To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 4.5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Polecane artykuły
Korzystacie z adblocka? On często blokuje takie gówniane rzeczy z przesłanianiem treści artykułu lub samemu można go do tego blokowania skłonić. No w każdym razie ja nic nie widzę.
Jakby ktoś miał wątpliwości to potwierdzam: Tak jestem zjebanym prawakiem, który każdego dnia zjada niemowlaka. Hitler to mój idol, a Stalin to dziadek. Ogólnie chcę siać zło i spustoszenie. Czy cokolwiek jeszcze tam lewica przypisuje ludziom o moich poglądach.

Oczywiście nienawidzę kobiet, bo jestem prawiczkiem. Inaczej nie może być.
Odpowiedz
Ja czytałem z komórki. Dało radę.
Sebastian Flak
Odpowiedz
http://www.dailymail.co.uk/news/article-...-time.html

Gość twierdził, że po wyjściu z baru dla gejów został pobity przez homofobów, jednak po tym jak policja przejrzała nagrania z monitoringu, okazało się że gostek był po prostu pijany i wyjebał się na chodniku.
Nie wiem co on brał i co pił i w jakich ilościach, ale żeby po przewróceniu się po pijaku twierdzić, że się zostało pobitym przez grupę ludzi, to trzeba mieć nieźle we łbie.
"War, War never changes"

"Jako że jesteś obywatelem demokratycznego kraju powinieneś wiedzieć że twój głos nic nie znaczy".

Nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu.
Odpowiedz
Grim napisał(a):http://www.dailymail.co.uk/news/article-...-time.html

Gość twierdził, że po wyjściu z baru dla gejów został pobity przez homofobów, jednak po tym jak policja przejrzała nagrania z monitoringu, okazało się że gostek był po prostu pijany i wyjebał się na chodniku.
Nie wiem co on brał i co pił i w jakich ilościach, ale żeby po przewróceniu się po pijaku twierdzić, że się zostało pobitym przez grupę ludzi, to trzeba mieć nieźle we łbie.

Ta, jakby on pierwszy tak zrobił. Ale, że gej, to od razu trzeba robić aferę.
Vi Veri Veniversum Vivus Vici
Odpowiedz
Aryman napisał(a):Rozbraja mnie, jak ci kolesie są niezaradni. Serio to oni nie wiedzą, że w takich sprawach wszystko robi się na nazwisko partnerki/siostry/matki/szwagierki? I takie fajtłapy chcą do biznesu?

EDYCJA: ja się wręcz cieszę, że są te dodatkowe punkty za bycie kobietą. Przynajmniej kompletnych frajerów to odsiewa już na początku.
Wiesz... Jeśli ktoś robi przekręty powinien zostać ukarany za swoje czyny, a nie kombinować, przepisując majątek na innych. To nieuczciwe.

Obraza uczuć religijnych... Bez komentarza. Strach Poczty Polskiej przed klechami.
http://m.echodnia.eu/swietokrzyskie/apps...F140109750
"Nic nie jest potężniejsze od wiedzy; królowie władają ludźmi, lecz uczeni są władcami królów".
Odpowiedz
Wolfgang Streeck: Drogi kapitalizmu i demokracji się rozchodzą

Widać nawet lewactwo już to widzi i już myśli jakby tu udowodnić, że UE to tak naprawdę neoliberalna zaraza, a te 40 lat socjalizowania się państw europejskich i przy tym amerykańskiej gospodarki to w istocie szalejący, dziki, niczym nieograniczony kapitalizm.Duży uśmiech

Czyli w skrócie klasyka gatunku jakim propaganda bolszewicka. Polecam. Na poprawę humoru.Uśmiech
Mierzy się ponad cel, by trafić do celu.
K.Bunsch

Odpowiedz
Argen napisał(a):Wolfgang Streeck: Drogi kapitalizmu i demokracji się rozchodzą

Widać nawet lewactwo już to widzi i już myśli jakby tu udowodnić, że UE to tak naprawdę neoliberalna zaraza, a te 40 lat socjalizowania się państw europejskich i przy tym amerykańskiej gospodarki to w istocie szalejący, dziki, niczym nieograniczony kapitalizm.Duży uśmiech

Czyli w skrócie klasyka gatunku jakim propaganda bolszewicka. Polecam. Na poprawę humoru.Uśmiech

Sztuczka stara jak świat. Bierze się i pokazuje problemy, które wynikają z etatyzmu, interwencjonizmu, mieszania się państwa w gospodarkę, pokazuje na nie paluchem i mówi "patrzcie jaki ten dziki kapitalizm niedobry". Gość w tym wywiadzie sam przyznaje, że państwo i jego instytucje za bardzo mieszają w gospodarce ale nazywa to liberalizmem i kapitalizmem. Że, też jeszcze są tacy, którzy się na to nabierają.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"
Odpowiedz
W Polsce i innych byłych demoludach, gdzie titoizm był szczytem marzeń części opozycji, to jeszcze można zrozumieć. Ale na zachód od Łaby to już nie bardzo...
Odpowiedz
http://www.artofmanliness.com/2014/03/19...d-provide/

Ciekawy artykuł, szczególnie w kontekście ideologii gender.
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
Odpowiedz
Socjopapa napisał(a):http://www.artofmanliness.com/2014/03/19...d-provide/

Ciekawy artykuł, szczególnie w kontekście ideologii gender.
Dzięki. Przyjemnie się czytało, poruszona moim zdaniem, ważna kwestia.
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman

EL Duży uśmiech
Odpowiedz
50 mln złotych w błoto.
http://m.dziennik.pl/wiadomosci/kraj/kto...bezdomnych

A urzędnicy nadal są bezkarni:
http://wyborcza.biz/biznes/1,136681,1568...#BoxBizTxt
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"
Odpowiedz
DziadBorowy napisał(a):A urzędnicy nadal są bezkarni:
http://wyborcza.biz/biznes/1,136681,1568...#BoxBizTxt

Bo ta ustawa to był pic na wodę fotomontaż już na etapie założeń - niczego innego nie można się było spodziewać.
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
Odpowiedz
Socjopapa napisał(a):Bo ta ustawa to był pic na wodę fotomontaż już na etapie założeń - niczego innego nie można się było spodziewać.

Popraw mnie jeżeli się mylę ale wg niej postępowanie wobec urzędnika jest wszczynane nie na wniosek poszkodowanej przez niego osoby a na wniosek organu nadzorującego pracę urzędnika?
Odpowiedz
DziadBorowy napisał(a):Popraw mnie jeżeli się mylę ale wg niej postępowanie wobec urzędnika jest wszczynane nie na wniosek poszkodowanej przez niego osoby a na wniosek organu nadzorującego pracę urzędnika?

Zgadza się. A żeby orzec odpowiedzialność urzędnika zainteresowany musi najpierw wytoczyć i wygrać spór w sądzie o odszkodowanie, co trwa i na co niewiele osób się decyduje.

Po czym organ nadzorujący musi przeprowadzić proces, żeby ustalić, że dany urzędnik faktycznie zawinił przy wydaniu danej decyzji. Najlepsze jest przy tym, że w praktyce decyzje nie są wydawane przez pojedynczego urzędnika - każda decyzja jest weryfikowana co najmniej przez dwie osoby, a jeśli sprawa jest poważniejsza to decyduje naczalstwo danego urzędu. W znacznej części przypadków organ nadzorujący musiałby więc w praktyce samego siebie nabić na widelec - pieprzona parodia odpowiedzialności urzędników.
Odpowiedz
historia.wp.pl/title,Prywatna-kolonia-Leopolda-II-Zbrodnie-krola-Belgow-w-Kongo,wid,16493809,wiadomosc.html

Prywatne państwo w praktyce.
Dopóki rodzimy się i umieramy, póki światło jest w nas, warto się wkurwiać, trzeba się wkurwiać! Wciąż i wciąż od nowa.
Odpowiedz
Czyżbyś się nawracał z socjalizmu? Przecież socjalizm to jest właśnie prywatne (kacyków partyjnych i urzędasów) państwo, a Ty zdajesz się je krytykować.
Odpowiedz
Cytat:Czyżbyś się nawracał z socjalizmu? Przecież socjalizm to jest właśnie prywatne (kacyków partyjnych i urzędasów) państwo, a Ty zdajesz się je krytykować.

Nieźle już puściłeś się poręczy, skoro wszędzie widzisz socjalizm. Przykro mi.
Dopóki rodzimy się i umieramy, póki światło jest w nas, warto się wkurwiać, trzeba się wkurwiać! Wciąż i wciąż od nowa.
Odpowiedz
Cytat:50 mln złotych w błoto.
http://m.dziennik.pl/wiadomosci/kraj...dla-bezdomnych

Jednak nie 50.

http://pieniadze.gazeta.pl/pieniadz/1,13...s=og.likes
Odpowiedz
http://fakty.interia.pl/prasa/news-metro...Id,1399328

Nie jestem ekspertem ale cała ta dyskalkulia nie jest dla mnie przekonująca. To, że ktoś nie potrafi odróżnić 1 mln od 1 tys nie oznacza, że nie może nauczyć się matematyki. Niech po prostu liczy zera w liczbie.

A już najbardziej rozśmieszyło mnie to zdanie:

"Psychologowie z Uniwersytetu Gdańskiego apelują do Ministerstwa Edukacji, by matematykę na maturze zamieniło im na inny, równie wymagający przedmiot, np. biologię lub historię."

Całkowity brak zrozumienia po co w szkole jest matematyka.
Odpowiedz
A powiedz mi Dziadzie, do czego artyście matematyka? Matura to bzdura. Zawsze to była bzdura, a przynajmniej już od długiego czasu. I tak nic nie dawała, ani nie świadczyła, że ktoś coś potrafi. Odkąd jednak stanowi przepustkę na studia, powinna być zdawana tylko z tych przedmiotów, które na tych studiach są istotne.

Edit: oczywiście tłumaczenie tego dyskalkulią dla mnie jest chore i niepotrzebne.
The spice must flow
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 7 gości