To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 4.67
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Najtrafniejsze cytaty z forum Ateista.pl
Adam_S napisał(a):
Exeter napisał(a):O tym kto jaką dziedzinę nauki ceni, lubi, poważa też nie ma sensu. O gustach się nie dyskutuje. Chciałbym jedynie zwrócić uwagę na fakt, że o ile dylematy płaskości Wszechświata, czy prawdziwości teorii strun są fascynujące, to poznanie motywacji ludzkich zachowań jest warunkiem sine qua non przetrwania naszej cywilizacji.
Dlatego, warto do pytań o ich naturę podejść bez uprzedzeń.

Zaś waga jaką przypisujesz tej dziedzinie jest także powodem, dla którego te słabe standardy są czymś godnym pożałowania i co należy zmienić - a nie powodem by je akceptować i udawać że są wyższe. Ba, jeśli uważasz że waga tej dziedziny jest większa niż te "teorie strun", to powinieneś wręcz domagać się wyższych standardów w tej dziedzinie niż w tych "teoriach strun", a nie na odwrót.
Jako ze ich waga jest większa, to nie tylko poznanie w tych kwestiach jest dla nas koniecznie, ale iluzja poznania w tych kwestiach może oznaczać katastrofę.

Dokładnie.
Promowanie upodmiotowienia kobiet i ich uświadamianie poprzez budowanie potencjału przed katastrofami związanymi z klimatem celem każdego świadomego Europejczyka. Bez sprawiedliwości w dziedzinie klimatu nie da się osiągnąć prawdziwej równości płci

Odpowiedz
Rojza Genendel napisał(a):Bycie rodzicem, jakkolwiek jest doniosłym życiowym zadaniem, jest równie naturalne jak oddychanie, jedzenie i mówienie. Większość ludzi jest lub będzie rodzicami, bo tak ukształtowała nas Natura. Nie wymaga to też żadnych szczególnych predyspozycji i uzdolnień. Wystarczy trochę rozsądku.

W pełni się zgadzam.
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
Odpowiedz
exodim napisał(a):Regulacja jest istotą życia.

Pikne.
Odpowiedz
Aryman napisał(a):Wpierdol jest towarem, którego podaż jest niemal nieograniczona, a cena minimalna.
Heh Uśmiech
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
Odpowiedz
Koklusz napisał(a):Czyli, jeśliby exeter organizował zawody w bieganiu, to ustawił by je tak, żeby wszyscy przybiegli w tym samym momencie na metę?
Nie dość, że to bez sensu, ale i nieuczciwe.
Y U CLOSD DA TOPIC!!
Vi Veri Veniversum Vivus Vici
Odpowiedz
Adam_S napisał(a):Co na nas czeka po drugiej stronie spektrum cywilizacji do końca nie wiemy, ale z tego co zobaczyliśmy po drodze jest znacznie ciekawiej, więc warto sprawdzić - nikt inny tego dotąd nie zrobił.
Spodobało mi się.
NN
Odpowiedz
Sofeicz napisał(a):Okazuje się, że spokojnie można być ateistą i najbardziej zajadłą konserwą.

I ciekawe tylko jak długo. ^^
Odpowiedz
Cytat:Seth sobie np pierdoli swoją wizję idealnego świata po czym tą wizję zgrabnie obala kilka celnych uwag Silly Zdezorientowanyad:

Rzecz jasna należy to zdanie postrzegać w szerszym kontekście, poza wypowiedzią Setha.
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
Odpowiedz
Śmierć Szczurów napisał(a):My, ateiści, nie. Ale my naród polski, i owszem.

Odpowiedź na pytanie czy my, ateiści mamy jakieś święta. Bardzo, bardzo trafna. Uśmiech
Odpowiedz
Hastur napisał(a):Pal sześć ten libertarianizm i jakieś doktryny. Pomysły ludzi takich jak ty utrudniają życie przede wszystkim zwykłym ludziom Smutny Już wolę "cierpiących na przypadłości wieku dorastania" libertarian, oni przynajmniej nie sprawią, że państwo sięgnie do mojej kieszeni.
Zgadzam się.
Lepszy Avx od Samuela!
:p
Vi Veri Veniversum Vivus Vici
Odpowiedz
Koklusz napisał(a):Xeno...
Uważaj!
Właśnie sobie zwizualizowałem atlas zbuntowany i mi się Antarktyda na północ przeniosła.

Na temat opłakanych skutków filozofii Ayn Rand, ogień Duży uśmiech
Odpowiedz
exodim napisał(a):Czemu nie mogę nazwać homoseksualisty (bez obrazy) pedałem?

Кирилл napisał(a):Zależy którego.

Otóż to. 8)
Odpowiedz
Gladiator napisał(a):Otóż Pinker cierpi na eurpocentryzm. Europa to nie świat, lecz powoli jego z*****e.
W tym kierunku to właśnie idzie.
NN
Odpowiedz
FlauFly napisał(a):Nazywanie egoistycznymi zachowania naturalnie rozumiane jako altruistyczne wyglądają na jakąś formę samousprawiedliwienia działań do gruntu egoistycznych.

Coś na zasadzie:
"Pomagasz innym bez żadnych bezpośrednich korzyści dla siebie? Tak naprawdę niczym się nie różnisz ode mnie, który nigdy nikomu w życiu nie pomogłem, bo w gruncie rzeczy pomaganie innym sprawia Ci na jakimś poziomie przyjemność."

Tak to właśnie widzę. Oczywiście nie każdy kto wyraża opinie na temat ukrytego egoizmu zachowań altruistycznych jest egoistą. Może być po prostu kimś kto dał się przekonać takim argumentom.
Uważam tak samo.
NN
Odpowiedz
renegat napisał(a):[...] u Was za poglądy, to można co najwyżej dostać minusa [...]

8)
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
Odpowiedz
Ate>Agno>Deist>Teist>Kato' napisał(a):Kubek JEST i tyle. A jaki JEST to co innego.

:&
Odpowiedz
Sajid napisał(a):... oni robią jedynie to, co większość zrobiłaby na ich miejscu. Wykorzystują idiotyzm innych dla własnych celów. (...) sami "dymać" się nie dadzą, nie dadzą się nawet dotknąć, ale na odwrót już tak nie jest.

Treściwie o muzułmanach. Szkoda, że nie mogę "nagrodzić".
Odpowiedz
Shahnaz napisał(a):Poza tym złota zasada - moja wolność kończy się tam, gdzie zaczyna się cudza.

Wychuchol napisał(a)::wink:
A tak poważniej, to takie stwierdzenie jest bzdurą, jak próba wyskalowania jednej linijki drugą, także niewyskalowaną.
Trafne skomentowanie przez Wychuchola tego oklepanego stwierdzenia.
NN
Odpowiedz
Rojza Genendel napisał(a):To jest rzecz, którą dobrze się rozumie, ale ciężko tłumaczy.
Dla mnie różnica między Polską a każdym innym krajem jest taka, jak między moją mamą, a każdą inną kobietą.

Bardzo ładnie i trafnie ujęte.
Odpowiedz
Gladiator napisał(a):Pierwszy współczesny stereotyp to uważania zakazywania .... za coś złego !
Gladiator znowu trafnie.
NN
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości