To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ankieta: Czy jesteś za możliwością prawnego rejestrowania związków homoseksualnych w Polsce?
Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie.
Tak, ze wszystkimi prawami jak w małżeństwie heteroseksualnym
43.28%
58 43.28%
Tak, ale bez prawa do adopcji i/lub z innymi ograniczeniami
29.10%
39 29.10%
Nie, jestem przeciwny
14.93%
20 14.93%
Nie i uważam, że homoseksualiści już mają za dużo praw
12.69%
17 12.69%
Razem 134 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Ocena wątku:
  • 11 głosów - średnia: 2.55
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Homotematy/posty
Od czego jest Frondzia?

Czemu Berz nie pisze o szefie Apple geju, albo o premierce Islandii - lesbijce żyjącej w szczęśliwym związku? Albo o geju, który obezwładnił terrorystę na pokładzie samolotu, który 11.09.2001 rozbił się na łące w Pennsylvanii, tego który miał uderzyć w Biały Dom?

GoodBoy napisał(a):Dzisiejszy dzień przynosi informacje nt. zeznania jednego z najsłynniejszych tzw. "byłych gejów", przez wiele lat zagorzałego zwolennika terapii "uzdrawiającej" homoseksualistów. Pytanie retoryczne - ciekawe czy homofob Terlikowski zamieści ten news na swojej internetowej gównianej gazetce..?

Nie ma żadnych szans. Tym bardziej że gościu mówi że zostaje chrześcijaninem, a tylko z udawanego heteryctwa rezygnuje. Gdyby spalił przy tym kościół, to by napisał Duży uśmiech
Odpowiedz
El Commediante napisał(a):Od czego jest Frondzia?
Czemu Berz nie pisze o szefie Apple geju, albo o premierce Islandii - lesbijce żyjącej w szczęśliwym związku? Albo o geju, który obezwładnił terrorystę na pokładzie samolotu, który 11.09.2001 rozbił się na łące w Pennsylvanii, tego który miał uderzyć w Biały Dom?
Bo to są po prostu ludzie. Liczą się ich czyny, nie orientacja Oczko
- Myślałem, że ty nie znasz lęku.
- Mylisz się. Lęku nie zna tylko głupiec.
- A co robi wojownik, kiedy czuje strach?
- Pokonuje go. To jest w każdej bitwie nasz pierwszy martwy wróg.
Odpowiedz
Iselin napisał(a):Bo to są po prostu ludzie. Liczą się ich czyny, nie orientacja Oczko

Najbardziej mnie śmieszy jak rozmaite korwinusy wychwalają pod niebiosa Islandię w kryzysie, jednocześnie jak empatii unikając słowa na "L" pod każdą postacią Duży uśmiech

Żeby jeszcze posypać soli na duchowe rany psychokonserw:

http://www.fronda.pl/a/sprytne-oswiadcze...28092.html

Instytut napisał(a):Chociaż Instytut formalnie nie ponosi odpowiedzialności ani za wypowiedzi publicystyczne swoich pracowników, ani za kształt ich publikacji, niewchodzących w zakres tematów statutowych Instytutu, czujemy się zobowiązani do zabrania głosu w tej sprawie i przypomnienia, że wypowiedzi naukowców, w tym również publicystyczne i publiczne, podlegają weryfikacji naukowej i otwartej polemice. Oczekujemy jednakże polemik zgodnych z przyjętymi standardami i z prawem: merytorycznych i nienaruszających dóbr osobistych autora wypowiedzi i jego pracodawcy.

Czyli nie dość, że umywają ręce, to jeszcze delikatnie upominają debilnych komentatorów Duży uśmiech A teraz komentarze frądli:

Cytat:Dziwne, jak sprytnie PAN po ponad miesiącu od żenujących publikacji dr Janickiej niczym Piłat „umywa ręce” od odpowiedzialności za merytoryczne historyczne błędy swojego pracownika, sam oczekując „jednakże polemik zgodnych z przyjętymi standardami i z prawem”. Choć pani dr Engelking i pan dr hab. Grzesik „ubolewają” i jest im „naprawdę przykro”, to nie przechodzi przez gardło proste słowo „przepraszamy”, zwłaszcza wobec upokorzonych, żyjących jeszcze żołnierzy batalionu „Zośka”, którego przedstawiciel Tytus Karlikowski ps. „Tytus” o wywiadzie dr Janickiej dla PAP powiedział krótko: „neguję wszystko”.

