To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ankieta: Czy jesteś za możliwością prawnego rejestrowania związków homoseksualnych w Polsce?
Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie.
Tak, ze wszystkimi prawami jak w małżeństwie heteroseksualnym
43.28%
58 43.28%
Tak, ale bez prawa do adopcji i/lub z innymi ograniczeniami
29.10%
39 29.10%
Nie, jestem przeciwny
14.93%
20 14.93%
Nie i uważam, że homoseksualiści już mają za dużo praw
12.69%
17 12.69%
Razem 134 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Ocena wątku:
  • 11 głosów - średnia: 2.55
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Homotematy/posty
Chodzi o to, że to z kim woleli sypiać nie ma żadnego znaczenia dla normalnego człowieka.
Dla 'geja' widać ma kluczowe znaczenie.

Chodzi też o to, że każdą relację między ludźmi, sprowadza się do relacji seksualnej, co jest niesmacznym absurdem.
"Equality is a lie. A myth to appease the masses. Simply look around and you will see the lie for what it is! There are those with power, those with the strength and will to lead. And there are those meant to follow – those incapable of anything but servitude and a meager, worthless existence."
Odpowiedz
Ale skoro statystycznie 5% populacji to homo, to 5% Wehrmachtu, Armii Czerwonej, AK, Szarych Szeregów, Żołnierzy Wyklętych, Wielkiej Armii, SS, US Army, Gurków, GL, Resistance, Gwardii Papieskiej to geje.
I co z tego?
A nas Łódź urzekła szara - łódzki kurz i dym.
Odpowiedz
idiota napisał(a):A gdzie konkretnie?

Ja myślę sobie tak, że jakby się faktycznie okazało, że ci ludzie byli homo, to by nikt z czczących ich pamięć nie zmienił swej czci o jotę, ale tu chodzi o absurd wmawiania w nich homoseksualizmu z tego względu, że ponoś się po głowach głaskali czasem.
Jeśli nie dostrzegasz tu absurdu, to ja ci w tym nie pomogę.

Ale koledzy wyżej stwierdzili, że orientacja seksualna nie zmniejszyłaby heroizmu czynów - czyli nie przestaliby ich szanować. To po co ta cała awantura? Niech sobie szukają homoseksualizmu, problemów żołądkowych i hemoroidów - Kij im w oko. Im bardziej się spinacie tym większy sukces przeciwnika.
Odpowiedz
Jester napisał(a):Chodzi też o to, że każdą relację między ludźmi, sprowadza się do relacji seksualnej, co jest niesmacznym absurdem.
Powiedz to Ziemkiewiczowi i paru kolegom na tym forum :roll: W wywiadzie z Janicką, cokolwiek by nie sądzić o jej interpretacjach, o żadnym sypianiu nie ma ani jednego słowa.
- Myślałem, że ty nie znasz lęku.
- Mylisz się. Lęku nie zna tylko głupiec.
- A co robi wojownik, kiedy czuje strach?
- Pokonuje go. To jest w każdej bitwie nasz pierwszy martwy wróg.
Odpowiedz
Seth napisał(a):Już sobie wyobrażam te palpitacje serca i epilepsje w Wyborczej jakby się jakimś cudem "okazało", że żołnierze wyklęci byli w praktyce grupką gejowskich bractw Duży uśmiech

A wyobraź sobie co by się stało gdyby "licentia poetica" autora scenariusza Pokłosia, "do której ma on pełne prawo, a interpretowane jej w odniesieniu do całości społeczeństwa jest wyrazem indolencji umysłowej i jednocześnie powinna być odebrana jako sygnał do ogólnonarodowego rachunku sumienia " podpowiedziała by mu aby akcję umieścić w jakieś miejscowości będącej oazą wielkomiejskich gejów szukających spokoju i ciszy. Duży uśmiech

Chociaż tutaj chyba nieco przesadziłem. Wystarczyło by aby wśród motłochu krzyżującego Sztura do stodoły znalazła się dwójka gejów aby ten film Wyborcza nazwała bezwartościowym artystycznie paszkwilem Duży uśmiech

Iselin napisał(a):Powiedz to Ziemkiewiczowi i paru kolegom na tym forum :roll: W wywiadzie z Janicką, cokolwiek by nie sądzić o jej interpretacjach, o żadnym sypianiu nie ma ani jednego słowa.

Jest. Jeżeli z opisów czułości między dwojgiem ludzi wyciągamy wnioski, że są oni homoseksualistami to jest tam milczące założenie, że ta relacja nie ma charakteru platonicznego tylko właśnie charakter seksualny. A to oznacza między innymi sypianie ze sobą.
Odpowiedz
Cytat:To po co ta cała awantura?
Bo to są insynuacje.
Znasz takie słówko?
Daliby dowód - nie byłoby gadki, a tak dają dowód na własne fiksacje seksualne i tylko tyle.

Cytat: o żadnym sypianiu nie ma ani jednego słowa.
Kto śpi, nie grzeszy, ale ta ekspertka im właśnie "grzeszenie" wmawiała.

Odpowiedz
idiota napisał(a):Bo to są insynuacje.
Znasz takie słówko?

No są. Nie takie debilizmy głosił jeden i drugi Giertych - dziś nikt o nich nie pamięta. Kto to jest Janicka? Nikt by jej nie znał gdyby nie rozpętano afery wokół jej słów.

Cytat:Daliby dowód - nie byłoby gadki, a tak dają dowód na własne fiksacje seksualne i tylko tyle.

No i tak trzeba było do tego podejść. Machnąć ręką i postukać się w czoło. Za tydzień nikt by nie pamiętał o sprawie.
A tak, cała Polska zastanawia się kto ma rację.

Hastur a ty potrafisz jeszcze normalnie dyskutować czy tylko minusami jebać na lewo i prawo? To jest forum dyskusyjne a ty chyba nawet słowa ze mną nie zamieniłeś...
Odpowiedz
su27 napisał(a):Hastur a ty potrafisz jeszcze normalnie dyskutować czy tylko minusami jebać na lewo i prawo? To jest forum dyskusyjne a ty chyba nawet słowa ze mną nie zamieniłeś...
Nie warto zamieniać słów z kimś, kto czytać nie umie i po kilku(nastu) postach wyjaśniających "o co ta cała awantura" dalej tego nie wie Smutny
Odpowiedz
Cytat:Machnąć ręką i postukać się w czoło.
Idź na Czerską ze śprajem i im to napisz na ścianie redakcji, ok?

Odpowiedz
su27 napisał(a):Hastur a ty potrafisz jeszcze normalnie dyskutować czy tylko minusami jebać na lewo i prawo? To jest forum dyskusyjne a ty chyba nawet słowa ze mną nie zamieniłeś...
Hastur daje minusy za samo istnienie. :lol2:
"Nic nie jest potężniejsze od wiedzy; królowie władają ludźmi, lecz uczeni są władcami królów".
Odpowiedz
DziadBorowy napisał(a):Jest. Jeżeli z opisów czułości między dwojgiem ludzi wyciągamy wnioski, że są oni homoseksualistami to jest tam milczące założenie, że ta relacja nie ma charakteru platonicznego tylko właśnie charakter seksualny. A to oznacza między innymi sypianie ze sobą.
Między innymi, ale obejmuje też mnóstwo innych rzeczy, często też ludzie nie wskakują do łóżka od razu, kiedy zaczynają coś do siebie czuć. A to, co się odbywa w tym wątku i u Ziemkiewicza, to jest właśnie sprowadzanie wszystkiego do seksu.
Odpowiedz
idiota napisał(a):Idź na Czerską ze śprajem i im to napisz na ścianie redakcji, ok?

Ale ja nie mam po co bo mnie to zwisa i powiewa. Internetowa wyborcza nie ma jakiegoś super-hiper zasięgu i nikt nie postuluje żeby wybitne informacje Janickiej dodać do programów szkolnych.

nonkonformista napisał(a):Hastur daje minusy za samo istnienie. :lol2:

No właśnie widzę. Chciałby być tak wygadany jak koledzy ale nie daje rady. Na szczęście jest system reputacji Uśmiech
Odpowiedz
Cytat: Internetowa wyborcza nie ma jakiegoś super-hiper zasięgu
Jakoś tak cały internet, czyli de facto świat cały...
Duży uśmiech

Odpowiedz
Seth napisał(a):Dokładnie to samo powiedziała moja narzeczona jak jej przybliżyłem kulisy sprawy Uśmiech
Im więcej jej wspominam o inicjatywach LGTB i wypowiedziach jego członków, tym częściej mówi, że dla większości z nich bycie homoseksualistą to jedyne co potrafią o sobie powiedzieć, jedyne co ich określa.
Seth źródłem obiektywnej niczym nie skalanej wiedzy o homo... Oczko Typowy mechanizm odwracania kota ogonem. Przez cały ten temat przeciąga się ze strony homofobów niczym kiepski dowcip sprowadzanie homo do aspektu wyłacznie seksualnego wyłacznie techniki analnej. A potem jeden z drugim przyjdzie i powie, że nic innego o sobie sami nie piszemy Uśmiech

su27 napisał(a):No ale z waszych słów wynika, że dla was nie jest to wcale walka o honor i pamięć żołnierza podziemnego tylko o to, żeby geje sobie ich nie przywłaszczyli?
Nie. To jest walka o to, by gejom odebrać wszystko co nie związane z seksem analnym. Jak bohater to nie może być gej. Zwłaszcza w tamtych czasach kiedy nie było jeszcze lobby LGBT to już w ogóle nie do pomyślenia, żeby ktoś był jednocześnie gejem, żołnierzem, bohaterem, patriotą. Stąd tak zajadły atak na Janicką ze strony homofobów.

Jester napisał(a):Chodzi o to, że to z kim woleli sypiać nie ma żadnego znaczenia dla normalnego człowieka.
Dla 'geja' widać ma kluczowe znaczenie.

Chodzi też o to, że każdą relację między ludźmi, sprowadza się do relacji seksualnej, co jest niesmacznym absurdem.
To przestań myśleć takimi kategoriami. W przytoczonym fragmencie tekstu literackiego nie ma ani słowa o sprawach łóżkowych, a jedynie o uczuciu między bohaterami. Skoro jest to uczucie dwóch facetów to trudno udawać, że mamy do czynienia z miłością heteroseksualną. Takie rzeczy wynikają same z siebie i jest to naturalne. Chciałbyś zabronić autorom literackim opisywania więzi emocjonalnej jakiejkolwiej innej niż hetero? Do tego się sprowadza twoja krytyka... Nawet jak nie widzisz tam homo, to odpieprz się od ludzi, którzy mają inną od twojej interpretację.

Iselin napisał(a):Między innymi, ale obejmuje też mnóstwo innych rzeczy, często też ludzie nie wskakują do łóżka od razu, kiedy zaczynają coś do siebie czuć. A to, co się odbywa w tym wątku i u Ziemkiewicza, to jest właśnie sprowadzanie wszystkiego do seksu.
Im bardziej jest im na to zwracana uwaga, nawet są łapani na gorącym uczynku, tym większą okazują hipokryzję. To my geje jesteśmy winni tego tematu, to my jesteśmy winni, że mamy czelnośc o sobie gdziekolwiek wspominać, bo dla homofoba gej = seks analny i nic więcej. Widzę tu ogromny problem natury psychologicznej, jakąś wewnętrzną blokadę przed myśleniem o nas w jakichkolwiek innych kategoriach. Przytaczany fragment literacki jest tylko kolejnym, jednym z wielu dowodów na wypaczone myślenie piewców ideologii nienawiści. Fragment opisujący uczucia między facetami = w oczach homofobów sceny seksu i lobby LGBT. Parada Równości, na której idą normalnie ubrani geje = w oczach homofobów seksualne orgie i faceci wymachującymi fiutami i dupami. Parka przeciętnie wyglądających gejów idąca razem po ulicy = w oczach homofobów chodząca propaganda wiadomo jakiej techniki seksualnej. Ten schemat się notorczynie powtarza w tym temacie bankowo powtarzać się będzie jeszcze niejednokrotnie.
Odpowiedz
idiota napisał(a):Jakoś tak cały internet, czyli de facto świat cały...
Duży uśmiech

plotek.pl też, nie znaczy że cały internet to czyta.
Odpowiedz
GoodBoy napisał(a):Skoro jest to uczucie dwóch facetów to trudno udawać, że mamy do czynienia z miłością heteroseksualną. T
I tutaj właśnie czegoś nie rozumiesz. Facet do faceta może żywić bardzo głębokie uczucia od nienawiści aż do braterskiej miłości i wcale nie być osobą homoseksualną.
Wielu z forumowiczów płci męskiej ma braci i ojców. Pewnie ich kochają, żywią do nich głębokie uczucia. Wniosek? Aż strach się pytać...
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
Odpowiedz
Sajid napisał(a):I tutaj właśnie czegoś nie rozumiesz. Facet do faceta może żywić bardzo głębokie uczucia od nienawiści aż do braterskiej miłości i wcale nie być osobą homoseksualną.
Wielu z forumowiczów płci męskiej ma braci i ojców. Pewnie ich kochają, żywią do nich głębokie uczucia. Wniosek? Aż strach się pytać...
Nie wiem czemu o tym piszesz? Myślisz, że identyfikuje wszystkie takie przypadki jako od razu koniecznie homo? Mam przyjacielskie relacje z heteroseksualistami i żaden by nie pomyślał, że ich podrywam. Tamten konkretny fragment literacki postrzegam jako uczucie wyrażające więź partnerską, ponieważ m.in w moim postrzeganiu wykraczają poza relacje przyjacielskie. Świadczy o tym sposób wyrażania uczuć, ich charakter i opisy zachowań. Oczywiście na 100% niczego nie można być pewnym. Jeżeli komus nie odpowiada taka interpretacja to nie wiem w czym problem? Interpretuj sobie po swojemu, mi to nie przeszkadza cokolwiek będziesz w tamtym fragmencie widział/nie widział. Jest przecież pełno homo wątków w literaturze. Pytanie, co by się stało w myśleniu przeciwników Janickiej, gdyby autor KNS opisał wątek homo bez ogródek i bez jakichkolwiek wątpliwości? Książka do kosza, nic nie warta amatorszczyzna, propaganda homo, anty patriotyczna pozycja, czy co? Bo narazie z krytyki niektórych osób w tym temacie wygląda na to, że KNS są cokolwiek warte, dopóki trzymać się interpretacji, że nie ma tam nic związanego z homo.
Odpowiedz
GoodBoy napisał(a):Świadczy o tym sposób wyrażania uczuć, ich charakter i opisy zachowań.
Powinieneś jednak zdawać sobie sprawę, że należy też wziąć pod uwagę konwencję, w jakiej się w tamtych latach pisało.
Odpowiedz
GoodBoy napisał(a):Skoro jest to uczucie dwóch facetów to trudno udawać, że mamy do czynienia z miłością heteroseksualną.

TrollBoy, jak na trolla przystało, robi wszystko żeby ośmieszyć swoje własne teorie. Narzeka jak to rzekomo homofoby sprowadzają homoseksualizm do seksu analnego, po czym sam sprowadza wszelkie relacje emocjonalne między ludźmi do kontekstu seksualnego.

Cytat:Tamten konkretny fragment literacki postrzegam jako uczucie wyrażające więź partnerską, ponieważ m.in w moim postrzeganiu wykraczają poza relacje przyjacielskie.

Przy twoim podejściu, jakbyś poczytał sobie listy jakie 150 lat temu Chopin pisał do swoich przyjaciół (zwracając się do nich np. "Najdroższe życie moje", "Kochany Felusiu", "Kochany przyjacielu"), niechybnie stwierdziłbyś, że był gejem. A jako że jesteś wyznawcą mitologii lgbt, to fakt znanych związków Chopina z kobietami nie miałby najmniejszego znaczenia. Z Konopnickiej, matki ośmiorga dzieci, potrafili zrobić lesbijkę. Elgebetystów rzeczywistość po prostu zupełnie nie interesuje, liczą się dogmaty.
Odpowiedz
Witold napisał(a):TrollBoy, jak na trolla przystało, robi wszystko żeby ośmieszyć swoje własne teorie. Narzeka jak to rzekomo homofoby sprowadzają homoseksualizm do seksu analnego, po czym sam sprowadza wszelkie relacje emocjonalne między ludźmi do kontekstu seksualnego.
Dawaj przykłady, czekam Uśmiech Gdzie napisałem cokolwiek związane z seksem nt. bohaterów KNS?

Witold napisał(a):Przy twoim podejściu, jakbyś poczytał sobie listy jakie 150 lat temu Chopin pisał do swoich przyjaciół (zwracając się do nich np. "Najdroższe życie moje", "Kochany Felusiu", "Kochany przyjacielu"), niechybnie stwierdziłbyś, że był gejem.
Nie stwierdzam. Widzisz, znowu się pomyliłeś. Po raz n-ty. Charakter opisu relacji bohaterów KNS daleko wykracza poza podane przez ciebie przykłady. Bezczelnie próbujesz ukazać mnie jako kogoś, kto we wszystkim widzi tylko seks, kiedy to właśnie strona przeciwna próbuje sprowadzić gejów wyłącznie do seksu, a my sami praktycznie wcale o tym nie dyskutujemy.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 5 gości