Liczba postów: 12,313
Liczba wątków: 81
Reputacja:
388
Słyszałem już o micie szlachetnego dzikusa. Teraz ten mit rozciągnął się na coś co można nazwać mitem liberalnego dzikusa?
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
Liczba postów: 10,415
Liczba wątków: 99
Reputacja:
561
Nonk, nie kombinuj już tak. Wybierz coś sprawdzonego. Na przykład Danię albo coś w tamtej okolicy
- Myślałem, że ty nie znasz lęku.
- Mylisz się. Lęku nie zna tylko głupiec.
- A co robi wojownik, kiedy czuje strach?
- Pokonuje go. To jest w każdej bitwie nasz pierwszy martwy wróg.
Liczba postów: 9,167
Liczba wątków: 64
Reputacja:
60
Wyznanie: ateista, w przyszłości może buddysta mahajany
Iselin napisał(a):Nonk, nie kombinuj już tak. Wybierz coś sprawdzonego. Na przykład Danię albo coś w tamtej okolicy  Jakoś mnie na wyspy ciągnie. Nie wiem, dlaczego.
"Nic nie jest potężniejsze od wiedzy; królowie władają ludźmi, lecz uczeni są władcami królów".
Reputacja:
561
Dania jest częściowo położona na wyspach
Reputacja:
60
Iselin napisał(a):Dania jest częściowo położona na wyspach  Wiem, ale na dalekie i egzotyczne. Cały 'myk' polega na tym, by poznać coś pierwotnego, innego niż europejsko-amerykańskie.
"Nic nie jest potężniejsze od wiedzy; królowie władają ludźmi, lecz uczeni są władcami królów".
Reputacja:
561
Nowa Zelandia
Reputacja:
60
Iselin napisał(a):Nowa Zelandia  W sumie niegłupi pomysł, ale mieszkania drogie. A ja chciałbym taką wyspę, gdzie za pracę w Niemczech /kilkuletnią!/ da się kupić tam dom. Dlatego wybierałem kraje w miarę niebogate /Sri Lanka itd./, aby móc to zrealizować.
Liczba postów: 334
Liczba wątków: 1
Reputacja:
10
Nonk życzę powodzenia na tej Sri Lance... Zanim dostaniesz swoje 12 lat przyślij mi paczkę nerkowców, nie zawadzi czerwony ryż, może jeszcze prawdziwego lankijskiego kokosa  W zamian mogę ci garść polskiej ziemi podrzucić do więzienia.
Btw. wiesz że podczas buddyjskich świąt obowiązuje prohibicja, w kompleksach sakralnych nawet całoroczna, a alkohol w sklepie jest ograniczany i sprzedawany zza kraty? Z paleniem jeszcze gorzej, za narkotyki kara śmierci... bardzo liberalny kraj, nie powiem.
Przynajmniej widoki ładne
Reputacja:
561
Na Grenlandii powinno być w miarę tanio. A jakie widoki!
Liczba postów: 12,313
Liczba wątków: 81
Reputacja:
388
Nieciekawe miejsca, za mało słońca, za mało witaminy D. Przeciętny Australijczyk produkuje jej ponad 4 razy więcej od mieszkańca Skandynawii.
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
Reputacja:
561
Ale w Australii są jadowite pająki i inne paskudztwa.
Reputacja:
60
ahawa napisał(a):Nonk życzę powodzenia na tej Sri Lance... Zanim dostaniesz swoje 12 lat przyślij mi paczkę nerkowców, nie zawadzi czerwony ryż, może jeszcze prawdziwego lankijskiego kokosa W zamian mogę ci garść polskiej ziemi podrzucić do więzienia.
Btw. wiesz że podczas buddyjskich świąt obowiązuje prohibicja, w kompleksach sakralnych nawet całoroczna, a alkohol w sklepie jest ograniczany i sprzedawany zza kraty? Z paleniem jeszcze gorzej, za narkotyki kara śmierci... bardzo liberalny kraj, nie powiem.
Przynajmniej widoki ładne Za dużo nie piję. Dlaczego miałbym być w więzieniu? Może wcale nie będę, bo mój kochanek mnie nie podkabluje? Zresztą po cóż miałby? On sam również w więzieniu by się znalazł. A tak na serio - lubię wyzwania. A jeszcze bardziej serio biorę pod uwagę Rapa Nui również.
Liczba postów: 12,429
Liczba wątków: 91
Reputacja:
890
Na Ukrainę! Cieplej niż u nas, taniej niż u nas, ponadto alkohol to jedna z najłatwiej dostępnych substancji. Tak jak być powinno w każdym porządnym kraju mają ciepłe morze, żyzne ziemie i blisko jest do Mołdawii... Czego chcieć więcej?
Sebastian Flak
Reputacja:
10
Skąd założenie, że kochanek? Na Sri Lance mieszka całkiem sporo ludzi, na dodatek całkiem zainteresowanych życiem sąsiadów  W tradycyjnych społecznościach za dużo ukryć się nie da, a zupełnie sam możesz być w zamkniętej części rezerwatu przyrodniczego, ewentualnie we własnym wychodku.
O, i jeszcze przebrzydły Budda patrzy się zewsząd. Częściej niż Jezus z krzyża w Najjaśniejszej. Gada buddyjskie radio. Mnisi nawracają z telewizora. Matrony oburzają się na widok przejawów bezpruderyjności. I religia decyduje kiedy możesz wypić piwo. Nonk, co z tobą ?
Reputacja:
561
Neuromanta napisał(a):Na Ukrainę! Cieplej niż u nas, taniej niż u nas, ponadto alkohol to jedna z najłatwiej dostępnych substancji. A Ty nie jesteś abstynentem?
Liczba postów: 4,465
Liczba wątków: 57
Reputacja:
51
Reputacja:
561
Tam też jest ładnie
Liczba postów: 12,429
Liczba wątków: 91
Reputacja:
890
@ Iselin
A to ja się tam wybieram? To nie ja podnosiłem kwestie prohibicji, to nie dla mnie to istotna sprawa :-D A tak swoją drogą to mogę dodać że na Ukrainie mają genialną podrabianą chałwę. I to jest koronny powód za tym żeby tam zamieszkać. Mogliby podpisać umowę o małym ruchu granicznym. Latał bym wtedy po nią nawet na piechotę...
Sebastian Flak
Liczba postów: 5,265
Liczba wątków: 93
Reputacja:
4
Nonkonformista napisał(a):Za dużo nie piję. Dlaczego miałbym być w więzieniu? Może wcale nie będę, bo mój kochanek mnie nie podkabluje? Zresztą po cóż miałby? On sam również w więzieniu by się znalazł. A tak na serio - lubię wyzwania. A jeszcze bardziej serio biorę pod uwagę Rapa Nui również.
Jeśli takie rzeczy jak 12 lat za homoseksualizm na Sri Lance Ci nie przeszkadza, to co takiego przeszkadza Ci w Polsce?
Matematyka jest niezmysłową rzeczywistością, która istnieje niezależnie zarówno od aktów, jak i dyspozycji ludzkiego umysłu i jest tylko odkrywana, prawdopodobnie bardzo niekompletnie, przez ludzki umysł
Kurt Gödel
Mój blog - http://flaufly.wordpress.com/
Reputacja:
10
Neuromanta napisał(a):@ Iselin
To nie ja podnosiłem kwestie prohibicji, to nie dla mnie to istotna sprawa :-D
Coś insynuujesz? :twisted:
Ale chałwa świetna, fakt. No i wreszcie jakaś bratnia chałwolubna dusza, jakoś nikt oprócz mnie tego cudu natury nie lubi... jak się upiecze tort chałwowy to trza go potem jeść samotnie :|
FlauFly, logika towarzysza N. jest niezbadana
|