To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ankieta: Czy jesteś za możliwością prawnego rejestrowania związków homoseksualnych w Polsce?
Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie.
Tak, ze wszystkimi prawami jak w małżeństwie heteroseksualnym
43.28%
58 43.28%
Tak, ale bez prawa do adopcji i/lub z innymi ograniczeniami
29.10%
39 29.10%
Nie, jestem przeciwny
14.93%
20 14.93%
Nie i uważam, że homoseksualiści już mają za dużo praw
12.69%
17 12.69%
Razem 134 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Ocena wątku:
  • 11 głosów - średnia: 2.55
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Homotematy/posty
Grim napisał(a):No i możliwe, że jak byś mnie zobaczył, to powiedziałbyś że mam "buraczany ryj", ale skoro dziewczyny nie uciekają z przerażeniem na mój widok i mówią żem przystojny, to mnie to pasuje 8).
Jak to mówią "każda potwora znajdzie swego amatora" Duży uśmiech

nonkonformista napisał(a):Mężczyźni stają się bardziej kobiecy. Kobiety stają się bardziej męskie. Wskazówka obróciła się.
Za jakiś czas pewnie znowu będzie odwrotnie. W kołowrocie czasu niczego pewnym być nie można.
Być może, tyle, że na żadnej z fot nie ma sfeminizowanych facetów Uśmiech
Odpowiedz
GoodBoy napisał(a):Na podstawie fot nie da się stwierdzić:

- czy chodzą do salonów urody (nie widzę żadnego manicure)
- czy się depilują (nie wszystkim rosną włochy na klacie)

To mało fot ludzi w życiu widzieć musiałeś, poza tym, na zdjęciach nie ma przypadkowego "Mietka z ulicy".

Cytat:Ot zobaczyłeś lepszych od siebie, pozazdrościłeś i zaszufladkowałeś. How pathetic is that :lol2:

Lepszych? W czym? W pozowaniu do zdjęć żeby laski miały "kisiel w batach"? Tak, w tym są lepsi.
"War, War never changes"

"Jako że jesteś obywatelem demokratycznego kraju powinieneś wiedzieć że twój głos nic nie znaczy".

Nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu.
Odpowiedz
Wszystko jest względne...
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman

EL Duży uśmiech
Odpowiedz
GaGa ostro o homofobicznej ustawie rosyjskiej. Brakuje jeszcze Madonny, a jak wiadomo Putin ją uwielbia. Myślę, że jak Madonna zadeklaruje, że już więcej koncertu nie da w Rosji to Putin wycofa ustawę Uśmiech
http://gagadaily.com/news/gaga-russia/

Grim napisał(a):To mało fot ludzi w życiu widzieć musiałeś, poza tym, na zdjęciach nie ma przypadkowego "Mietka z ulicy".
Sądzę, że więcej zdjęć i filmów z facetami widziałem od Ciebie i na żywo rozebranego faceta też niejednego widziałem. Wierz mi, że wielu kolesiom naturalnie nie rosną włosy na klacie.

Grim napisał(a):Lepszych? W czym? W pozowaniu do zdjęć żeby laski miały "kisiel w batach"? Tak, w tym są lepsi.
Przystojniejszych. Po prostu. To przecież jasne, że do fotomodelingu biorą kolesi o ponadprzeciętnej urodzie.
Odpowiedz
GoodBoy napisał(a):GaGa ostro o homofobicznej ustawie rosyjskiej. Brakuje jeszcze Madonny, a jak wiadomo Putin ją uwielbia. Myślę, że jak Madonna zadeklaruje, że już więcej koncertu nie da w Rosji to Putin wycofa ustawę Uśmiech
http://gagadaily.com/news/gaga-russia/

:lol2:

Cytat:Sądzę, że więcej zdjęć i filmów z facetami widziałem od Ciebie i na żywo rozebranego faceta też niejednego widziałem. Wierz mi, że wielu kolesiom naturalnie nie rosną włosy na klacie.

Czytaj ze zrozumieniem, napisałem, że do takich zdjęć nie biorą byle kogo z ulicy, tylko konkretne osoby, a do tego jest stado "upiększaczy" żeby gość dobrze na zdjęciach wyglądał i nie ważne czy ma włosy na klacie, czy nie.

Cytat:Przystojniejszych. Po prostu. To przecież jasne, że do fotomodelingu biorą kolesi o ponadprzeciętnej urodzie.

To oczywiste że biorą kogoś kto nie wygląda przeciętnie, to jakaś nowość?
"War, War never changes"

"Jako że jesteś obywatelem demokratycznego kraju powinieneś wiedzieć że twój głos nic nie znaczy".

Nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu.
Odpowiedz
Czy często się zdarza, że mężczyzna orientacji homoseksualnej ma kiepski kontakt z ojcem? Czy można mówić o wpływie procesu wychowawczego na orientacje seksualną?
Odpowiedz
CreateYourself napisał(a):Czy często się zdarza, że mężczyzna orientacji homoseksualnej ma kiepski kontakt z ojcem? Czy można mówić o wpływie procesu wychowawczego na orientacje seksualną?
Jest wiele teorii nt. temat, jednak z naukowego punktu widzenia żadna nie została udowodniona. Istnieją tylko hipotezy. Większośc specjalistów opowiada się za czynnikiem wrodzonym lub w połączeniu z nabytymi. Źródło kształtowania się orientacji homoseksualnej nie zostalo poznane. Tak samo jak i zresztą heteroseksualnej. Tyle nam mówi nauka, wszystko inne to ściema Uśmiech

U mnie wpływ relacji z ojcem raczej nie wchodził w grę. Co prawda nigdy nie mieliśmy jakiś rewelacyjnych relacji, ale też nie mieliśmy złych relacji. Poza tym ja już o sobie wiedziałem mając jakieś 8-10 lat, a w tym wieku chyba prawie każdy ojciec otacza szczególną troską i miłością swoje dzieci i tak też było w moim przypadku. Pamiętam wtedy ganiając po podwórku z kolegami w pewnym momencie pobiegłem z jednym kolegą w jakieś krzaki i tam ni z tego ni z owego zaczęliśmy sie macać i wkładać ręce w gacie. To był w moim życiu pierwszy symptom tego, że jestem homo. Rzecz jasna wówczas kompletnie tego nie rozumialem, nie wiedziałem co to jest homo i co hetero i w ogóle co to jest seks i orientacja seksualna. Było to dla mmnie całkowicie naturalne, dlatego wiem, że w moim przypadku orientacja jest wrodzona. Zresztą nie wierzę w gejów z nabytą orientacją. Być może są to bi lub hetero z leciutkimi ciągotami w kierunku homo. Nie spotkałem jeszcze 100% geja, który byłby homo z powodów środowiskowo-wychowawczych.
Odpowiedz
Z drugiej strony, widziałem gdzieś badania nad bliźniętami jednojajowymi, które wskazują, że orientacja nie idzie w parze z genotypem, a więc ciężko mówić, żeby orientacja była wrodzona tak zupełnie. W sumie nic tutaj nie jest pewne tak do końca.
Matematyka jest niezmysłową rzeczywistością, która istnieje niezależnie zarówno od aktów, jak i dyspozycji ludzkiego umysłu i jest tylko odkrywana, prawdopodobnie bardzo niekompletnie, przez ludzki umysł

Kurt Gödel

Mój blog - http://flaufly.wordpress.com/
Odpowiedz
Jakiś czas temu obejrzałem ciekawy dokument BBC. Jest to opis sytuacji, która spotkała pewnego heteroseksualnego chłopaka. Opowiada on, że był 100% hetero, co potwierdzają wszyscy jego znajomi ze szkoły i pracy. Chłopak twierdzi, że pewnego dnia stał się 100% gejem i twierdzi, że stało się to z powodu udaru. Wg. niego od tego momentu nagle zaczął być homo. Aktualnie jest w związku z facetem. W filmie jest pokazana jego historia, włacznie z konsultacjami specjalistów oraz badaniami. Nikt nic nie wie, jak to się stało, że zmienił orientację, lekarze są zdania, że to niemożliwe.. Sprawa pozostaje wciąż niewyjaśniona, tak wiec ciągle jest też opcja, że ściemnia lub z innych powodów dopowiada sobie więcej na potrzeby filmu. Być może od zawsze był bi, tylko dopiero niedawno zdał sobie z tego sprawę, chociaż to by się wykluczało z tym co twierdzi, a twierdzi, że jest teraz 100% homo. Ciekawy film, warty obejrzenia.

Odpowiedz
Heh, ciekawe czy zdarzają się odwrotne sytuacje? Duży uśmiech
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran

EL Duży uśmiech
Odpowiedz
Z tego co czytałem jakąś prace to okazuje się, że jak najbardziej się zdarzają. Co więcej, okazuje się, że spontaniczne zmiany zdarzają się najczęściej z homo w hetero, ogólnie wydaje się, że hetero jest najstabilniejszą orientacją.
Matematyka jest niezmysłową rzeczywistością, która istnieje niezależnie zarówno od aktów, jak i dyspozycji ludzkiego umysłu i jest tylko odkrywana, prawdopodobnie bardzo niekompletnie, przez ludzki umysł

Kurt Gödel

Mój blog - http://flaufly.wordpress.com/
Odpowiedz
GoodBoy napisał(a):Nikt nic nie wie, jak to się stało, że zmienił orientację, lekarze są zdania, że to niemożliwe..

http://pl.wikipedia.org/wiki/Phineas_Gage
Odpowiedz
FlauFly napisał(a):Z tego co czytałem jakąś prace to okazuje się, że jak najbardziej się zdarzają. Co więcej, okazuje się, że spontaniczne zmiany zdarzają się najczęściej z homo w hetero, ogólnie wydaje się, że hetero jest najstabilniejszą orientacją.
Nie wiem skąd bierzesz te rewelacje, lecz najpewniej z jakiegoś katofaszystowskiego ideologicznego poradnika Oczko Gdybyś uważnie obejrzał dokument to byś tak nie pisał. Nie istnieje na świecie udokumentowany przypadek zmiany orientacji seksalnej, obojętnie w którą stronę. W przypadku udarów mózgu (tego dotyczy dokument), relacje pacjentów deklarujących zmianę orientacji są niezwykle rzadkie. Przypadek Chrisa jest pierwszym bliżej znanym naukowcom, którzy i tak pozostają sceptyczni odnośnie tego, że orientacja mu się zmieniła.

CreateYourself napisał(a):http://pl.wikipedia.org/wiki/Phineas_Gage
No wiem udar powoduje zmiany osobowości. Wg. dokumentu BBC zmiany takie występują w 1/3 udarów, kolejna 1/3 skutkuje niepełnosprawnością umysłową, a reszta umiera.
Odpowiedz
Tak w ogóle, często osoby homoseksualne całkowicie bez powodu (tutaj mam na myśli m.in. prowokujące zachowanie spotyka się z nietolerancją?
Bo o ile rozumiem, że taki pan Biedroń nie powinien się dziwić, że ludzie go nie trawią, to jednak istnieją osoby homoseksualne, które zachowują się, załóżmy, przyzwoicie (czyli tak, jak jest to akceptowane w stosunku do osób hetero, gdzie kiedy się całują w miejscu publicznym - OK, nie ma sprawy, ale gdyby zaczęli paradować półnago albo wykrzykując jakieś śmieszne slogany po prostu zostaliby wytknięci palcami)?
Odpowiedz
U zwierząt się takie coś zdarza. Kiedyś czytałem jakiś art o przypadkach zmiany orientacji u ptaków. Był tam dokładnie opisany przykład kaczki mającej zmiany hormonalne tak duże że zmieniły się jej dotychczasowe upodobania i zaczęła się uganiać za innymi kaczkami by je, nomen omen, przelecieć Uśmiech a przynajmniej spróbować. Zdarza się u zwierząt czemu nie u ludzi? Zmiana chemii w mózgu, nadprodukcja hormonów, uszkodzenie czy zmiana połączeń m. Neuronami, zanik aktywności jakiegoś obszaru, bądź wzmocnienie aktywności. Możliwości jest mnóstwo. Dziwne by było gdyby żadna taka anomalia nie wystąpiła nigdy. Może u ptaków mózgi są mniej złożone, ale działają na tych samych zasadach co u ludzi i reszty zwierząt. Przy tylu dziwnych zmianach występujących w mózgu po wszelkich zmianach w środowisku czy w organizmie czymś dziwnym by było gdyby nie zdarzyło się zmienić pociągu seksualnego. Moja nauczycielka od biologii mówiła kiedyś że pedofilami zostają z reguły starsi faceci ponieważ zmiany neurodegeneracyjne w mózgu zaburzają im działanie pewnych rejonów w mózgu. Następny możliwy aspekt do prześledzenia... Ciekawa sprawa z tą zmianą orientacji.
Sebastian Flak
Odpowiedz
GoodBoy napisał(a):Ot zobaczyłeś lepszych od siebie, pozazdrościłeś i zaszufladkowałeś. How pathetic is that :lol2:

Patrzcie, oto Nadczłowiek! GoodBoy!
Odpowiedz
CreateYourself napisał(a):Bo o ile rozumiem, że taki pan Biedroń nie powinien się dziwić, że ludzie go nie trawią

Jesteś homofobem, bo atakujesz Biedronia.

Cytat:to jednak istnieją osoby homoseksualne, które zachowują się, załóżmy, przyzwoicie

Jesteś strasznym homofobem, przecież wiadomo, że osoby homoseksualne sa przyzwoitsze i zdrowsze.

Cytat:(czyli tak, jak jest to akceptowane w stosunku do osób hetero, gdzie kiedy się całują w miejscu publicznym - OK, nie ma sprawy, ale gdyby zaczęli paradować półnago albo wykrzykując jakieś śmieszne slogany po prostu zostaliby wytknięci palcami)?

Jesteś tak skrajnym homofobem, że aż nie przyjeżdżaj na zlot, bo Cię obrzucimy piżamami, a mamy tylko po jednej.
Odpowiedz
CreateYourself napisał(a):Tak w ogóle, często osoby homoseksualne całkowicie bez powodu (tutaj mam na myśli m.in. prowokujące zachowanie spotyka się z nietolerancją?
Bo o ile rozumiem, że taki pan Biedroń nie powinien się dziwić, że ludzie go nie trawią, to jednak istnieją osoby homoseksualne, które zachowują się, załóżmy, przyzwoicie (czyli tak, jak jest to akceptowane w stosunku do osób hetero, gdzie kiedy się całują w miejscu publicznym - OK, nie ma sprawy, ale gdyby zaczęli paradować półnago albo wykrzykując jakieś śmieszne slogany po prostu zostaliby wytknięci palcami)?
Może wymień te powody, dla których zdissowałeś Biedronia? Co takiego ci się w nim nie podoba? Może ty rozumiesz, że "ludzie go nie trawią", lecz ja na szczęście takich ludzi nie widuję i nie rozumiem twojej argumentacji.
Odpowiedz
Palmer Eldritch do CreateYourself napisał(a):Jesteś homofobem, bo atakujesz Biedronia.
Jesteście siebie warci Oczko Właśnie to co uprawiacie, to homofobia. Nie możecie zwyczajnie, jak ludzie zaakceptować, że homo są różni pod względem seksualnym, tylko i wyłącznie, reszta to wasza nadbudowa. Palmera mogę jeszcze zrozumieć, bo jest pod wpływem ideologii religijnej, a Ty CreateYouself? Czemu nie lubisz homo?

EL Duży uśmiech
Odpowiedz
Gocek napisał(a):Jesteście siebie warci Oczko Właśnie to co uprawiacie, to homofobia. Nie możecie zwyczajnie, jak ludzie zaakceptować, że homo są różni pod względem seksualnym, tylko i wyłącznie, reszta to wasza nadbudowa. Palmera mogę jeszcze zrozumieć, bo jest pod wpływem ideologii religijnej, a Ty CreateYouself? Czemu nie lubisz homo?
Uległ pewnie propagandzie KK w stosunku do środowiska homoseksualnego. Inaczej trudno to wyjaśnić.
"Nic nie jest potężniejsze od wiedzy; królowie władają ludźmi, lecz uczeni są władcami królów".
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 5 gości