Liczba postów: 11,056
Liczba wątków: 182
To nie były baraki, tylko przestronne hale, w których pracowało jakieś tysiąc osób.
To wielki teren, Koss nie był jego jedynym właścicielem, ale współwłaścicielem. Którego dokładnie kawałka, to nie ma większego znaczenia, bo i tak nawet milimetr kwadratowy tamtej ziemi nie jest własnością miasta, tylko kilku takich "Tadeuszów Kossów", ograbionyh przez Bieruta.
Pamiętam, że kolejnym argumentem kupcożerców była szpetota hal KDT. Dziś, po 4 latach miejsce wygląda znacznie gorzej, niż wcześniej, ot jakieś baraki dla kanarów z metra. Esteci jakoś zamilkli...
Liczba postów: 14,823
Liczba wątków: 101
Reputacja:
333
Mam to gdzieś czy to były baraki, hale czy sale wystawowe. Nawet w Twoim linku piszą wyraźnie, że był właścicielem działki obok KDT, czyli nie ma nic do KDT. Na swoją działkę mógł sobie zapraszać kogo chciał i nikt mu tego nie broni.
W Polsce generalnie mamy księgi wieczyste, żeby ustalać własność gruntów i stosowne procedury by je prostować. Skoro miasto było tam wpisane to miasto było właścicielem, co umożliwiło sądowi wydanie nakazu eksmisji.:roll:
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
Ani kawałek tego terenu nie jest własnością miasta. Takich "Kossów" jest kilku, tyle że akurat ten znalazł dość siły, by o swoje walczyć.
Liczba postów: 6,486
Liczba wątków: 40
Reputacja:
151
Palmer Eldritch napisał(a):Ani kawałek tego terenu nie jest własnością miasta. Takich "Kossów" jest kilku, tyle że akurat ten znalazł dość siły, by o swoje walczyć.
Aktualnie jest. I może wypierdolić KPT, sprzedać działkę swoim kolesiom i wziąć za "usługę" w łapę.
Nie jest, bo dekret Bieruta był zwykłym bezprawiem.
Reputacja:
151
Palmer Eldritch napisał(a):Nie jest, bo dekret Bieruta był zwykłym bezprawiem.
Przewrót majowy też był bezprawiem. I co z tego wynika? Że wszystko dzisiaj jest bezprawiem?
Reputacja:
333
Palmer Eldritch napisał(a):Ani kawałek tego terenu nie jest własnością miasta. Takich "Kossów" jest kilku
Taaa, a ja jestem właścicielem Manhattanu.
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
Cytat:Przewrót majowy też był bezprawiem. I co z tego wynika? Że wszystko dzisiaj jest bezprawiem?
Na pewno nie "prawiem".
Reputacja:
151
Śmierć Szczurów napisał(a):Taaa, a ja jestem właścicielem Manhattanu. Tego w Szczecinie? Niezły burdel tam macie :lol2:
Reputacja:
333
Tego Manhattanu: http://pl.wikipedia.org/wiki/Manhattan
Tylko nie mam chęci ujawnić swojego tytułu własności.:p
Reputacja:
151
Śmierć Szczurów napisał(a):Tego Manhattanu: http://pl.wikipedia.org/wiki/Manhattan
Tylko nie mam chęci ujawnić swojego tytułu własności.:p
Jesteś Indianinem?
Liczba postów: 3,196
Liczba wątków: 6
Reputacja:
26
Wściekłe Gacie napisał(a):Jesteś Indianinem? 
Indianie ponoć Manhattan sprzedali, więc może Śmierć rzeczywiście po kilku transakcjach ma go w swoim posiadaniu.
"War, War never changes"
"Jako że jesteś obywatelem demokratycznego kraju powinieneś wiedzieć że twój głos nic nie znaczy".
Nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu.
Liczba postów: 12,315
Liczba wątków: 81
Reputacja:
388
su27 napisał(a):Nikt nie będzie zatrudniał na umowę-zlecenie jak trzeba będzie jeszcze zus opłacać... Serio? To czemu teraz zatrudniają na zlecenie skoro ta umowa co do zasady podlega oskładkowaniu (ubezpieczenie rentowe, emerytalne)?
Umowa zlecenie jest preferowana u pracodawców nie ze względu na zus tylko ze względu na mniejsze prawa pracownicze jakie się z nią wiążą. Prawa dotyczące wypowiedzeń, urlopów, płatności za nadgodziny itd.
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
Iselin napisał(a):Zapytaj kiedyś, czy fajnie byłoby siedzieć na bezrobociu i w zamian za to spędzać z dzieciakiem cały dzień, zastanawiając się, skąd wziąć kasę na jedzenie.
W Niemczech jest mniejsze bezrobocie, a hipermarkety w niedzielę nieczynne.
Liczba postów: 10,415
Liczba wątków: 99
Reputacja:
561
A Polska nie jest Niemcami, tylko krajem na dorobku.
- Myślałem, że ty nie znasz lęku.
- Mylisz się. Lęku nie zna tylko głupiec.
- A co robi wojownik, kiedy czuje strach?
- Pokonuje go. To jest w każdej bitwie nasz pierwszy martwy wróg.
Liczba postów: 9,167
Liczba wątków: 64
Reputacja:
60
Wyznanie: ateista, w przyszłości może buddysta mahajany
Iselin napisał(a):A Polska nie jest Niemcami, tylko krajem na dorobku. A Palmer zdaje się tego szczegółu nie zauważać.
"Nic nie jest potężniejsze od wiedzy; królowie władają ludźmi, lecz uczeni są władcami królów".
Liczba postów: 10,996
Liczba wątków: 45
Reputacja:
1,122
Raczej zwyczajnie trolluje.
Liczba postów: 21,707
Liczba wątków: 218
Reputacja:
975
Wyznanie: ate 7 stopnia
Śmierć Szczurów napisał(a):Taaa, a ja jestem właścicielem Manhattanu. Śmiej się śmiej.
Mój kolega jest w n-tym pokoleniu potomkiem Pułaskiego.
A tenże Pułaski, za zasługi dostał od rządu nadania ziemi w centrum Chicago.
Dzisiaj te tereny są warte miliardy USD.
Wynajęci prawnicy cały czas walczą o rekompensaty dla rodziny, na razie bez powodzenia.
Stąd mówię do kolegi "Król Chicago" - biedny ale dumny.
A nas Łódź urzekła szara - łódzki kurz i dym.
Liczba postów: 12,429
Liczba wątków: 91
Reputacja:
890
Ta, a moja rodzinę a raczej jej część wybili naziści, bo nie chciała u siebie Hitlera gościć, a przynajmniej tak wynika z informacji które znalazłem, po wojnie przyszli komuniści i wywłaszczyli spadkobierców. W sumie zabrano mojej rodzinie pałacyk, park i wieś, ponadto jakieś kamienice w centrum miasta. Sama wieś weszła niedawno w granice nadmorskiego miasta i stała się dzielnicą, szlak mnie trafia bo nie mam nawet pojecia jak się za to zabrać. Archiwa w czasie wojny z dymem poszły, a ja jestem wnukiem spadkobiercy. A właściwie jednym z wnuków jednego ze spadkobierców  nawet jakby mi się ułamek wartości dostał to mógłbym leżeć do góry dupą na Majorce do końca życia. A tu dokumentów brak, nie wiadomo nawet za co się zabrać. Resztki opowieści dziadka przekazane przez matkę i parę informacji znalezionych przez internet. A tu taka kasa leży i jest marnowana przez państwo.
Sebastian Flak
Liczba postów: 1,385
Liczba wątków: 38
Reputacja:
0
Wściekłe Gacie napisał(a):1. Nie ma wolnego rynku.
2. Drobni przedsiębiorcy są niszczeni przez socjalizm, który panuje w naszym kraju.
3. Hipermarkety mają przewagę nad drobnym handlem, ale ich przewaga jest potęgowana przez socjalizm.
Zgadza się. Nie ma wolnego rynku
Gdyby hipermarkety i drobni handlowcy działali by na takich samych zasadach i warunkach to OK. Niestety jest tak że drobnych handlowców dobija się wysokimi podatkami i opłatami,natomiast hipermarkety dostają sowite ulgi podatkowe
Nie jestem przeciwnikiem hipermarketów,ale niech do cholery staną do uczciwej konkurencji
|