Liczba postów: 3,196
Liczba wątków: 6
Reputacja:
26
"War, War never changes"
"Jako że jesteś obywatelem demokratycznego kraju powinieneś wiedzieć że twój głos nic nie znaczy".
Nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu.
Liczba postów: 14,823
Liczba wątków: 101
Reputacja:
333
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
Liczba postów: 10,774
Liczba wątków: 173
Reputacja:
11
Śmierć Szczurów napisał(a):http://pej.cz/Afera-w-Poznaniu-30-latek-...-III-a3115
Ech, i znowu gry są winne.
Cała afera przypomina tworzenie atmosfery przed cosplayowym flashmobem z WoWa w Atlancie kilka lat temu. W sumie dziwna sprawa jak za takie coś zatrzymują. Z tekstu nie wynika, że kierował jakieś groźby karalne
Vi Veri Veniversum Vivus Vici
Reputacja:
333
No pisał, że zamierza iść mordować. Bardzo jednoznacznie. Trochę naciągane, ale lepiej świra zawczasu zatrzymać. Widzę tam jednak ślady natchnienia religijnego w jego chęci mordowania - a o tym najwyraźniej nikt nie pisał. Tylko biedne Diablo III.
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
Reputacja:
11
Ślady natchnienia religijnego? Tzn. nie dowidział tego "NIE" w 5 przykazaniu?
Cytat:Wychodzę na ulicę Was mordować! Rzekłem!
Wszyscy ludzie, którzy wierzą Mi. Jedynemu. Chwyćcie za miecze! Bo dziś nie przyszedłem nieść Słowa, a Śmierć. Przyniosłem Miecz! Idźcie na ulicę, i pytajcie, kto jest prawdziwym Panem! Jeśli zwątpią we mnie, mordujcie bez opamiętania!To Jest Dzień Sądu Ostatecznego!!!
Stało sie! Rzekłem!”
przecież to jawna ściema...
Reputacja:
333
wpis świra napisał(a):Wszyscy ludzie, którzy wierzą Mi. Jedynemu. Chwyćcie za miecze! Bo dziś nie przyszedłem nieść Słowa, a Śmierć. Przyniosłem Miecz! Idźcie na ulicę, i pytajcie, kto jest prawdziwym Panem! Jeśli zwątpią we mnie, mordujcie bez opamiętania!To Jest Dzień Sądu Ostatecznego!!! Inspiracje religijne jak chuj[i].  Może uznaje żydowską wersję tegoż przykazania - kto go tam wie?:p
[/i]
Liczba postów: 5,136
Liczba wątków: 111
Reputacja:
26
Przypomnę proces, który pewien ubek wytoczył dziennikarzowi, przedstawiając jako dowody podsłuchy, jakie zgodnie z prawem powinny zostać dawno zniszczone. Kiedy adwokat pozwanego zwrócił uwagę, że przechowywanie takich danych, nie mówiąc o korzystaniu z nich, jest przestępstwem - ubek jak gdyby nigdy nic zgarnął papiery z powrotem do kieszeni. I nic się nie stało, nie wyciągnięto żadnych konsekwencji, bodaj symbolicznych. Ubecja - jakkolwiek ją tam teraz nazwać - dalej sobie zbiera i przechowuje różne dane do szantażu, przy których osławiona "szafa Lesiaka" to pamiętniczek pensjonarki. A co?
http://fakty.interia.pl/felietony/ziemki...ie,1801478
Naszym celem jest LINIA. Bojowa linia!
Liczba postów: 12,314
Liczba wątków: 81
Reputacja:
388
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
Reputacja:
11
Z tego artykułu Sajida wynika, że gość przeżył. Wiadomo coś więcej?
Liczba postów: 12,314
Liczba wątków: 81
Reputacja:
388
http://www.poranny.pl/apps/pbcs.dll/arti.../240006027
Sprawa spółki Euro-Sokółka, podmiotu, który dał we znaki mieszkańcom okolic Karczewa. Szerzej było to omówione w jednym z wydań Uwagi Tvn. Luki w prawie i brak odpowiednich regulacji, które spowodowały niemal samowolę spółki zatruwającej tamtejsze tereny odpadami.
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
Reputacja:
26
Wrzucam bez komentarza, bo sam nie wiem co o takich działaniach myśleć:
http://wyborcza.pl/1,75248,11838225,Prem...nstwa.html
"War, War never changes"
"Jako że jesteś obywatelem demokratycznego kraju powinieneś wiedzieć że twój głos nic nie znaczy".
Liczba postów: 1,789
Liczba wątków: 7
Reputacja:
0
http://www.rp.pl/artykul/17,872115-Bunt-...ratow.html
Ciekawa inicjatywa. Szkoda tylko, że państwo działa tak, iż ruch taki jest potrzebny 
A na samym kongresie było około 1500 osób.
Promowanie upodmiotowienia kobiet i ich uświadamianie poprzez budowanie potencjału przed katastrofami związanymi z klimatem celem każdego świadomego Europejczyka. Bez sprawiedliwości w dziedzinie klimatu nie da się osiągnąć prawdziwej równości płci
06.06.2012, 08:28
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06.06.2012, 15:56 przez Grim.)
Reputacja:
26
"War, War never changes"
Liczba postów: 1,431
Liczba wątków: 11
Reputacja:
-1
http://www.huffingtonpost.co.uk/2012/06/...92470.html
"Hellish nightmare of suffering and devastation" - sam autor wypowiada się o swoim dziele. Pewien gracz Civilization 2 poprowadził swoją grę aż do 3991 roku - w jego zdewastowanym globalnym ociepleniem świecie od tysiąca lat trwa wojna nuklearna pomiędzy trzeba supermocarstwami. 90% populacji z roku 2000 wymarła na skutek głodu i działań wojennych. Patowa sytuacja na froncie uniemożliwia odbudowę zniszczonego świata.
Teraz udostępnia swoje sejwy na reddicie.
Ratowanie świata nigdy nie było tak dalekie od wizji BioWare. Ale zamierzam się go podjąć (i zachęcam do tego innych).
Laws are formed by the arrogant and presumptuous, and our work here is a message to them that such arrogance will always be questioned by those with minds and wills of their own. Nefris of Thay
Liczba postów: 2,107
Liczba wątków: 26
Reputacja:
2
Ja nie mogę, newsy na poważnych portalach informacyjnych, cały subreddit, fanarty, memy, wszystko wokół jednego sejwa do gry...
Chociaż w sumie nie powinienem się dziwić...
EDIT: i to wszystko w jeden dzień...
Wydaje się, że nie można rozprawiać filozoficznie nie oglądając się przy tym na odkrycia naukowe, bo się zrobi z tego intelektualny pierdolnik. — Palmer Eldritch
Absence of evidence is evidence of absence. – Eliezer Yudkowsky
If it disagrees with experiment, it's wrong. — Richard Feynman
學而不思則罔,思而不學則殆。 / 己所不欲,勿施于人。 ~ 孔夫子
Science will win because it works. — Stephen Hawking
Science. It works, bitches. — Randall Munroe
Liczba postów: 11,056
Liczba wątków: 182
Aryman napisał(a):http://www.huffingtonpost.co.uk/2012/06/...92470.html
"Hellish nightmare of suffering and devastation" - sam autor wypowiada się o swoim dziele. Pewien gracz Civilization 2 poprowadził swoją grę aż do 3991 roku - w jego zdewastowanym globalnym ociepleniem świecie od tysiąca lat trwa wojna nuklearna pomiędzy trzeba supermocarstwami. 90% populacji z roku 2000 wymarła na skutek głodu i działań wojennych. Patowa sytuacja na froncie uniemożliwia odbudowę zniszczonego świata.
Teraz udostępnia swoje sejwy na reddicie.
Ratowanie świata nigdy nie było tak dalekie od wizji BioWare. Ale zamierzam się go podjąć (i zachęcam do tego innych).
LOL
Ja jak grałem w C2 jakieś 15 lat temu, to bez żadnych modyfikacji rozpierdoliłem świat w drobny mak i to mniej więcej w roku 2000. Uznałem, że skoro zagram wreszcie Aztekami to wypada złożyć świat w ofierze. 
Grałem bardzo agresywnie, aż zostały tylko dwa imperia: moje i jakieś jeszcze. Zbudowałem setkę/setki bomb atomowych, wroga starłem w pył, a niemal cały świat zamienił się w pustynię.
Reputacja:
333
http://www.sportfan.pl/artykul/smuda-vs-...lize-35137
Porównanie Anastasiego i Smudy. Trochę oczywiście nie fair wobec Smudy, ale co tam.
|