To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ankieta: Czy jesteś za możliwością prawnego rejestrowania związków homoseksualnych w Polsce?
Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie.
Tak, ze wszystkimi prawami jak w małżeństwie heteroseksualnym
43.28%
58 43.28%
Tak, ale bez prawa do adopcji i/lub z innymi ograniczeniami
29.10%
39 29.10%
Nie, jestem przeciwny
14.93%
20 14.93%
Nie i uważam, że homoseksualiści już mają za dużo praw
12.69%
17 12.69%
Razem 134 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Ocena wątku:
  • 11 głosów - średnia: 2.55
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Homotematy/posty
Iselin napisał(a):Podobno parada miała niezły ubaw z chłopców ogłaszających, że chcą męSZczyzn Uśmiech
Oooo tak! Był śmiech i była wymiana fucków Uśmiech

lumberjack napisał(a):No więc mamy tutaj dzisiaj dwa obrazki: Krzysztofa Bosaka, który potrafi elegancko mówić i argumentować
Zapomniałeś dodać, że Krzysio umie też kłamać. Niestety to robić umie najlepiej.
Odpowiedz
Luka_Wars napisał(a):Dla twojej wiadomości, potrafię odróżnić prawicę od lewicy. Uważam jednak, że jeśli ktoś bierze udział w dyskusji, powinien znać podstawy a nie o nie się wypytywać

Właśnie dlatego, że zna, wyśmiewa to co napisałeś o PO i PiSie.
Odpowiedz
GoodBoy napisał(a):Zapomniałeś dodać, że Krzysio umie też kłamać. Niestety to robić umie najlepiej.

Jeśli rzeczywiście kłamie odnośnie zmian we Francji, to zasługuje na karnego kutasa Uśmiech
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
GoodBoy napisał(a):Krzysio Bosak vel "wary obciągary" kłamie, ponieważ Francja nie zlikwidowała pojęć "ojciec" i "matka", tylko wprowadziła nowe pojęcie "rodzica" dla rodzin homoseksualnych.

być może, nie siedzę w temacie, więc nie wiem.
niezależnie jednak od tego, czy w tej kwestii skłamał czy nie (pamiętaj, że mógł też powiedzieć nieprawdę lecz jednocześnie być szczerym), to w tej dyskusji był konkretniejszy od chłopaka po lewej, który gadał jakieś banały i nie potrafił nawet wyjaśnić swoich poglądów.
....jak łatwo wy­wołać echo w pus­tych głowach.

Odpowiedz
Potrafił, szczególnie na początku. Pierwsza część dyskusji należała do niego, druga do Krzysia. Jak dla mnie remis. Faktem jest, że mogli mu dobrać lepszego przeciwnika. Krzysio od lat powtarza te same frazesy, które można zbić jednym konkretnym zdaniem.
Odpowiedz
nie zgadzam się z twoją oceną tej dyskusji, ale to właściwie nieistotne. ważniejsze jest to: możesz podać jakiś link do artykułu (najlepiej po angielsku z choć trochę wiarygodnej gazety) potwierdzającego twoje słowa o tym, że słowo "rodzic" będzie się odnosiło tylko do rodzin homoseksualnych?

Odpowiedz
GoodBoy napisał(a):Krzysio od lat powtarza te same frazesy, które można zbić jednym konkretnym zdaniem.

A konkretnie, będzie to zapewne "zamknij ryj faszysto".
Odpowiedz
Luka_Wars napisał(a):Dla twojej wiadomości, potrafię odróżnić prawicę od lewicy.
Nie potrafisz, co udowodniłeś swoimi postami o PO i PiS.

Luka_Wars napisał(a):Uważam jednak, że jeśli ktoś bierze udział w dyskusji, powinien znać podstawy a nie o nie się wypytywać Zdezorientowanymile:
To ty nie znasz podstaw, dlatego nie wiesz, że PiS jest partią lewicową, a konkretniej "narodowo"-socjalistyczną. Pytam Ciebie o definicje prawicy i lewicy, gdyż chcę wskazać błąd jaki popełniasz.

GoodBoy napisał(a):Jak dla mnie remis.
Ale ty jesteś zaślepiony. Bosak zawsze wypowiada się merytorycznie, a ten palikociarz używa wyłącznie słów pałek(akceptowalne wulgaryzmy), aby w prymitywny sposób zniechęcić publikę do przeciwnika. Pełno lewaków w telewizji stosuje tę samą taktykę. Zero konkretów. Nazywają przeciwników homofobami, ksenofobami, faszystami, neonazistami, rasistami, antysemitami, nietolerancyjnymi, przypisują im mowę nienawiści i zacofanie itd. A te słowa to po prostu wulgaryzmy.
Odpowiedz
Wściekłe Gacie napisał(a):Ale ty jesteś zaślepiony. Bosak zawsze wypowiada się merytorycznie, a ten palikociarz używa wyłącznie słów pałek(akceptowalne wulgaryzmy) aby w prymitywny sposób zniechęcić publikę do przeciwnika.
Zgadzam się ogólnie co do oceny samego "meczu". Niestety potwierdza to tylko to, co coraz częściej obserwuje się w mediach: dobór dyskutantów w ten sposób, że jeden jest elokwentny i inteligentny, a drugi nie umie sobie nawet butów zasznurować. Można być pewnym, że zamiast uczciwej rozmowy o sprawach istotnych dostanie się popis pod publiczkę :roll:
The spice must flow
Odpowiedz
Rita napisał(a):Zgadzam się ogólnie co do oceny samego "meczu". Niestety potwierdza to tylko to, co coraz częściej obserwuje się w mediach: dobór dyskutantów w ten sposób, że jeden jest elokwentny i inteligentny, a drugi nie umie sobie nawet butów zasznurować. Można być pewnym, że zamiast uczciwej rozmowy o sprawach istotnych dostanie się popis pod publiczkę :roll:

Tylko, że zważywszy na profil tych mediów w których był wywiad to raczej zamiast Bosaka powinien być tuman a lewicowiec powinien być tym elokwentnym. Czyżby goście do parad takiego nie mieli akurat na stanie ? Ktoś wcześniej wklejał rozmowę z tym gościem od Młodzieży Wszechpolskiej i innym palikociarzem i ten ostatni też zaprezentował dno dna. Aż przykro było na to patrzeć. Smutny
Odpowiedz
Też tak pomyślałam. Tyle, że i tak oglądalność jest najważniejsza. A skoro statystyki przytoczone odnośnie poparcia dla ruchów homo są prawdziwe, to co się bardziej opłaca dla stacji? Jakoś nie wierze, żeby lewica nie dysponowała przynajmniej kimś, kto potrafi się wysłowić poprawnie. Z resztą, jak widać każdy odbierze taki wywiad jak chce, patrz wypowiedź Goodboya. Ot, ważne tylko by było niemerytorycznie i emocjonalnie. Przynajmniej z jednej strony. Co najwyżej niektórzy poczują się znowu zażenowani, że znowu o ogórkach, zamiast poważnych sprawach.
The spice must flow
Odpowiedz
jeahwe napisał(a):nie zgadzam się z twoją oceną tej dyskusji, ale to właściwie nieistotne. ważniejsze jest to: możesz podać jakiś link do artykułu (najlepiej po angielsku z choć trochę wiarygodnej gazety) potwierdzającego twoje słowa o tym, że słowo "rodzic" będzie się odnosiło tylko do rodzin homoseksualnych?

po szybkim googlowaniu nie znalazłem zbyt wielu informacji na ten temat, więc może ktoś inny coś konkretnego wie (albo zna francuski i może ich sieć prześwietlić)? bo jedyne co wiadomo na pewno, to że news o tym pojawił się we wrześniu 2012 i mówił on o planach takiej ustawy (miała być do października, ale nie podano którego roku). stwierdzono tam też jednoznacznie, iż określenie "rodzic" miałoby zastąpić "mama" oraz "tata" w przypadku każdych małżeństw - czyli również hetero. a więc wychodzi na to, że GoodBoy się jednak myli?

Odpowiedz
jeahwe napisał(a):po szybkim googlowaniu nie znalazłem zbyt wielu informacji na ten temat, więc może ktoś inny coś konkretnego wie (albo zna francuski i może ich sieć prześwietlić)? bo jedyne co wiadomo na pewno, to że news o tym pojawił się we wrześniu 2012 i mówił on o planach takiej ustawy (miała być do października, ale nie podano którego roku). stwierdzono tam też jednoznacznie, iż określenie "rodzic" miałoby zastąpić "mama" oraz "tata" w przypadku każdych małżeństw - czyli również hetero. a więc wychodzi na to, że GoodBoy się jednak myli?

http://www.wprost.pl/ar/403160/Francja-z...-i-ojciec/

Wg Wprost powołującego się na Daily Telegraph słowa mama i tata mają zniknąć z oficjalnych dokumentów i być zastąpione słowem rodzic.
Odpowiedz
DziadBorowy napisał(a):http://www.wprost.pl/ar/403160/Francja-z...-i-ojciec/

Wg Wprost powołującego się na Daily Telegraph słowa mama i tata mają zniknąć z oficjalnych dokumentów i być zastąpione słowem rodzic.

tak, widziałem ten art i on najprawdopodobniej (jak wiele innych na temat, które ukazały się w ostatnich dniach, niestety taki poziom dziennikarstwa) opiera się na tym artykule z DT z września 2012. nic nowszego chyba tam nie ma ;/

Odpowiedz
Iselin napisał(a):I tak, jeżeli ktoś uważa się nie tylko za patriotę, ale za przedstawiciela jedynych prawdziwych patriotów, to powinien unikać niechlujstwa językowego..

CHuja prawda, to jest tylko mizerny sposób na dojebanie tym ludziom.
To nie w szkole uczą patriotyzmu i jeszcze nie dawno większość ludzi nie potrafiła nawet czytać.
Czy naprawdę ty również będziesz twierdzić ze trzeba być uczonym aby być patriotą ? :8O:
Wojownicy którzy nie znali nawet czegoś takiego jak szkoła nie mogą według ciebie być patriotami ? :8O:
Od kiedy to ortografia jest wyznacznikiem ideologicznym ?

Cytat:Dużo ludzi ma problemy z ortografią, ale przed co rozsądniejsi z nich zwracają się w razie potrzeby do kogoś bardziej kompetentnego o pomoc. Wizytówka czy CV z rażącymi błędami wygląda bardzo głupio. Transparent też.
Spoko, ale jak pisałem to nie dotyczy TYLKO nacjonalistów.
A tutaj jest właśnie to tak przedstawione aby implikować myślenie iż nacjonaliści maja bardzo poważne błędy ortograficzne kiedy to można powiedzieć o sporej części społeczeństwa a nie tylko o nacjonalistach.
Tak jak w przypadku tych wypadków samolotowych pokazywanych codziennie w TV. o których pisałem "nagłaśniamy" i wyolbrzymiamy w naszym rozumie ten problem.
"Człowiek cnotliwy dobre wypowiada słowa, ale nie zawsze ten, kto dobre powiedział słowo, jest cnotliwy."
-Konfucjusz
Odpowiedz
jeahwe napisał(a):tak, widziałem ten art i on najprawdopodobniej (jak wiele innych na temat, które ukazały się w ostatnich dniach, niestety taki poziom dziennikarstwa) opiera się na tym artykule z DT z września 2012. nic nowszego chyba tam nie ma ;/
Bo większość co Ci wyskoczy w google to arty sprzed paru miechów ,a nawet roku prawicowych i nie tylko stronek bijących na alarm przeciwko pomysłom wykreślenia "ojca i matki" z prawa cywilnego. Opieram się na poniższym źródle, wiem, że fronda nie jest wiarygodna, jednak w tym przypadku trudno posądzać ich o manipulację
http://www.ateista.pl/showpost.php?p=533...count=3199

Tak oto psychokonserwa nadal bije na alarm, kłamiąc o rzekomym wykresleniu ojca i matki, tylko mało kto precyzuje, że chodzi wyłącznie o rodziny homo.

CreatedMind napisał(a):To nie w szkole uczą patriotyzmu
To akurat święta prawda. Panów narodowców patriotyzmu uczyła ulica. Efekty widać jakie są...
Odpowiedz
CreatedMind napisał(a):Wojownicy którzy nie znali nawet czegoś takiego jak szkoła nie mogą według ciebie być patriotami ? Zdezorientowanyhock:
Od kiedy to ortografia jest wyznacznikiem ideologicznym ?

Spoko, ale jak pisałem to nie dotyczy TYLKO nacjonalistów.
A tutaj jest właśnie to tak przedstawione aby implikować myślenie iż nacjonaliści maja bardzo poważne błędy ortograficzne kiedy to można powiedzieć o sporej części społeczeństwa a nie tylko o nacjonalistach.
Równie dobrze mogą się dopierdolić, że jakiś patriota brzydko wygląda.
Odpowiedz
CreatedMind napisał(a):Spoko, ale jak pisałem to nie dotyczy TYLKO nacjonalistów.
Oczywiście, że tak, ale spora część społeczeństwa nie ma takiego parcia na dzielenie ludzi na Prawdziwych Polaków i całą resztę ani na przypisywanie sobie monopolu na patriotyzm. Spora część społeczeństwa nie truje też w kółko na temat zagrożonej tożsamości. Dlatego narodowcy sami się podkładają. To prawda, że kiedyś większość ludzi nie potrafiła czytać, ale teraz większość przynajmniej powinna umieć czytać i pisać, umiejętności te we współczesnym świecie mają dużo większe znaczenie niż kiedyś.
- Myślałem, że ty nie znasz lęku.
- Mylisz się. Lęku nie zna tylko głupiec.
- A co robi wojownik, kiedy czuje strach?
- Pokonuje go. To jest w każdej bitwie nasz pierwszy martwy wróg.
Odpowiedz
GoodBoy napisał(a):Zaskocz nas. Błyśnij przykładami.

Umiesz czytać ? To masz tam napisane ze nie mam zamiaru się z tym pierdolić.
Nie jestem GB który jest pewnie zdolny spędzić godzinę na robieniu bazy zdjęć mającej na celu ośmieszenie narodowców.
Ale jak chcesz się przekonać ze nie tylko narodowcy mają problem z ortografią to polecam zajrzeć do jakiejkolwiek gazety albo szkoły i się zapytać nauczycielki od Polskiego czy tylko narodowcy stawiają byki.
W tamtym roku na lekcji Francuskiego musiałem przygotować prace polegającą na odnajdywaniu błędów ortograficznych w gazetach i książkach.
Skończyłem prace używając samych gazet (i to nie tylko prawicowych :rollUśmiech i w ciągu jednego dnia znalazłem 20 błędów w nich.
Skoro w Belgii dziennikarze walą takie byki to nie bez powodu gdybam ze polskie gazety na pewno również nie są niezawodne z tego punktu widzenia.

GB napisał(a):Ależ ja nigdzie nie ukrywam, że chcę ich ośmieszyć. Frajerów trzeba ośmieszać.

Z tym pojęciem się nie dogadamy bo dla mnie jesteś już ewolucją frajera czyli cwelem.
Siedzi przed komputerem taka ciota jebana w dupę i sobie pozwala na plucie na innych tym samym domagając się tolerancji :lol2::lol2::lol2:
Paradoks ?
Nie wiem ale i ja sobie pozwolę na mile słowa skoro ten skurwiel sobie na to pozwala.

GB napisał(a):Tu mamy jednak do czynienia z sytuacją, kiedy prostaki-narodowcy próbują atakować pokojową manifestację. Wówczas muszą się liczyć z ośmieszeniem, zwłaszcza, co pokazały przykłady fot z tegorocznej Parady, oni sami się ośmieszają bez niczyjej pomocy.
Przyszli wyrazić kontr-opinie i chłopaki na pewno mieli ważniejsze sprawy na głowie wynikające z wkurwienia paradą dewiantów seksualnych niż poprawianie tych błędów które w niczym nie przeszkadzają w zrozumieniu treści ich wiadomości.
Przynajmniej debile z 21 wieku mają się do czego przypierdolić podczas kiedy ci co rozumieją przekaz i tak go rozumieją nawet z błędem ortograficznym...

GB napisał(a):Nie tylko błędy językowe. Homofobiczne łby trzymające transparent z napisem "chcemy męSZczyzn" brzmi co najmniej dziwnie. Oni mają problemy nie tylko z językiem, ale także z myśleniem.
Z twojej perspektywy może i tak to wygląda ale z mojej to ty masz poważne problemy z myślenie.
A mężczyzną nie jesteś, jesteś ciotą. Wiem ze to dla ciebie nie do zaakceptowania ale taka jest prawda Oczko
GB napisał(a):To akurat święta prawda. Panów narodowców patriotyzmu uczyła ulica. Efekty widać jakie są...
A nasi przodkowie ?
Chodzili wszyscy do szkół i potrafili poprawnie pisać ?
Twierdzenie ze wojownicy oddający życie za Polskę nie byli patriotami bo nie potrafili pisać jest tak absurdalne i pojebane ze nawet nie wiem po co się do tego odnoszę...
:wall::wall::wall::wall::wall::wall:

Created, proszę, pohamuj się. Anonimowe wyzywanie kogoś od cweli, ciot i... tak dalej naprawdę nie jest w porządku.
R.
"Człowiek cnotliwy dobre wypowiada słowa, ale nie zawsze ten, kto dobre powiedział słowo, jest cnotliwy."
-Konfucjusz
Odpowiedz
GoodBoy napisał(a):Bo większość co Ci wyskoczy w google to arty sprzed paru miechów ,a nawet roku prawicowych i nie tylko stronek bijących na alarm przeciwko pomysłom wykreślenia "ojca i matki" z prawa cywilnego. Opieram się na poniższym źródle, wiem, że fronda nie jest wiarygodna, jednak w tym przypadku trudno posądzać ich o manipulację
http://www.ateista.pl/showpost.php?p=533...count=3199

ok, więc tutaj Bosak się machnął. zauważ jednak jak trudno o jakieś informacje w tej sprawie (nawet ty sam podajesz je z takiego a nie innego źródła) i że Bosak wcale nie musiał kłamać, lecz zwyczajnie sam nie był w pełni poinformowany (co jako tako go nie usprawiedliwia, bo skoro o czymś mówi, to powinien wiedzieć, ale broni go przed zarzutem kłamstwa). poza tym fragment o wykreśleniu z kodeksu cywilnego był zaledwie skrawkiem tego zdania wypowiedzianego przez niego i w pozostałej części powiedział prawdę.
(do tego dochodzi jeszcze kwestia poruszona w artykule, który podlinkowałeś. a mianowicie społeczny wymiar tego, że o ile formalnie te słowa nie wypadają z KC, to w praktyce tak się właśnie dzieje i idzie w stronę coraz bardziej ogólnych określeń.)

tak więc ponownie wracając do twojej oceny tej dyskusji wygląda na to, że za bardzo kierujesz się swoimi uprzedzeniami zamiast rzetelnie ocenić tą rozmowę nie patrząc na to kim są dyskutanci.

może powinniśmy zrobić takie ćwiczenie na forum i w oddzielnym temacie omówić tą dyskusję fragment po fragmencie - kto gdzie mówi nieprawdę, kto rzuca pustymi sloganami, kto odpowiada rzetelnie na pytania oponenta i tak dalej. myślę że po takiej analizie nikt by nie miał wątpliwości, że Bosak wypadł tu lepiej mimo tej wpadki z kodeksem cywilnym.

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości