To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 4.5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Polecane artykuły
Łoś: gdyby kobiety były tak przewidywalne jak forumowi lewicowcy Duży uśmiech
Odpowiedz
http://www.wrocwatch.pl/2014/05/atak-klonowazeliny.html

O tym jak prezydent Wrocławia przychylne dla siebie komentarze tworzy. Ciekawe tylko czy z własnych pieniędzy.
Dopóki rodzimy się i umieramy, póki światło jest w nas, warto się wkurwiać, trzeba się wkurwiać! Wciąż i wciąż od nowa.
Odpowiedz
Xeo95 napisał(a):Nie, uważam że postulaty lekarzy nie są dobre. Uważam że gdyby ci lekarze zadeklarowali pierwszeństwo ,,etyki humanistycznej" (w senie lewicowym) nad prawem RP to cobras by słowa sprzeciwu nie powiedział.
Etyka humanistyczna, toć przecież inna być nie może. Zwierzęta etyki nie mają.
"Nic nie jest potężniejsze od wiedzy; królowie władają ludźmi, lecz uczeni są władcami królów".
Odpowiedz
Grim napisał(a):Małżeństwo przez 21 lat walczyło o zwrot podatku, po tym jak sąd po raz 17 skierował sprawę do ponownego rozpatrzenia, kobieta popełniła samobójstwo.

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1...BoxWiadTxt
Niech zgadnę... Pozwany pewnie był ciężko chory, prawda?
"Nic nie jest potężniejsze od wiedzy; królowie władają ludźmi, lecz uczeni są władcami królów".
Odpowiedz
Nonkonformista napisał(a):Etyka humanistyczna, toć przecież inna być nie może. Zwierzęta etyki nie mają.

Nie wiem o czym ty piszesz.
Odpowiedz
Xeo95 napisał(a):Nie wiem o czym ty piszesz.
Pisałeś o jakiejś 'etyce humanistycznej' tak jakby istniała jakaś inna 'niehumanistyczna' a zatem 'nieludzka'. Albo coś jest humanistyczne, a zatem ludzkie, albo takowym nie jest. Nie może być zatem 'niehumanistyczej etyki', choćbyś nie wiem, jak bardzo się gimnastykował.
Odpowiedz
Bardzo dobry wywiad z Wierzbickim o zidiocieniu elit, geopolityce i UE:

http://polska.newsweek.pl/wybory-do-parl...263,1.html
Sebastian Flak
Odpowiedz
Nonk, nie tłumacz terminów obcego pochodzenia dosłownie :roll:
Poza tym ja wyraźnie.mówiłem o etyce humnanistycznej w sensie lewicowym.
Odpowiedz
Xeo95 napisał(a):Nonk, nie tłumacz terminów obcego pochodzenia dosłownie :roll:
Poza tym ja wyraźnie.mówiłem o etyce humnanistycznej w sensie lewicowym.
Życie etyczne, to niekrzywdzenie innych m.in., jest więc to wartość uniwersalna niezależna od poglądów, religii itd. Inaczej rodzą się absurdy.
Bo jeśli piszesz o etyce humanistycznej w sensie lewicowym, to podstawiając powyższe 'nie krzywdź innych', wychodzi nam 'nie krzywdź innych' w sensie lewicowym, a zatem jest to nonsens. Etyka ma dla mnie sens uniwersalny. Nie uznaję podobnych podziałów, bo cóż to niby znaczy 'etyka humanistyczna w sensie lewicowym'?
Odpowiedz
W sensie lewicowym: dopuszczenie możliwość dokonania aborcji wbrew prawu.krajowemu, to samo z z eutanazją. Mniej więcej o to mi chodziło. Zresztą dziwię się że muszę tłumaczyć co.znaczy "humanizm" w takich lewicowych kręgach jak np. Racjonalista.pl
Odpowiedz
Xeo95 napisał(a):to samo z z eutanazją.

Ordery dla wszystkich, którzy by się pod tym podpisali Duży uśmiech

Tymczasem jacyś podludzie jęczą, że w Belgii coraz więcej osób odchodzi jak chce, a nie jak oni wymagają. Bo cierpienie uszlachetnia truchła.
Odpowiedz
http://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie...hary/znp1e

"Jesteśmy krajem sukcesu, który odnalazł swoje miejsce w Unii Europejskiej, ale jednocześnie myślę, że mamy jeszcze mnóstwo kompleksów wobec Zachodu. Kiedy nam coś nie wyjdzie, coś zrobimy źle, to mówimy "Boże, co na to Zachód powie", "Zachód będzie się z nas śmiał". To jest strasznie głupie, bo tam na Zachodzie też robią wiele głupich rzeczy, a my mamy zawsze takie poczucie, że jesteśmy niewystarczająco ładni, że niewystarczająco dużo kostki Bauma ułożyliśmy w centrach naszych miast."

Mnie to do szewskiej pasji doprowadza.

Nonkonformista napisał(a):Niech zgadnę... Pozwany pewnie był ciężko chory, prawda?

Izba Celna była ciężko chora ?
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"
Odpowiedz
http://www.krytykapolityczna.pl/artykuly...l-polemika

Interesujące wnioski z wygranej Korwina wyciąga różowa lewica.

Cytat:Po drugie, nie ma lepszego przeciwnika ideowego niż Janusz Korwin-Mikke. Prezes KNP jest jak Joffrey Baratheon i Roman Giertych w jednym. Nikt tak nie kompromituje idei niewidzialnej ręki wolnego rynku jak prezes. Co więcej, wszelkie działania przeciw Korwinowi nabrały w tym momencie oświeconej aury. Aury walki z intelektualnym wstecznictwem, z obskurantyzmem, z konserwatyzmem (plus wszelkie wariacje na ten temat). Jak za starych dobrych czasów, gdy w ministerstwie edukacji zasiadał Giertych, a TVP rządziła Młodzież Wszechpolska. Janusz Korwin-Mikke przywrócił polityce życie i blask, a przynajmniej dał nową energię walkom politycznym.
Po trzecie, nie wydaje mi się, żeby prezes KNP był bardziej niebezpieczny niż Jarosław Gowin, Roman Giertych czy Robert Winnicki. Chcemy tego czy nie chcemy, część społeczeństwa będzie miała konserwatywno-liberalne poglądy. Lepiej, gdyby te głosy zostały zagospodarowane przez KNP niż przez Ruch Narodowy. Te wybory pokazały przede wszystkim, że RN posiada dobrze zorganizowane struktury i szeroką kadrę. Jest to o wiele poważniejszy i groźniejszy przeciwnik niż KNP. Módlmy się zatem o zdrowie Krula, aby żył i panował jak najdłużej. Na politycznym horyzoncie zbierają się chmury.

Mam wrażenie, że są one jednak efektem niezrozumienia sytuacji na prawicy jak i jej elektoratu, a także typowe utożsamianie Krula z KNP.
Laws are formed by the arrogant and presumptuous, and our work here is a message to them that such arrogance will always be questioned by those with minds and wills of their own. Nefris of Thay
Odpowiedz
Aryman napisał(a):Mam wrażenie, że są one jednak efektem niezrozumienia sytuacji na prawicy jak i jej elektoratu, a także typowe utożsamianie Krula z KNP.

A ja myślę że to entuzjaści KNP mają słabszy kontakt z rzeczywistością i naiwnie sądzą, że poza Korwinem jest jakieś KNP, które może się z Korwinem nie zgadzać.

Otóż nie. To jest człowiek, który
Odpowiedz
Który...?
Odpowiedz
Korwin odłączył mu internet
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
To się nazywa suspens!...który nie toleruje różnicy zdań, co objawia się w mowie, myśli i uczynkach jego. Pół biedy jeśli wynikałoby to z jego poczucia władzy. Wówczas ktoś mógłby mu zagrozić jej odebraniem (co nie powinno być trudne, politykiem jest beznadziejnym). Korwin zacząłby pracować nad sobą. Wynika to jednak z jego megalomanii. A tego, że nie jest tym za kogo się uważa rasowemu egocentrykowi nie jesteś w stanie wytłumaczyć. Zacznie zmieniać temat, przekręcać fakty, naginać rzeczywistość.
Odpowiedz
Domorośli psychologowie zawsze na propsie. Toleruje i widać to choćby ostatnio po rozbieżnej linii partii co do kwestii Jaruzela.
Mierzy się ponad cel, by trafić do celu.
K.Bunsch

Odpowiedz
http://freenortherner.com/2014/05/25/rep...ing-males/

Trochę o patriarchacie, przyczynach skutkach itp. itd.
Interesujące podejście.
Jakby ktoś miał wątpliwości to potwierdzam: Tak jestem zjebanym prawakiem, który każdego dnia zjada niemowlaka. Hitler to mój idol, a Stalin to dziadek. Ogólnie chcę siać zło i spustoszenie. Czy cokolwiek jeszcze tam lewica przypisuje ludziom o moich poglądach.

Oczywiście nienawidzę kobiet, bo jestem prawiczkiem. Inaczej nie może być.
Odpowiedz
Argen napisał(a):Domorośli psychologowie zawsze na propsie.

No cóż, psychoanalizować Korwina to jak grać w snake'a na prędkości 1.

Cytat:Toleruje i widać to choćby ostatnio po rozbieżnej linii partii co do kwestii Jaruzela.

Słyszałeś Korwina mówiącego, że toleruje? Nie? Dziękuję.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 6 gości