To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Co obecnie czytacie?
Karen Horney - Neurotyczna osobowość naszych czasów
Dubito ergo sum.
Klozxb gl drvopr nzilw, gbopl ofwarv xsfqv.
Odpowiedz
Henryk Mościcki - Z Dziejów Hajdamaczyzny
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
Odpowiedz
Po raz kolejny Konrada Wallenroda. Moje ulubione dzieło Mickiewicza. A ta Ballada Alpuhara, ahhhh. Uśmiech
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
Odpowiedz
Kończę "Wstęp do semiotyki" J.Pelc.
Po tym jest plan na "Walden, czyli życie w lesie" Henry David Thoreau
Odpowiedz
Ksenofont-Wyprawa Cyrusa (Anabaza)
NN
Odpowiedz
Skończyłem "Dzieci Beowulfa". Lekkie sf, w sam raz na długą podróż pociągiem. Fajnie wymyślony ekosystem podobnej do Ziemi planety.
So many Christians, so few lions...
http://makingthematrix.wordpress.com/mkbc
Odpowiedz
Po raz n-ty "Śniadanie mistrzów".
A nas Łódź urzekła szara - łódzki kurz i dym.
Odpowiedz
"Ostatni bastion Barta Dawesa"
wspaniała książka, główny bohater to człowiek honoru, prawdziwy desperat który w dodatku źle kończy
"Im twardszy świat, tym większy honor."
 Steven Erikson
Odpowiedz
Sztuka wojny - Sun Tzu
Odpowiedz
Astronomia XX wieku - Otto Struve, Velta Zebergs
Odpowiedz
Po raz trzeci zabieram się za "Wiedźmina" Duży uśmiech
Odpowiedz
Keith Ablow - Architekt
Dokładnie taki thriller, jakie lubię Uśmiech
...bo najważniejsze w kochaniu zwłok jest to, że nie marudzą.
[Obrazek: file.php?id=13]
Odpowiedz
Musze odkurzyc wiedzmina. Czytalem to jako mlody szczyl takie wieki temu ze nic nie pamietam. Poza tym najblizej w kolejce czekaja "Opowiesci o pilocie Pirxie" Lema.

Jednak chwilowo czas odkurzyc inne czesci mozgu, siegnalem wiec po nielubiana przeze mnie "ksiege religijna" - Kelly, Groves - "Krystalografia i defekty krysztalow". :wall:
<dl><dd>На границе тучи ходят хмуро</dd><dd>Край суровый тишиной объят</dd><dd>У высоких берегов Амура</dd><dd>Часовые Родины стоят</dd></dl>
Odpowiedz
Francis Fukuyama, Historia ładu politycznego; Robert Bringhurst, The Elements of Typographic Style. Dwie z najciekawszych, najbardziej pasjonujących książek, jakie miałem przyjemność czytać. Obie pięknie napisane i pięknie wydane.
Odpowiedz
B. Prus, 'Emancypantki'
"Nic nie jest potężniejsze od wiedzy; królowie władają ludźmi, lecz uczeni są władcami królów".
Odpowiedz
"Oliver Twist"
Odpowiedz
Michaił Bakunin - Bóg i państwo
Odpowiedz
haha... powiastkę znajomego i bawię się doskonale Duży uśmiech Jest watykan, postrzelony Polski naukowiec a nawet spisek satanistów.
Duży uśmiech
Zagryzam Jutrzenką nickiego, która każe mi sądzić, że spora część forumowych wyznawców Woli Potęgi troszkę się rozminęła ze słowami ich wieszcza. Ale poważnie - słabe To! Wyrosłem z Nietzschego.
"Chociażbym chodził ciemną doliną zła się nie ulęknę, bo będę w niej największym skurwysynem" (Ps23,4 vs forum postapo)[url=http://blog.wiara.pl/alla86/2007/04/27/chociazbym-chodzil-ciemna-dolina-zla-sie-nie-ulekne-bo-ty-jestes-ze-mna-ps234/][/url]
Odpowiedz
Niccolo Machiavelli
-Książę
-Rozważania nad pierwszym dziesięcioksięgiem historii Rzymu Tytusa Liwiusza
Odpowiedz
W ramach powrotu do pozycji z czasów szkoły średniej wzięłam się za Thorwalda. Na początek "Kruchy dom duszy".
Natura albowiem w rozmaitości się kocha; w niej wydaje swoją moc, mądrość i wielkość.
(Jędrzej Śniadecki)

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości