Xeo95 napisał(a):Korsarz nadal nie odniósł się do zarzutu nietrwałości akapu przedstawionego przez Hansa.
jakiego zarzutu? to żaden zarzut. Wojny prowadzą państwa a nie wolni ludzie.
Na pomoc! mordują więźniów Bastylii!!!
|
Co obecnie czytacie?
|
|
02.06.2014, 13:55
Xeo95 napisał(a):Korsarz nadal nie odniósł się do zarzutu nietrwałości akapu przedstawionego przez Hansa. jakiego zarzutu? to żaden zarzut. Wojny prowadzą państwa a nie wolni ludzie.
Na pomoc! mordują więźniów Bastylii!!!
02.06.2014, 14:05
Teraz prowadzą państwa. A wiesz że w czasach przedpaństwowych też prowadzono wojny? I ginęło w nich proporcjonalnie więcej ludzi?
02.06.2014, 14:32
Wszyscy ludzie są równi!
Wszyscy ludzie są wolni i racjonalni! Ale niektórzy są równiejsi, wolniejsi, racjonalniejsi
02.06.2014, 16:02
korsarz napisał(a):jakiego zarzutu? to żaden zarzut. Wojny prowadzą państwa a nie wolni ludzie. I państwa powstaną znowu. Po prostu ktoś siłą zagarnie to co chce i się skończy pierdolenie o wolności. Akap to mrzonka. Wolność to mrzonka.
Jakby ktoś miał wątpliwości to potwierdzam: Tak jestem zjebanym prawakiem, który każdego dnia zjada niemowlaka. Hitler to mój idol, a Stalin to dziadek. Ogólnie chcę siać zło i spustoszenie. Czy cokolwiek jeszcze tam lewica przypisuje ludziom o moich poglądach.
Oczywiście nienawidzę kobiet, bo jestem prawiczkiem. Inaczej nie może być.
02.06.2014, 18:22
A tam zagarnie siłą... Spora część zrzeknie się jej dobrowolnie za worek cebuli i kartofli co miesiąc.
Sebastian Flak
02.06.2014, 19:17
korsarz napisał(a):jakiego zarzutu? to żaden zarzut. Wojny prowadzą państwa a nie wolni ludzie. Wolni ludzie najczęściej prowadzą wojny. Hitler, Stalin etc. czy istnieli kiedyś bardziej wolni ludzie? No i oczywiście w akapie byłoby tak samo duży odsetek wolnych ludzi co w ZSRR i III Rzeszy. Jeden Rockefeller i cała masa jego pucybutów.
"Nie można powiedzieć, która masa ludowa ma więcej źródeł piękna. Są wieki całe, że jakiś naród przoduje drugim, są znów wieki, że idzie za drugim. Kto tępi narody, ten jakby zrywał struny z harfy świata. Cóż komu przyjdzie, że będzie miał harfę o jednej tylko strunie? Nie tępić, lecz rozwijać należy narodowości. A rozwijać je może wolność narodów, niepodległość i poszanowanie ich odrębności…"
― Ignacy Daszyński
02.06.2014, 21:43
Ja myślałem że wolność jednego.człowieka kończy się tam gdzie zaczyna się wolność drugiego ale co ja tam wiem...
02.06.2014, 22:07
Xeo95 napisał(a):Ja myślałem że wolność jednego.człowieka kończy się tam gdzie zaczyna się wolność drugiego ale co ja tam wiem... Bzdura. Wolność zaczyna i kończy się tam gdzie ci ją państwo da lub sam sobie wywalczysz.
Jakby ktoś miał wątpliwości to potwierdzam: Tak jestem zjebanym prawakiem, który każdego dnia zjada niemowlaka. Hitler to mój idol, a Stalin to dziadek. Ogólnie chcę siać zło i spustoszenie. Czy cokolwiek jeszcze tam lewica przypisuje ludziom o moich poglądach.
Oczywiście nienawidzę kobiet, bo jestem prawiczkiem. Inaczej nie może być.
02.06.2014, 22:35
Liczba postów: 23,471
Liczba wątków: 241 Dołączył: 08.2005 Reputacja: 1,399 Płeć: mężczyzna Wyznanie: Schabizm-kaszankizm
Mitologia starożytnego Egiptu - Jadwiga Lipińska, Marek Marciniak
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche ---
Polska trwa i trwa mać
03.06.2014, 19:50
Troki widzę. Byłem w tym zamku widocznym na ilustracji. Fajne wspomnienia.
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
03.06.2014, 19:52
Wojciech Sady, "Spór o racjonalność naukową" (autor udostępnia całość: http://www.sady.up.krakow.pl/sady.racjnauk0.htm)
"Tak bowiem wyglądają spory między idealistami, solipsystami i realistami. Jedni atakują normalną formę wyrazu tak, jakby atakowali jakąś tezę; drudzy bronią jej, jakby konstatowali fakty, które każdy rozsądny człowiek musi uznać."
08.06.2014, 14:13
Liczba postów: 9,167
Liczba wątków: 64 Dołączył: 01.2009 Reputacja: 60 Płeć: mężczyzna Wyznanie: ateista, w przyszłości może buddysta mahajany
Z. Kubiak, Piękno i gorycz Europy. Dzieje Greków i Rzymian.
"Nic nie jest potężniejsze od wiedzy; królowie władają ludźmi, lecz uczeni są władcami królów".
12.06.2014, 19:49
Xeo95 napisał(a):Ja myślałem że wolność jednego.człowieka kończy się tam gdzie zaczyna się wolność drugiego ale co ja tam wiem... To ciekawe. Bo ja zawsze myślałem, że wolność oznacza możliwość robienia wszystkiego co się chce.
"Nie można powiedzieć, która masa ludowa ma więcej źródeł piękna. Są wieki całe, że jakiś naród przoduje drugim, są znów wieki, że idzie za drugim. Kto tępi narody, ten jakby zrywał struny z harfy świata. Cóż komu przyjdzie, że będzie miał harfę o jednej tylko strunie? Nie tępić, lecz rozwijać należy narodowości. A rozwijać je może wolność narodów, niepodległość i poszanowanie ich odrębności…"
― Ignacy Daszyński
12.06.2014, 19:54
Fajnie, tylko co to ma do rzeczy.
12.06.2014, 20:25
Xeo95 napisał(a):Fajnie, tylko co to ma do rzeczy. Odpowiedź na Twoje zdziwienie.
― Ignacy Daszyński
12.06.2014, 20:45
Kontestator napisał(a):Wolni ludzie najczęściej prowadzą wojny. Hitler, Stalin etc. czy istnieli kiedyś bardziej wolni ludzie? Hitler i Stalin nie byli wolnymi ludźmi. Oni byli zniewoleni przez swoją psychikę. A ich psychika została skonstruowana przez wieki. Internalizowali głupoty!! to czytam:„Strumień świadomości” William James Radykalny empiryzm – istnieją tylko i wyłącznie doświadczenia Teoria James’a jest bliska teorii neutralnej. James preferuje metodę analityczną. Wychodzi od naszego doświadczenia i rozbija się na coraz mniejsze części. Metoda analityczna pozwoli poznać części składowe świadomości bez niebezpieczeństwa pospiesznego przyjmowania świadomości. Wrażenia to jest ciągła zmienność. Przedmioty doświadczenia są stałe. Wrażenia są zmienne. Otoczki – świadomość aureoli relacji otaczających wyobrażenie. Cechy świadomości: ˇ Każdy stan jest częścią świadomości osobowej – świadomość jest zawsze czyjaś ˇ W każdej świadomości osobowej stany ciągle się zmieniają – świadomość ciągle się zmienia ˇ Każda świadomość osobowa zachowuje odczuwalną ciągłość – poczucie ciągłości doświadczeń ˇ Świadomość interesuje się niektórymi częściami swego przedmiotu, a inne pomija; przyjmuje bądź odrzuca te poszczególne części – słowem dokonuje pośród nich wyboru przez cały czas
12.06.2014, 20:50
Kontestator napisał(a):Wolni ludzie najczęściej prowadzą wojny. Hitler, Stalin etc. czy istnieli kiedyś bardziej wolni ludzie? Hitler i Stalin nie byli wolnymi ludźmi. Oni byli zniwoleni przez swoją psychikę. A ich psychika została skonstruowana przez wieki. Internalizowali głupoty!! to czytam teraz:http://niepoprawni.pl/blog/2218/hitler-i...-rownolele
13.06.2014, 22:26
Lane Kenworthy, "Social Democratic America"
― Ignacy Daszyński |
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|