Opluto w pseudonaukowy sposób pamięć polskich bohaterów, zszargano książkę „Kamienie na szaniec” i jej autora Aleksandra Kamińskiego. Zarzucono „Zośce” i „Rudemu” (którzy mieli przecież swoje sympatie: „Zośki” to Halina Glińska ps. „Hala”, a „Rudego” - Maryna Trzcińska ps. „Monia”Oczko fałszywy homoseksualny związek. Janicka podlała to jeszcze wszystko antysemickim sosem oczerniającym zarówno harcerską „Pamarańczarnię”, jak i Armię Krajową.

PAN dopiero po ponad miesiącu i to przymuszony protestami, zabiera głos, tłumacząc się... publicystyczną formą wypowiedzi i lapidarnością sformułowań Janickiej, która wypowiedziała, przy poklasku „Gazety Wyborczej”, wojnę wobec etosu Polski Walczącej.

Cóż, po takim oświadczeniu tylko czekać na następne antyAK-owskie „kwiatki” z Instytutu Slawistyki PAN, bo widać, że przyzwolenie władz jest dlatego, że publicystycznie naukowcowi wszystko tam wolno, bo działa poza merytoryczną kontrolą PAN. Sprytne i nie do końca nieuczciwe.

Jest to tak smaczny ból dupy, jakiego nie widziałem od roku.

Cytat:mareknocny napisał(a):Maj 12, 2013, 10:31 rano
No ale co tu szkalującego? Że się wzajemnie kochali? Od kiedy to miłość jest złem?

brzęczyszczykiewicz napisał(a):Maj 12, 2013, 10:35 rano
mareknocny, złe jest to, że przypisuje się tym chłopakom zboczenie. Nie rżnij więc głupka.

Krzysiekj napisał(a):Maj 12, 2013, 10:40 rano
Mareknocny - GDYBY byli (ale wiadomo, że nie byli) to nie umniejszało by ich zasług, ALE tutaj wcale nie chodziło pani z PAN o prawdę historczną, tylko o mierną propagandę ideologii gender na zasadzie "geje są ok - zobaczcie, Wasi bohaterowie z dzieciństwa też byli gejami".
Odpowiedz
El Commediante napisał(a):Najbardziej mnie śmieszy jak rozmaite korwinusy wychwalają pod niebiosa Islandię w kryzysie, jednocześnie jak empatii unikając słowa na "L" pod każdą postacią Duży uśmiech

psychokorwin.pl :
"To jest premier Islandii i ona lubi w kakao. A także połyka. W dodatku bardzo dobrze rządzi swoim krajem. To chyba dzięki temu połykaniu..."

Przestań promować homofobię Commediante, bo nie ma nic dziwnego w tym, że homoseksualiści potrafią kogoś uratować, coś osiągnąć.

To ty zachęcasz do tego, aby wskazywać takiego bohatera i mówić : "Patrzcie ten człowiek jest homoseksualistą, czyli dziwakiem, a i tak udało mu się "to" osiągnąć". Brawa dla dziwadła".
Odpowiedz
Wściekłe Gacie napisał(a):Przestań promować homofobię Commediante, bo nie ma nic dziwnego w tym, że homoseksualiści potrafią kogoś uratować, coś osiągnąć.

To ty zachęcasz do tego, aby wskazywać takiego bohatera i mówić : "Patrzcie ten człowiek jest homoseksualistą, czyli dziwakiem, a i tak udało mu się "to" osiągnąć". Brawa dla dziwadła".
Jakie to zabawne, że w dzisiejszym świecie nazywając normalność "dziwadłem", sam się nim stajesz. Dobre czasy dla manipulacji i szerzenia kłamstw przez psychokonserwy się już skończyły.
Odpowiedz
GoodBoy napisał(a):Jakie to zabawne, że w dzisiejszym świecie nazywając normalność "dziwadłem", sam się nim stajesz. Dobre czasy dla manipulacji i szerzenia kłamstw przez psychokonserwy się już skończyły.

Normy znacznie silniej określa "przeszłość społeczna" a nie teraźniejszość, nie mówiąc już o teraźniejszości dekadenckiej i hedonistycznej.
Odpowiedz
GoodBoy napisał(a):Jakie to zabawne, że w dzisiejszym świecie nazywając normalność "dziwadłem", sam się nim stajesz. Dobre czasy dla manipulacji i szerzenia kłamstw przez psychokonserwy się już skończyły.

Jak zwykle nie zrozumiałeś tego co napisałem. Ale czego można się spodziewać po Guuudboju.
Odpowiedz
TrollBoy napisał(a):Jakie to zabawne, że w dzisiejszym świecie nazywając normalność "dziwadłem", sam się nim stajesz. Dobre czasy dla manipulacji i szerzenia kłamstw przez psychokonserwy się już skończyły.

Nadeszły dobre czasy szerzenia kłamstw przez aktywistów gejowskich. Do których nie zamierzają się przyznawać, nawet jeżeli dowodami na ich kłamliwość rzuci im się prosto w twarz, wtedy po prostu to przemilczają.

Jak na przykład o zgodzie na pobieranie organów.
Odpowiedz
Zaklinanie rzeczywistości. Ale wyłania się tu ciekawe pytanie: na ile on wierzy w to, co pisze? W peer review nie wierzył i szczerze wyśmiewał się z naukowców dających swoje prace do recenzji "anonimom". A w to?
In my spirit lies my faith
Stronger than love and with me it will be
For always
Orkiestra!
Odpowiedz
Iselin napisał(a):Bo to są po prostu ludzie. Liczą się ich czyny, nie orientacja Oczko

Taaa... nie bądź HIPOKRYTKĄ. Kiedy "tylko człowiek" ksiądz okazuje się być pedofilem, gejoza-psychoza uwalnia się z owładniętych szałem antyklerykalnym postępowców, ale kiedy gej okazuje się być pedofilem, już tej psychozy nie zaświadczysz od tych ludzi, którzy wytaczali najcięższe działa oskarżeń przeciw księdzu. A przecież liczą się czyny, nie orientacje (czy statusy społeczne)... :roll:

Ja potrafię docenić homoseksualistów (np. Jack Donovan). Generalnie nie mam do nich nic, jako ludzi. Jednak gej to zupełnie inne zjawisko. Ten typ nie potępia danego księdza za gwałt pedofilski, tylko wykorzystuje gwałt pedofilski popełniony przez danego księdza do szerzenia swojej antyklerykalnej propagandy. Dziwne że już gwałtów pedofilskich popełnionych przez gejów nie wykorzystuje do szerzenia propagandy antygejowskiej, prawda? HIPOKRYZJA aż wypływa z tych ich pierdoleń. Kiedy gej popełnia takie przestępstwo, to jest to tylko "przypadek odosobniony". Ale już w przypadku księdza ma to być "szajka pedofilska". Na nauczycieli, wychowawców pedofilów też nie reagują w ten sposób żeby chcieli oskarżać wszystkich za czyny kilku. To jest ewidentna wojna z Kościołem, a gwałty na dzieciach są traktowane instrumentalnie, jako zarzuty antyklerykalne. To jest obrzydliwe. Brzydzę się każdym gejem (ale nie homoseksualistą), i wszystkimi którzy w tym ich syfie biorą udział. :evil:
Stalk the weak, crush their skulls, eat their hearts, and use their entrails to predict the future.
Odpowiedz
Berzerker napisał(a):ednak gej to zupełnie inne zjawisko. Ten typ nie potępia danego księdza za gwałt pedofilski, tylko wykorzystuje gwałt pedofilski popełniony przez danego księdza do szerzenia swojej antyklerykalnej propagandy. Dziwne że już gwałtów pedofilskich popełnionych przez gejów nie wykorzystuje do szerzenia propagandy antygejowskiej, prawda?
Skąd takie przekonanie, Berzerkerze? W dziwnym, zaiste, towarzystwie się obracasz...
"Nic nie jest potężniejsze od wiedzy; królowie władają ludźmi, lecz uczeni są władcami królów".
Odpowiedz
El Commediante napisał(a):Od czego jest Frondzia?

A dlaczego wasza sekta gejowska nie pisze nic o ludziach Kościoła poświęcających się dla innych (a było ich więcej niż wszystkich gejów z lgtb razem wziętych), tylko skupia się w swojej wojnie z Kosciołem na kilku pedofilach w sutannach? :]

Pierdolisz jak urodzony łgarz i hipokryta.

nonkonformista napisał(a):Skąd takie przekonanie, Berzerkerze? W dziwnym, zaiste, towarzystwie się obracasz...

No... elementem tego "towarzystwa" jest na przykład Twoja osoba. :]
Stalk the weak, crush their skulls, eat their hearts, and use their entrails to predict the future.
Odpowiedz
Stary Werter napisał(a):Zaklinanie rzeczywistości.
Czyżby? To zatrudnij się w byle korporacji, wytypuj sobie geja i nazwij go głośno "dziwadłem", a potem podziel się z nami informacją co cię spotkało. Panią Pawłowicz za podobne słowa wygłoszone publicznie z trybuny sejmowej i nie tylko, spotkała masowa "reklama". Internet stał się ostatnim bastionem konserwy, do wylewania swoich frustracji spod anonimowych ników. Dobrze wiem o czym piszę, bo jestem jednym z celów ich faszystowskiego poszczekiwania, co doskonale widać na tym forum.

Berzerker napisał(a):Taaa... nie bądź HIPOKRYTKĄ. Kiedy "tylko człowiek" ksiądz okazuje się być pedofilem, gejoza-psychoza uwalnia się z owładniętych szałem antyklerykalnym postępowców, ale kiedy gej okazuje się być pedofilem, już tej psychozy nie zaświadczysz od tych ludzi, którzy wytaczali najcięższe działa oskarżeń przeciw księdzu. A przecież liczą się czyny, nie orientacje (czy statusy społeczne)... :roll:

Ja potrafię docenić homoseksualistów (np. Jack Donovan). Generalnie nie mam do nich nic, jako ludzi. Jednak gej to zupełnie inne zjawisko. Ten typ nie potępia danego księdza za gwałt pedofilski, tylko wykorzystuje gwałt pedofilski popełniony przez danego księdza do szerzenia swojej antyklerykalnej propagandy. Dziwne że już gwałtów pedofilskich popełnionych przez gejów nie wykorzystuje do szerzenia propagandy antygejowskiej, prawda? HIPOKRYZJA aż wypływa z tych ich pierdoleń. Kiedy gej popełnia takie przestępstwo, to jest to tylko "przypadek odosobniony". Ale już w przypadku księdza ma to być "szajka pedofilska". Na nauczycieli, wychowawców pedofilów też nie reagują w ten sposób żeby chcieli oskarżać wszystkich za czyny kilku. To jest ewidentna wojna z Kościołem, a gwałty na dzieciach są traktowane instrumentalnie, jako zarzuty antyklerykalne. To jest obrzydliwe. Brzydzę się każdym gejem (ale nie homoseksualistą), i wszystkimi którzy w tym ich syfie biorą udział. :evil:
Nie ma czegoś takiego jak gej-pedofil, bo żadna orientacja seksualna nie jest pedofilią. Ktoś może być pedofilem i w obrębie pedofilii preferować dzieci bardziej swojej, albo przeciwnej płci, jednak nie jest ani heteroseksualistą, ani homoseksualistą z definicyjnego punktu widzenia żadnej z trzech orientacji seksualnej, ponieważ w pedofilii kluczowy jest popęd ukierunkowany na niedojrzałość fizyczną, co nie ma miejsca w definicji orientacji seksualnej. Oczywiście homofob taki jak ty bardzo chętnie wykorzystuje kłamstwo utożsamiania gejów z pedofilami w celu toczenia antyhomoseksualnego jadu. I już tylko w tym punkcie pokazujesz, że jednak masz "coś przeciwko homoseksualistom". Kolejna twoja pomyłka to żal do środowisk LGBT o to, że śmią zwracać uwagę na problem pedofilii w kościele. Po pierwsze nie tylko my zwracamy na to uwagę, ale wiele innych środowisk. To powinien być moralny obowiązek każdego człowieka, który takie zjawiska zauważa. Po drugie, przeciwstawiasz to przeciwko swoim wymyślonym "gejom-pedofilom", mając w dupie drobny szczegół, że nikt nie pisał o heterykach-pedofilach, tylko księżach-pedofilach. Tylko to pierwsze byłoby analogicznym do twojego sformułowaniem. My się jednak w tak debilne porównania nie bawimy. Środowiska LGBT, jak zresztą wiele innych atakują kościół katolicki, bo jest ku temu mnóstwo powodów. Ta szkodliwa sekta religijna propaguje nienawiść wobec drugiego człowieka i jest wylęgarnią galerii afer, a to musi się spotykać z ostrą krytyką, nie tylko z powodu pedofilii w kościele.

Twierdzisz, ze nie masz problemu z homoseksualistami, a jednak masz go duży i to będzie jakieś 99% przedstawicieli naszej orientacji. Daję orzechy przeciwko monetom, że dla większości z nas twoje słowa to komplement. Kreujesz sobie obraz geja, o przepraszam... homoseksualisty, którego jesteś w stanie zaakceptować. Niech no tylko ów wyidealizowany na podług twojej mentalności "homoseksualista" spróbuje się z tobą w czymkolwiek nt. homo nie zgodzić. Wówczas stanie się gejem, szkaląjącym "berzerkowych homoseksualistów", o których wizerunek ów osobnik tak bardzo się troszczy... Prawda jest jednak taka, że gej=homoseksualista i żadna moralna karykatura w stylu Berzerkera tego nie zmieni.
Odpowiedz
GoodBoy napisał(a):Czyżby? To zatrudnij się w byle korporacji, wytypuj sobie geja i nazwij go głośno "dziwadłem", a potem podziel się z nami informacją co cię spotkało. Panią Pawłowicz za podobne słowa wygłoszone publicznie z trybuny sejmowej i nie tylko, spotkała masowa "reklama". Internet stał się ostatnim bastionem konserwy, do wylewania swoich frustracji spod anonimowych ników. Dobrze wiem o czym piszę, bo jestem jednym z celów ich faszystowskiego poszczekiwania, co doskonale widać na tym forum.

Z drugiej strony, jak ktoś "wychodzi z szafy", to musi liczyć się z drwinami, przynajmniej znając pochopność ocen i dużą dozę brutalnego humoru rodaków.
Vi Veri Veniversum Vivus Vici
Odpowiedz
GoodBoy napisał(a):Internet stał się ostatnim bastionem konserwy, do wylewania swoich frustracji spod anonimowych ników.
Oczywiście żadnych manifestacji we Francji przeciw wprowadzeniu małżeństw homoseksualnych nie było.

GoodBoy napisał(a):Nie ma czegoś takiego jak gej-pedofil, bo żadna orientacja seksualna nie jest pedofilią.
Odżizas. Właśnie jeżeli pedofilia nie jest orientacją, to istnieją geje-pedofile, tak samo jak istnieją heterycy-pedofile. Orientacje seksualne pokrywają bowiem populację planety Ziemia w całości i bez żadnego "ale" (w pierwszym przybliżeniu pomińmy osoby aseksualne, bo one z definicji żadnej parafilii oddawać się nie mogą). Gdyby natomiast pedofilia miała status równy homoseksualizmowi, twoje twierdzenie o cięciu ostrym i dokładnym miałoby jakieś mizerne podstawy. Mizerne, bo istnieją przecież na świecie biseksualiści...

GoodBoy napisał(a):Ktoś może być pedofilem i w obrębie pedofilii preferować dzieci bardziej swojej, albo przeciwnej płci, jednak nie jest ani heteroseksualistą, ani homoseksualistą z definicyjnego punktu widzenia żadnej z trzech orientacji seksualnej, ponieważ w pedofilii kluczowy jest popęd ukierunkowany na niedojrzałość fizyczną, co nie ma miejsca w definicji orientacji seksualnej.
Aha. Czyli że pedofil nie posiada orientacji seksualnej?

GoodBoy napisał(a):Środowiska LGBT, jak zresztą wiele innych atakują kościół katolicki, bo jest ku temu mnóstwo powodów.
Listę poproszę.
For always
Orkiestra!
Odpowiedz
A co do tego, czy pedofilia jest orientacją czy nie, to GB musi się nie z nami tu kłócić, tylko z "naukowcami" podobnymi tym, na których sam się powoływał,a którzy stwierdzają bez ogródek, że jest to zwyczajna "orientacja". Na dzieci tym razem.

Odpowiedz
TrollBoy napisał(a):Dobrze wiem o czym piszę, bo jestem jednym z celów ich faszystowskiego poszczekiwania, co doskonale widać na tym forum.

To bynajmniej nie dlatego, że TrollBoy jest homoseksualistą, tylko dlatego że jest notorycznym kłamcą i trollem, a o jego poziomie inteligencji i wiedzy, lepiej nie wspominać...

Cytat:Twierdzisz, ze nie masz problemu z homoseksualistami, a jednak masz go duży i to będzie jakieś 99% przedstawicieli naszej orientacji. Daję orzechy przeciwko monetom, że dla większości z nas twoje słowa to komplement. Kreujesz sobie obraz geja, o przepraszam... homoseksualisty, którego jesteś w stanie zaakceptować. Niech no tylko ów wyidealizowany na podług twojej mentalności "homoseksualista" spróbuje się z tobą w czymkolwiek nt. homo nie zgodzić. Wówczas stanie się gejem, szkaląjącym "berzerkowych homoseksualistów", o których wizerunek ów osobnik tak bardzo się troszczy... Prawda jest jednak taka, że gej=homoseksualista i żadna moralna karykatura w stylu Berzerkera tego nie zmieni.

Czyli wg niego wszyscy homoseksualiści są tacy jak on Zdezorientowanyhock:

Takiej homofobii nie napotkasz u żadnych nacjonalistów, konserwatystów, neonazistów... tak nienawidzić homoseksualistów może tylko aktywista gejowski. Oni się tak mają do "homoseksualistów" jak "władza robotnicza" miała się do "robotników".
Odpowiedz
Ziornąłem sobie jeszcze na wiki i wyczytałem na niej co następuje:
Cytat:Parafilia - zaburzenie preferencji seksualnych
Cytat:Pedofilia – rodzaj parafilii seksualnej
Co więc jest zaburzane w przypadku pedofila, jesli nie orientacja? Preferencja? To na czym polega różnica między preferencją a orientacją?
For always
Orkiestra!
Odpowiedz
Pedofile. Ludzie bez orientacji! Duży uśmiech

Jak się jest orędownikiem lewactwa jak Goodboy, to się dochodzi do takich smaczków.
Odpowiedz
Stary Werter napisał(a):Oczywiście żadnych manifestacji we Francji przeciw wprowadzeniu małżeństw homoseksualnych nie było.
Były i co z tego? Manifestacje to normalna sprawa w krajach demokratycznych. Uczestnicy manifestacji antyhomoseksualnych mieli pełne prawo głosowania w wyborach prezydenckich, jak i parlamentarnych. Ówczesny kandydat na prezydenta, który został prezydentem, w czasie kampanii wyborczej głosił jasno i wyraźnie jaki będzie program realizować, z wprowadzeniem małżeństw homoseksualnych na czele. Francja dokonała wyboru.

Stary Werter napisał(a):Odżizas. Właśnie jeżeli pedofilia nie jest orientacją, to istnieją geje-pedofile, tak samo jak istnieją heterycy-pedofile. Orientacje seksualne pokrywają bowiem populację planety Ziemia w całości i bez żadnego "ale" (w pierwszym przybliżeniu pomińmy osoby aseksualne, bo one z definicji żadnej parafilii oddawać się nie mogą). Gdyby natomiast pedofilia miała status równy homoseksualizmowi, twoje twierdzenie o cięciu ostrym i dokładnym miałoby jakieś mizerne podstawy. Mizerne, bo istnieją przecież na świecie biseksualiści...
Nie wiem co bredzisz, ale jest to wyjątkowo nielogiczne. Chyba wklejałem już przestrzeganie polskiego PTS, jak i innych organizacji zdrowia przed utożsamianiem orientacji seksualnej z pedofilią.

Stary Werter napisał(a):Aha. Czyli że pedofil nie posiada orientacji seksualnej?
A czy gej i heteryk posiadają z definicji pociąg do małych dzieci? Pedofil posiada zboczenie seksualne, które na pewno nie jest utożsamiane z orientacjami seksualnymi. Zarówno gej-pedofil, jak i heteryk-pedofil to samo wykluczające się zestawienia, bo pedofil nie może być jednocześnie zboczony w myśli definicji pedofilii oraz normalny w myśl definicji orientacji seksualnej.

Stary Werter napisał(a):Listę poproszę.
Już dyskutowałem nt. temat zdaje sie na innym forum. Zresztą prośba jest retoryczna, bo doskonale wiesz jakie są zarzuty przeciwko kościołowi katolickiemu i to ze strony nie tylko środowisk LGBT.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości