To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Robotum sapiens? Czy roboty zapanują nad Ziemią (w sensie dosłownym)?
Wszelkie boty jednak ciągle nie potrafią jednego - czytać ze zrozumieniem,analizować danych i reagować w prawidłowy sposób.
Przykład : podczas rejestracji tu musiałem napisać jak miał na imię Chrobry.
Napisałem zgodnie z prawdą że "Bolek".
Muszę dodawać że mnie nie przepuściło?
Odpowiedz
daras28-82 napisał(a):Wszelkie boty jednak ciągle nie potrafią jednego - czytać ze zrozumieniem,analizować danych i reagować w prawidłowy sposób.

Błąd. W owym czasie zdrobnieniem od Bolesława był raczej Bolko. Uśmiech
Odpowiedz
W owym czasie nie było botów Język
Odpowiedz
daras28-82 napisał(a):Wszelkie boty jednak ciągle nie potrafią jednego - czytać ze zrozumieniem,analizować danych i reagować w prawidłowy sposób.
Sądząc po "pseudolosowych" nazwach nowych użytkowników (nie tylko na tym forum) to jednak potrafią i to lepiej do Ciebie :p
Zamierzam stworzyć mężczyznę i kobietę z grzechem pierworodnym. Następnie zamierzam zapłodnić kobietę samym sobą, tak abym mógł się narodzić. Będąc człowiekiem, zabiję się w ramach ofiary dla samego siebie aby ocalić Cię od grzechu na który Cię początkowo skazałem... TA DA!!!
Odpowiedz
daras28-82 napisał(a):W owym czasie nie było botów Język

Ależ były, tylko, że boso chodziły. Oczko
Odpowiedz
Ano zapomniałem że każdy szaman to taki żywy bot kościoła...

Starczy już offtopa, Panowie.

ŚSz
Odpowiedz
Androidy jak ludzie... Prawie.

Robonauthumanoidalny robot zaprojektowany i zbudowany przez Centrum Lotów Kosmicznych imienia Lyndona B. Johnsona. Prace nad nim rozpoczęły się w 1997 roku, gdy przed inżynierami z Centrum postawiono zadanie stworzenia robota, który pomoże ludziom w przestrzeni kosmicznej, będzie z nimi współpracował i wyręczy ich w najbardziej ryzykownych zadaniach. W roku 2006 powstał Robonaut 1, testowany następnie przez kilka lat na Ziemi. Ulepszona wersja robota – Robonaut 2 – od lutego 2011 roku znajduje się na Międzynarodowej Stacji Kosmicznej[1].

[Obrazek: image_full]

Film "Mechaniczna miłość"[INDENT]Reżyserka Phie Ambo zastanawia się nad tym, czy możliwa jest chemia pomiędzy robotem a człowiekiem. Pragnienie zbadania możliwości pojawienia się głębszych uczuć pomiędzy człowiekiem a maszyną stało się kołem zamachowym jej poszukiwań. Pomagają jej w tym doświadczenia japońskich naukowców i przypadek pani Körner. Kobieta wie, że jej mała foka nie żyje, a mimo to szybko tworzy z nią silną emocjonalną więź i z radością reaguje na wszystkie objawy zainteresowania, które stanowią podstawę działania tego robota. Wszystko to prowadzi do ponownego zadania najprostszych pytań: Co to znaczy „mieć duszę”?, Czy człowiek jest w stanie pokochać robota?, A jeśli tak, to czy będzie kochać go tą samą miłością, jaką obdarza drugiego człowieka?
filmweb

[/INDENT]Można obejrzeć tutaj.
Bardzo interesujący i pobudzający do refleksji.
The Phillrond napisał(a):(...)W moim umyśle nadczłowiekiem jawi się ten, kogo nie gnębi strach przed  nieuniknionym i kto dąży do harmonijnego rozwoju ze świadomością stanu  rzeczy

“What warrior is it?”

“A lost soul who has finished his battles somewhere on this planet. A pitiful soul who could not find his way to the lofty realm where the Great Spirit awaits us all.”

.
Odpowiedz
Odpowiedz
Asimo też robi postępy.
Nawet zaczyna już kopać piłkę (prawie jak polscy piłkarze).

A ta laseczka jest nawet zgrabna:

Zamierzam stworzyć mężczyznę i kobietę z grzechem pierworodnym. Następnie zamierzam zapłodnić kobietę samym sobą, tak abym mógł się narodzić. Będąc człowiekiem, zabiję się w ramach ofiary dla samego siebie aby ocalić Cię od grzechu na który Cię początkowo skazałem... TA DA!!!
Odpowiedz

A tu macie tego robota z NASA:

A tu ASIMO w akcji:

I ma konkurenta:

No więc roboty to nie tylko te dwa co wymieniliście, i potrafią nieco więcej niż kopnąć piłkę.
Duży uśmiech

I coś dla fanów rocka:
Nie gań innych ani nie potępiaj ich. Bądź ostrożny tylko w swoim braku szczerości.

Czemu "Alfy i Omegi" nie mają własnego życia i przejmują się co w sieci piszczy?
Odpowiedz
ciekawe ile będzie kosztował Atlas?
[Obrazek: 5496110800_940a31f8f0.jpg]
Odpowiedz
Odpowiedz
Co tam Asimo!
Nasz, polski humanoidalny robot Valdeck najlepszy.
Nawet czasem rzuci żartem.

[Obrazek: 633842334606687266.jpg]
A nas Łódź urzekła szara - łódzki kurz i dym.
Odpowiedz
Sofeicz napisał(a):Co tam Asimo!
Nasz, polski humanoidalny robot najlepszy.
Nawet czasem rzuci żartem.
[/img]

Ale ten ma słabe A.I. Podobno na bazie mózgu świni tylko głupsze i chciwsze. Ale to offtop.

Ciekawi mnie kiedy roboty zaczną być produkowane modularnie - od jednej firmy głowa, od innej ciało, A.I. od trzeciej. Przy pecetach taki podejście odniosło sukces: masowa produkcja, każdy może skupić się na swojej działce.
"Przypadkowa przechadzka po szpitalu wariatów pokazuje, że wiara nie dowodzi niczego" - Heinrich Heine
Odpowiedz
D.O.A. napisał(a):Ale ten ma słabe A.I. Podobno na bazie mózgu świni tylko głupsze i chciwsze. Ale to offtop.

Co???
Przecie Waldek od Pawlaków to prawdziwy geniusz polskiej sceny politycznej.

Robot, bo robot, ale z tych lepszych.
Odpowiedz
Sofeicz napisał(a):Nawet czasem rzuci żartem.
O tak.
Pamiętam jak kiedyś zażartował, że nie po raz pierwszy staje mu...
Odpowiedz
Eee, to nie jemu tylko Zychowi.
PiS to dwa kłamstwa i spójnik

Andrzej Duda pełni obowiązki prezydenta, ale nie jest głową państwa - Włodzimierz Cimoszewicz

No dobra, przyznaję, jestem lewakiem.Język
Odpowiedz
RoboCup to zawody piłkarskie robotów rozgrywane od prawie dwudziestu lat.
Kiedy drużyna robotów pokona drużynę ludzi?

Niektóre z nich już teraz dorównują zwinnością polskim piłkarzom ;-)

The Phillrond napisał(a):(...)W moim umyśle nadczłowiekiem jawi się ten, kogo nie gnębi strach przed  nieuniknionym i kto dąży do harmonijnego rozwoju ze świadomością stanu  rzeczy

“What warrior is it?”

“A lost soul who has finished his battles somewhere on this planet. A pitiful soul who could not find his way to the lofty realm where the Great Spirit awaits us all.”

.
Odpowiedz
Żarłak napisał(a):RoboCup to zawody piłkarskie robotów rozgrywane od prawie dwudziestu lat.
Kiedy drużyna robotów pokona drużynę ludzi?
W rankingu FIFA już pewno są wyżej niż Polska... Uśmiech
Odpowiedz
Może takie coś? Flegmatyczny basista, zmutowany pałkarz i dziwny gitarzysta nawalają Ace of Spades :twisted:

Chciałbym to zobaczyć na żywo 8)

“What warrior is it?”

.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości