To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ankieta: Czy jesteś za możliwością prawnego rejestrowania związków homoseksualnych w Polsce?
Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie.
Tak, ze wszystkimi prawami jak w małżeństwie heteroseksualnym
43.28%
58 43.28%
Tak, ale bez prawa do adopcji i/lub z innymi ograniczeniami
29.10%
39 29.10%
Nie, jestem przeciwny
14.93%
20 14.93%
Nie i uważam, że homoseksualiści już mają za dużo praw
12.69%
17 12.69%
Razem 134 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Ocena wątku:
  • 11 głosów - średnia: 2.55
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Homotematy/posty
GoodBoy napisał(a):I zamiast się przyznać do błędu, woli ostentacyjnie rzucić EOT i zbiec z tematu. Typowe...

Rzeczywiście, znacznie lepiej jest w takiej sytuacji powtarzać te same kłamstwa, które zostały już obalone, uznać, że się w ten sposób "już ustosunkowało", a potem przestać odpowiadać w ogóle, kiedy to nie poskutkuje Duży uśmiech
Odpowiedz
Witold napisał(a):Rzeczywiście, znacznie lepiej jest w takiej sytuacji powtarzać te same kłamstwa, które zostały już obalone, a potem przestać odpowiadać w ogóle, kiedy to nie poskutkuje Duży uśmiech
To odważny zarzut wobec cytatów pochodzących ze zweryfikowanych naukowo badań. Zupełnie jednak mnie to nie dziwi, bo robi to Witold Uśmiech
Odpowiedz
GoodBoy napisał(a):Nie przytoczyłaś żadnych wyników. Skopiowałeś jedynie za exodimem fragmenty z abstraktu z celowym pominięciem tego co następuje po kropce (a co zmienia cały kontekst) + cała reszte tego co wymieniałem wyżej. Wyniki są podane w formie CAŁEGO abstraktu, a nie wyrwanych z kontekstu linijek.
To co ja cytuję to są właśnie wyniki. Po kropce są wnioski. Z wyników wyciąga się wnioski. Nie da się zaprzeczyć wynikom na podstawie wniosków. Nie ta kolejność.
The spice must flow
Odpowiedz
Rita napisał(a):To co ja cytuję to są właśnie wyniki. Po kropce są wnioski. Z wyników wyciąga się wnioski. Nie da się zaprzeczyć wynikom na podstawie wniosków. Nie ta kolejność.
Autorzy badań jednak lepiej wiedza od Rity czego one dotyczą, a jasno jest napisane czego nie dotyczą. Rzeczywiście zrobili psikusa Ricie, ale to nie wina GoodBoya, tylko niewiedzy (przypominam, że Soull33 wzmiankował o "true pedophiles") oraz poglądów Rity, które nie znalazły potwierdzenia w badaniach.
Odpowiedz
Nigdzie nie pisałam, czego dotyczą czy nie dotyczą badania. Pisałam o wynikach. Interpretacje w ogóle mnie nie interesują, do tego musiałabym mieć dostęp do całej publikacji.
The spice must flow
Odpowiedz
GoodBoy napisał(a):To odważny zarzut wobec cytatów pochodzących ze zweryfikowanych naukowo badań. Zupełnie jednak mnie to nie dziwi, bo robi to Witold Uśmiech

Słowa GoodBoya, że "nigdy nie twierdził", że pedofile nie mają orientacji seksualnej i że gej nie może być pedofilem, były cytatem ze zweryfikowanych naukowo badań?

Kto przeprowadził te badania? GoodBoy? Duży uśmiech
Odpowiedz
Rita napisał(a):Nigdzie nie pisałam, czego dotyczą czy nie dotyczą badania. Pisałam o wynikach. Interpretacje w ogóle mnie nie interesują, do tego musiałabym mieć dostęp do całej publikacji.
To żadna interpretacja, tylko zastrzeżenie samych autorów, dotyczące czego wyniki nie dotyczą. Właśnie dlatego, żeby uniknąć tego co robi Rita, ale mimo to i tak się tego dopuściła, bo ona wie lepiej od autorów :lol2:

Raz jeszcze ci sugeruję zanajomić się z tym co napisał Soull33. Podejrzewam, że jest to clue twojego nierozumienia. Innego pozytywnego wytłumaczenia na to co wyrabiasz nie znajduję.

Witold napisał(a):Słowa GoodBoya, że "nigdy nie twierdził", że pedofile nie mają orientacji seksualnej i że gej nie może być pedofilem, były cytatem ze zweryfikowanych naukowo badań?
Witold oczywiście udaje, że nie wie, że GoodBoy pisał o niezaburzonej orientacji i o zdrowych gejach. Ktoś kto jest pedofilem jest zaburzony, a zaburzona osoba nie może mieć niezaburzonej orientacji w myśli definicji orientacji seksualnej.

Witold napisał(a):Kto przeprowadził te badania? GoodBoy? Duży uśmiech
Witold.
Odpowiedz
GoodBoy napisał(a):Witold oczywiście udaje, że nie wie, że GoodBoy pisał o niezaburzonej orientacji i o zdrowych gejach.

Witold wie, że GoodBoy bredzi jak zwykle.

Primo, w cytatach przeze mnie przytoczonych nic o żadnej "niezaburzonej" orientacji nie ma. GoodBoy napisał wprost:

Cytat:Preferencja płci stoi na dalszym planie i dlatego pedofil nie może być gejem, ponieważ gej oznacza orientację homoseksualną, a orientacja seksualna nie polega na preferencji niedojrzałych cech płciowych, tylko dominująca jest w niej płeć.

Cytat:Natomiast pedofile nie posiadają orientacji hetero bi homoseksualnej, ponieważ ta per se, zgodnie z PTS nie wiąże się z pedofilią, a pedofilia nie jest orientacją seksualną.

Secundo, nie ma to żadnego znaczenia, bo chory gej to nadal gej. Jeżeli pedofile nie mogą mieć niezaburzonej orientacji seksualnej, to znaczy tyle, że mają zaburzoną orientację seksualną. Co stoi w oczywistej sprzeczności z twierdzeniami GoodBoya, że "pedofile nie posiadają orientacji hetero bi homoseksualnej".

Tak zresztą napisał też GoodBoy, w odniesieniu do heteroseksualistów:

Cytat:
Baptiste napisał(a):A kto powiedział, że heteroseksualiści nie mogą mieć zaburzeń seksualnych?
Rzecz jasna mogą

Ale oczywiście co innego twierdził o homoseksualistach:

Cytat:
Witold napisał(a):Zaburzony gej to nadal gej.
Nie, to co najwyżej zaburzona osoba. Homoseksualista/gej samo w sobie nie oznacza zaburzeń, byłoby to sprzeczne z definicją orientacji seksualnej.

Z linii obrony przyjętej teraz przez GoodBoya wynika, że zaburzona orientacja seksualna ... nie jest orientacją seksualną. Czyli, analogicznie, ludzie z zapaleniem płuc nie mają układu oddechowego (ponieważ nie mają niezaburzonego układu oddechowego), a ludzie z zaburzeniami umysłowymi nie mają mózgu (ponieważ nie mają niezaburzonego mózgu). Za takie odkrycia masz Nagrodę Nobla z medycyny jak nic.
Odpowiedz
Witold napisał(a):A musi, czy tylko byście chcieli, żeby musiał?
W cywilizowanych krajach już musi, dlaczego nie miałby w Polsce?

Witold napisał(a):To są niedorzeczne roszczenia.
Odwracanie się plecami do ofiar, chwały Kościołowi nie przynosi. Na szczęście decyzja o zasadności roszczeń, nie do nich będzie należeć.
Odpowiedz
Mario napisał(a):W cywilizowanych krajach już musi, dlaczego nie miałby w Polsce?

Karanie za przestępstwo nie sprawcy, tylko kogoś innego, niewiele ma wspólnego z cywilizacją.

Cytat:Odwracanie się plecami do ofiar, chwały Kościołowi nie przynosi.

A Mario, manas i GoodBoy się nie odwracają? To może Mario, manas i GoodBoy zapłacą odszkodowanie ofiarom pedofilów? Równie dobrze jak od Koscioła, można by go żadać od nich, albo od kogokolwiek.

W końcu zasadę, że za przestępstwo odpowiada jego sprawca, a nie ktoś inny (np. jego pracodawca), już odrzuciliśmy. Hulaj dusza, sprawiedliwości nie ma.
Odpowiedz
A co ja zawiniłem by płacić odszkodowanie?
Nie jestem też organizacją charytatywną - sam nie mam zbyt dużo kasy.
A z pustego i Salomon nie naleje.
Watykan i KRK mają od pyty kasy - wystarczy zerknąć ile już zapłacili a mimo to nadal nic nie robią z pedofilią.
Co by nie pisać kościół to instytucja i np. kara za monopol dostaje firma a nie pracownicy.
Choć pewnie też się na nich to odbija.
Mogą jedynie pogratulować szefowi.
Nie gań innych ani nie potępiaj ich. Bądź ostrożny tylko w swoim braku szczerości.

Czemu "Alfy i Omegi" nie mają własnego życia i przejmują się co w sieci piszczy?
Odpowiedz
manas napisał(a):A co ja zawiniłem by płacić odszkodowanie?

"Zawiniłem?". Daj spokój. Postępowa sprawiedliwość społeczna nie kieruje się jakimiś ciemnogrodzkimi przesądami takimi jak kryterium winy.

Cytat:Co by nie pisać kościół to instytucja i np. kara za monopol dostaje firma a nie pracownicy.

Jak pracownik kogoś zgwałci, to odpowiada pracownik, a nie firma.
Odpowiedz
Ale pracownik jak to zrobi na terenie firmy czy w służbowym stroju to reprezentuje firmę.
I to firma musi niezależnie od wewnętrznej polityki się ustosunkować do człowieka z zewnątrz.
Nie przypominam sobie by przy składaniu reklamacji specjalnie wysyłano do mnie np. technika co nawalił.
Tylko zwykle wtedy albo starają się naprawić albo zwracają gotówkę.
Nie gań innych ani nie potępiaj ich. Bądź ostrożny tylko w swoim braku szczerości.

Czemu "Alfy i Omegi" nie mają własnego życia i przejmują się co w sieci piszczy?
Odpowiedz
manas napisał(a):Ale pracownik jak to zrobi na terenie firmy czy w służbowym stroju to reprezentuje firmę.

Już to widze, jak sąd postanawia ukarać supermarket, bo jego pracownik podczas gwałcenia dziecka miał na sobie koszulkę z jego logo Duży uśmiech

Ty to na serio?

Cytat:Nie przypominam sobie by przy składaniu reklamacji specjalnie wysyłano do mnie np. technika co nawalił.

Mówimy o odpowiedzialności za przestępstwo, a nie o reklamacjach.
Odpowiedz
Skąd wiesz, że gwałt nie był poleceniem służbowym?
Duży uśmiech
Z filmu co tu zapodałem wynika, że szefostwo kazało bronić gwałcicieli.
Więc jakby ta firma chroniła swego pracownika-gwałciciela - to tak.
Ukrywanie przestępcy to współudział.

Odpowiedz
Witold napisał(a):Witold wie, że GoodBoy bredzi jak zwykle.
Witold wie, że jest dokładnie na odwrót.

Witold napisał(a):Primo, w cytatach przeze mnie przytoczonych nic o żadnej "niezaburzonej" orientacji nie ma. GoodBoy napisał wprost:
Właśnie na tym polega twoje niezrozumienie. Jak się mówi o "homoseksualiście", "geju" to nie oznacza to nic innego jak kogoś o normalnej niezaburzonej orientacji seksualnej. Nie szkaluje się niewinnych osób z samej zasady, że ktoś inny jest pedofilem, dlatego nie piszą w ten sposób ani naukowcy, ani media (w żadnym z podanych przez pilastra przypadków). Jak się mówi o geju-pedofilu tak jak pisał Pilaster, to trzeba wykazać, że taki pedofil prócz molestowania chłopców, utrzymuje także kontakty seksualne z innymi mężczyznami. Tymczasem pilaster nie ma podstaw do takiego stwierdzenia, bo nic takiego z przytaczanych przez niego newsów nie wynika. I to w żadnym przypadku.

Witold napisał(a):Secundo, nie ma to żadnego znaczenia, bo chory gej to nadal gej. Jeżeli pedofile nie mogą mieć niezaburzonej orientacji seksualnej, to znaczy tyle, że mają zaburzoną orientację seksualną. Co stoi w oczywistej sprzeczności z twierdzeniami GoodBoya, że "pedofile nie posiadają orientacji hetero bi homoseksualnej".
Nic podobnego. Gej z samej definicji nie jest chory, tak samo heteryk. Chyba, że na grypę jak złapie wirusa Uśmiech

Witold napisał(a):A Mario, manas i GoodBoy się nie odwracają? To może Mario, manas i GoodBoy zapłacą odszkodowanie ofiarom pedofilów? Równie dobrze jak od Koscioła, można by go żadać od nich, albo od kogokolwiek.
Nic podobnego. Mario, Manas i GoodBoy są przeciwni pedofilii i nie są zwierzchnikami pedofilów, w przeciwieństwie do kościółka, który ich chroni i wspiera. Dlatego musi w USA placić. I trzeba zrobić wszystko, by to samo było w PL. A ma z czego, bo się dużo nagrabił.
Odpowiedz
Cytat:więcej pedofilów jest wśród homoseksualistów

Na kim przeprowadzano badania? Bo jeśli nie uwzględniono w nim zdrowych homo/hetero (bez zaburzeń), a wyłącznie pedofili, powyższa teza jest nieuprawniona, a każdego kto ją wygłasza należy uznać za tumana i można za homofoba.
Odpowiedz
A dokładniej, to o co Ci chodzi? Zwykle bada się pedofilów schwytanych i skazanych.

Wczoraj coś pisałem o tych proporcjach preferencji wśród pedofilów:
http://ateista.pl/showthread.php?p=578667#post578667
Non ridere, non lugere, neque detestari, sed intelligere.
Odpowiedz
Czyli nie uwzględnia się nieschwytanych.
A nawet wśród schwytanych pewnie jest jakaś grupa reprezentacyjna.

Odpowiedz
GoodBoy napisał(a):Właśnie na tym polega twoje niezrozumienie. Jak się mówi o "homoseksualiście", "geju" to nie oznacza to nic innego jak kogoś o normalnej niezaburzonej orientacji seksualnej.

Nie, jak się mówi o "homoseksualiście", mówi się o homoseksualiście, który tak samo jak wszyscy inni (bo nastała równość i tolerancja), czasami choruje, także umysłowo, czy jakiekolwiek jest podłoże pedofilii. I nie przestaje przez to być homoseksualistą.

Cytat:Jak się mówi o geju-pedofilu tak jak pisał Pilaster, to trzeba wykazać, że taki pedofil prócz molestowania chłopców, utrzymuje także kontakty seksualne z innymi mężczyznami.

Trzeba wykazać, że jego popęd jest ukierowany na osobników tej samej płci, czyli, że wypełnia definicję homoseksualizmu. Utrzymywanie kontaktów z osobnikami tej samej płci nie jest wprawdzie jednoznacznym dowodem, ale poszlaką jak najbardziej.

Cytat:Nic podobnego. Gej z samej definicji nie jest chory, tak samo heteryk.

Zmieniłeś zdanie po raz kolejny?

GoodBoy napisał(a):
Baptiste napisał(a):A kto powiedział, że heteroseksualiści nie mogą mieć zaburzeń seksualnych?
Rzecz jasna mogą

Plączesz się w zeznaniach.

Cytat:Chyba, że na grypę jak złapie wirusa Uśmiech

Przecież homoseksualizm per se nie wiąże się z grypą, zatem homoseksualiści nie mogą chorować na grypę. Homoseksualista chory na grypę nie jest już homoseksualistą, tylko co najwyżej chorą osobą.

Tak przynajmniej nakazuje wnioskować logika gudbojowa :|
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 7 gości