To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ankieta: Czy jesteś za możliwością prawnego rejestrowania związków homoseksualnych w Polsce?
Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie.
Tak, ze wszystkimi prawami jak w małżeństwie heteroseksualnym
43.28%
58 43.28%
Tak, ale bez prawa do adopcji i/lub z innymi ograniczeniami
29.10%
39 29.10%
Nie, jestem przeciwny
14.93%
20 14.93%
Nie i uważam, że homoseksualiści już mają za dużo praw
12.69%
17 12.69%
Razem 134 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Ocena wątku:
  • 11 głosów - średnia: 2.55
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Homotematy/posty
Słyszałem już o micie szlachetnego dzikusa. Teraz ten mit rozciągnął się na coś co można nazwać mitem liberalnego dzikusa?
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
Odpowiedz
Nonk, nie kombinuj już tak. Wybierz coś sprawdzonego. Na przykład Danię albo coś w tamtej okolicy Oczko
- Myślałem, że ty nie znasz lęku.
- Mylisz się. Lęku nie zna tylko głupiec.
- A co robi wojownik, kiedy czuje strach?
- Pokonuje go. To jest w każdej bitwie nasz pierwszy martwy wróg.
Odpowiedz
Iselin napisał(a):Nonk, nie kombinuj już tak. Wybierz coś sprawdzonego. Na przykład Danię albo coś w tamtej okolicy Oczko
Jakoś mnie na wyspy ciągnie. Nie wiem, dlaczego.
"Nic nie jest potężniejsze od wiedzy; królowie władają ludźmi, lecz uczeni są władcami królów".
Odpowiedz
Dania jest częściowo położona na wyspach Duży uśmiech
Odpowiedz
Iselin napisał(a):Dania jest częściowo położona na wyspach Duży uśmiech
Wiem, ale na dalekie i egzotyczne. Cały 'myk' polega na tym, by poznać coś pierwotnego, innego niż europejsko-amerykańskie. Oczko
"Nic nie jest potężniejsze od wiedzy; królowie władają ludźmi, lecz uczeni są władcami królów".
Odpowiedz
Nowa Zelandia Oczko
Odpowiedz
Iselin napisał(a):Nowa Zelandia Oczko
W sumie niegłupi pomysł, ale mieszkania drogie. A ja chciałbym taką wyspę, gdzie za pracę w Niemczech /kilkuletnią!/ da się kupić tam dom. Dlatego wybierałem kraje w miarę niebogate /Sri Lanka itd./, aby móc to zrealizować.
Odpowiedz
Nonk życzę powodzenia na tej Sri Lance... Zanim dostaniesz swoje 12 lat przyślij mi paczkę nerkowców, nie zawadzi czerwony ryż, może jeszcze prawdziwego lankijskiego kokosa Uśmiech W zamian mogę ci garść polskiej ziemi podrzucić do więzienia.

Btw. wiesz że podczas buddyjskich świąt obowiązuje prohibicja, w kompleksach sakralnych nawet całoroczna, a alkohol w sklepie jest ograniczany i sprzedawany zza kraty? Z paleniem jeszcze gorzej, za narkotyki kara śmierci... bardzo liberalny kraj, nie powiem.

Przynajmniej widoki ładne
Odpowiedz
Na Grenlandii powinno być w miarę tanio. A jakie widoki!
Odpowiedz
Nieciekawe miejsca, za mało słońca, za mało witaminy D. Przeciętny Australijczyk produkuje jej ponad 4 razy więcej od mieszkańca Skandynawii.
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
Odpowiedz
Ale w Australii są jadowite pająki i inne paskudztwa.
Odpowiedz
ahawa napisał(a):Nonk życzę powodzenia na tej Sri Lance... Zanim dostaniesz swoje 12 lat przyślij mi paczkę nerkowców, nie zawadzi czerwony ryż, może jeszcze prawdziwego lankijskiego kokosa Uśmiech W zamian mogę ci garść polskiej ziemi podrzucić do więzienia.

Btw. wiesz że podczas buddyjskich świąt obowiązuje prohibicja, w kompleksach sakralnych nawet całoroczna, a alkohol w sklepie jest ograniczany i sprzedawany zza kraty? Z paleniem jeszcze gorzej, za narkotyki kara śmierci... bardzo liberalny kraj, nie powiem.

Przynajmniej widoki ładne
Za dużo nie piję. Dlaczego miałbym być w więzieniu? Może wcale nie będę, bo mój kochanek mnie nie podkabluje? Zresztą po cóż miałby? On sam również w więzieniu by się znalazł. A tak na serio - lubię wyzwania. A jeszcze bardziej serio biorę pod uwagę Rapa Nui również.
Odpowiedz
Na Ukrainę! Cieplej niż u nas, taniej niż u nas, ponadto alkohol to jedna z najłatwiej dostępnych substancji. Tak jak być powinno w każdym porządnym kraju mają ciepłe morze, żyzne ziemie i blisko jest do Mołdawii... Czego chcieć więcej?
Sebastian Flak
Odpowiedz
Skąd założenie, że kochanek? Na Sri Lance mieszka całkiem sporo ludzi, na dodatek całkiem zainteresowanych życiem sąsiadów Uśmiech W tradycyjnych społecznościach za dużo ukryć się nie da, a zupełnie sam możesz być w zamkniętej części rezerwatu przyrodniczego, ewentualnie we własnym wychodku.

O, i jeszcze przebrzydły Budda patrzy się zewsząd. Częściej niż Jezus z krzyża w Najjaśniejszej. Gada buddyjskie radio. Mnisi nawracają z telewizora. Matrony oburzają się na widok przejawów bezpruderyjności. I religia decyduje kiedy możesz wypić piwo. Nonk, co z tobą ? Oczko
Odpowiedz
Neuromanta napisał(a):Na Ukrainę! Cieplej niż u nas, taniej niż u nas, ponadto alkohol to jedna z najłatwiej dostępnych substancji.
A Ty nie jesteś abstynentem?
Odpowiedz
Iselin napisał(a):Dania jest częściowo położona na wyspach Duży uśmiech

To może Wolin i Uznam? Duży uśmiech Duży uśmiech Duży uśmiech
Odpowiedz
Tam też jest ładnie Duży uśmiech
Odpowiedz
@ Iselin
A to ja się tam wybieram? To nie ja podnosiłem kwestie prohibicji, to nie dla mnie to istotna sprawa :-D A tak swoją drogą to mogę dodać że na Ukrainie mają genialną podrabianą chałwę. I to jest koronny powód za tym żeby tam zamieszkać. Mogliby podpisać umowę o małym ruchu granicznym. Latał bym wtedy po nią nawet na piechotę...
Sebastian Flak
Odpowiedz
Nonkonformista napisał(a):Za dużo nie piję. Dlaczego miałbym być w więzieniu? Może wcale nie będę, bo mój kochanek mnie nie podkabluje? Zresztą po cóż miałby? On sam również w więzieniu by się znalazł. A tak na serio - lubię wyzwania. A jeszcze bardziej serio biorę pod uwagę Rapa Nui również.

Jeśli takie rzeczy jak 12 lat za homoseksualizm na Sri Lance Ci nie przeszkadza, to co takiego przeszkadza Ci w Polsce?
Matematyka jest niezmysłową rzeczywistością, która istnieje niezależnie zarówno od aktów, jak i dyspozycji ludzkiego umysłu i jest tylko odkrywana, prawdopodobnie bardzo niekompletnie, przez ludzki umysł

Kurt Gödel

Mój blog - http://flaufly.wordpress.com/
Odpowiedz
Neuromanta napisał(a):@ Iselin
To nie ja podnosiłem kwestie prohibicji, to nie dla mnie to istotna sprawa :-D

Coś insynuujesz? :twisted:

Ale chałwa świetna, fakt. No i wreszcie jakaś bratnia chałwolubna dusza, jakoś nikt oprócz mnie tego cudu natury nie lubi... jak się upiecze tort chałwowy to trza go potem jeść samotnie :|

FlauFly, logika towarzysza N. jest niezbadana Oczko
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości