Liczba postów: 5,409
Liczba wątków: 79
Reputacja:
90
Argen napisał(a):Ciekawe kogo to Korwin za odmienne poglądy, czyli za to, że się z nim ów ktoś nie zgadzał chciał posyłać do przysłowiowych łagrów. Zaznaczam, że odmienne poglądy nie są synonimem czynów, których na podstawie swoich preferencji człowiek się w efekcie podejmuje.
Cobras podał cytat, a ty oczywiście zasłoniłeś się tą bzdurą, że liczą się czyny, nie słowa.
Otóż słowa w ustach polityka zamieniają się w czyny.
Może jak przestaniesz być wyborcą Janusza to to zrozumiesz.
Przecież mówić że słowa polityka są bez znaczenia to czysty debilizm i udawanie, że się nie mieszka od 20 lat w demokratycznym państwie.
Cytat:Wiplerowi pozwala tylko nalewać kawy? To on jest w końcu autorem ostatnich wypowiedzi dotyczących Jaruzelskiego w oczywisty sposób sprzecznych ze stanowiskiem JKM.
Co mieści się w granicach wykorzystywania Wiplera jako jedynego posła w szeregach swojej partii. No heloł, darowanemu koniowi w biedzie się w zęby nie zagląda.
Cytat:Natomiast oczywistym jest, że w każdej partii musi być zachowana pewna dyscyplina co do podstawowych kwestii programowych i jakieś dziwne insynuacje, że jak jest inaczej to "partia jest tak bardzo be i w ogóle totalitarna" należałoby uznać co najwyżej za jakąś marną próbę sabotażu albo wyraz totalnego infantylizmu politycznego.
Nikt nie twierdzi, że jest totalitarna, tylko że głupi są ci co myślą, że zagłosują na KNP, mimo że korwinowych bzdur nie lubią, bo są za wolnym rynkiem, a Korwin może przestanie gadać głupoty albo oddać ją komuś mądrzejszemu.
Liczba postów: 3,888
Liczba wątków: 28
Reputacja:
149
Cytat:Nikt nie twierdzi, że jest totalitarna, tylko że głupi są ci co myślą, że zagłosują na KNP, mimo że korwinowych bzdur nie lubią, bo są za wolnym rynkiem, a Korwin może przestanie gadać głupoty albo oddać ją komuś mądrzejszemu.
W sumie ciekawe co to będzie jak już Korwin kopnie w kalendarz (albo zje mielonego i mu się system zawiesi), KNP pewnie się rozleci, bo kto miałby stanąć na czele? Pijak Wipler? Stanisław "Razwiedka" Michalkiewicz?
Dopóki rodzimy się i umieramy, póki światło jest w nas, warto się wkurwiać, trzeba się wkurwiać! Wciąż i wciąż od nowa.
Liczba postów: 10,995
Liczba wątków: 45
Reputacja:
1,122
El Commediante napisał(a):Co mieści się w granicach wykorzystywania Wiplera jako jedynego posła w szeregach swojej partii. No heloł, darowanemu koniowi w biedzie się w zęby nie zagląda.
Bez problemu można znaleźć też wypowiedzi Żółtka. Fakt jest taki, że faktycznie NP nie ma wielu rozpoznawalnych twarzy, ale dominacja Korwina nie wynika z jakiegoś autorytaryzmu i szlabanu na wypowiedzi dla innych ale z mizerii kadrowej. No i media przecież mając do wyboru zaprosić Korwina lub Żółtka zaproszą tego pierwszego bo lepiej się sprzeda.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"
Liczba postów: 1,659
Liczba wątków: 4
JKM sam wskaże następcę, nie Wasza to rzecz się interesować  Sam już jest zresztą za stary na króla (sam tak stwierdził) i po zawale, więc panować nam nie będzie.
Liczba postów: 5,409
Liczba wątków: 79
Reputacja:
90
On chyba nigdy nie mówił że by chciał panować. Przecież do tego trzeba wypaść z odpowiedniej piczki. On nie ma takich kwalifikacji.
DziadBorowy napisał(a):Bez problemu można znaleźć też wypowiedzi Żółtka. Fakt jest taki, że faktycznie NP nie ma wielu rozpoznawalnych twarzy, ale dominacja Korwina nie wynika z jakiegoś autorytaryzmu i szlabanu na wypowiedzi dla innych ale z mizerii kadrowej.
O którą Korwin pieczołowicie zabiega. Kazik miał kiedyś kandydować z list KNP. Zrezygnował kiedy Korwin postawił ultimatum: "Pan ma wygrać z pierwszego miejsca, a potem ustąpić dla drugiego w kolejności". To ten rodzaj lidera, który preferuje wiernych, ale biernych.
@ cobras
Na Twoim miejscu bym się bał, bo dzień wiecznego zamilknięcia Korwina będzie początkiem rehabilitacji wolnego rynku w oczach społeczeństwa
Liczba postów: 12,429
Liczba wątków: 91
Reputacja:
890
Coś w tym jest, chociaż po kolejnych kadencjach PO czy PiS slogany o wsadzaniu polityków mogą Korwinowi napędzić elektoratu. I jeszcze za życia Krul może panować i wprowadzać fashysm i neolberalizm :-D
Sebastian Flak
Reputacja:
149
Cytat:Na Twoim miejscu bym się bał, bo dzień wiecznego zamilknięcia Korwina będzie początkiem rehabilitacji wolnego rynku w oczach społeczeństwa :razz:
I kto go będzie rehabilitował? Wipler? Frydlewicz?
Dopóki rodzimy się i umieramy, póki światło jest w nas, warto się wkurwiać, trzeba się wkurwiać! Wciąż i wciąż od nowa.
Liczba postów: 3,035
Liczba wątków: 14
Reputacja:
1
El Commediante napisał(a):Cobras podał cytat, a ty oczywiście zasłoniłeś się tą bzdurą, że liczą się czyny, nie słowa.
Otóż słowa w ustach polityka zamieniają się w czyny.
Może jak przestaniesz być wyborcą Janusza to to zrozumiesz.
Może po prostu wyjdź skoro jesteś zbyt tępy żeby zrozumieć co się do ciebie pisze. Nie mówiłem o czynach Korwina, ale o czynach ludzi, których ten chciałby zamykać, bo zamknąć za słowa nigdy nikogo nie chciał. Nie ma w tym dla mnie nic kompromitującego.
Cytat:Co mieści się w granicach wykorzystywania Wiplera jako jedynego posła w szeregach swojej partii. No heloł, darowanemu koniowi w biedzie się w zęby nie zagląda.
Kolejna psychoanaliza? Zresztą Dziad już skontrował... udowadnianie ci na przykładzie kolejnych członków partii, że ta nie jest wielbłądem zaczyna mnie nużyć. Pokażesz wówczas jak zwykle jaki z ciebie doskonały domorosły psycholog i wyjaśnienie się znajdzie.
Temat dnia dzisiejszego: jakiego haka na Korwina ma Żółtek, że ten jeszcze nie zawisnął.
Cytat:Nikt nie twierdzi, że jest totalitarna, tylko że głupi są ci co myślą, że zagłosują na KNP, mimo że korwinowych bzdur nie lubią, bo są za wolnym rynkiem, a Korwin może przestanie gadać głupoty albo oddać ją komuś mądrzejszemu.
Te "bzdury" nie mają dla mnie większego znaczenia. Zresztą nie ma ich znowu aż tak dużo... różnica dotyczy przede wszystkim tonu w jakim Korwin je wypowiada i ich rozpowszechnienia za pośrednictwem różnych bardzo przychylnych KNP mediów. Bzdur, które słyszałem od polityków reszty partii mainstreamowych było znacznie więcej. Po prostu są mniej nagłaśniane.
Mierzy się ponad cel, by trafić do celu.
K.Bunsch
Liczba postów: 10,995
Liczba wątków: 45
Reputacja:
1,122
http://www.rmf24.pl/fakty/polska/news-by...w.wykop.pl
"Poseł Polskiego Stronnictwa Ludowego Mieczysław Łuczak wpadł na pomysł najwyższego świadczenia dla bezrobotnych w historii - informuje "Fakt". Jego zdaniem parlamentarzyści, którzy po wyborach nie wejdą do Sejmu i będą mieli problemy ze znalezieniem pracy, powinni dostawać 4 tysiące złotych zasiłku.
Po jednej kadencji to jeszcze poseł znajdzie pracę, ale po dwóch czy trzech kadencjach, kto zatrudni takiego posła?"
:lol2:
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"
Reputacja:
149
03.06.2014, 12:20
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03.06.2014, 12:40 przez Fanuel.)
Reputacja:
890
Fajne.6 godzin na wypicie kawy, posiedzenie na fejsie i ewentualnie przełożenie kilku papierków. Luksus... Jakby się spieli to i w kwadrans dali by radę. A jak wydajność by wzrosła :-D Socjalistyczni przodownicy z 1000% normy by wyrobili. Już widzę te slogany:
Socjalistyczny urzędnik zawstydził pracowników kapitalistycznych!
Pracowniku kapitalistyczny, bierz przykład z urzędnika socjalistycznego!
Urzędowanie prawem, nie towarem!
Wspólny wysiłek urzędników, gwarancją budowy dobrobytu obywateli!
Socjalistyczny urzędnik niedoścignionym przykładem efektywności pracy!
Polskie fabryki żądają więcej miejsc pracy dla urzędników!
:lol2:
Sebastian Flak
Reputacja:
149
A co twoje mokre wyobrażenia mają wspólnego z moim linkiem, poza liczbą 6? Praca w fabryce Toyoty to przekładanie papierków, picie kawy i siedzenie na fejsie?
Reputacja:
890
A odkąd to w urzędzie coś się produkuje? Poza papierkami do przekładanie, oczywiście :-D No chyba że o czymś nie wiem i ze szwedzkich urzędów Toyoty wyjeżdżają. Albo chociaż Żuki...
Sebastian Flak
Reputacja:
149
Cytat:Dzień Roberta Nilssona, 25-letniego mechanika z Göteborga, jest godny pozazdroszczenia. Nilsson wstaje tak jak wszyscy, około godziny ósmej rano, ale zamiast jeść szybkie śniadanie i jechać w porannym szczycie do pracy, ma czas na duży posiłek i spokojny spacer. W zakładzie Toyoty, gdzie pracuje, pojawia się dopiero około południa, a wychodzi z pracy o szóstej wieczorem. - Większość moich znajomych uważa, że powinienem zarabiać mniej, bo pracuję mniej - mówił Nilsson agencji AFP.
Pracując krócej, pracownicy robią mniej przerw
Nilsson zarabia jednak dokładnie tyle samo, ile zarabiałby, pracując po 8 godzin dziennie. Według Toyoty, która w zamian za jedną zmianę wprowadziła dwie krótsze, taki układ opłaca się z punktu widzenia rynku pracy - w miejsce jednej zatrudnione są dwie osoby - ale także z punktu widzenia pracodawcy.
Najpierw czytaj, potem komentuj. Ewentualnie poczekaj aż rodzice wrócą z pracy i ci przeczytają, bo może masz z tym jakieś problemy, nie wiem, nie wnikam.
Liczba postów: 6,486
Liczba wątków: 40
Reputacja:
151
Dla mnie to mogą pracować nawet 2 godziny dziennie.
Reputacja:
890
Nie wiedziałem że Toyota to szwedzki zakład państwowy...
Sebastian Flak
Reputacja:
149
Cytat: Nie wiedziałem że Toyota to szwedzki zakład państwowy...
Dalej nie wiem co twoje wynurzenia mają wspólnego z tematem.
Reputacja:
890
Sorry, dopiero teraz mam dostęp do całego artykułu. Socjalizm rulezzz!
Sebastian Flak
Liczba postów: 1,431
Liczba wątków: 11
Reputacja:
-1
Niech mnie ktoś kumaty wyłoży, co to wszystko w ogóle ma wspólnego z socjalizmem. Bo ja bym powiedział, że uzależnienie wynagrodzenia od efektów pracy, zamiast od samego faktu pracy przez x godzin, jest z gruntu kapitalistyczne. A przecież do tego się to wszystko sprowadza - zwolennicy argumentują, że wydajność takich 6-godzinnych pracowników wzrasta.
Socjalistyczne jest to jedynie w tym sensie, że to propozycja lewicy.
Laws are formed by the arrogant and presumptuous, and our work here is a message to them that such arrogance will always be questioned by those with minds and wills of their own. Nefris of Thay
Liczba postów: 12,313
Liczba wątków: 81
Reputacja:
388
Neuromanta napisał(a):Sorry, dopiero teraz mam dostęp do całego artykułu. Socjalizm rulezzz! Nie wiem co ty z tym socjalizmem cały czas. Tylko socjalizm tu, socjalizm tam. Co to ma do meritum, oceny efektywności danego systemu pracy? Tego nie wiem.
Pytam bo zaczynam czuć, że Orwell w swym znanym cytacie o faszyzmie zapomniał dopisać "a także socjalizm".
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
|