To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 4.67
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Najtrafniejsze cytaty z forum Ateista.pl
Pamiętam Atheia, zajebisty był. Choć za niektóre jego wypowiedzi dzisiaj mógłby trafić na stos forumowej inkizycji Duży uśmiech. Pomimo że nie był lewicowcem.

EDIT: ma ktoś z nim kontakt? co u niego?
Odpowiedz
Chyba jest zajęty swoją pracą Oczko Na goldenline możesz sobie z nim pogadać. Ja sobie tam kiedyś z nim trochę popisałem.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
Ja kiedyś dodzwoniłem się do niego i zaprosiłem na zlot. Niestety więcej się nie odezwał Smutny
Athei to legenda tego forum. Jego odejście to jeden z kamieni milowych historii forum.
"Hope can drown lost in thunderous sound
Fear can claim what little faith remains
But I carry strength from souls now gone
They won't let me give in...
(...)
Death will take those who fight alone
But united we can break a fate once set in stone
Just hold the line until the end
Cause we will give them hell..."

EH
Odpowiedz
Kamieniami milowymi oznacza się na ogół dokonany w projekcie postęp prac, pozytywne zmiany... w tym sensie odejście Athei'ego było raczej antykamieniem milowym Oczko
Laws are formed by the arrogant and presumptuous, and our work here is a message to them that such arrogance will always be questioned by those with minds and wills of their own. Nefris of Thay
Odpowiedz
z tego co pamiętam Athei był radykalnym lewakiem, działał w Racji.
Na pomoc! mordują więźniów Bastylii!!!
Odpowiedz
No chyba nie, był libertarianinem.
Odpowiedz
korsarz napisał(a):z tego co pamiętam Athei był radykalnym lewakiem, działał w Racji.

Przydałby się mi ??

BIEGNĘ NIE SPRINTEMUśmiech

Ja tak cały czas tego Rawls;a wspominam
Odpowiedz
semele napisał(a):Ja tak cały czas tego Rawls:a wspominam

Rawls się mylił, jego teorię sprawiedliwości już dawno temu zaorał Nozick.
Odpowiedz
korsarz napisał(a):Rawls się mylił, jego teorię sprawiedliwości już dawno temu zaorał Nozick.

Według mnie się nie mylił ale teraz z Tobą nie podyskutuję.
W pewnym sensie nie mamy równych szans;-)Uśmiech
Odpowiedz
korsarz napisał(a):z tego co pamiętam Athei był radykalnym lewakiem, działał w Racji.

Xeo95 napisał(a):No chyba nie, był libertarianinem.

Athei był poza klasyfikacjami. To nie jest osoba którą się da zaszufladkować.

Aryman napisał(a):Kamieniami milowymi oznacza się na ogół dokonany w projekcie postęp prac, pozytywne zmiany... w tym sensie odejście Athei'ego było raczej antykamieniem milowym Oczko

Wszystko się zmienia z czasem, więc to też nie pasuje, doszli w końcu nowi wartościowi użytkownicy. Po prostu było to jedno z tych odejść, które na zawsze zmieniło forum, jego klimat.
"Hope can drown lost in thunderous sound
Fear can claim what little faith remains
But I carry strength from souls now gone
They won't let me give in...
(...)
Death will take those who fight alone
But united we can break a fate once set in stone
Just hold the line until the end
Cause we will give them hell..."

EH
Odpowiedz
Mi brakuje tutaj Atheiego, Kilgora, Arta i KeyEia. Kupę ciekawych rzeczy by pisali.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
Athei był libertarianinem mocno akcentującym swój antyklerykaryzm (stąd też może działał w racji). Dlatego mówiłem że dzisiejsza forumowa inkwizycja by go na stosie spaliła Duży uśmiech

@lumber: dwóch ostatnich nie pamiętam Smutny
Odpowiedz
Już za sam libertarianizm leciałbym po zapałki do kiosku.
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
Odpowiedz
Patrząc na sukcesy w propagowaniu anarchokapitalizmu na forum - szkoda kasy. Lepiej kupić popcorn.

Prywatne ławki z kolcami wbijającymi się w dupę, Cosa Nostra zamiast wymiaru sprawiedliwości i zezwolenie na jazdę po pijaku (z wyjątkiem prywatnych ulic!) to kabaret jak żaden inny.
Non ridere, non lugere, neque detestari, sed intelligere.
Odpowiedz
E tam, przecież istnieje mocna konkurencja w postaci snutych przez socjalistów wizji Korwina zaganiającego dzieci do pracy w kopalniach, świetnie działającej polskiej służby zdrowia i zalet prawodawstwa zaborców :-D Ja tam robię tosty. Popcorn nie jest smaczny.
Sebastian Flak
Odpowiedz
Soul33 napisał(a):Prywatne ławki z kolcami wbijającymi się w dupę, Cosa Nostra zamiast wymiaru sprawiedliwości i zezwolenie na jazdę po pijaku (z wyjątkiem prywatnych ulic!) to kabaret jak żaden inny.

ktoś musi promować szlachetność i sprawiedliwość na tym forum, zwłaszcza, że 90% userów to komuniści.
Odpowiedz
Od tego jest cobras.

Odpowiedz
korsarz napisał(a):ktoś musi promować szlachetność i sprawiedliwość na tym forum, zwłaszcza, że 90% userów to komuniści.
Następny z urojeniami jakimiś. Skoro nawet ja jestem dla Korsarza socjademokratą to nie mam pytań. Już wystarczy nam Patafil dla którego 90% to radykalni filosemici i cobras dla którego 90% to korwinisci i neoliberalowie.
Odpowiedz
Xeo95 napisał(a):Następny z urojeniami jakimiś. Skoro nawet ja jestem dla Korsarza socjademokratą to nie mam pytań. Już wystarczy nam Patafil dla którego 90% to radykalni filosemici i cobras dla którego 90% to korwinisci i neoliberalowie.

jako libertarianin otwarcie się do libertarianizmu przyznaję, natomiast z wami komuchami jest ten problem, że wy z uporem maniaka pierdolicie komusze banialuki ale za nic w świecie do kolektywizmu przyznać się nie chcecie, odrobine konsekwencji :wall:
Odpowiedz
Korsarz nie zauważa tej malutkiej różnicy pomiędzy klasycznym liberalizmem a.komunizmem? Spoko.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości