się urwać on ze szkoły, to będzie miał dobry powód)
Największy polski ateista. 110 kilo wagi.

konkluzja, po pewnej rozmowie - by pobić posąg ze Świebodzina, należy wybudować 34-metrową Sashę Grey, miażdzącą obcasem głowę biskupa.
Przerobienie wyspy Niue na raj podatkowy i BDSM-land też w planach.

"Zadbałem o o tę ponurą reputację, by odstraszyć podstępne zło, które dręczy nasz przeklęty kraj. Wiesz o czym mówię? o podatkach." Duży uśmiech

Harry Potter niesie lepsze przesłanie niż biblia.
Odpowiedz
Cleo napisał(a):Jakie są fakty?
"Pomiary wykonane 10 maja 2001 roku przez radiologów z Politechniki Warszawskiej wykazały w Czarnobylu promieniowanie o mocy dawki 1 mSv na rok, czyli tyle ile np. w Warszawie[url=http://pl.wikipedia.org/wiki/Warszawa][/url]"
Badania pod okiem prof. dr hab. Zbigniewa Jaworowskiego, przewodniczącego Rady Naukowej Centralnego Laboratorium Ochrony Radiologicznej w Warszawie, potwierdzone także innymi, niekoniecznie polskimi badaniami [w Internecie do znalezienia bez jakiegokolwiek problemu]. Brak jest także wpływu na faunę i florę, a także na pracujących tam ludzi.
A pomimo to wielu osób da sobie głowę uciąć, że pojechanie tam równa się z metamorfozą w mutanta Oczko
Odpowiedz
nieco odbiegając od głównego nurtu - jestem po pierwszym oddaniu krwi. (też organ tyle że płynny).
pewnie myślałes że dzisiaj nie umrzesz? niespodzianka!

rexerex na moda!
Odpowiedz
A może mnie ktoś oświecić - od jakiego wieku jest możliwe oddawanie krwi "za zgodą rodziców"? Bez różnicy, czy można zejść poniżej osiemnastki?
seviexe.deviantart.com
~~~~~~~~
- Agnostyk.
- Przeciwny instytucji Kościoła.
- Nie uznaję wartości patriotycznych.
- Za demokracją konstytucyjną.
- Za poważnymi reformami szkolnictwa, które jest zupełnie nieprzystosowane do obecnych czasów.
Odpowiedz
Z tego co wiem od 18 dopiero można
Wszyscy idą w życiu pod prąd... o ironio

Wszelkie moje stare, socjalistyczne, lewicowe wpisy należy uznać za nieważne i ich najlepiej nie czytać.

Odpowiedz
oddane - 17 raz !

konkluzja, po pewnej rozmowie - by pobić posąg ze Świebodzina, należy wybudować 34-metrową Sashę Grey, miażdzącą obcasem głowę biskupa.

"Zadbałem o o tę ponurą reputację, by odstraszyć podstępne zło, które dręczy nasz przeklęty kraj. Wiesz o czym mówię? o podatkach." Duży uśmiech

Odpowiedz
Sam również dziś oddałem już 6,5 litraDuży uśmiech
Odpowiedz
@up
Chyba moczu.
Laws are formed by the arrogant and presumptuous, and our work here is a message to them that such arrogance will always be questioned by those with minds and wills of their own. Nefris of Thay
Odpowiedz
Koleś napisał(a):nieco odbiegając od głównego nurtu - jestem po pierwszym oddaniu krwi. (też organ tyle że płynny).
Gratuluję. Piękny gest. Sam oddaję już od ponad dziesięciu lat. Pozdrawiam
"Nic nie jest potężniejsze od wiedzy; królowie władają ludźmi, lecz uczeni są władcami królów".
Odpowiedz
Nie mogę się przemóc. Na samą myśl o krwi robi mi się nieprzyjemnie (ale nie słabo). Aż mi głupio stukać teraz w klawiaturę bo mam takie dziwne uczucie na opuszkach palców. Język
A chciałbym oddawać. Tylko, że sama idea wywołuje u mnie dyskomfort.
Wiem, że to głupie. :/
Mój kanał na youtube o ateizmie/nauce. Oczko
http://www.youtube.com/user/filek1011
Odpowiedz
Aerandir napisał(a):Nie mogę się przemóc. Na samą myśl o krwi robi mi się nieprzyjemnie (ale nie słabo). Aż mi głupio stukać teraz w klawiaturę bo mam takie dziwne uczucie na opuszkach palców. Język
A chciałbym oddawać. Tylko, że sama idea wywołuje u mnie dyskomfort.
Wiem, że to głupie. :/

Ja też sobie tak mówię.
A zwyczajnie jesteśmy samolubami. Język
Vi Veri Veniversum Vivus Vici
Odpowiedz
tchórze. Język

PS. Igłę da się bez problemu znieść (przynajmiej wbijanie, bo z wyciąganiem jest różnie).... gorzej ze zrywaniem plastra, który przyczepi się do włosów...

Odpowiedz
666gonzo666 napisał(a):tchórze. Język
Nic nie mam z oddania tej krwi, więc i nie oddaję. Od razu dodam, że czekolada to dalej "nic".

Żeby dostać jakiekolwiek bonusy to trzeba oddawać do emerytury, czyli, antycypując zamierzenia naszych polityków, do 75 roku życia.
Vi Veri Veniversum Vivus Vici
Odpowiedz
A później mówią, że liberałowie są nieczuli na ludzkie potrzeby wiec państwo powinno jakoś te kwestie regulować....

Oczko

Odpowiedz
exodim napisał(a):Nic nie mam z oddania tej krwi, więc i nie oddaję.
A na co liczysz?
Na mercedesa czy na pieszczoty stu hurys?
A nas Łódź urzekła szara - łódzki kurz i dym.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości