Liczba postów: 4,845
Liczba wątków: 57
Reputacja:
14
exodim napisał(a):Jakieś badania? Samo życie tylko.
Tylko 10% ultrakatolickich Węgrów przeznaczyło swój odpis podatkowy dla KRK.
Nie wydaje mi się, aby Polacy byli lepsi.
"Dyskusja z idiotami niepotrzebnie ich nobilituje"
Liczba postów: 10,774
Liczba wątków: 173
Reputacja:
11
Roan Shiran napisał(a):Gdyż to się przysłuży bardziej społeczeństwu, niż jakaś akcja charytatywna ponieważ...? Zwyczajnie nie chcę żeby państwo dostało to 0,3%.
Tak samo jak z 1%. Co roku odpisuję.
Im państwo biedniejsze, tym ja szczęśliwszy.
piotr35 napisał(a):Samo życie tylko.
Tylko 10% ultrakatolickich Węgrów przeznaczyło swój odpis podatkowy dla KRK.
Nie wydaje mi się, aby Polacy byli lepsi. A wiesz jaki jest odsetek katolików na Węgrzech?
Vi Veri Veniversum Vivus Vici
Liczba postów: 5,638
Liczba wątków: 38
Reputacja:
23
Wyznanie: panteistka
Węgrzy są zdecydowanie mniej religijnym narodem niż Polacy, występuje tam też znacznie większe zróżnicowanie wyznaniowe niż w naszej ojczyźnie. Dominuje religia katolicka, najstarsza z obecnych w tym kraju i wprowadzona przez pierwszego króla madziarskiego, św. Stefana. Wyznaje ją, jak się ocenia, około 68% wszystkich wierzących na Węgrzech. Znaczące miejsce zajmują też dwa odłamy protestanckie: kalwinizm (20,9% wierzących) oraz luteranizm (4,2 %). Osoby wyznające inne religie oraz ateiści stanowią niecałe 7% społeczeństwa.
(za http://www.budapeszt.infinity.waw.pl)
Natura albowiem w rozmaitości się kocha; w niej wydaje swoją moc, mądrość i wielkość.
(Jędrzej Śniadecki)
Liczba postów: 12,313
Liczba wątków: 81
Reputacja:
388
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
Liczba postów: 4,845
Liczba wątków: 57
Reputacja:
14
exodim napisał(a):A wiesz jaki jest odsetek katolików na Węgrzech? Wiem, ze to węgierska konstytucja zaczyna się od boga, a nie polska. O dziwo.
"Dyskusja z idiotami niepotrzebnie ich nobilituje"
Liczba postów: 5,638
Liczba wątków: 38
Reputacja:
23
Wyznanie: panteistka
Ale czy zaczyna się od boga katolickiego :-> ?
Natura albowiem w rozmaitości się kocha; w niej wydaje swoją moc, mądrość i wielkość.
(Jędrzej Śniadecki)
Liczba postów: 21,707
Liczba wątków: 218
Reputacja:
975
Wyznanie: ate 7 stopnia
Popieram te 0,3%.
Klechy będą trochę milsi dla owieczek.
A nas Łódź urzekła szara - łódzki kurz i dym.
Liczba postów: 158
Liczba wątków: 4
Reputacja:
0
Reputacja:
11
Liczba postów: 3,196
Liczba wątków: 6
Reputacja:
26
"War, War never changes"
"Jako że jesteś obywatelem demokratycznego kraju powinieneś wiedzieć że twój głos nic nie znaczy".
Nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu.
Liczba postów: 14,823
Liczba wątków: 101
Reputacja:
333
Doczytaj do końca - technologia nie nadaje się jeszcze do produkcji przemysłowej, więc na razie nie ma czym się cieszyć.
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
Reputacja:
11
Nikt nie będzie tracił milionów na rozpoczęcie produkcji (jak rozumiem CO2 + H2O + hv [TiO2]-> CH3OH, a później z metanolu benzynę), kiedy jeszcze złóż ropy jest dostatecznie dużo a ich eksploatacja coraz niższa np. za sprawą kolektorów słonecznych, które świetnie sprawdzają się na niewielkich szerokościach geograficznych.
Liczba postów: 14,823
Liczba wątków: 101
Reputacja:
333
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
Reputacja:
11
wiesz, przedsiebiorcy tak naprawde maja to gdzies. obciazenia sektora prywatnego przenoszone sa automatycznie na... uslugobiorcow. szkoda, ze holota, ktora wybiera socjalistyczne partie (bo niestety po ostatnich rzadowych "perelkach" jak utrzymanie uprzywilejowanej w Polsce kasty rolnikow i mundurowych) tego nie rozumieja. tak czy siak spadnie konkurencyjnosc ogolnie polskiej gospodarki, bo eksporterzy nie moga sobie pozwolic na podwyzke cen uslug/towarow.
a sorry, to bez komentowania temat
Liczba postów: 2,385
Liczba wątków: 14
Reputacja:
142
INDECT, czyli Orwell w niebie zaraz pęknie ze śmiechu.
http://wolnemedia.net/prawo/czym-jest-indect/
"O gustach się nie dyskutuje; a ja twierdzę, że całe życie to kłótnia o gusta." (Nietzsche F.)
Liczba postów: 7,517
Liczba wątków: 134
Reputacja:
0
Bycie bezdomnym na Węgrzech może być uznawane za przestępstwo. Ludzie bezdomni śpiący na ulicy mogą teraz zostać obarczeni grzywną lub nawet wtrąceni do więzienia. Wszystko to podczas gdy liczba bezdomnych w Budapeszcie osiąga bezprecedensowe poziomy.
http://www.npr.org/2012/04/06/149526299/...in-hungary
Liczba postów: 7,517
Liczba wątków: 134
Reputacja:
0
http://www.aolnews.com/2011/04/08/46-per...-marriage/
Z 400 przebadanych zadeklarowanych republikanów ze stanu Mississippi 46% sądzi, że małżeństwa międzyrasowe powinny zostać zakazane.
Mój komentarz: :o.
Liczba postów: 3,196
Liczba wątków: 6
Reputacja:
26
Myślałem, że w tym kraju już nic mnie nie zdziwi, myliłem się:
http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/5,348..._.html?i=0
"War, War never changes"
"Jako że jesteś obywatelem demokratycznego kraju powinieneś wiedzieć że twój głos nic nie znaczy".
Nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu.
Liczba postów: 770
Liczba wątków: 8
Reputacja:
0
Grzanka napisał(a):http://www.aolnews.com/2011/04/08/46-per...-marriage/
Z 400 przebadanych zadeklarowanych republikanów ze stanu Mississippi 46% sądzi, że małżeństwa międzyrasowe powinny zostać zakazane.
Mój komentarz: :o. No i bardzo dobrze. Więcej Azjatek dla mnie
|