To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ankieta: Czy jesteś za możliwością prawnego rejestrowania związków homoseksualnych w Polsce?
Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie.
Tak, ze wszystkimi prawami jak w małżeństwie heteroseksualnym
43.28%
58 43.28%
Tak, ale bez prawa do adopcji i/lub z innymi ograniczeniami
29.10%
39 29.10%
Nie, jestem przeciwny
14.93%
20 14.93%
Nie i uważam, że homoseksualiści już mają za dużo praw
12.69%
17 12.69%
Razem 134 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Ocena wątku:
  • 11 głosów - średnia: 2.55
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Homotematy/posty
cobras napisał(a):Tyle prawdy w jednym komiksie.

Kwintesencja można powiedzieć. Ale najlepsze jest to jak katobetony wiją się w argumentacji, niczym piskorze, żeby usprawiedliwić taki tok rozumowania.
Odpowiedz
El Commediante napisał(a):Ale najlepsze jest to jak katobetony wiją się w argumentacji, niczym piskorze, żeby usprawiedliwić taki tok rozumowania.

A gdzie w tym komiksie jest jakaś argumentacja? Widze tylko próbę - aczkolwiek nieudaną - stworzenia czegoś śmiesznego. Gejocwele przerzucają swoje myślenie życzeniowe na rzeczywistosć, po czym znajdują je w niej. :roll:
Stalk the weak, crush their skulls, eat their hearts, and use their entrails to predict the future.
Odpowiedz
Kwintesensja - projekcji i demagogii homoedukatorów. Był kiedyś taki obrazek "Czy mogę pana zainteresować homoseksualizmem?". Naiwny red herring, ale przynajmniej można było zrozumieć, na czym ma polegać dowcip. A to nie jest ani inteligentne, ani śmieszne, tylko po prostu bez sensu.
Odpowiedz
Komiks jest trafiony, ponieważ uderza w homofobów ich własną bronią. To właśnie oni sprowadzają związki do seksu, tak jakby o nic innego w nich nie chodziło poza ruchaniem.
Odpowiedz
Co to za homofoby, których słowa w komiksie zaczynają się od "we have nothing against homosexuals"? Proszę mi tutaj nie deprecjonować prawdziwych homofobów, którzy jak najbardziej mają coś do homoseksualistów. Uśmiech
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
Odpowiedz
Przeglądając oferty nieruchomości we Wrocławiu natknąłem się na ciekawy anons.

Ciekawi mnie, czy uda im się coś wynająć.
[COLOR="Silver"]*Wyjątkowo dowcipny i cięty ateistyczny cytat.*
*Praktycznie nikomu nieznany autor tegoż cytatu*[/COLOR]
Odpowiedz
GoodBoy napisał(a):Komiks jest trafiony, ponieważ uderza w homofobów ich własną bronią. To właśnie oni sprowadzają związki do seksu, tak jakby o nic innego w nich nie chodziło poza ruchaniem.

Oczywiście tak nie jest. To autor komiksu usiłuje sprowadzić zakładanie rodziny do seksu, tymczasem od tego się zaczyna, ale bynajmniej do tego nie ogranicza. Jak każdy kłamca i hipokryta, robi dokładnie to, co innym zarzuca - pokazuje, że cały świat lgbt-ystów obraca się wokół dupy. Zakładanie rodziny, płodzenie dzieci, to dla niego tylko seks i nic więcej.

Tam nawet pada nazwa błędu logicznnego, który ten komiks popełnia. Jesteście pewni, że to nie jest jakaś homofobiczna kpina?
Odpowiedz
Cytat:First, It was ordained for the procreation of children, to be brought up in the fear and nurture of the Lord, and to the praise of his holy Name.

Secondly, It was ordained for a remedy against sin, and to avoid fornication; that such persons as have not the gift of continency might marry, and keep themselves undefiled members of Christ's body.

Thirdly, It was ordained for the mutual society, help, and comfort, that the one ought to have of the other, both in prosperity and adversity. Into which holy estate these two persons present come now to be joined.
Bo nie o seks chodzi, ale o dzieci. Tylko pary homo nie kojarzą co jedno ma wspólnego z drugim... :roll:
The spice must flow
Odpowiedz
Takie ogłoszenia to standard. To normalne, że szukają kogoś gay-friendly, komu nie będzie przeszkadzać okazywanie sobie uczuć i kogoś kto nie będzie się głupkowato zastanawiał co robią w jednym łóżku. Takie ogłoszenia mają w gruncie rzeczy odstraszyć homofobów, z pożytkiem dla obu stron.

Witold napisał(a):Oczywiście tak nie jest. To autor komiksu usiłuje sprowadzić zakładanie rodziny do seksu, tymczasem od tego się zaczyna, ale bynajmniej do tego nie ogranicza. Jak każdy kłamca i hipokryta, robi dokładnie to, co innym zarzuca - pokazuje, że cały świat lgbt-ystów obraca się wokół dupy. Zakładanie rodziny, płodzenie dzieci, to dla niego tylko seks i nic więcej.
Wręcz przeciwnie. Komiks jest ukazaniem hipokryzji homofobów i wyśmianiem ich podejścia do związków. Rozumiem, że Witold jednak widzi w naszych związkach coś więcej niż seks?
Odpowiedz
Przecież komiks doskonale przedstawia to, o czym tu smęcili m.in idiota i Palmer, ta sama argumentacja, jak to seks to tylko prokreacja, seks oralny czy analny to nie seks i tym podobne teksty.
Dopóki rodzimy się i umieramy, póki światło jest w nas, warto się wkurwiać, trzeba się wkurwiać! Wciąż i wciąż od nowa.
Odpowiedz
No i?
Odpowiedz
GoodBoy napisał(a):Wręcz przeciwnie. Komiks jest ukazaniem hipokryzji homofobów i wyśmianiem ich podejścia do związków.

Logika tego komiksu:

Celem małżeństwa jest płodzenie i wychowywanie dzieci
-> wniosek: małżeństwo to tylko seks!!!

Perfekcyjnie logiczne.

Ten komiks nawet wymienia nazwę błędu rozumowania, który sam popełnia (slippery slope). Albo zwykła głupota, albo homofobiczna podpucha ;-)

Cytat:Rozumiem, że Witold jednak widzi w naszych związkach coś więcej niż seks?

Nie wiem i niewiele mnie to obchodzi.
Odpowiedz
Witold napisał(a):Nie wiem i niewiele mnie to obchodzi.
Za to bardzo wiele cię obchodzi obrabiać gejom dupę, więc skoro sam w końcu przyznałeś, że masz o nas ubogą wiedzę, to może przestań wymyślać bajki na nasz temat.

A do tego, by wiedzieć, że partnerstwo to nie tylko seks nie potrzeba znać gejów, ani posiadać jakiejkolwiek wiedzy nt. orientacji seksualnej, więc błaźnij się dalej....
Odpowiedz
GoodBoy napisał(a):Za to bardzo wiele cię obchodzi obrabiać gejom dupę, więc skoro sam w końcu przyznałeś, że masz o nas ubogą wiedzę, to może przestań wymyślać bajki na nasz temat.

GoodBoy łże jak zwykle. O homoseksualistach nie piszę prawie nic, ani tym bardziej nie "obracam im dupy". GoodBoy, jak na propagandzistę, kłamcę i prowokatora przystało, woli udawać, że nie odróżnia ataku na ideologię lgbt, od ataku na homoseksualistów.

Cytat:A do tego, by wiedzieć, że partnerstwo to nie tylko seks nie potrzeba znać gejów, ani posiadać jakiejkolwiek wiedzy nt. orientacji seksualnej, więc błaźnij się dalej....

Czyli wg GoodBoya związki oparte wyłącznie na seksie w ogóle nie istnieją?
Odpowiedz
Witold napisał(a):nie odróżnia ataku na ideologię lgbt, od ataku na homoseksualistów.
W czasie emancypacji atakując "ideologię LGBT" atakujesz w mniejszym lub większym stopniu praktycznie całe naszze środowisko. Twoje pitolenie o tym, że nie atakujesz homo jest tylko zasłoną dymną i usprawiedliwianiem sobie atakowania naszego środowiska. Tak jakby "ideologia LGBT" była jakimś abstraktem, który nas nie dotyczy, a więc nie dotyczy gejów, lesbijek, biseksów i transów. Twój zabieg można traktować w kategorii wyłącznie kiepskiego żartu. Nie łudź się, że ktokolwiek się na to nabierze.

Witold napisał(a):Czyli wg GoodBoya związki oparte wyłącznie na seksie w ogóle nie istnieją?
Zapewne istnieją, tak jak i w świecie heteryckim, gdzie nikt z tego powodu nie zamierza wam odbierać żadnych praw. Jednak nie o takich związkach teraz była mowa, więc już się nie wymiguj. Do jeżdżenia po gejach jesteś pierwszy, a kiedy wypadałoby stwierdzić oczywiste fakty to udajesz, że nic nie rozumiesz i nie chcesz zrozumieć, bądź co bardzo prawdopodobne, tylko takiego udajesz na potrzeby antyhomoseksualnej krucjaty.
Odpowiedz
Witold napisał(a):...nie odróżnia ataku na ideologię lgbt, od ataku na homoseksualistów.
Hmm. Homoseksualizm jest związany z ideologią LGBT /już sama nazwa o tym świadczy: Lesbijki, Geje, Biseksualiści, Transeksualiści/.
Więc owi homoseksualiści to dwa człony tej nazwy /lesbijki i geje/.

To tak jakby w latach 60. napisać do kogoś walczącego z segregacją rasową w USA, że nie odróżnia ataku na czarnych od ataku na ideologię Martina Luthera Kinga.

Przecież to absurd: popieram zniesienie segregacji rasowej, ale to siadanie z przodu autobusu albo wystąpienia Kinga już mi przeszkadzają, to ideologia, więc jest fuj i be.
A najchętniej to niech czarni w ogóle autobusami nie jeżdżą i będzie po kłopocie.

Jeszcze raz powtórzę: to absurdalne!
"Nic nie jest potężniejsze od wiedzy; królowie władają ludźmi, lecz uczeni są władcami królów".
Odpowiedz
GoodBoy napisał(a):W czasie emancypacji atakując "ideologię LGBT" atakujesz w mniejszym lub większym stopniu praktycznie całe naszze środowisko. Twoje pitolenie o tym, że nie atakujesz homo jest tylko zasłoną dymną i usprawiedliwianiem sobie atakowania naszego środowiska. Tak jakby "ideologia LGBT" była jakimś abstraktem, który nas nie dotyczy, a więc nie dotyczy gejów, lesbijek, biseksów i transów. Twój zabieg można traktować w kategorii wyłącznie kiepskiego żartu. Nie łudź się, że ktokolwiek się na to nabierze.

Atakowanie komunistów równa się atakowaniu robotników i chłopów. Kto twierdzi inaczej ten tylko próbuje usprawiedliwiać swoją nienawiść do robotników i chłopów.

Cytat:Zapewne istnieją, tak jak i w świecie heteryckim, gdzie nikt z tego powodu nie zamierza wam odbierać żadnych praw. Jednak nie o takich związkach teraz była mowa, więc już się nie wymiguj. Do jeżdżenia po gejach jesteś pierwszy, a kiedy wypadałoby stwierdzić oczywiste fakty to udajesz, że nic nie rozumiesz i nie chcesz zrozumieć, bądź co bardzo prawdopodobne, tylko takiego udajesz na potrzeby antyhomoseksualnej krucjaty.

A co to ma do rzeczy, na czym się opierają te związki? Dla mojego stanowiska w sprawie małżeństw homoseksualnych czy innych postulatów lgbt-owskich to nie ma najmniejszego znaczenia. Prywatne życie jakichś zupełnie obcych mi osób i to na czym polegają ich związki mnie kompletnie nie obchodzi.

nonkonformista napisał(a):Hmm. Homoseksualizm jest związany z ideologią LGBT /już sama nazwa o tym świadczy: Lesbijki, Geje, Biseksualiści, Transeksualiści/.
Więc owi homoseksualiści to dwa człony tej nazwy /lesbijki i geje/.

Robotnicy są członem nazwy Polskiej Zjednoczonej Partii Robotniczej. Zatem atak na Polską Zjednoczoną Partię Robotniczą to atak na robotników.

Rzeczywiście, to absurdalne.

Cytat:Przecież to absurd: popieram zniesienie segregacji rasowej, ale to siadanie z przodu autobusu albo wystąpienia Kinga już mi przeszkadzają, to ideologia, więc jest fuj i be.
A najchętniej to niech czarni w ogóle autobusami nie jeżdżą i będzie po kłopocie.

Jeszcze raz powtórzę: to absurdalne!

Tylko, że w Polsce nie ma żadnej segregacji homoseksualistów, ani nikt nie zabrania im jeżdżenia autobusami.

To porównanie również jest absurdalne.
Odpowiedz
Witold napisał(a):Tylko, że w Polsce nie ma żadnej segregacji homoseksualistów, ani nikt nie zabrania im jeżdżenia autobusami, więc to porównanie rzeczywiście jest absurdalne.
Ojejku, ale nie ma związków partnerskich i są duże utrudnienia w innych kwestiach.
Jakoś o swoje prawa walczyć trzeba.
Zadawałem już to pytanie, ale jak do tej pory nikt nie odpowiedział.
Jak twoim zdaniem doprowadzić do szybkiej emancypacji LGBT?
Jeśli krytykujesz ich dotychczasowe postępowanie, to co proponujesz?

A atak na PZPR był atakiem na robotników. Widzisz, jakie to proste. Oczko
"Nic nie jest potężniejsze od wiedzy; królowie władają ludźmi, lecz uczeni są władcami królów".
Odpowiedz
nonkonformista napisał(a):Ojejku, ale nie ma związków partnerskich i są duże utrudnienia w innych kwestiach.
Jakoś o swoje prawa walczyć trzeba.
Zadawałem już to pytanie, ale jak do tej pory nikt nie odpowiedział.
Jak twoim zdaniem doprowadzić do szybkiej emancypacji LGBT?
Jeśli krytykujesz ich dotychczasowe postępowanie, to co proponujesz?

Zlituj się, nie chce mi się powtarzać tego samego po raz setny. Pisałem już wielokrotnie, co o tym wszystkim myślę.

Cytat:A atak na PZPR był atakiem na robotników. Widzisz, jakie to proste.

A krytykowanie Ruchu Narodowego jest atakiem na naród. Krytykowanie partii Prawo i Spraiwedliwość jest atakiem na prawo i na sprawiedliwość. Widzicie? Demagogia i schopenhauerowskie sztuczki są proste.
Odpowiedz
GoodBoy napisał(a):@Marcin, nie masz go po co bronić. On nie tylko wyraził swój pogląd. Zrobił to w chamski i wyjątkowo homofobiczny i bezmózgi sposób. I głównie to razi w jego wypowiedzi, a nie sam sprzeciw, który mi osobiście zwisa i powiewa.
NIE obraził. Weź mi powiedz, które konkretnie słowa były obraźliwe. Toleruj człowieka, który ma inne zdanie i je wyraża. Szanuj go za to, że w obecnych komunistycznych czasach nie boi sie tego zdania wyrażać.
"Marian zataczając się wracał jak zwykle znajomym chodnikiem do domu. Przez zamglone od całonocnej popijawy oczy widział mieszkańców Skórca bezskutecznie uganiających się choćby za kromką jakiegokolwiek pieczywa. Na razie było jednak cicho."

Jan Oborniak "Bankiet w piekarni" (zbiór opowiadań pt: "Krzyk ciszy", wyd. Opoka, Warszawa 1986)
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości