To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 4.67
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Najtrafniejsze cytaty z forum Ateista.pl
albatros napisał(a):Cały problem w tym, że każdy sam siebie uważa za merytorycznego i światłego dyskutanta przemawiającego do bandy szympansów.

Szkoda, że ostatecznie "Albatros" wpadł na skały. ^^
Odpowiedz
Seth napisał(a):Co Ty pierdolisz? Przyrównujesz przedwojennych Żydów do muzułmańskiej dziczy? Ponadprzeciętnie inteligentną, w sporym stopniu całkowicie zaasymilowaną (a w niezasymilowanej części, nie agresywną i nie powodującą kłopotów) mniejszość etniczną obecną w całej Europie (a tym samym współtworzącą jej kulturę) od wieków, do bandy psychopatycznych, świeżo importowanych z pustyni terrorystów kozojebców? No bez jaj.
Zaś względem Twojej wypowiedzi, jest aż zbyt jasna. Bezmyślnie aprobujesz idee i cele nazizmu nie rozumiejąc ich do końca, przy czym nie chcesz przyznać tego wprost.
.
Odpowiedz
Z wątku Czy system banów i ostrzeżeń, w Twojej opinii, działa "odstraszająco"?

teranin007 napisał(a):
Aryman napisał(a):(...) ścisłej analizie danych i poprawnej syntezie wniosków.
A co instytut badań nad pierdołami czy miejsce miłego spędzania czasu?
Zamierzam stworzyć mężczyznę i kobietę z grzechem pierworodnym. Następnie zamierzam zapłodnić kobietę samym sobą, tak abym mógł się narodzić. Będąc człowiekiem, zabiję się w ramach ofiary dla samego siebie aby ocalić Cię od grzechu na który Cię początkowo skazałem... TA DA!!!
Odpowiedz
Sofeicz napisał(a):W katechetycznym rozumie k123 nie mieści się, że ktoś, komu zabrano legalny majątek śmie domagać się jego zwrotu od państwa, które się na nim pasło przez czterdzieści parę lat.
Polak - to inna sprawa, ale Żyd - niepojęte!
Wujek Adolf nie dokończył dzieła - co za niedopatrzenie!
Znowu o Żydach. Lubię ich Oczko
Odpowiedz
DziadBorowy napisał(a):Można się i śmiać. Tylko to nie sprawi, że problem zniknie. Jak jakiś jeden konkretny klecha walnie coś głupiego (co im się często zdarza) to gdy pojawią się głosy sprzeciwu to wówczas mamy do czynienia z wspomnianym wcześniej uzasadnionym antyklerykalizmem, walką o postęp, nowoczesne społeczeństwo, świeckość i inne jakże ważne imponderabilia. Natomiast jeżeli jakiś Żyd walnie coś głupiego np zrówna w odpowiedzialności za holokaust Polaków z Niemcami to się okazuje, że krytyka to już antysemityzm. Oczywiście jeżeli ktoś bazuje na wypowiedziach pojedynczych przedstawicieli jednej z tych grup i na ich podstawie nienawidzi całej grupy to jest kretynem. Tylko w przypadku antysemityzmu to nie przechodzi a w przypadku antyklerykalizmu już tak.
Jest jeszcze jedna ciekawa sprawa - istnieje coś takiego jak umiarkowany antyklerykalizm, całkiem sensowny zresztą, słyszałeś o umiarkowanym antysemityzmie ? Przecież każda jego forma jest zła.
Wracając do samych przywilejów, czyli tego co Cię tak bardzo rozbawiło to w myśl polskiego prawa dowolny rabin ma identyczne przywileje jak dowolny klecha. To, że tych drugich jest znacznie więcej to już inna bajka :wink:

Uśmiech
Stalk the weak, crush their skulls, eat their hearts, and use their entrails to predict the future.
Odpowiedz
Palmer Eldritch napisał(a):Z pewnych idei się wyrasta.

Sofeicz napisał(a):A do innych się dorasta.

