Liczba postów: 12
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
Wściekłe Gacie napisał(a):A po co Ci apostazja? Wstępujesz do jakiejś sekty ?:lol2:
Tak, chcę się nawrócić na wyznawanie Kosmicznych Kamienii nim będzie za późno - ostatnie przeloty i meteoryt w Czelabińsku pokazuję złość Kosmicznych Kamieni!
Hastur napisał(a):Batman ma wgląd w co tylko zechce.
Ale batman Batman, czy batman ksiądz?
Hastur napisał(a):W Gotham City z miejsca dostałbyś wpierdol za takie teksty :roll:
Pingwiny z Madagaskaru by mnie obroniły.
Liczba postów: 6,486
Liczba wątków: 40
Reputacja:
151
Artisto napisał(a):Tak, chcę się nawrócić na wyznawanie Kosmicznych Kamienii nim będzie za późno - ostatnie przeloty i meteoryt w Czelabińsku pokazuję złość Kosmicznych Kamieni!
Tak właśnie myślałem, że masz nie po kolei w głowie
Liczba postów: 84
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
Artisto, im czarne gówno wie o tobie mniej tym lepiej, więc nie idź do żadnego batmana i nie prowadź ze sobą żadnych nieszczęsnych ludków, bo to tylko spowoduje, że czarne gówno będzie odprawiać nad tobą dalsze swoje gusła w stylu klątwy i różne takie, a z kościoła i tak cię nie wypiszą
poczekaj, niedługo będziesz miał możliowość pokazania, że nie jesteś katolikiem, nie odpiszesz im podatku, to ich bardziej zaboli
Raduje się serce, raduje się dusza,
gdy banda prawicowców do boju wyrusza.
Lecz nie za miecze oni chwytają, ani idą w szranki,
jedynie myszki za ogon ciągną i toczą nieco pianki.
----------------------------------
"chcesz zmienić świat, zacznij od siebie"
Reputacja:
151
powiedziało czerwone gówno...
21.04.2013, 04:54
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21.04.2013, 21:53 przez Socjopapa.)
Reputacja:
0
śmieszni jesteście tutaj, wygadujecie bzdury o lewakach, itp. jakbyście nie mieli pojęcia o tym, że komuniści do spółki z kościołem podzielili się władzą, jedni wpierali drugich, nie ma bardziej zażyłej przyjaźni jak polscy komuniści z polskimi klechami... rączka, rączkę myje
myśleć by można, że przecież powinniście o tym wiedzieć, ale może faktycznie jesteście tacy głupi
kiedyś na tym forum trafiali się mądrzy ludzie, teraz to już jakieś niedobitki zostały, a prym wiodą takie żałosne prawicowe głupki
Nie tolerujemy obrażania użytkowników. ŚSz
Reputacja:
151
siolek napisał(a):że komuniści do spółki z kościołem podzielili się władzą, jedni wpierali drugich, nie ma bardziej zażyłej przyjaźni jak polscy komuniści z polskimi klechami... Weź już lepiej nic nie pisz :lol2: Pozazdrościć ci tylko przyjaciół...
Patrzcie co lewicowa propaganda robi ludziom z mózgów. Wodę.
Liczba postów: 1,447
Liczba wątków: 4
Reputacja:
0
Wściekłe Gacie napisał(a):Patrzcie co lewicowa propaganda robi ludziom z mózgów. Wodę.
No własnie. Pranie mozgów. Polsko katolickie...Prowadzi do tego że ludzie wierzą w takie rzeczy jak zaklęcia szamana powodujace zamianę zbożowej skrobii w mięsień hipotetycznego faceta sprzed 2 tys lat...I to jest XXI wiek. Normalny, szary wróbel na gałęzi pęka ze smiechu
[SIZE="1"]Człowieku żyj i pozwol żyć bliźniemu swemu.
Czesław Szymoniak[/SIZE]
Reputacja:
0
anonim1 napisał(a):Prowadzi do tego że ludzie wierzą w takie rzeczy jak zaklęcia szamana powodujace zamianę zbożowej skrobii w mięsień hipotetycznego faceta sprzed 2 tys lat...
To jest... tak pięknie ujęte.
Ale na poważnie, ludzie, chciałem się tylko dowiedzieć jak się wypisać z tej sekty by np. w razie mojej śmierci rodzice nie zrobili mi kato-pochówku. Nie przyszedłem tutaj by czytać jakieś gimnazjalne kłótnie polityczne - dość ich w telewizji...
Reputacja:
0
apostazja nic nie da, jeśli rodzice będą chcieli dla ciebie katolickiego pochówku, to będą musieli więcej zapłacić i powiedzieć, że przed śmiercią powróciłeś do wiary... także nici z tego ;0)
Reputacja:
0
To jest jakiś sposób uchronienia się przed tym?
W prawdzie po śmierci to co się stanie to już nie moja sprawa i się o tym nie dowiem, ale jednak wolałbym, żeby moje ciało nie było zraszane święconą wodą i uczestniczyło w tej szopce.
Reputacja:
0
zdaje się, że nie ma, jeśli rodzina się uprze to nic nie pomoże, przykład prof. Religii zażyczył sobie pogrzebu świeckiego, a i tak rodzinka mu jakiś krzyżyk na trumnę wetknęła...
Liczba postów: 631
Cytat:Ale na poważnie, ludzie, chciałem się tylko dowiedzieć jak się wypisać z tej sekty
Nie wiem o czym piszesz - Kościół Katolicki nie jest żadną sektą. Nie pomogę, nie znam się na sektach, wybacz
Miotła/kobe/siołek napisał(a):prof. Religii zażyczył sobie pogrzebu świeckiego, a i tak rodzinka mu jakiś krzyżyk na trumnę wetknęła... No, i jak to ma się do samej ceremoni pogrzebowej?
Reputacja:
0
Artisto napisał(a):To jest jakiś sposób uchronienia się przed tym?
W prawdzie po śmierci to co się stanie to już nie moja sprawa i się o tym nie dowiem, ale jednak wolałbym, żeby moje ciało nie było zraszane święconą wodą i uczestniczyło w tej szopce. Oprócz apostazji myślę że trzeba też swoją otwartą postawą w trakcie życia zapracować na to. A to tak niewiele bo wystarczy nie robić nic co wiąże się z kultywowaniem tzw tradycji kościelnej. Jeśli oczywiście stać cię na odwagę takiego postępowania. Nie zaszkodzi w testamencie (notarialnym) zawrzeć instrukcję dotycząca pochówku warunkującą otrzymanie spadku. Wskazane jest żeby będąc już na łożu śmierci pogonić precz ewentualnie nasłanego przez pobożną rodzinkę księdza.
W takiej sytuacji rodzina nie będzie stawiać kontry.
Kłamstwa, hipokryzja też ma swoje granice.
Czesław Szymoniak[/SIZE]
Reputacja:
0
nic to nie da, mój ojciec przed śmiercią to zakonnice ze schodów spuścił, jak go przyszły nawracać, ale to nic nie dało, bo jak był nieprzytomny to matka przyprowadziła księdza i odprawił swoje gusła, a ojciec nie mógł się bronić... potem pogrzeb był katolicki, zapłacili trochę więcej i wio...
Reputacja:
0
Tak jest. Niemoc , beznadziejność. Moze jakieś szczegóły o jego wczesniejszych relacjach z KRK ktoś w ogole wiedział o jego odejściu od wiary? Byl testamet? Była apostazja?
Czesław Szymoniak[/SIZE]
Reputacja:
0
no fakt, testamentu nie sporządził, apostazji nie dokonał, może to ci coś da, choć z tego co czytałam, to apostazja nie broni delikwenta przed "nawróceniem" na łożu śmierci, a testament chyba niczego nie gwarantuje, przynajmniej w polskim prawie
ale jak uważasz, że warto trzeba próbować
tak naprawdę, to jedyne co broni przed katolickim pochówkiem to bieda, brak pieniędzy, ksiądz za darmo się nie pomodli, bo to wbrew jego zasadom
Liczba postów: 11,056
Liczba wątków: 182
anonim1 napisał(a):No własnie. Pranie mozgów. Polsko katolickie...Prowadzi do tego że ludzie wierzą w takie rzeczy jak zaklęcia szamana powodujace zamianę zbożowej skrobii w mięsień hipotetycznego faceta sprzed 2 tys lat...I to jest XXI wiek. Normalny, szary wróbel na gałęzi pęka ze smiechu
Ło rety! Wolny od zabobonu wrócił!
Liczba postów: 3,576
Liczba wątków: 20
Reputacja:
9
anonim1 napisał(a):No własnie. Pranie mozgów. Polsko katolickie...Prowadzi do tego że ludzie wierzą w takie rzeczy jak zaklęcia szamana powodujace zamianę zbożowej skrobii w mięsień hipotetycznego faceta sprzed 2 tys lat...I to jest XXI wiek. Normalny, szary wróbel na gałęzi pęka ze smiechu
Szary wróbel to pęka ze śmiechu jak czyta ze gdyby nie "Polsko katolickie blablabla" to mielibyśmy najwidoczniej rasę jakichś racjonalnych nadludzi wybitnie inteligentnych i nie wierzących w zabobony...
"Człowiek cnotliwy dobre wypowiada słowa, ale nie zawsze ten, kto dobre powiedział słowo, jest cnotliwy."
-Konfucjusz
Liczba postów: 560
Liczba wątków: 16
Reputacja:
0
Dobry wieczór wszystkim,
Czy zmiana wyznania różni się czymkolwiek od aktu apostazji z perspektywy procedur uznawanych i akceptowanych przez KRK?
Liczba postów: 2,501
Liczba wątków: 33
Reputacja:
9
CreateYourself napisał(a):Dobry wieczór wszystkim,
Czy zmiana wyznania różni się czymkolwiek od aktu apostazji z perspektywy procedur uznawanych i akceptowanych przez KRK? Witaj, pytanie możesz postawić tu: http://www.katolik.pl/forum/list.php?f=1
The spice must flow
|