To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ankieta: Czy jesteś za możliwością prawnego rejestrowania związków homoseksualnych w Polsce?
Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie.
Tak, ze wszystkimi prawami jak w małżeństwie heteroseksualnym
43.28%
58 43.28%
Tak, ale bez prawa do adopcji i/lub z innymi ograniczeniami
29.10%
39 29.10%
Nie, jestem przeciwny
14.93%
20 14.93%
Nie i uważam, że homoseksualiści już mają za dużo praw
12.69%
17 12.69%
Razem 134 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Ocena wątku:
  • 11 głosów - średnia: 2.55
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Homotematy/posty
GoodBoy napisał(a):Niczego takiego nie przyznałem, a Ty się nie zgadzasz nie tylko z aktywistami, ale też nie aktywistami, czyli np. ze mną Uśmiech

GoodBoy jest głosicielem ideologii LGBT, a pojęcia aktywisty gejowskiego używam właśnie w tym znaczeniu, żeby odróżnić od "homoseksualisty".
Odpowiedz
GoodBoy napisał(a):Niczego takiego nie przyznałem
Zapomniało się Waszej Wysokości już.
Odpowiedz
Witold napisał(a):GoodBoy jest głosicielem ideologii LGBT, a pojęcia aktywisty gejowskiego używam właśnie w tym znaczeniu, żeby odróżnić od "homoseksualisty".
Kogo interesują twoje klasyfikacje? Gej/homoseksualista to pojęcia zamienne, tylko pierwsze bardziej społeczne, a drugie medyczne. Nawet jeśli byś spotkał homo nie podzielającego emancypacji LGBT to najpewniej nie przedstawiłby Ci się "dzień dobry jestem homoseksualistą, ale nie gejem". To jakiś absurd, na który wpaść mogła tylko witoldowa głowa Oczko
Odpowiedz
GoodBoy napisał(a):Kogo interesują twoje klasyfikacje? Gej/homoseksualista to pojęcia zamienne, tylko pierwsze bardziej społeczne, a drugie medyczne. Nawet jeśli byś spotkał homo nie podzielającego emancypacji LGBT to najpewniej nie przedstawiłby Ci się "dzień dobry jestem homoseksualistą, ale nie gejem". To jakiś absurd, na który wpaść mogła tylko witoldowa głowa Oczko

Po tylu wymianach zdań z GoodBoyem powinienem już wiedzieć, że oczekiwanie od niego zrozumienia prostego tekstu pisanego to dyskryminacja osoby niepełnosprawnej intelektualnie.

Napisałem "aktywista gejowski", a nie "gej". Niektórzy słowo "gej" odnoszą właśnie do aktywistów gejowskich, ale jakkolwiek by tego nie nazywać, rozróżnienie pomiędzy lewackim krzykaczem chcącym "emancypować gejów", takim jak GoodBoy, Biedroń czy Palikot (lgbtystą/wyznawcą ideologii lgbt/aktywistą gejowskim itd.), a osobą homoseksualną, powinno być dla wszystkich myślących ludzi jasne. Gudboje próbują tę różnicę zacierać, czym zresztą bardzo szkodzą homoseksualistom.
Odpowiedz
Kto tu ma kłopoty z rozumieniem? Po raz kolejny pisałem, że nie jestem gejowskim aktywistą, a Ty po raz kolejny mi wmawiasz, że jestem, w dodatku próbujesz zrobić sztuczny podział, który nie istnieje. Podział na "homoseksualistów" i "aktywistów gejowskich" z założeniem że obie grupy są sobie przeciwne. Rozmarzył nam się Witold, ale te marzenia z rzeczywistością nie mają nic wspólnego Uśmiech Skoro Biedroń Ci się nie podoba, wskaż kto lepiej od niego będzie walczył o równość w prawie. Może Witold? Ooops, zapomniałem, że wg. Witolda nie ma żadnej dyskryminacji w prawie, więc emancypacja jest zbędna.... Zapewne miażdżąca większość homoseksualistów podziela pogląd Witolda Oczko
Odpowiedz
GoodBoy napisał(a):Kto tu ma kłopoty z rozumieniem? Po raz kolejny pisałem, że nie jestem gejowskim aktywistą, a Ty po raz kolejny mi wmawiasz, że jestem, w dodatku próbujesz zrobić sztuczny podział, który nie istnieje.

GoodBoy jest wyznawcą i głosicielem ideologii lgbt-owskiej (a przynajmniej za takowego chce uchodzić na forach internetowych) i temu się nie da zaprzeczyć.

Cytat:Podział na "homoseksualistów" i "aktywistów gejowskich" z założeniem że obie grupy są sobie przeciwne.

Nie są przeciwne, tylko odrębne, chociaż mają część wspólną. Dotyczą zupełnie innych sfer, więc nie może być inaczej (lgbt-ysta, aktywista gejowski odnoszą się do poglądów politycznych, a nie do preferencji seksualnych).

Cytat:Zapewne miażdżąca większość homoseksualistów podziela pogląd Witolda Oczko

To nie ma tutaj znaczenia, jakie poglądy ma większość homoseksualistów. Aktywista gejowski może równie dobrze być hetero. Palikot nie jest homoseksualistą, co nie przeszkadza mu w głoszeniu homo-faszystowskich żądań, jak np. karania za mówienie źle o gejach.
Odpowiedz
Wieści o gejach i hiv.
Odpowiedz
Przecież to wszystko przez homofobów.
Cytat:Liczba zakażonych wzrosła z 7 tys. 200 w 2008 roku do 8 tys. 800 w 2010 roku (o 22 proc.).

Najbardziej zagrożeni zakażeniem są czarni pederaści. Przypada na nich ponad 55 proc. nowych zakażeń wśród młodych MSM.
I przez rasistów.
Odpowiedz
Palmer Eldritch napisał(a):Wieści o gejach i hiv.
Polonia Christiana!:lol2: I wszystko jasne.
Za trzęsienia Ziemi, wąglik i wybuchy wulkanów również odpowiadają geje.
A co z cyklistami?

Kogo chcesz nakarmić tymi odgrzewanymi kotletami?

Polonia Christiana napisał(a):CDC zasugerowało, że aby ochronić się przed zakażeniami wirusem HIV i AIDSwskazana jest … abstynencja. „Najpewniejszym sposobem uniknięcia zakażenia jest powstrzymanie się od seksu" – czytamy w raporcie. CDC zaleca także m.in. wierność i pozostawanie w stałym związku.
Aby chronić się przed zakażeniami wirusem HIV wystarczy założyć gumę. To takie proste! Powstrzymywanie się od seksu? :lol2:
Pozostawanie w stałym związku akurat popieram.

"Nic nie jest potężniejsze od wiedzy; królowie władają ludźmi, lecz uczeni są władcami królów".
Odpowiedz
http://www.cdc.gov/hiv/risk/gender/msm/facts/index.html
Odpowiedz
nonkonformista napisał(a):Aby chronić się przed zakażeniami wirusem HIV wystarczy założyć gumę. To takie proste!

Jeżeli taki jest stan wiedzy na ten temat wśród gejów to nic dziwnego, że odsetek zakażonych HIV jest wśród nich większy niż w reszcie społeczeństwa. :lol2:

Nudziarz napisał(a):http://www.cdc.gov/hiv/risk/gender/msm/facts/index.html

No proszę, CDC faktycznie twierdzi mniej więcej to samo co zacytowana przez Palmera strona.

Gay, bisexual, and other men who have sex with men (MSM)a represent approximately 2% of the US population, yet are the population most severely affected by HIV. In 2010, MSM accounted for 63% of all new HIV infections, and MSM with a history of injection drug use (MSM-IDU) accounted for an additional 3% of new infections.
Odpowiedz
Niezła manipulacja pch24, poziom godny jej koleżanki frondy Uśmiech

A teraz uściślijmy fakty:

1) Geje nie odpowiadają za hiv. To choroba zakaźna, a "wina gejów" jest już radosną twórczością homofobicznych ideologów.

2) Dane dotyczą USA, a źródło wyraźnie wskazuje na zwiększony odsetek zakażeń wśród czarnoskórych, gdzie świadomość prewencji chorób wenerycznych jest najmniejsza, a w związku z tym zwiększona liczba ryzykownych kontaktów seksualnych

3) Homoseksualizm nie ma nic wspólnego z hiv/aids, tylko wyższy odsetek uprawiających seks analny niż u hetero, a że ścianki odbytu są bardziej podatne na podrażnienia niż pochwa, to statystycznie w przypadku seksu bez zabezpieczeń dojdzie do więcej zakażeń tą drogą niż przez seks dopochwowy. Simple as that.

4) Zwiększone ryzyko nie oznacza, że wszyscy geje się zarażą, albo że mam X% szans na zarażenie, tylko, że zwiększone ryzyko występuje u konkretnej grupy MSM nieświadomych zagrożeń i którzy uprawiają bareback.

5) Dane europejskie są zgoła inne. Tu heterycy są "winni" hiv, o czym nie donosi ani pch24, ani frondzia :lol2:

WHO napisał(a):]In eastern Europe and central Asia 37.6% of cases newly reported in 2011 were in people who inject drugs, while the heterosexual transmission was reported for 56.7% of new cases.
http://www.euro.who.int/en/what-we-do/he...nd-figures
Odpowiedz
GoodBoy napisał(a):2) Dane dotyczą USA, a źródło wyraźnie wskazuje na zwiększony odsetek zakażeń wśród czarnoskórych, gdzie świadomość prewencji chorób wenerycznych jest najmniejsza, a w związku z tym zwiększona liczba ryzykownych kontaktów seksualnych

Among all MSM, white MSM accounted for 11,400 (38%) estimated new HIV infections in 2010. The largest number of new infections among white MSM (3,300; 29%) occurred in those aged 25 to 34.

Among all MSM, black/African American MSM accounted for 10,600 (36%) estimated new HIV infections in 2010. From 2008 to 2010, new HIV infections increased 22% among young (aged 13-24) MSM and 12% among MSM overall—an increase largely due to a 20% increase among young black/African American MSM.

Cytat: Homoseksualizm nie ma nic wspólnego z hiv/aids, tylko wyższy odsetek uprawiających seks analny niż u hetero, a że ścianki odbytu są bardziej podatne na podrażnienia niż pochwa, to statystycznie w przypadku seksu bez zabezpieczeń dojdzie do więcej zakażeń tą drogą niż przez seks dopochwowy. Simple as that.
Wychodzi na to, że wirus HIV jest strasznie homofobiczny Duży uśmiech
Ale faktycznie to jest powodem, że wśród gejów odsetek chorych na HIV jest większy niż wśród hetero. Kolejny powód, że lepiej być hetero. A na pewno zdrowiej.
Odpowiedz
CDC napisał(a):Further, many gay and bisexual men with HIV do not know they have HIV, especially MSM of color and young MSM. Of MSM who tested positive for HIV in 2008, 44% did not know they were infected. Among those infected, young MSM (aged 18 to 29 years; 63%) and racial/ethnic minority MSM (54%) were more likely to be unaware they had HIV. Persons who don't know they have HIV don't get medical care and can unknowingly infect others. The Centers for Disease Control and Prevention (CDC) recommends that all MSM get tested for HIV at least once a year. Sexually active MSM might benefit from HIV testing every 3 to 6 months.

CDC napisał(a):Sexual risk behaviors account for most HIV infections in MSM. Unprotected receptive anal sex is the sexual behavior that carries the highest risk for HIV acquisition. For sexually active MSM, the most effective ways to prevent HIV and many other sexually transmitted infections (STIs) are to avoid anal sex, or for MSM who do have anal sex, to always use condoms.

DziadBorowy napisał(a):Wychodzi na to, że wirus HIV jest strasznie homofobiczny Duży uśmiech
Nie, to problem ideologów. Tak samo pch24, która ideologicznie zmanipulowała statystykę CDC.

DziadBorowy napisał(a):Ale faktycznie to jest powodem, że wśród gejów odsetek chorych na HIV jest większy niż wśród hetero.
W USA, gdzie jest zwiększony odsetek populacji czarnoskrórych i latynosów, a wśród właśnie tych grup etnicznych jest największa niewiedza nt. edukacji seksualnej. I nie manipuluj mówiąc "wśród gejów, wśród hetero", bo sprawa dotyczy osób bzykających się bez zabezpieczeń, w dodatku z konkrentch grup etnicznych, a nie całej populacji gejów, czy całej populacji heteryków. To czysta manipulacja prowadząca wprost do ideologii.

DziadBorowy napisał(a):Kolejny powód, że lepiej być hetero. A na pewno zdrowiej.
Idąc tą logiką, w Europie jest lepiej i zdrowiej być gejem. Idąc dalej tą logiką, geje, jako że nie mają waginy ani kontaktu z nią, są zdrowsi, bo unikają ryzyka zarażenia się chorobami waginalnymi Uśmiech
Odpowiedz
GoodBoy napisał(a):Idąc tą logiką, w Europie jest lepiej i zdrowiej być gejem. Idąc dalej tą logiką, geje, jako że nie mają waginy ani kontaktu z nią, są zdrowsi, bo unikają ryzyka zarażenia się chorobami waginalnymi Uśmiech

Tutaj masz opis tych samych badań WHO z nieco starszymi danymi, tylko, że zwróciłem uwagę na to co pewnie przypadkiem ominąłeś:

http://www.elondyn.co.uk/newsy,wpis,13791

"Natomiast w zachodniej Europie epidemia rozwija się głównie wśród gejów - wśród nich zanotowano 39 procent nowych zakażeń zdiagnozowanych w 2010 roku. Drugą liczną grupą zakażonych są imigranci z krajów, w których występuje epidemia. "

Całkiem nieźle - w grupie która stanowi jakieś 5-10% społeczeństwa mamy prawie 40% nowych przypadków HIV.

A jak jest na wschodzie ?

"We wschodniej części Europy i w Azji Środkowej 43 proc. nowych przypadków infekcji HIV zgłoszonych w 2010 roku dotyczyło narkomanów, a 48 proc. zakaziło się poprzez kontakty heteroseksualne."

Ano jeszcze "lepiej".

W Twoim linku też jest o tym mowa.

"In the western part of the Region, the epidemic remains concentrated among men who have sex with men (accounting for 40.1% of newly diagnosed cases in 2011) and migrants from countries with generalized epidemics (accounting for more than one third of heterosexually acquired infections)."

Załóżmy, że osób homo jest faktycznie 10% całości jak upierają się środowiska LGTB. Oznacza to, że gejów mamy jakieś 5%.
Czyli ponownie 5% populacji odpowiada za 40% zakażeń. Faktycznie bycie gejem w Europie jest strasznie zdrowie.

Dodatkowo to, że geje są ogólnie zdrowsi to bzdura. Zerknij sobie co ta sama uwielbiana WHO mówi o różnicy średniej długości życia mężczyzn hetero i homo. Patrząc tylko na to wychodzi, ze zdrowiej kopcić fajki niż być gejem Oczko
Odpowiedz
DziadBorowy napisał(a):Dodatkowo to, że geje są zdrowsi to bzdura. Zerknij sobie co ta sama uwielbiana WHO mówi o różnicy średniej długości życia mężczyzn hetero i homo. Patrząc tylko na to wychodzi, ze zdrowiej kopcić fajki niż być gejem Oczko
Nie brnij w ideologię. Jak chcesz mówić o populacji gejów, skoro tak naprawdę nikt nie wie ilu ich jest, a same żródłą wskazują na trudności badawcze i przekłamania wynikające z homofobii? Ponadto CDC wesoło podaje 2%, nie dopowiadając, że geje stanowią nawet 5-15% odsetku wśród wszystkich mężczyzn, tymczasem w statystyce o lesbijkach nie ma mowy. Badania dotyczą osób uprawiających seks bez zabezpieczeń, a nie całej populacji. Jest nardzo prosty sposób na to, by pacany z pch24 i frondy nie mogli manipulować badań. Wystarczy, że CDC zacznie publikować statystykę nt. zakażeń hiv wśród MSM bzykających się w gumkach. I mordy będą zamknięte.

Odnośnie wieku, Biedroń chyba się zbliża do pięćdziesiątki. Elton John i George Michael ją przekroczyli. Zła wiadomość dla ideologów homofobicznej propagandy - wciąż żyją Oczko
Odpowiedz
GoodBoy napisał(a):Nie brnij w ideologię.

Napisał główny ideolog LGTB ba forum :lol2:

Cytat: Jak chcesz mówić o populacji gejów, skoro tak naprawdę nikt nie wie ilu ich jest, a same żródłą wskazują na trudności badawcze i przekłamania wynikające z homofobii? Ponadto CDC wesoło podaje 2%, nie dopowiadając, że geje stanowią nawet 5-15% odsetku wśród wszystkich mężczyzn, tymczasem w statystyce o lesbijkach nie ma mowy. Badania dotyczą osób uprawiających seks bez zabezpieczeń, a nie całej populacji. Jest nardzo prosty sposób na to, by pacany z pch24 i frondy nie mogli manipulować badań.
No tak. Zapomniałem. WHO twierdzi coś co się oszołomom z LGTB podoba - poważna nauka.
WHO twierdzi, coś co się LGTB nie podoba - znaczy, że wynika to z homofobii.

To już jest nudne.

Poszukaj sobie raportów WHO na temat średniej długości życia mężczyzn homo i hetero. Mi szkoda na obalanie dogmatów Twojej wiary czasu.

Cytat:Wystarczy, że CDC zacznie publikować statystykę nt. zakażeń hiv wśród MSM bzykających się w gumkach.
No i co? Sądzisz, że będą wówczas takie same jak wśród osób hetero bzykających się w gumkach ??? Stosunek analny nawet w gumce i tak będzie niósł większe ryzyko zakażenia niż stosunek waginalny w gumce.

Tak jak pisałem wcześniej - jeżeli taki jest poziom wiedzy na temat HIV wśród osób homo nie ma co się dziwić że tylu z nich się zaraża :wall:

Cytat:Odnośnie wieku, Biedroń chyba się zbliża do pięćdziesiątki. Elton John i George Michael ją przekroczyli. Zła wiadomość dla ideologów homofobicznej propagandy - wciąż żyją
A dziadek mojej żony mieszkający całe życie w Łodzi dożył 90 na złość dla ideologów propagandy GUS twierdzących, że średnia życia dla mężczyzny w tym mieście wynosiła w momencie jego śmierci coś koło 60 lat.

Ale skąd GoodBoy ma rozumieć pojęcie średniej artymetycznej. Duży uśmiech
Odpowiedz
DziadBorowy napisał(a):No tak. Zapomniałem. WHO twierdzi coś co się oszołomom z LGTB podoba - poważna nauka.
WHO twierdzi, coś co się LGTB nie podoba - znaczy, że wynika to z homofobii.
Mi się wszystko podoba, to Tobie się nie podoba, że WHO nie podaje twardych danych nt. populacji LGBT, bo takowe nie istnieją. Mnie się nie podoba jedynie jak homofobiczne oszołomy manipulują dane i z suchych faktów próbują robić ideologiczne newsy, w których wciskają kit, że winny choroby jest człowiek, a nie wirus i że lekarstwem jest walka z człowiekiem, przestanie bycia gejem, albo zupełnie nie uprawnie seksu, a nie walka z chorobą i zakładanie gumki.

DziadBorowy napisał(a):To już jest nudne.
Też tak sądzę, ale trzeba reagować jak ktoś bezczelnie próbuje wykorzystywać chorobę przeciwko człowiekowi, tylko dlatego, że nie podoba mu się jego orientacja seksualna.

DziadBorowy napisał(a):Poszukaj sobie raportów WHO na temat średniej długości życia mężczyzn homo i hetero. Mi szkoda na obalanie dogmatów Twojej wiary czasu.
Lepiej przedstaw te badania i podaj ich metodologię. Pewnie znowu dotyczy MSM bzykających się bez gumy, a Ty projektujesz na wszystkich MSM. Wymienieni przez mnie geje po 50 powinni już nie żyć.
Odpowiedz
GoodBoy napisał(a):Lepiej przedstaw te badania i podaj ich metodologię. Pewnie znowu dotyczy MSM bzykających się bez gumy, a Ty projektujesz na wszystkich MSM.

Co prawda nie WHO - nie chce mi się szukać.

Ale masz tutaj Twoją CDC:
http://www.emaso.com/links/ref-articles/ref1e/ref1e.htm

"The age distribution of AIDS deaths of males who have sex with males [MSM] was estimated from obituaries in the Washington Blade, a gay newspaper. Statistics from the 2003 HIV/AIDS Surveillance Supplemental Report are highly congruent with deaths of MSM due to AIDS from these obituaries. Death due to AIDS in old age was most frequent for heterosexuals and least frequent for MSM who were drug abusers. Obituaries in the Washington Blade are thus consistent with and may be representative of deaths due to AIDS among MSM. The latest CDC report tends to strengthen the overall finding based upon obituaries: that the lifespan of MSM is shortened two to three decades by AIDS and, possibly, other causes."

Nie ma tam ani słowa o MSM uprawiających seks bez gumki. Mowa jest jedynie o MSM. Gdyby CDC badała tylko MSM uprawiających seks bez gumki to nie wątpię aby o tym wspomniała. Przecież nie jest to chyba organizacja homofobiczna ?

oraz drugi twierdzący mniej więcej to samo chociaż dla znacznie mniejszej populacji bo jednego miasta:
http://www.emaso.com/links/ref-articles/ref2e/ref2e.htm

Tłumaczenie:

"Prawdopodobieństwo przeżycia od 20 do 65 lat dla geja i biseksualisty waha się od 32% dla scenariusza 3%, do 59% dla scenariusza 9%. Te cyfry były znacznie niższe niż dla wszystkich mężczyzn, gdzie prawdopodobieństwo przeżycia od 20 do 65 wynosiło 78%. WNIOSEK: W dużym ośrodku w Kanadzie spodziewana długość życia w wieku 20 lat dla gejów i biseksualistów jest o 8 do 20 lat krótsza niż dla wszystkich mężczyzn. Gdyby ten wzór umieralności miał być kontynuowany, to oceniamy, że prawie połowa gejów i biseksualistów, którzy obecnie mają 20 lat nie dożyje swoich 65 urodzin."

I jeszcze jeden kwiatuszek tym razem z oryginalnego tekstu, który mi się spodobał:

"Under even the most liberal assumptions, gay and bisexual men in this urban centre are now experiencing a life expectancy similar to that experienced by all men in Canada in the year 1871."

A taki ten homoseksualizm podobno nowoczesny Oczko

Cytat:Wymienieni przez mnie geje po 50 powinni już nie żyć.
Ja pierdolę :wall:. Ty na prawdę nie wiesz co oznacza średnia arytmetyczna.

Masz tutaj jeszcze jeden link do poduszki:
http://pl.wikipedia.org/wiki/%C5%9Arednia_arytmetyczna
Odpowiedz
DziadBorowy napisał(a):"The age distribution of AIDS deaths of males who have sex with males [MSM] was estimated from obituaries in the Washington Blade, a gay newspaper. Statistics from the 2003 HIV/AIDS Surveillance Supplemental Report are highly congruent with deaths of MSM due to AIDS from these obituaries. Death due to AIDS in old age was most frequent for heterosexuals and least frequent for MSM who were drug abusers. Obituaries in the Washington Blade are thus consistent with and may be representative of deaths due to AIDS among MSM. The latest CDC report tends to strengthen the overall finding based upon obituaries: that the lifespan of MSM is shortened two to three decades by AIDS and, possibly, other causes."

Nie ma tam ani słowa o MSM uprawiających seks bez gumki. Mowa jest jedynie o MSM. Gdyby CDC badała tylko MSM uprawiających seks bez gumki to nie wątpię aby o tym wspomniała.
Nie jest mowa o MSM. Jest mowa o zarażonych MSM, z czego Ty zrobiłeś sobie wniosek, że lifespan wszystkich MSM jest krótszy niż lifespan wszystkich hetero. Tymczasem jak byk jest podane, że sytuacja dotyczy zarażonych. A co jest przyczyną hiv/aids to już miałeś też jak byk podane:

CDC napisał(a):Unprotected receptive anal sex is the sexual behavior that carries the highest risk for HIV acquisition.
Więc przestań chrzanić, że to dotyczy wszystkich homo. To dotyczy tych homo, którzy uprawiają bareback. Więcej heteryków założy do seksu gumkę, jeśli nie ze względu na choroby weneryczne, to ze strachu przed niechcianą ciążą (czynnik nie występujący u gejów). I dlatego mamy takie dane.

DziadBorowy napisał(a):Gdyby ten wzór umieralności miał być kontynuowany, to oceniamy, że prawie połowa gejów i biseksualistów, którzy obecnie mają 20 lat nie dożyje swoich 65 urodzin.
Przy założeniu, że żaden gej nie zakłada gumki.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości