To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Co obecnie czytacie?
"Opowieści miłosne śmiertelne i tajemnicze" - zbiór opowiadań E. A Poe. Wszystko oprawione wyjątkowymi ilustracjami utrzymanymi w odpowiednim klimacie właściwym dla autora tekstów, genialna akrobatyka językowa w narracji, a sama treść zajmująca.
"NIE MA SPRAWIEDLIWOŚCI, JESTEM TYLKO JA"
Odpowiedz
"The Demon-Haunted World: Science as a Candle in the Dark", Carl Sagan. Zapowiada się ciekawie; poza tym bardzo lubię tego człowieka.

No i kilka Pratchettów. Oczko
Odpowiedz
"O co nas pytają wielcy filozofowie", Leszek Kołakowski. Lektura zachęcająca do samodzielnego myślenia nad problemami, które postawili przed nami ludzie żyjący w przeciągu ostatnich trzech milleniów.

"Guards! Guards!", Terry'ego Pratchetta dla rozluźnienia. Uśmiech
Odpowiedz
"Od Rusi do Rosji" Lwa Gurmiłowa.
Odpowiedz
Grzanka napisał(a):"O co nas pytają wielcy filozofowie", Leszek Kołakowski. Lektura zachęcająca do samodzielnego myślenia nad problemami, które postawili przed nami ludzie żyjący w przeciągu ostatnich trzech milleniów.

Polecam jeszcze "Mini wykłady o maxi sprawach".

Przeczytane: "Ewangelia wg Arfaniusza" Kiryła Yskova. Dobra, szpiegowska rzecz, idealnie na Wielkanoc Uśmiech

Zabieram się za Nietzschego - egzamin z filozofii trzeba zdać...
Odpowiedz
Czytam blog katki, bo czasem brakuje mi tych cytatów z wiara.pl i dylematów moralnych dotyczących sprawy np. przytulania dziewczyny przed ślubem Uśmiech
<dl><dd>На границе тучи ходят хмуро</dd><dd>Край суровый тишиной объят</dd><dd>У высоких берегов Амура</dd><dd>Часовые Родины стоят</dd></dl>
Odpowiedz
"Czy to grzech???"
Natura albowiem w rozmaitości się kocha; w niej wydaje swoją moc, mądrość i wielkość.
(Jędrzej Śniadecki)

Odpowiedz
Nie wiem Rojze, bo Ty tam chyba jeszcze się udzielasz (na wiara.pl) ? Ciekawi mnie czy istnieją jeszcze moje ulubione użytkowniczki. Jedna się podpisywała Teresse, a druga chyba akacja czy jakoś tak. Dobry był też Rzepak, ale tego to zbanowali chyba zanim przyszedłem.
<dl><dd>На границе тучи ходят хмуро</dd><dd>Край суровый тишиной объят</dd><dd>У высоких берегов Амура</dd><dd>Часовые Родины стоят</dd></dl>
Odpowiedz
Tak, udzielam się. Teresse rzadko pisze, Akacja częściej (wkrótce wychodzi za mąż!), no i pojawiło się kilku nowych ciekawych delikwentów.
Poza forum polecam dział pytań, który OBECNIE CZYTAM ;-)
Natura albowiem w rozmaitości się kocha; w niej wydaje swoją moc, mądrość i wielkość.
(Jędrzej Śniadecki)

Odpowiedz
Właśnie skończyłem oficjalną biografię Steve'a Jobsa. Zastanawiam się, czy nie stworzyć mini-bloga "Czytam biografię Jobsa, żebyś Ty nie musiał" z ociekającymi jadem streszczeniami rozdziałów Uśmiech
So many Christians, so few lions...
http://makingthematrix.wordpress.com/mkbc
Odpowiedz
To nie jest zły pomysł, chociaż nie zamierzałem jej czytać.
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
Odpowiedz
Kapitan Blood - R.Sabatini
Odpowiedz
Mahomet, "Mądrości Proroka (Hadisy)"
"Nic nie jest potężniejsze od wiedzy; królowie władają ludźmi, lecz uczeni są władcami królów".
Odpowiedz
nonkonformista napisał(a):Mahomet, "Mądrości Proroka (Hadisy)"

Jedną hadisę lubię:

p.t. Atrament uczonego jest cenniejszy od krwi mudżahedina.
Vi Veri Veniversum Vivus Vici
Odpowiedz
Powieść napisaną w latach '80 XIX wieku, traktującą o Prusach A.D. 1806.
Theodor Fontane, Schach von Wuthenow.
Odpowiedz
Ja czytam do pracy: Sekrety SEO. Tajna wiedza ekspertów. Masakra :/[url=http://helion.pl/ksiazki/sekseo.htm][/url]
Jak napisać podanie o pracę: http://startcv.pl/blog/czym-jest-podanie-o-prace
Odpowiedz
Gene Brewer - K-PAX

:7
Odpowiedz
"Mini-wykłady o Maxi-sprawach", Leszek Kołakowski
"Eric", Pratchett
Odpowiedz
Na promieniu światła {Brewer Gene} - czyli prot z kpax powraca ;7
Odpowiedz
Ivo Andric-Most na Drinie
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości