Liczba postów: 9,167
Liczba wątków: 64
Reputacja:
60
Wyznanie: ateista, w przyszłości może buddysta mahajany
Xeo95 napisał(a):Jakby napisał ,,buddyjska nauka tańca" też byś oponował? Słowo nauka ma parę znaczeń. Prawdę rzekłeś.
"Nic nie jest potężniejsze od wiedzy; królowie władają ludźmi, lecz uczeni są władcami królów".
Liczba postów: 16,443
Liczba wątków: 93
Reputacja:
39
Ty Desznera w końcu przeczytaj, leniu!
Liczba postów: 951
Liczba wątków: 1
Reputacja:
1
Zabieram się za "Kosmiczny Projekt".
Przepraszam się z literaturą popularnonaukową i zaczynam od tej pozycji.
Liczba postów: 1,821
Liczba wątków: 32
Xeo95 napisał(a):Jakby napisał ,,buddyjska nauka tańca" też byś oponował? Słowo nauka ma parę znaczeń. Co innego nauka tańca, czyli - jak mniemam - opanowanie mechaniki, czyli kroków, figur itp., a co innego barrrrdzo głymboko brzmiąca nazwa ,,całość istnienia''. Konkretnie, jak buddyści tłumaczą to istnienie? Z wykorzystaniem takich nauk, jak fizyka, astronomia, geologia, biologia itp.? Czy też raczej po swojemu, że Buddek sie spuścił we śnie i powstał jakiś metaocean? No i nie naumiał się czytać ze zrozumieniem...
Nonkonformista
Jasne, że prawdę! Nawijaj dalej, co tam u Budzia z tymi urwanymi... no, nirvanami.
Liczba postów: 639
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
@Patafil
1)Porównaj:
Buddyjska nauka o całości istnienia.
z:
Buddyjskie nauczanie o całości istnienia.
2)Porównaj:
Od kiedy to buddyjskie pierdoły zwane są ,,nauką''?
z:
Co innego nauka tańca, czyli - jak mniemam - opanowanie mechaniki, czyli kroków, figur itp., a co innego barrrrdzo głymboko brzmiąca nazwa ,,całość istnienia''. Konkretnie, jak buddyści tłumaczą to istnienie? Z wykorzystaniem takich nauk, jak fizyka, astronomia, geologia, biologia itp.? Czy też raczej po swojemu, że Buddek sie spuścił we śnie i powstał jakiś metaocean?
3)Porównaj 1) i 2).
----------
Po przerwie wróciłem do "Dociekań..." Wittgensteina. Czytam, kontempluję, jestem zachwycony.
"Tak bowiem wyglądają spory między idealistami, solipsystami i realistami. Jedni atakują normalną formę wyrazu tak, jakby atakowali jakąś tezę; drudzy bronią jej, jakby konstatowali fakty, które każdy rozsądny człowiek musi uznać."
Liczba postów: 9,167
Liczba wątków: 64
Reputacja:
60
Wyznanie: ateista, w przyszłości może buddysta mahajany
idiota napisał(a):Ty Desznera w końcu przeczytaj, leniu! Teraz, gdy moje tezy na temat jego twórczości zostały obalone to za bardzo nie widzę sensu, idioto. Może kiedyś...
"Nic nie jest potężniejsze od wiedzy; królowie władają ludźmi, lecz uczeni są władcami królów".
Liczba postów: 1,821
Liczba wątków: 32
<&>
To trza było pisać ,,nauczanie''. To brzmi dostojnie i religijnie, powiedziałbym, że kościelnie...
Liczba postów: 639
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Kościelna to jest np. katolicka nauka społeczna. :p
"Tak bowiem wyglądają spory między idealistami, solipsystami i realistami. Jedni atakują normalną formę wyrazu tak, jakby atakowali jakąś tezę; drudzy bronią jej, jakby konstatowali fakty, które każdy rozsądny człowiek musi uznać."
Liczba postów: 16,443
Liczba wątków: 93
Reputacja:
39
Nonkonformista napisał(a):Teraz, gdy moje tezy na temat jego twórczości zostały obalone to za bardzo nie widzę sensu, idioto. Może kiedyś... Tyle obalonych dawno tez bronisz z uporem maniaka na tym forum, że jedna więcej nie zrobi różnicy...
Liczba postów: 2,382
Liczba wątków: 36
Reputacja:
15
Jakby ktoś miał wątpliwości to potwierdzam: Tak jestem zjebanym prawakiem, który każdego dnia zjada niemowlaka. Hitler to mój idol, a Stalin to dziadek. Ogólnie chcę siać zło i spustoszenie. Czy cokolwiek jeszcze tam lewica przypisuje ludziom o moich poglądach.
Oczywiście nienawidzę kobiet, bo jestem prawiczkiem. Inaczej nie może być.
Liczba postów: 2,342
Liczba wątków: 37
Reputacja:
5
Bardzo dobra pozycja, zwłaszcza dla akapowców, którzy zmagają się w teoretycznych rozważaniach nad społeczeństwami bezpaństwowymi.
Na pomoc! mordują więźniów Bastylii!!!
Liczba postów: 6,486
Liczba wątków: 40
Reputacja:
151
Korsarz - gdybyś miał władzę absolutną władzę w Polsce, to stworzyłbyś akap?
Reputacja:
5
Hans Żydenstein napisał(a):Korsarz - gdybyś miał władzę absolutną władzę w Polsce, to stworzyłbyś akap?
podobnie jak Rothbard, nie daje głowy, że wolne społeczeństwa oparte na anarchizmie rynkowym będą działały jak należy. Jednak wolność jest wartością nadrzędną i należy do niej dążyć.
Reputacja:
151
Idee ideami, ale jest coś takiego jak rzeczywistość, która objawia się na przykład tym, że graniczymy z innymi państwami.
Liczba postów: 4,465
Liczba wątków: 57
Reputacja:
51
Dlatego też akap musi zapanować nad całym światem
Liczba postów: 5,936
Liczba wątków: 16
Reputacja:
10
Xeo95 napisał(a):Dlatego też akap musi zapanować nad całym światem  Analogicznie do komunizmu.
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL
Reputacja:
5
Łoś napisał(a):Analogicznie do komunizmu.
Łoś morda w kubeł, w ostatniej dyskusji przyznałeś, że Pol Pot zrobił w Kambodży kawał dobrej roboty mordując ponad 3 miliony ludzi. :wall:
Liczba postów: 6,595
Liczba wątków: 104
Nonkonformista napisał(a):Garma C. Chang, Buddyjska nauka o całości istnienia.
Co robią nad grobami zmarłych?
Liczba postów: 4,465
Liczba wątków: 57
Reputacja:
51
Korsarz nadal nie odniósł się do zarzutu nietrwałości akapu przedstawionego przez Hansa.
Reputacja:
151
Xeo95 napisał(a):Korsarz nadal nie odniósł się do zarzutu nietrwałości akapu przedstawionego przez Hansa. Bo przed oczami pojawiła mu się średniowieczna Islandia i darował sobie odpowiedź :lol2:
|