:]
Odpowiedz
Furia napisał(a):Szkoda, że ostatecznie "Albatros" wpadł na skały. ^^

Na szczęście nie, jak się okazuje.
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
Odpowiedz
zefciu napisał(a):Kolejny, co mu się wydaje. I w dodatku po polsku nie umie pisać. Na początku zdania używamy formy długiej zaimków, kurwa ich mać!To już ustaliliśmy.
To nie jest odpowiedź na pytanie pilastra.
Do rozdzielania wody od soli używamy pieniędzy. Ciekawa koncepcja. To trzeba postawić mennicę, wyprodukować pieniądze i już możemy oddzielać :>
Poprosze o analizę gramatyczną tego zlepka słów.

Jakby patrzeć, czyli patrzeć, ale tak nie do końca. No chyba że chodziło o "jak by". Potwierdziłeś koncepcję powyżej - drukujmy więcej pieniądza, hurrrrraaaaa!

Zefciu bezapelacyjnie rządzi. Duży uśmiech Właściwie te fragmenty są nie tylko niezwykle trafne, ale też niezwykle zabawne, więc skopiuję też do "najśmieszniejszych". Mam nadzieję, że Zefciu zrozumie intencje i nie poczuje się urażony.Szczęśliwy
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
Odpowiedz
Śmierć Szczurów napisał(a):Zefciu bezapelacyjnie rządzi.

I niech sobie rządzi. A razem z nim niech rządzą Doniu, Strychu i Mrozu. W pierwszym akapicie najzwyczajniej przygania kocioł garncowi. Do reszty nic nie mam.
Odpowiedz
Sajid napisał(a):To brzmi tak:
Przychodzę do twojego domu, pukam do drzwi i mówię "teraz oddaj mi swój telewizor"
Ty mówisz "nie"
Ja uderzam cię, wchodzę i zaczynam bójkę a potem po wszystkim mówię, że przecież mogłeś mi oddać telewizor i nie byłoby żadnego problemu czy bójki. :wink:

A teraz spróbujcie to sobie wyobrazić Duży uśmiech
Stalk the weak, crush their skulls, eat their hearts, and use their entrails to predict the future.
Odpowiedz
Grim napisał(a):A że fabuła nieskomplikowana, no ludzie, każda z nich sprowadza się do tego, że jesteś "wybrańcem", "synem Boga", "spadkobiercą czegośtam", "odznaczonym żołnierzem", albo "po prostu na Ciebie trafiło, koleś" i musisz przejść kawałek świata, żeby na końcu ubić złego i uratować królestwo, krainę, wszechświat (po drodze dupcząc co na drzewo nie spieprza jak w Mass Effect Język).
Grim o RPG Uśmiech
"Hope can drown lost in thunderous sound
Fear can claim what little faith remains
But I carry strength from souls now gone
They won't let me give in...
(...)
Death will take those who fight alone
But united we can break a fate once set in stone
Just hold the line until the end
Cause we will give them hell..."

EH
Odpowiedz
Hans Wegeżynsten napisał(a):znajdź sobie partnerkę i ją zapłodnij. Następnie umrzyj.
Muszę przyznać, że piękne motto.
Zamierzam stworzyć mężczyznę i kobietę z grzechem pierworodnym. Następnie zamierzam zapłodnić kobietę samym sobą, tak abym mógł się narodzić. Będąc człowiekiem, zabiję się w ramach ofiary dla samego siebie aby ocalić Cię od grzechu na który Cię początkowo skazałem... TA DA!!!
Odpowiedz
idiota napisał(a):I kto do niego zmusza to też kwestia bardzo ciekawa...
Zresztą celibat jest czymś dużo bardziej przeciwnym naturze niż homoseksualizm. Homoseksualizm to po prostu wadliwie skierowany instynkt rozrodczy (wadliwie, bo się z tego nic nie rozrodzi), natomiast celibat to powstrzymywanie się od realizacji instynktu, czyli właśnie to, co wyróżnia nasz gatunek ze wszystkich innych w świecie zwierząt. Inne nie potrafią nie realizować swych instynktów.,
.
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
Odpowiedz
Idiota napisał(a):To typowa zagrywka sekciarzy:
Mówią ci, że nie możesz mieć góry u dołu i teraz masz z tego powodu być nieszczęśliwym a potem oni cię przekonują,że góra jest dołem i już masz być szczęśliwy.

Dobre Oczko
Odpowiedz
antagonistyczny napisał(a):Jak czytam wypowiedzi libertarian w każde "wolny rynek" wstawiam "wróżki" co ciekawe wypowiedź przekazuje tyle samo treści. Omnipotentny wolny rynek wszystko załatwi.
Faktycznie, często zamiana "wolny rynek" na słowo typu "wróżki" nic nie zmienia w wypowiedziach libertarian.
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
Odpowiedz
Trochę jak zmiana "grawitacja" na "siła chi" w wypowiedziach fizyków dla laików nie zmienia wiele.
Takie coś co coś sprawia, a jak to ie wiadomo.

Odpowiedz
idiota napisał(a):Trochę jak zmiana "grawitacja" na "siła chi" w wypowiedziach fizyków dla laików nie zmienia wiele.
Takie coś co coś sprawia, a jak to ie wiadomo.
Rzecz w tym, że niektóre stany faktyczne rzeczywiście na podstawie obserwacji najbardziej wolnorynkowych miejsc na ziemi możemy zaobserwować i po wykluczeniu wszystkich innych "podejrzanych" czynników przypisać przyczynę wolnorynkowym działaniom. Ale libertarianie niemal wszystko co pożądane potrafią przypisać wolnemu rynkowi choć nigdy doświadczalnie omawiana kwestia nie została potwierdzona. A i teoretycznych prób dowiedzenia nie rzadko brakuje.
Pamiętam jeszcze pewną dyskusję z Xeno gdzie pewien stan (w umyśle jednego z jego dyskutantów pozytywny) wiązał z wolnym rynkiem mówiąc iż przy jego zaistnieniu on także na 100% zaistnieje. Kilka stron dalej ja się wtrąciłem i jednocześnie napisałem, że ja nie uważam tegoż stanu za korzystny czy pozytywny. Xeno zaczął wtedy pisać iż wolny rynek do niego nie dopuści. Duży uśmiech
Wyszło na to, że mieliśmy do czynienia ze zwykłym myśleniem życzeniowym dopasowywanym pod konkretny pożądany stan i użytkownika, w którego oczach ten stan wygląda na korzystny.
Niestety nie pamiętam już czego konkretnie ta dyskusja dotyczyła i w jakim temacie się znajduje.
NN
Odpowiedz
Sajid napisał(a):Faktycznie, często zamiana "wolny rynek" na słowo typu "wróżki" nic nie zmienia w wypowiedziach libertarian.

Bzdura.... nie każdy to fanatyk wolnego rynku jak Xeno.

Tamten komentarz jest do mojej wypowiedzi, gdzie akurat mówiłem o sytuacji, w której wolny rynek sprawdza się doskonale, czyli sprawieniu, żeby najlepsza firma/towar/organizacja przetrwała. Nic tak skutecznie nie eliminuje kiepski rozwiązań jak wolny rynek. Tak więc jeśli używam wolnego rynku jako argumentu za tym, że on w końcu wyłoni rozwiązanie najlepsze to nie jest to "wróżka".

antagonistyczny akurat ma specyficzne poglądy psuedo-religijne, więc on tego nie rozumie, tak więc nie chciało mi się nawet odpowiadać na jakiego pierdolenie.
Odpowiedz
Nuovel napisał(a):Nie wiem czy nadmierne uzewnętrznianie się ludzi , nie doprowadziłoby do jednej globalnej choroby psychicznej ....

Nowa użytkowniczka, a słusznie prawi.
Odpowiedz
Dziękuję. Strasznie mi z tego powodu dobrze Uśmiech
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: