To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Co obecnie czytacie?
Sarah Kane: 4.48 Psychosis
Sztuka opowiadająca o depresji autorki tej sztuki. Po napisaniu jej, Sarah popełniła samobójstwo. Recenzje, opisy i treść sztuki znajdziecie w internecie. Pozostaje mi przeczytać sztukę i umrzeć i wam też to radzę Duży uśmiech
wolny rynek kuwa!!!
Odpowiedz
Manga się liczy?

Balsamista, tom I, II i III

Porusza wątek balsamowania ciała w Japonii, w której jest ona powszechnie nieakceptowana. Można tutaj znaleźć odwrotną analogię do naszego polskiego podwórka.
Poza tym zmusza do refleksji nad istotą żalu, smutku, tęsknoty. Baardzo depresyjna manga, ale jak ktoś nie poddaje się łatwo negatywnym nastrojom to nie powinien mieć żadnej chandry Uśmiech
Odpowiedz
Rihuan napisał(a):Manga się liczy?

Nie. Było już mówione gdzieś wcześniej. Uśmiech
Odpowiedz
No w sumie mangę się raczej ogląda niż czyta. Tekstu tam aż tak wiele nie ma
Proszę wpisywać książki które polecamy! - http://ateista.pl/showthread.php?t=11246
Tutaj proszę zamieszczać krytykę podanych pozycji przez użytkowników do tematu "lista książek - http://ateista.pl/showthread.php?t=11405

"No oczywiście, wszystko powinno być prywatne, wiem, że dla takiego komunisty jak paranoid takie słowa przyprawiają go o palpitację serca :mrgreen:
własność jest rozwiązaniem każdego problemu. a póki co schowam portfel bo nie wiem kiedy mi go ukradniesz :lol2:"
by korsarz <3
Odpowiedz
Zależy też jaka manga. Manga mandze nierówna.
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
Odpowiedz
Chcąc nie chcąc musiałam się wziąć z czwartą część akademii CISCO kurs CCNA ;p
a w międzyczasie czytam sobie traktat ateologiczny Onfraya.
Odpowiedz
Mike Hoare-Piąte Komando

Wspomnienia najemnika z Katangi.

W ogóle polecam wydawnictwo Bellona. Nigdzie nie ma tylu ciekawych książek-pamiętników czy książek skupiających się na pojedynczych wydarzeniach historycznych. Mają wiele bardzo ciekawych książek. Szczególnie jeśli chodzi o historię militarną. Napoleony, u-booty, wszystko panie jest. :p
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
Odpowiedz
Song Hongbing, Wojna o pieniądz.
Dowiedziałem się, że majątek Gatesa to pikuś w porównaniu do Rothschildów.
Książka o pieniądzu napisana w bardzo ciekawy i zajmujący sposób.
"Nic nie jest potężniejsze od wiedzy; królowie władają ludźmi, lecz uczeni są władcami królów".
Odpowiedz
Herodot-Dzieje
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
Odpowiedz
Bomby zegarowe Soboru Watykańskiego II - ks. Franz Schmidberger. Autor jest ziomalem z Bractwa św. Piusa X i, kurde, po prostu pisze bardzo logicznie. Tak jak on, powinien myśleć każdy katolik, który uważa swoją wiarę za prawdziwą. Jest to zaborcze myślenie, tworzące podziały i negujące ekumenizm, ale wg mnie inną alternatywą jest tylko popadnięcie w relatywizm ideologiczno-religijny. W sumie w pewnym sensie i tak źle i tak niedobrze Duży uśmiech Jeszcze została mi do przeczytania krytyka nowej liturgii - ciekawe za co komu się oberwie Duży uśmiech
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
[Obrazek: szewc-z-lichtenrade.jpg]
Odpowiedz
Wiem, że są tu fani Planescape: Torment. Jeżeli jako gracze cRPG nie znacie tej gry to się wstydzcie Język po za tym dla molów książkowych powinno być interesujące dowiedzieć się jak wyglądała jedna z najlepszych fabuł w świecie gier. Zapodaje tu linki do darmowych w 100% ebooków z orginalnymi dialogami z gry przerobionymi na nowele.
http://discogenie.dyndns.org/planescape/
http://www.scribd.com/mobile/doc/87318897/download
wolny rynek kuwa!!!
Odpowiedz
"Kroniki Jakuba Wędrowycza" Pilipiuka
NN
Odpowiedz
Wporzo książka.

Ja obecnie czytam etykietę od Jim Beama. Również zacna lektura. Myślę, że będę do niej często wracał w nadchodzącym roku.
Laws are formed by the arrogant and presumptuous, and our work here is a message to them that such arrogance will always be questioned by those with minds and wills of their own. Nefris of Thay
Odpowiedz
W sumie etykietka od żubrówki białej też może wkręcić, choć półka cenowa to nie to co Jim Bean .:p Oczko

Edit. Fuck, ten Wędrowicz to prawilny wschodnio-polski Polak. Czuję w nim sarmacką krew, lubelską krew, którą też noszę. :p
NN
Odpowiedz
Zatrzymałam się na 11 części Nekroskopa "Najeźdźcy" Lumleya.
I dalej nie idzie. Chyba zrezygnuję.
Odpowiedz
Solem napisał(a):Zatrzymałam się na 11 części Nekroskopa "Najeźdźcy" Lumleya.

Jedenasta?! Ła, ja doszedłem tylko do Źródła. Nawet nie wiedziałem ze są jeszcze jakieś części. :8O:

Ok, włąśnie obejrzałem w wikipedii. Tego jest dużo więcej niż jedenaście części. :8O: Jak ten czas leci.
Stalk the weak, crush their skulls, eat their hearts, and use their entrails to predict the future.
Odpowiedz
Cytat:Jedenasta?! Ła, ja doszedłem tylko do Źródła. Nawet nie wiedziałem ze są jeszcze jakieś części. Zdezorientowanyhock:

Dużo ich, choć Ci powiem że od 5 to już mielenie tego samego. Dochodzi niewiele ciekawych, nowych wątków.
Odpowiedz
Solem napisał(a):Zatrzymałam się na 11 części Nekroskopa "Najeźdźcy" Lumleya.

Przeczytałem połowę pierwszego tomu. Szkoda se głowę prać. Uśmiech
Odpowiedz
Palmer pierwszy tom jest najciekawszy właśnieUśmiech
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości