To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ankieta: Czy jesteś za możliwością prawnego rejestrowania związków homoseksualnych w Polsce?
Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie.
Tak, ze wszystkimi prawami jak w małżeństwie heteroseksualnym
43.28%
58 43.28%
Tak, ale bez prawa do adopcji i/lub z innymi ograniczeniami
29.10%
39 29.10%
Nie, jestem przeciwny
14.93%
20 14.93%
Nie i uważam, że homoseksualiści już mają za dużo praw
12.69%
17 12.69%
Razem 134 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Ocena wątku:
  • 11 głosów - średnia: 2.55
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Homotematy/posty
GoodBoy napisał(a):O widzę dziadzio specjalista naukowiec już nie tylko od homoseksualizmu, ale też wszystkich innych nauk :lol2:

Masz rację, przesadziłem. Na razie udowodniłeś, że nie masz zielonego pojęcia (rozumiem przez to zakres wiedzy na poziomie liceum) o biologii, genetyce i matematyce Uśmiech
Odpowiedz
CreatedMind napisał(a):Pilnuj język! ŚSz
Halo? Czy leci z nami pilot? Lewak pisze do CreatedMinda, że ten ma ścierwo za majtami, ten się odgryza i zwracasz uwagę CM ?:roll:
Odpowiedz
Hans Wegeżynsten napisał(a):Halo? Czy leci z nami pilot? Lewak pisze do CreatedMinda, że ten ma ścierwo za majtami, ten się odgryza i zwracasz uwagę CM ?:roll:
Mieć ścierwo i być ścierwem to jednak różnica.
Dostrzegasz ją?
"Nic nie jest potężniejsze od wiedzy; królowie władają ludźmi, lecz uczeni są władcami królów".
Odpowiedz
nonkonformista napisał(a):Mieć ścierwo i być ścierwem to jednak różnica.
Dostrzegasz ją?
Zatem masz ścierwo na twarzy :lol2:
Odpowiedz
A ja się nieśmiało spytam po raz kolejny, GB studiowałeś jakikolwiek ścisły kierunek? Pilastra można nie lubić, ale to inżynier, człowiek dobrze wykształcony. Studia dały mu takie narzędzia jak chociażby rozumienie matematyki, statystyki i rozumienie o co chodzi w falsyfikacji. To w połączeniu z jego naprawdę rozległą wiedzą sprawia, że wie o czym mówi.
A Ty jakie masz narzędzia by móc odróżniać prawdę od ideologicznego bełkotu?
"Hope can drown lost in thunderous sound
Fear can claim what little faith remains
But I carry strength from souls now gone
They won't let me give in...
(...)
Death will take those who fight alone
But united we can break a fate once set in stone
Just hold the line until the end
Cause we will give them hell..."

EH
Odpowiedz
Seth napisał(a):A Ty jakie masz narzędzia by móc odróżniać prawdę od ideologicznego bełkotu?

Jest pedałem. Czyż to nie wystarczające kwalifikacje? Duży uśmiech
Odpowiedz
Wiedzą nt. tego jaka jest nauka nt. homoseksualizmu. Wykształcenie pilastra nie daje mu żadnych kwalifikacji do badania źródeł kształtowania orientacji u człowieka. To co zrobił pilaster mógł zrobić każdy dzieciak. Podłożenie prostego modelu matematycznego pod gotowe kryteria nie jest niczym skomplikowanym. Chyba tylko dla gimbusów z IQ na poziomie 10. I tu nawet nie chodzi o to, że to jest banalne, to jest nie pasujące do niczego. Pilaster nawet nie tyle, że ma nikłe pojęcie o tym co mówi (przynajmniej jeśli chodzi o homo i seksualność człowieka), on nie ma o tym zielonego pojęcia, a co więcej wprowadza w błąd (nt. tym, że homo to choroba, pewnie też matematyką sobie wyliczył). "Esej" pilastra jest bezużyteczny dla nauki z prostego powodu - pomija cały szereg kryteriów oraz podstawia wymyślone kryteria wg. pilastrowego widzimisiowego mechanizmu. Cały esej jest przepełniony ideologią oraz podszyty tandetną ironią homofobicznej modły, a to co służy w nauce do badania źródeł orientacji, czyli biologia, seksuologia, psychologia, genetyka - pominął w całości. Wymyślił sobie co prawda pewne genetyczne aspekty, jednak całkowicie z kosmosu, dlatego trzeba je nazwać najbardziej dyplomatycznie - założeniami księżycowymi. Do tego manipuluje faktami rzeczywistymi (jak ten, że homo to nie choroba). Żaden naukowiec z prawdziwego zdarzenia by sobie na takie coś nie pozwolił. Zresztą tu nie ma o czym gadać, bo sprawa jest prosta - nie ma póki co żadnych dowodów na to co wykształca u człowieka orientacją taką, siaką i owaką. Jest to niepoznane i pilastrowi raczej nie wróżę kariery w tym zakresie. Zresztą przez nikogo jego bzdury nie są brane pod uwagę nawet jako "hipotezy", poza grupką homofobicznych forumowych potakiwaczy, dla których każdy nawet najbardziej mizerny wpis w Internecie będzie najbardziej wiarygodny i warty uwagi, byleby był NA NIE.
Odpowiedz
Odpowiedz
GoodBoy napisał(a):To co zrobił pilaster mógł zrobić każdy dzieciak.

Jednak każdy dzieciak tego nie zrobił. Ba, nawet taki geniusz naukowy jak GoodBoy też nie zrobił. :lol2:

Cytat:Podłożenie prostego modelu matematycznego pod gotowe kryteria

Jakie kryteria?

Cytat:nie jest niczym skomplikowanym. Chyba tylko dla gimbusów z IQ na poziomie 10.

Zwracam uwagę, że tym samym GoodBoy przyznał się, że nie rozumie prostego modelu możliwego do wykonania nawet dla gimbusa z IQ 10. to jakie w takim razie IQ ma GoodBoy?

Cytat:"Esej" pilastra jest bezużyteczny dla nauki z prostego powodu - pomija cały szereg kryteriów oraz podstawia wymyślone kryteria wg. pilastrowego widzimisiowego mechanizmu.

Które kryteria są "wymyślone" i jaki byłby wynik, gdyby podstawić inne kryteria?

Cytat:Wymyślił sobie co prawda pewne genetyczne aspekty, jednak całkowicie z kosmosu, dlatego trzeba je nazwać najbardziej dyplomatycznie - założeniami księżycowymi.

Które założenie są księżycowe, a które z kosmosu i dlaczego? Jaki byłby wynik, gdyby założenia były inne?

Cytat: Zresztą przez nikogo jego bzdury nie są brane pod uwagę nawet jako "hipotezy",

Przez nikogo z Biura Politycznego KC Partii z całą pewnością. :lol2: Jednak zaprawdę, istnieje życie poza politbiurem.

Zresztą, jak wspomniał Dziad, te "bzdury" nie są wymysłem pilastra.

Cytat:do takiego modelu można podstawić dowolne kryteria i przedstawiać wyniki jakie się chce.

Konkretnie jakie kryteria można podstawić i jakie wyniki wtedy osiągnąć?

Przypominam, że Goodboy nadal nie przedstawił żadnych konkretnych zarzutów do modelu, czyli błędnych założeń i/lub obliczeń. :roll:
Demokracja jest sprzeczna z prawami fizyki - J. Dukaj

Jest inaczej Blog człowieka leniwego
Odpowiedz
pilaster napisał(a):Przypominam, że Goodboy nadal nie przedstawił żadnych konkretnych zarzutów do modelu, czyli błędnych założeń i/lub obliczeń. :roll:

I nie przedstawi bo po pierwsze matematyka na poziomie gimbusa z IQ równym 10 to dla niego zbyt trudna sprawa, po drugie zupełnie nie rozumie o czym w swoim eseju napisałeś.
Jedyne na co go stać to powtarzanie w kółko - że esej to bzdury - dlaczego to bzdury nie wie nawet on sam :lol2:

Zauważ, że wkleiłem nawet identyczne założenia do modelu z wyroczni GodBoya czyli wikipedii - udaje, że ich nie widzi.
Odpowiedz
Muszę zmartwić GudBoja: WHO nie jest instytucją naukową, tylko polityczną. Skupia przedstawicieli Ministrów Zdrowia państw-członków ONZ.
Odpowiedz
GoodBoy napisał(a):Kwaśniewski wspólnie z Millerem i Kaliszem już zbierają szeregi. Być może przy poparciu Palikota uda się stworzyć partię o znacznie większej sile niż samo RP i samo SLD. Wówczas witajcie formalne związki partnerskie Duży uśmiech

Nie da rady. Nawet gdyby dołączyli takie "nowe twarze" jak Kazia Szczuka i Magdalena Środa, to 20% nie przeskoczą.
Odpowiedz
Palmer napisał(a):WHO nie jest instytucją naukową, tylko polityczną. Skupia przedstawicieli Ministrów Zdrowia państw-członków ONZ.
Co Ty za bzdury wygadujesz.
Gdyby stwierdziła, że homo to jest choroba to byłaby instytucją polityczną. Twierdzi jednak, że homo to nie choroba, więc to Poważna Instytucja Naukowa zrzeszająca Poważnych Naukowców. W ogóle kim Ty jesteś homofobie, że podważasz wyroki WHO?

Ja niniejszym kończę dyskusję we wszystkich gej-tematach. GoodBoy nie ustosunkował się do żadnej mojej wypowiedzi, jedyną jego reakcją na moje posty był jeden minus. Stąd nie widzę zbytniego sensu w dyskusji z tym osobnikiem.
Tym bardziej, że w dyskusji z innymi (choćby pilaster i DziadBorowy) nie napisał ani jednego konkretu.
"Equality is a lie. A myth to appease the masses. Simply look around and you will see the lie for what it is! There are those with power, those with the strength and will to lead. And there are those meant to follow – those incapable of anything but servitude and a meager, worthless existence."
Odpowiedz
Palmer Eldritch napisał(a):Muszę zmartwić GudBoja: WHO nie jest instytucją naukową, tylko polityczną. Skupia przedstawicieli Ministrów Zdrowia państw-członków ONZ.
Muszę Cię wyprowadzić z błędu - skupia w sobie naukowców. Najoptymalniej jest chyba określić tę organizację organizację naukowo-pilityczną. Zresztą WHO to tylko 1 organizacja. Wszystkie inne instytucje naukowe również uważają tak samo. Rozumiem jednak, że chciałeś zmanipulować pto. "tak uważa tylko WHO". No cóż, masz pecha Uśmiech

@pseudonaukowiec z urojeniami
Powtarzasz się. Moje argumenty już padały i je zlałeś. Ludzie Cię skompromitowali zarówno w komentach na twoim blogu, jak i tutaj, jak i na innych forach. Do tej pory nie przedstawiłeś nic naukowego na poparcie swoich fantasmagorii ani też nie udodowodniłeś swoich racji. Co z tego, że bazowałeś na jednej z cudzych hipotez, skoro nawet jej nie oszczędziłęś w manipulacjach i okraszeniu ideologicznym stekiem bzdur.
Odpowiedz
GoodBoy napisał(a):@pseudonaukowiec z urojeniami
Powtarzasz się. Moje argumenty już padały i je zlałeś. Ludzie Cię skompromitowali zarówno w komentach na twoim blogu, jak i tutaj, jak i na innych forach. Do tej pory nie przedstawiłeś nic naukowego na poparcie swoich fantasmagorii ani też nie udodowodniłeś swoich racji. Co z tego, że bazowałeś na jednej z cudzych hipotez, skoro nawet jej nie oszczędziłęś w manipulacjach i okraszeniu ideologicznym stekiem bzdur.

:lol2:

To się nudne zrobiło. Wysiadam z tej dyskusji.
Odpowiedz
Jester napisał(a):GoodBoy nie ustosunkował się do żadnej mojej wypowiedzi, jedyną jego reakcją na moje posty był jeden minus.

Słabiutko. Ja dostałem aż trzy. :lol2: Przy czym na ten ostatni zabrakło już GB amunicji i wyszedł niewypał :lol2:
Demokracja jest sprzeczna z prawami fizyki - J. Dukaj

Jest inaczej Blog człowieka leniwego
Odpowiedz
pilaster napisał(a):Słabiutko. Ja dostałem aż trzy. :lol2: Przy czym na ten ostatni zabrakło już GB amunicji i wyszedł niewypał :lol2:

Ja mam aż 5 jeżeli dobrze liczę (jeden mi się chyba już schował). W tym dwa niewypały. Oczko
W sumie jedyne co mnie trzyma przy dyskusji z nim to ciekawość czy dojdę do 10.
Taki minus od GB cieszy dwa razy bardziej niż plus od kogoś innego.
Odpowiedz
Mnie również cieszą minusy od was. To jak komplement Uśmiech
Odpowiedz
Nie muszą. Wiadomo, że w kolejnym rozdaniu wyborczym nie uzyskają władzy. Jest jednak szansa by partie lewicowo-liberalne dostały więcej mandatów poselskich niż aktualnie. To oznacza, że bylejaka PO będzie musiała się bardziej z nimi liczyć, a to oznacza większe szanse na związki partnerskie w ustawie. That's the plan Język
Odpowiedz
GoodBoy napisał(a):partie lewicowo-liberalne

Coś takiego nie istnieje. Skoro ani tzw. prawica ani tzw. lewica nie są liberalne to nie może istnieć partia ani lewicowo-liberalna ani prawicowo-liberalna.
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 7 gości