To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ankieta: Czy jesteś za możliwością prawnego rejestrowania związków homoseksualnych w Polsce?
Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie.
Tak, ze wszystkimi prawami jak w małżeństwie heteroseksualnym
43.28%
58 43.28%
Tak, ale bez prawa do adopcji i/lub z innymi ograniczeniami
29.10%
39 29.10%
Nie, jestem przeciwny
14.93%
20 14.93%
Nie i uważam, że homoseksualiści już mają za dużo praw
12.69%
17 12.69%
Razem 134 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Ocena wątku:
  • 11 głosów - średnia: 2.55
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Homotematy/posty
Jakiego sarkazmu? Przecież serio piszę. Czy GB nie wytłumaczył już nam pięknie, że wszystkie wartości należy szanować i że nie ma nic złego w rozwiązłym trybie życia jeżeli nikogo się nie krzywdzi? Że jest to wręcz zdrowe! Przecież jak geje będą adoptować dzieci to te piękne idee będą miały w końcu szanse się utrwalić w społeczeństwie.
The spice must flow
Odpowiedz
GoodBoy napisał(a):Może najpierw zacznijcie od swoich seks klubów, których jest 100x więcej. Zapewne grają w nich w bierki i prowadzą intelektualne dyskusje o książkach Uśmiech
Nie ma czegoś takiego jak "nasze" seks-kluby. To domena takich jak ty podludzi, niezależnie od ich orientacji.
Odpowiedz
Rita napisał(a):Jakiego sarkazmu? Przecież serio piszę. Czy GB nie wytłumaczył już nam pięknie, że wszystkie wartości należy szanować i że nie ma nic złego w rozwiązłym trybie życia jeżeli nikogo się nie krzywdzi? Że jest to wręcz zdrowe! Przecież jak geje będą adoptować dzieci to te piękne idee będą miały w końcu szanse się utrwalić w społeczeństwie.
Rozwiązły tryb życia, to przecież cecha indywidualna, a nie zależna od orientacji seksualnej.
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman

EL Duży uśmiech
Odpowiedz
Gocek napisał(a):Rozwiązły tryb życia, to przecież cecha indywidualna, a nie zależna od orientacji seksualnej.
Być może, ale ja od osoby heteroseksualnej nigdy nie słyszałam, żeby uprawianie przygodnego seksu było zdrowe. A trochę osób heteroseksualnych znam.
The spice must flow
Odpowiedz
@Gocek
Ricie przeszkadza tylko grzebanie sobie w majtach gejów. Hetero już nie i stąd wniosek nt. adopcji, to jest jej standardowa logika Duży uśmiech

Rita napisał(a):Sugerujesz, że jest coś zboczonego w grzebaniu obcej osobie w gaciach? Przecież to piękne jest, takie obdarzanie się miłością i przyjemnością, samo dobro. Na pewno warto przekazywać takie wartości dzieciom! Ale homofob z ciebie.
Oczywiście, że to jest zajebiste ty ty ty... zazdrośnico jedna!

Rita napisał(a):Btw, rozmowa z GB rzadko z kogo nie zrobiłaby homofoba, a już na pewno homofoba w definicji Goodboya, która brzmi "kto się ze mną nie zgadza we wszystkim w 100% jest homofobem".
Nigdy czegoś takiego nie napisalem zazdrośnico. Są tu osoby, z którymi się nie zgadzam i nie są homofobami. Marna twoja kolejna próba manipulowania na mój temat (wcześniej siliłaś się opisywać moje związki).
Odpowiedz
GoodBoy napisał(a):Nigdy czegoś takiego nie napisalem zazdrośnico. Są tu osoby, z którymi się nie zgadzam i nie są homofobami. Marna twoja kolejna próba manipulowania na mój temat (wcześniej siliłaś się opisywać moje związki).
Ja się siliłam? Przecież sam je opisujesz gdzie możesz, ze szczegółami. Nawet gdybym chciała, to i tak moja wyobraźnia aż tak daleko nie sięga.

No faktycznie chyba umrę z tej zazdrości, niczego mi w życiu tak nie brakuje jak lizania się i grzebania obcym ludziom w gaciach Duży uśmiech
The spice must flow
Odpowiedz
Rita napisał(a):Ja się siliłam? Przecież sam je opisujesz gdzie możesz, ze szczegółami. Nawet gdybym chciała, to i tak moja wyobraźnia aż tak daleko nie sięga.
Żadnych szczegółów tu nie podaję. Ty chyba nie wiesz co to są szczegóły.

Rita napisał(a):No faktycznie chyba umrę z tej zazdrości, niczego mi w życiu tak nie brakuje jak lizania się i grzebania obcym ludziom w gaciach Duży uśmiech
Najwyraźniej brakuje ci ekspresji swojej seksualności. To rodzi frustracje, czego efekt obserwujemy w twoich psotach....
Odpowiedz
GoodBoy napisał(a):Najwyraźniej brakuje ci ekspresji swojej seksualności. To rodzi frustracje, czego efekt obserwujemy w twoich psotach....

Rita nigdy jeszcze nie napisała tu niczego o swoich "psotach". :lol2:
Odpowiedz
Miało być postach Oczko
Odpowiedz
Rita napisał(a):Być może, ale ja od osoby heteroseksualnej nigdy nie słyszałam, żeby uprawianie przygodnego seksu było zdrowe. A trochę osób heteroseksualnych znam.
Zależy co przez "zdrowe" rozumiemy. Bo samo uprawianie seksu jest zdrowe, co wykazują stosowne badania. Do tego prostytucja funkcjonuje od zawsze Oczko Być może jako heteroseksualiści, jesteśmy zwyczajnie bardziej hipokrytami.
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran

EL Duży uśmiech
Odpowiedz
Gocek napisał(a):Być może jako heteroseksualiści, jesteśmy zwyczajnie bardziej hipokrytami.
To już chyba odchodzi do lamusa. Byś posłuchał mojego kumpla hetero jak bajeruje laseczki, a o co tak naprawdę mu chodzi Uśmiech
Odpowiedz
No pewnie, muszę być sfrustrowana, skoro nie idę z każdą napotkaną osobą do łóżka :roll: Frustracja aż mnie zżera od środka i zazdrość. Wszak wiadomo, że seks z wszystkimi naokoło musi być sensem życia każdej normalnej osoby.
The spice must flow
Odpowiedz
Rita napisał(a):No pewnie, muszę być sfrustrowana, skoro nie idę z każdą napotkaną osobą do łóżka :roll: Frustracja aż mnie zżera od środka i zazdrość. Wszak wiadomo, że seks z wszystkimi naokoło musi być sensem życia każdej normalnej osoby.
Z jakiego powodu odbierasz niniejsze, jako pójście do łóżka, z każdą napotkaną osobą?

PS Chciałbym mieć taki przywilej Duży uśmiech Ale to nie jest takie proste, druga strona musi również chcieć. A kobiety często, mają trochę inne interesy i po kilkumiesięcznym spaniu, okazuje się, że coś większego było na rzeczy.

EL Duży uśmiech
Odpowiedz
Rita napisał(a):No pewnie, muszę być sfrustrowana, skoro nie idę z każdą napotkaną osobą do łóżka :roll: Frustracja aż mnie zżera od środka i zazdrość. Wszak wiadomo, że seks z wszystkimi naokoło musi być sensem życia każdej normalnej osoby.
Właśnie tak u ciebie zaczynają się manipulacje na mój temat. Gocek dobrze ci napisał. Sama se dopowiadasz urojenia do tego co ja napisze, a potem sama na ich temat robisz rozprawkę. To jest żałosne. Widać, że masz straszny problem z tym, że inni sobie grzebią w gaciach, całe moje życie już chcesz na tej podstawie oceniać. A grzebanie jest całkowicie normalną i naturalną sprawą Uśmiech
Odpowiedz
Gocek napisał(a):Zależy co przez "zdrowe" rozumiemy. Bo samo uprawianie seksu jest zdrowe, co wykazują stosowne badania. Do tego prostytucja funkcjonuje od zawsze Oczko Być może jako heteroseksualiści, jesteśmy zwyczajnie bardziej hipokrytami.

Może i byłoby zdrowe, gdyby nie choroby weneryczne. W przypadku selektywnej taktyki seksualnej prawdopodobieństwo zarażenia się nimi maleje radykalnie, przy monogamii niemal do zera.
Odpowiedz
kkap napisał(a):Może i byłoby zdrowe, gdyby nie choroby weneryczne. W przypadku selektywnej taktyki seksualnej prawdopodobieństwo zarażenia się nimi maleje radykalnie, przy monogamii niemal do zera.
I przy założeniu gumki również. Zarażenia hiv dotyczą osób nie zabezpieczających się.
Odpowiedz
GoodBoy napisał(a):Właśnie tak u ciebie zaczynają się manipulacje na mój temat. Gocek dobrze ci napisał. Sama se dopowiadasz urojenia do tego co ja napisze, a potem sama na ich temat robisz rozprawkę. To jest żałosne. Widać, że masz straszny problem z tym, że inni sobie grzebią w gaciach, całe moje życie już chcesz na tej podstawie oceniać. A grzebanie jest całkowicie normalną i naturalną sprawą Uśmiech
A czy ja o Tobie coś napisałam w tym miejscu??:8O: Przecież o sobie tylko pisałam. Jak na razie to ty mi insunuujesz zazdrość i frustrację.
The spice must flow
Odpowiedz
Rita napisał(a):Być może, ale ja od osoby heteroseksualnej nigdy nie słyszałam, żeby uprawianie przygodnego seksu było zdrowe. A trochę osób heteroseksualnych znam.
A od ilu osób homoseksualnych do tej pory coś takiego usłyszałaś?
- Myślałem, że ty nie znasz lęku.
- Mylisz się. Lęku nie zna tylko głupiec.
- A co robi wojownik, kiedy czuje strach?
- Pokonuje go. To jest w każdej bitwie nasz pierwszy martwy wróg.
Odpowiedz
Iselin napisał(a):A od ilu osób homoseksualnych do tej pory coś takiego usłyszałaś?

Ja od dwóch. GB i Nonkonformisty. Czy to miarodajne opinie?
Odpowiedz
Furia napisał(a):Ja od dwóch. GB i Nonkonformisty. Czy to miarodajne opinie?
Pytanie, na ile reprezentatywne. Bardzo nie lubię takiego podejścia. Gdybyś chciała razem ze swoim facetem adoptować dziecko i powiedziano Ci, że heteroseksualiści nie nadają się do wychowywania dzieci, powołując się na laski, które idą do łóżka za drinka, panów, którzy ledwo pojadą w delegację, to szukają burdelu, wcale się z tym nie kryjąc, cieszyłabyś się?

I nie wiem, po co w ogóle wyciąga się w kółko temat adopcji. Na razie w Polsce nie da się nawet wprowadzić regulacji zabezpieczających partnerów na wypadek choroby czy śmierci któregoś z nich. Najbardziej zaawansowany projekt ustawy, który zresztą nie miał szans na uchwalenie przewidywał adopcję biologicznego dziecka jednego z partnerów przez drugie z nich. Obecnie konkretnych projektów ustaw nikt nie czyta, a zwłaszcza posłowie, którzy głosują nad przekazaniem ich do dalszych prac w komisji (bo o samym głosowaniu nad przyjęciem lub odrzuceniem ustawy w ogóle jeszcze nie ma mowy), natomiast chętnie straszy się ludzi adopcjami, upadkiem cywilizacji i ogólnie apokalipsą.
- Myślałem, że ty nie znasz lęku.
- Mylisz się. Lęku nie zna tylko głupiec.
- A co robi wojownik, kiedy czuje strach?
- Pokonuje go. To jest w każdej bitwie nasz pierwszy martwy wróg.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości