To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jak zostać Mesjaszem
Al-Rahim napisał(a):
bychu napisał(a):bazmyślny bełkot.
Aby powstałbełkot, jakakolwiek wypowiedź, potrzebna jest myśl, reakcja w naszym mózgu. Efekt tej reakcji widzisz przed oczami. Czy to bełkot, czy mądry wywód.
To są slowa - ja chce dowodu.
Dopóki nauka nie zapewni mi życia wiecznego, nie stanowi dla mnie większej wartości.
Odpowiedz
To szuuuukaj. Tobie na tym zależy, ty szukaj dowodów. Uśmiech
Odpowiedz
bychu napisał(a):Udowodnij, że twoja myśl jest materialna - inaczej będe musiał przyjąć, że piszesz od rzeczy, a twoje wypowiedzi to przypadkowy, bazmyślny bełkot.
i katolik to mowi... Przygadal kociol garncowi.

Swoja droga, przeczytaj pare ksiazek o budowie mozgu i zacznij dyskutowac - bo sadzac po twoich wypowiedziach na temat ewolucji, lubisz mowic o rzeczach o ktorych nie masz pojecia - zielonego.
"Straszną jest rzeczą, że gdziekolwiek człowiek się urodzi, pewne twierdzenia zostają mu wpojone w dzieciństwie wraz zapewnieniem, że nigdy nie będzie mógł wątpić na ich temat, pod karą utraty wiecznego zbawienia."

Arthur Schopenhauer
Odpowiedz
Potepiony napisał(a):
bychu napisał(a):Udowodnij, że twoja myśl jest materialna - inaczej będe musiał przyjąć, że piszesz od rzeczy, a twoje wypowiedzi to przypadkowy, bazmyślny bełkot.
i katolik to mowi... Przygadal kociol garncowi.

Swoja droga, przeczytaj pare ksiazek o budowie mozgu i zacznij dyskutowac - bo sadzac po twoich wypowiedziach na temat ewolucji, lubisz mowic o rzeczach o ktorych nie masz pojecia - zielonego.

Potepiony - ja chce dowodu. To, że ty masz jakies przemyślenia na podstawie książki o budowie muzgu i jego funkcjach, to za mało. Możesz udowodnić że muzg istnieje i zachodzą tam procesy. W jelitach tez zachodzą!! . Ja chce zobaczyć jak sam tworzysz myśli poza sobą - w laboratorium. No nie będe upierdliwy - wystarczy jak zaczniesz za pomocą jakiejś maszyny odczytywac myśli innych. I nie mów banałów o impulsach i sterowaniu kursorem na ekranie za pomocą wszczepionych elektrod. To nie myśli.
P.S A co do ewolucji to gadasz ciągle to samo jak baba pod kościołem. Przedstaw konkretny zarzut.
Dopóki nauka nie zapewni mi życia wiecznego, nie stanowi dla mnie większej wartości.
Odpowiedz
bychu napisał(a):Ja chce zobaczyć jak sam tworzysz myśli poza sobą - w laboratorium.
A umiesz zrobić kupe, poza jelitami? No wiesz ściśniesz zęby i w laboratorium objawi się twój kał? Jasne że nie, bo to naukowo niemozliwe.
Odpowiedz
Poza tym - to nie bierz do siebie tych książek o funkcjach muzgu, bo czeto po usunięciu jakiejśc częsci, funkjce tę przejmuje inna część.

Wysłano po 56 sekundach:

Al-Rahim napisał(a):
bychu napisał(a):Ja chce zobaczyć jak sam tworzysz myśli poza sobą - w laboratorium.
A umiesz zrobić kupe, poza jelitami? No wiesz ściśniesz zęby i w laboratorium objawi się twój kał? Jasne że nie, bo to naukowo niemozliwe.
Ale kupe to ci podam na tacy. Podaj mi na tacy myśl
Odpowiedz
bychu napisał(a):Podaj mi na tacy myśl
Nie pdam ci mysli, ani elektronu. Ba! nawet powietrza ci na niej nie podam.
Odpowiedz
bychu napisał(a):Podaj mi na tacy myśl
:lol2:

Proszę bardzo.

[Obrazek: myslna2.jpg]
Odpowiedz
bychu napisał(a):Ale kupe to ci podam na tacy. Podaj mi na tacy myśl

Widzę, że jak już nie masz argumentów, to znacznie zaniżasz poziom.

bychu napisał(a):Poza tym - to nie bierz do siebie tych książek o funkcjach muzgu, bo czeto po usunięciu jakiejśc częsci, funkjce tę przejmuje inna część.

No i co z tego?
Odpowiedz
Uczy napisał(a):Dla mnie ateizm to najgorszy zabobon, ale rozumiem go, gdyż były czasy, gdy sam balansowałem na jego krawędzi.
i to mówi człowiek wierzący szczerze w wyganianie demonów przez czarnych szamanów :lol2:

na tym właśnie opiera się ta cała wiara, na strachu przed czarną magią. tego ciemnogród się boi, bał się zawsze. ciemny lud w głębi drży bawiąc się komórkami, że czarny coś zamota, zaklnie i on, mimo cudownej magicznej ochrony obrazu matki boskiej, zdechnie w piekle na mękach albo plony zje zaraza, czy krowa mleka nie da, giełda się załamie, on będzie miał raka, a demon dzieci opęta. kara boża. apokalipsa lokalna lub globalna. :twisted:

ludza natura przez wieki się nie zmieniła.
Odpowiedz
Uczy napisał(a):Kij mu w mózg, albo jest iluzjonistą, albo frajerem, co ma za pomocnika diabła. Tak czy siak Jezusowi nawet nie może skoczyć.

Uczy czyzby znów ujawniła się twoja choroba? Język
Odpowiedz
I kto to mówi... Język
Jak się bawię: http://tinyurl.com/rly4x
[Obrazek: zmiewielkogodhatesfags.jpg][Obrazek: mibdscu7.th.gif][Obrazek: zmiewielkojeevesandwoos.jpg]
dziewczyny, wstępujcie do armii! http://www.youtube.com/watch?v=cKQzOei4m...ed&search=
Z komentarzy na YouTube:

"Punk nie umarł, śpi gdzieś najebany"
Odpowiedz
Uczy napisał(a):Idiota. Jezus nie był iluzjonistą.

Był palestyńskim rewolucjonistą czy wędrownym filozofem ? ;]

pzdr
Odpowiedz
FAFIK napisał(a): 1 Wynająć jakiegoś "Copperfielda"
2 Niech odwali na nasze konto pare sztuczek
3 Znaleźć na początek ok. 12 Swiadków

Moherki powinny to kupić
Można zostać tylko siostrą, bratem, kuzynem albo kuzynką, matką, ciotką albo wujkiem Mesjasza albo babką Mesjasza. Bo Mesjasz to półbóg albo " I człowiek i Bóg" czyli taki którego ojcem jest Bóg Jahwe.

W tym celu należy się modlić do Boga Jahwe , do Boga Jezusa albo do Maryi o ciążę własną z Nim najprzystojniejszym i najważniejszym na świecie mężczyzną Bogiem Jahwe, albo o ciążę z Jahwe odpowiedniej krewnej płci żeńskiej.

Trzeba się też modlić aby poród Mesjasza odbył się w stajni na konie i żeby do stajni przyszło jakichś 3 królów, nie jestem pewna czy wszyscy królowie muszą być wyznania chrześcijańskiego czy może być jakiś król muzułmanin lub buddysta albo może japoński cesarz?
Nie wiem co znaczyło "król" w ewangeliach czasów Jezusa, może również król=cesarz i/lub król=faraon?

Matka Mesjasza musi też mieć męża, który oświadczy publicznie, że jego żona była dziewicą jak próbował się do niej po raz pierwszy seksualnie dobrać gdy była w zaawansowanej ciąży na przykład 8 miesięcznej ciąży.

No i tym sposobem można pokazywać nowego bobasa jako nowego Mesjasza przez kolejne 35 lat, bo bobas Mesjasz będzie się rozwijał jak normalny człowiek dopiero jak skończy 35 lat to będzie robił cuda.

No i matka bobasa Mesjasza musi oświadczyć publicznie, że przyśnił jej się Bóg Jahwe, który jej powiedział, że zajdzie z nim w ciążę.
I że po tym śnie rzeczywiście zaszła w ciążę chociaż nie współżyła przed tą ciążą jeszcze z żadnym mężczyzną, bo dopiero jak była w 8 miesiącu ciąży to dobrał się do niej seksualnie mąż.
Odpowiedz
Trzeba zrobić kilka cudow, przepowiedni i dobrze wyglądać.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: