To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ankieta: Czy jesteś za możliwością prawnego rejestrowania związków homoseksualnych w Polsce?
Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie.
Tak, ze wszystkimi prawami jak w małżeństwie heteroseksualnym
43.28%
58 43.28%
Tak, ale bez prawa do adopcji i/lub z innymi ograniczeniami
29.10%
39 29.10%
Nie, jestem przeciwny
14.93%
20 14.93%
Nie i uważam, że homoseksualiści już mają za dużo praw
12.69%
17 12.69%
Razem 134 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Ocena wątku:
  • 11 głosów - średnia: 2.55
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Homotematy/posty
Neuromanta napisał(a):@ Marcin
Zdziwiłbyś się. Zresztą Gb Ci na razie nie odpowie bo ma bana :]
No gdzie ma bana jak właśnie siedzi na forum....
"Marian zataczając się wracał jak zwykle znajomym chodnikiem do domu. Przez zamglone od całonocnej popijawy oczy widział mieszkańców Skórca bezskutecznie uganiających się choćby za kromką jakiegokolwiek pieczywa. Na razie było jednak cicho."

Jan Oborniak "Bankiet w piekarni" (zbiór opowiadań pt: "Krzyk ciszy", wyd. Opoka, Warszawa 1986)
Odpowiedz
A pod nickiem ma "banita" więc pewnie podgląda.
Sebastian Flak
Odpowiedz
Nie, jak banita próbuje się zalogować to pojawia się na liście aktywnych użytkowników, ale na ekranie widzi odmowę dostępu. Może podglądać tylko "odkrytą" część forum.
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
Odpowiedz
Śmierć Szczurów napisał(a):Nie, jak banita próbuje się zalogować to pojawia się na liście aktywnych użytkowników, ale na ekranie widzi odmowę dostępu. Może podglądać tylko "odkrytą" część forum.
A rozumiem już. Co forum to obyczaj Uśmiech
"Marian zataczając się wracał jak zwykle znajomym chodnikiem do domu. Przez zamglone od całonocnej popijawy oczy widział mieszkańców Skórca bezskutecznie uganiających się choćby za kromką jakiegokolwiek pieczywa. Na razie było jednak cicho."

Jan Oborniak "Bankiet w piekarni" (zbiór opowiadań pt: "Krzyk ciszy", wyd. Opoka, Warszawa 1986)
Odpowiedz
Śmierć Szczurów napisał(a):Nie, jak banita próbuje się zalogować to pojawia się na liście aktywnych użytkowników, ale na ekranie widzi odmowę dostępu. Może podglądać tylko "odkrytą" część forum.

Ale nie jak jest zalogowany Oczko Zalogowany banita widzi tylko komunikat o banie. Dopiero po wylogowaniu może oglądać część forum, dostępną dla niezarejestrowanych.
Odpowiedz
No tak, to właśnie miałem na myśli, chociaż treść komunikatu mogła być myląca.
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
Odpowiedz
Śmierć Szczurów napisał(a):Seth: Tylko nie pisz tam, że GB broni pedofili, mimo, że to prawda.

Wątpię bym się powstrzymał Oczko
"Hope can drown lost in thunderous sound
Fear can claim what little faith remains
But I carry strength from souls now gone
They won't let me give in...
(...)
Death will take those who fight alone
But united we can break a fate once set in stone
Just hold the line until the end
Cause we will give them hell..."

EH
Odpowiedz
Gdzie broni?
W sumie to jest zastanawiające - kiedyś ludzie to akceptowali a teraz nie.
Przydałyby się jakieś wyniki badań nad psychiką dzieci z tamtego okresu kiedy ślub z dzieckiem był dozwolony i ówcześnie.
Jednak jednego jestem pewien - ślub i seks z musu to jedne z najgorszych rzeczy jakie są/były.
I proszę jeszcze raz wskazać mi rzeczony wpis.
Gdyż obawiam się, że z powodu wielkiej niechęci ktoś tu gotów rzucać pomówieniami.
A zatem jest nieobiektywny.
Nie gań innych ani nie potępiaj ich. Bądź ostrożny tylko w swoim braku szczerości.

Czemu "Alfy i Omegi" nie mają własnego życia i przejmują się co w sieci piszczy?
Odpowiedz
manas napisał(a):Gdzie broni?
W sumie to jest zastanawiające - kiedyś ludzie to akceptowali a teraz nie.
Przydałyby się jakieś wyniki badań nad psychiką dzieci z tamtego okresu kiedy ślub z dzieckiem był dozwolony i ówcześnie.

Kiedyś było też dozwolone zabicie dziecka przez ojca, kiedyś były dozwolone/tolerowane pojedynki, itd. I co z tego?

manas napisał(a):I proszę jeszcze raz wskazać mi rzeczony wpis.

Poprzez ostrzeżenie, które dostał Neuromanta znajdziesz jeden z takich wpisów GB (a jest ich sporo więcej).
Odpowiedz
Śmierć Szczurów napisał(a):Kiedyś było też dozwolone zabicie dziecka przez ojca, kiedyś były dozwolone/tolerowane pojedynki, itd. I co z tego?

Poprzez ostrzeżenie, które dostał Neuromanta znajdziesz jeden z takich wpisów GB (a jest ich sporo więcej).

To były te religijne nakazy wynikające z różnych powodów.
Potępianie homoseksualizmu jako takiego także jest dziedzictwem biblijnym i pewnie innych ksiąg.

My możemy do tego wszystkiego podejść już bardziej refleksyjnie.
Odpowiedz
manas napisał(a):Jednak jednego jestem pewien - ślub i seks z musu to jedne z najgorszych rzeczy jakie są/były.

No... gułag i holokaust się nie umywają.
Odpowiedz
teresa124 napisał(a):To były te religijne nakazy wynikające z różnych powodów.
Potępianie homoseksualizmu jako takiego także jest dziedzictwem biblijnym i pewnie innych ksiąg.
Potępienie aktu homoseksualnego jako takiego a nie homoseksualizmu w całej rozciągłości. Jeśli homoseksualista nie współżyje płciowo - może normalnie przystępować do sakramentów i nie ma tzw "Grzechu ciężkiego".

Odpowiedz
Przejrzałem trochę sieć w poszukiwaniu badań w kontekście wysokiego odsetka pedofilów wykorzystujących dzieci płci męskiej oraz kwestii, czy pedofila w ogóle można nazwać homo- lub heteroseksualistą.

Przede wszystkim nigdy nie spotkałem się z definicją pedofilii, która stwierdzałaby, że pociąg seksualny do dzieci musi być wyłączny i nie może obejmować także dorosłych.
Okazuje się, że w rzeczywistości bywa różnie. Zdarzają się pedofile odczuwający pociąg tylko do dzieci i zdarzają się tacy, którzy odczuwają pociąg jednocześnie do dzieci i dorosłych. W badaniach tych pierwszych określa się jako true pedophiles. Źródła, na które powołuje się ang. Wikipedia sugerują, że stanowią oni niewielki odsetek (7%), ale szacunki te oparte są jedynie na deklaracjach, więc mają niestety znikomą wiarygodność. Przykładowo, badani pedofile mogą kłamać, że pociągają ich także dorośli, aby zrobić wrażenie mniej skrzywionych psychicznie.

(...) offenders may be separated into two types: Exclusive (i.e., “true pedophiles”Oczko and non-exclusive (or, in some cases, “non-pedophilic”Oczko. According to a U.S. study on 2429 adult male sex offenders who were categorized as “pedophiles”, only 7% identified themselves as exclusive.

Wśród sprawców przestępstw seksualnych wobec dzieci znajdują się też osoby wcale niebędące pedofilami (tzw. zwyczajni skurwiele) ale wg statystyk jest ich niewielu i popełniają tylko 5% przestępstw. Zdecydowana większość sprawców, czyli 95%, spełnia kryteria diagnostyczne pedofilii:

(...) approximately 95% of child sexual abuse incidents are committed by the 88% of child molestation offenders who meet the diagnostic criteria for pedophilia.

Nie tak dawno wspominałem też na forum, że kiedyś czytałem badania, które wykazywały, że pedofile, pod względem swoich preferencji, dzielą się mniej więcej po równo na heteroseksualnych, biseksualnych i homoseksualnych. W poniższych badaniach wyniki były poniekąd podobne, na próbie 170 osób:
In total, 170 (57 heterosexual pedophiles, 68 homosexual pedophiles, and 45 bisexual pedophiles)
http://psycnet.apa.org/journals/abn/106/2/331/

Znalazłem jednak jeszcze jedno badanie, które wskazuje na istnienie, potencjalnie znaczącego, modyfikatora:
Intellectual deficiency (or some factor it represents) decreases the likelihood of exclusive sexual interest in girls.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10483505

Okazuje się, że pedofile, przynajmniej częściowo, cierpią na pewien niedorozwój umysłowy. A im ten niedorozwój jest głębszy, tym większa szansa, że dany pedofil będzie interesował się chłopcami. Nie wiem, jak jest tego przyczyna, ale np. możliwe jest, że struktura mózgu pedofila jest statystycznie podobna do mózgu dziecka, a dzieci, szczególnie chłopcy, dość często wolą towarzystwo innych dzieci swojej płci.

Z tego jednak, że pedofile preferujący chłopców są bardziej niedorozwinięci, wynika też, że łatwiej im popełnić błędy i łatwiej ich złapać. A badaniom poddaje się tylko tych, których złapano i skazano.
Zatem to właśnie może być powodem, że statystyki wykazują większy odsetek pedofilów homoseksualnych względem heteroseksualnych, niż odsetek faktycznie wśród pedofilów występujący.
Oczywiście realna skala zjawiska jest niemożliwa do oszacowania, ponieważ pedofile z własnej nieprzymuszonej woli zwykle się do pedofilii nie przyznają i nie zgłaszają na badania.

Przypomniało mi to też o pewnej wypowiedzi pedofila, na którą kiedyś trafiłem w Internecie. Pisał, że postanowił odstawić leki obniżające popęd i wkrótce zakochał się w jakimś 10-latku. Po jakimś czasie "nie wytrzymał" i wyznał mu miłość.
Jeszcze tego samego dnia ojciec chłopaka skuł mu mordę.

Oprócz jakiegoś skrajnego infantylizmu, który bił z tej wypowiedzi, zwrócił moją uwagę fakt, że pedofil ten był aż tak niesamowitym debilem, że opisywał tę historię w Internecie.
Teraz już jednak wiem, że jego debilizm nie był zwykłym przypadkiem.
Non ridere, non lugere, neque detestari, sed intelligere.
Odpowiedz
Soul33 napisał(a):Przypomniało mi to też o pewnej wypowiedzi pedofila, na którą kiedyś trafiłem w Internecie. Pisał, że postanowił odstawić leki obniżające popęd i wkrótce zakochał się w jakimś 10-latku. Po jakimś czasie "nie wytrzymał" i wyznał mu miłość.
Jeszcze tego samego dnia ojciec chłopaka skuł mu mordę.

Prawidłowa, obywatelska postawa. Znaczy normalność w narodzie nie ginie Uśmiech

Odpowiedz
Marcin_77 napisał(a):Potępienie aktu homoseksualnego jako takiego a nie homoseksualizmu w całej rozciągłości. Jeśli homoseksualista nie współżyje płciowo - może normalnie przystępować do sakramentów i nie ma tzw "Grzechu ciężkiego".

Ale ma to co na filmie "W imię.." Polecam.
Tym bardziej, że wyraźnie ucieka od problemów z seksem w sukienkę kapłańską.
Niewielu ludzi to dostrzega bo boją się oglądać ten film niepotrzebnie uważając go za lewacki:lol2:

Pokazuje on przede wszystkim hipokryzję Polaków.

Jest to taki film dwa w jednym . Właściwie zrobiono pod górkę kościołowi.

A ten film niewiele pomógł gejom.
W prawicowym "W sieci" jest recenzja którą czytając widać, że dziennikarz chyba był skupiony na popkornie.:lol2:
Natomiast ja bym nie kończyła tego filmu tak jak Małgośka.

Można by bardziej napiętnować księży heteroseksualnych, ale kto ma taka odwagę w Polsce.:lol2:
Ja uważam, że celibat jest chory. I współczuje księżom.
Odpowiedz
Marcin_77 napisał(a):Potępienie aktu homoseksualnego jako takiego a nie homoseksualizmu w całej rozciągłości. Jeśli homoseksualista nie współżyje płciowo - może normalnie przystępować do sakramentów i nie ma tzw "Grzechu ciężkiego".
A przypadkiem heteroseksualny seks pozamałżeński nie jest według nakazów religijnych (katolicyzmu i nie tylko) tak samo ciężkim grzechem jak homoseksualny?

Stąd jedyną różnicą, jest niemożność zawierania "małżeństw" przez homoseksualistów.

@teresa124
Co to za różnica, czy ksiądz jest homo- czy heteroseksualny? Według zasad religijnych do których się zobowiązał, żaden z nich nie może manifestować swoich pragnień seksualnych - celibat + zakaz pożycia pozamałżeńskiego.
"Equality is a lie. A myth to appease the masses. Simply look around and you will see the lie for what it is! There are those with power, those with the strength and will to lead. And there are those meant to follow – those incapable of anything but servitude and a meager, worthless existence."
Odpowiedz
Jester napisał(a):A przypadkiem heteroseksualny seks pozamałżeński nie jest według nakazów religijnych (katolicyzmu i nie tylko) tak samo ciężkim grzechem jak homoseksualny?

Stąd jedyną różnicą, jest niemożność zawierania "małżeństw" przez homoseksualistów.

@teresa124
Co to za różnica, czy ksiądz jest homo- czy heteroseksualny? Według zasad religijnych do których się zobowiązał, żaden z nich nie może manifestować swoich pragnień seksualnych - celibat + zakaz pożycia pozamałżeńskiego.

Właśnie o tym napisałam. ale zastanawiam się dlaczego katolicy tak mocno się tego celibatu trzymają jednocześnie przymrużając oko na różne słabości księży. To włAŚnie jest hipokryzja.
Odpowiedz
Soul33 napisał(a):Oprócz jakiegoś skrajnego infantylizmu, który bił z tej wypowiedzi, zwrócił moją uwagę fakt, że pedofil ten był aż tak niesamowitym debilem, że opisywał tę historię w Internecie.
Teraz już jednak wiem, że jego debilizm nie był zwykłym przypadkiem.

Jest to kolejny dowód na to, że żadna "szara sieć pedofilska" nie istnieje i istnieć nie może. :wall:

Z drugiej jednak strony, soul słusznie zauważył, że wszelkie badania robiono na pedofilach, którzy się dali złapać. Czyli właśnie na głupich pedofilach. :roll:

Jak widać histeria antypedofilska ma jeszcze ten rezultat, że nie tylko prowadzi do brutalizacji zachowań pedofilnych, o czym już pilaster pisał, ale także uruchamia mechanizm selekcji naturalnej wśród samych pedofilów, który sprawia, ze stają się oni nie tylko coraz bardziej brutalni, ale i coraz cwańsi i sprytniejsi.

Czyli histeria antypedofilska powoduje wzrost zagrożenia dla naszych dzieci ze strony pedofilów :roll:
Demokracja jest sprzeczna z prawami fizyki - J. Dukaj

Jest inaczej Blog człowieka leniwego
Odpowiedz
Pilastrze, masz dzieci?
Odpowiedz
Boya nie ma a temat żyje. lol ;-):-)
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości