To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ankieta: Czy jesteś za możliwością prawnego rejestrowania związków homoseksualnych w Polsce?
Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie.
Tak, ze wszystkimi prawami jak w małżeństwie heteroseksualnym
43.28%
58 43.28%
Tak, ale bez prawa do adopcji i/lub z innymi ograniczeniami
29.10%
39 29.10%
Nie, jestem przeciwny
14.93%
20 14.93%
Nie i uważam, że homoseksualiści już mają za dużo praw
12.69%
17 12.69%
Razem 134 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Ocena wątku:
  • 11 głosów - średnia: 2.55
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Homotematy/posty
semele napisał(a):Ale może być od tego.Szczęśliwy
Kto ma być od tego aby mówić , że jest pięknie?:?:

Proponuję swoją kandydaturę na to stanowisko.:]

Mario napisał(a):Masz rację, źle odczytałem dwuznaczność tego paragrafu. Mea culpa, tym razem to ja wyszedłem na idiotę. :lol2:

:wall:Jaka, kurwa, dwuznaczność? Nie masz po prostu pojęcia o czym piszesz - jak zawsze.
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
Odpowiedz
Socjopato - tu nie ma tematu - tu są posty. I choroba;-)
Odpowiedz
idiota napisał(a):Selemele najwyraźniej trzeba mówić co jest ładne...
To wiele wyjaśnia w sumie.

Co jest ładne - wytłumaczUśmiech
Ty na pewno nie!
Masz jakąś złość w sobie - skąd ona się bierze?- boli ciebie noga ??Szczęśliwy

Wiesz co znaczy tęczowy lasDuży uśmiech

Oczywiście, że tęcza była zamierzeniem propagandowym, czy tam wychowawczym, ewentualnie edukacyjnym.OczkoSzczęśliwy
Nie spełnia swojej roli. jak widać i słychać nawet na tym niby forum mądrzejszych:lol2: ludzi.
I faktycznie państwo nie powinno brać na siebie takich zadań.
Ale jeśli taki postulat rozszerzymy - to powinniśmy w ogóle zlikwidować edukację, funkcje socjalne, ochronę prawną i medyczną.
Mnie ten eksperyment częściowo objął a Wy młodzi dopiero zobaczycie jak to jest.
Życzę zdrowia i bycia przeciętnym!Szczęśliwy
Odpowiedz
FlauFly napisał(a):Ku mojemu zdziwieniu, mijały miesiące, a to wciąż stało. Jeszcze później dopiero dowiedziałem się, że to faktycznie miała być tymczasowa instalacja, ale ktoś postanowił, żeby to szkaradzieństwo sobie stało i było kością niezgody.
Ja bym chciała na drugim końcu postawić drugą taką tęczę, przy której stałby patriarcha Noe, taki maximus gigantus z masy papierowej, z rozwianą brodą i gołębicą na wyciągniętej dłoni. Wpisałoby się w estetykę i byłoby fajnie (bo symetrycznie).
Odpowiedz
Chciałbym coś takiego zobaczyć Duży uśmiech
Matematyka jest niezmysłową rzeczywistością, która istnieje niezależnie zarówno od aktów, jak i dyspozycji ludzkiego umysłu i jest tylko odkrywana, prawdopodobnie bardzo niekompletnie, przez ludzki umysł

Kurt Gödel

Mój blog - http://flaufly.wordpress.com/
Odpowiedz
I lewaki mieliby wtedy co spalić, bo póki co są dyskryminowani względem prawicy Język O właśnie - zbliża się kolejny marsz niepodległości, znowu będzie ładne ognicho Duży uśmiech
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
białogłowa napisał(a):Ja bym chciała na drugim końcu postawić drugą taką tęczę, przy której stałby patriarcha Noe, taki maximus gigantus z masy papierowej, z rozwianą brodą i gołębicą na wyciągniętej dłoni. Wpisałoby się w estetykę i byłoby fajnie (bo symetrycznie).
Ooooch... A nie lepiej byłoby bez pedalskiej tęczy, symbolizującej lewactwo, i bez tej Twojej, symbolizującej semickie mitotwórstwo? Co z tęczą, czy innym symbolem symbolizującym glorię i wspaniałość Białej Rasy?
Odpowiedz
lumberjack napisał(a):I lewaki mieliby wtedy co spalić, bo póki co są dyskryminowani względem prawicy Język
[Obrazek: 832ec1ff08a4.jpg]
Odpowiedz
Varg chyba nie jest lewakiem?
A kościół nie z bali, tylko z klepek.
- Myślałem, że ty nie znasz lęku.
- Mylisz się. Lęku nie zna tylko głupiec.
- A co robi wojownik, kiedy czuje strach?
- Pokonuje go. To jest w każdej bitwie nasz pierwszy martwy wróg.
Odpowiedz
Patafil napisał(a):Ooooch... A nie lepiej byłoby bez pedalskiej tęczy, symbolizującej lewactwo, i bez tej Twojej, symbolizującej semickie mitotwórstwo? Co z tęczą, czy innym symbolem symbolizującym glorię i wspaniałość Białej Rasy?
Aaaaach... Mnie nie zależy, póki u mnie na Rynku takiego pomnika nie postawią.
A jak już postawią, to ja też chciałabym mieć taką możliwość.
I Ty też żebyś sobie mógł postawić co tam chcesz, żeby stało.
A z ciekawości - co by to było?
Odpowiedz
białogłowa napisał(a):A z ciekawości - co by to było?
Osiągnięcia Białej Rasy są tak wielkie, że nie mam pojęcia, jak można by to ująć w jednym, choćby gigantycznym pomniku...

Nauka - od średniowiecznej scholastyki do promu kosmicznego?

Kultura - od Platona i Arystotelesa do Nietzschego i lewackiego Sartre'a? Duży uśmiech

To chyba lepiej by wyglądała promocja mudzyńskiej cywilizacji, czyli to, co kocha lewactwo: dzidy 3 tys. lat temu i dzidy współczesne (ewentualnie kałachy Duży uśmiech)
Odpowiedz
Patafil napisał(a):Osiągnięcia Białej Rasy są tak wielkie, że nie mam pojęcia, jak można by to ująć w jednym, choćby gigantycznym pomniku...
Yaah... prawacy i lewacy zdążyliby już sobie ze 20 razy nawzajem tęcze podpalić i z powrotem postawić, a Ty byś dalej pewnie stał jak ta żaba co nie może się rozdwoić8)
Cytat:To chyba lepiej by wyglądała promocja mudzyńskiej cywilizacji, czyli to, co kocha lewactwo: dzidy 3 tys. lat temu i dzidy współczesne (ewentualnie kałachy :mrgreenUśmiech
Kałachy jako promocja "mudzyńskiej cywilizacji"? Że niby spod ich ręki taka broń wyszła? To bardzo dobrze o Tobie świadczy, że w końcu doceniłeś ich możliwości.
Odpowiedz
białogłowa napisał(a):Yaah... prawacy i lewacy zdążyliby już sobie ze 20 razy nawzajem tęcze podpalić i z powrotem postawić, a Ty byś dalej pewnie stał jak ta żaba co nie może się rozdwoić8)

Kałachy jako promocja "mudzyńskiej cywilizacji"? Że niby spod ich ręki taka broń wyszła? To bardzo dobrze o Tobie świadczy, że w końcu doceniłeś ich możliwości.
OK, skoro pytasz konkretnie, mając zapewne na myśli obecne realia, to oczywiście jestem przeciwny istnienia pedalskiej tęczy. Ale gdybym mógł sobie pomarzyć o białym społeczeństwie wolnym zarówno od semickich bzdetów, jak i od lewackiej (tworzonej przez Żydów) ideologii, to tak sobie marzę, co też bym wybrał... Duży uśmiech

PS. Kałachy nie są produktem afrykańskiego, rozwiniętego przemysłu, przynajmniej tak mi się wydaje...
Odpowiedz
białogłowa napisał(a):Ja bym chciała na drugim końcu postawić drugą taką tęczę, przy której stałby patriarcha Noe, taki maximus gigantus z masy papierowej, z rozwianą brodą i gołębicą na wyciągniętej dłoni. Wpisałoby się w estetykę i byłoby fajnie (bo symetrycznie).

Żeby było symetrycznie, to trzeba byłoby przy każdym janiepawle w Polsce postawić tęczę.
Odpowiedz
Patafil napisał(a):Ale gdybym mógł sobie pomarzyć o białym społeczeństwie wolnym zarówno od semickich bzdetów...
Patrzcie jak sam się do kąta pcha :razz: Możesz sobie przecież pomarzyć, niech no który spróbuje podskoczyć i zabronić.
Pierwsza mu nagadam.

El Commediante, nie byłoby symetrycznie. Większość pomników z brązu znakomicie komponuje się w przestrzeni miejskiej.
Odpowiedz
białogłowa napisał(a):El Commediante, nie byłoby symetrycznie. Większość pomników z brązu znakomicie komponuje się w przestrzeni miejskiej.

Myślałem, że pijesz do kiczu.

Tymczasem tęcza jest właśnie po to, żeby przełamać przestrzeń miejską. Najwięksi dizajnerzy, jak np. Philippe Starck, czasem projektują coś, by swój poważny dizajn przełamać. Oto łamacz Starcka:

Dizajn w akcji

Z tęczą i Warszawą jest podobnie. Nie żeby to miasto było jakoś specjalnie dizajnerskie. Kreatywności tam próżno szukać. Na każdym kroku jest jednak smuta i wspomnienie śmierci. Tęcza jest miłą odmianą od tej rutyny, wzbogacającą miasto.

A że tęcza jest kiczowata to efekt uboczny tego, że oryginalna była tworzona przez lokalną społeczność w ramach zbliżania ludzi. Każdy mógł przyjść przyozdabiać tęczę kwiatkami i każdy to robił. Takie projekty nigdy nie są mega wybitne estetycznie, ale też mają swój urok, nie mniejszy niż janypawły.

Które z brązu bywają, ale widziałem je już z drewna, gipsu a nawet z betonu nawiasem mówiąc Język
Odpowiedz
Jak to ktoś kiedyś ujął w telewizji komentując tęczową aferę, "tęcza jest ładna". I jest - ale na niebie po deszczu. Sztuczne zestawienie kolorów tęczy daje na ogół oczojebne badziewie o zerowej wartości estetycznej. To samo z budynkami które sie maluje na zbyt jaskrawe kolory.

[Obrazek: kolorowy.jpg?m1uut8]

To też urozmaica szary, miejski krajobraz. Żeby tak jeszcze nie wyglądało jak wielka reklama proszku do prania...
Odpowiedz
Patafil napisał(a):Ooooch... A nie lepiej byłoby bez pedalskiej tęczy, symbolizującej lewactwo, i bez tej Twojej, symbolizującej semickie mitotwórstwo? Co z tęczą, czy innym symbolem symbolizującym glorię i wspaniałość Białej Rasy?
Patafilu, nie pedalskiej tylko gejowskiej.
Janówpawłów jest za dużo a tęcz za mało.
"Nic nie jest potężniejsze od wiedzy; królowie władają ludźmi, lecz uczeni są władcami królów".
Odpowiedz
Jednych i drugich jest za dużo, ale mowa jest o tęczy, która jest szkaradna i zbudowana oraz odbudowywana za pieniądze podatników.
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
Odpowiedz
Socjopapa napisał(a):Jednych i drugich jest za dużo, ale mowa jest o tęczy, która jest szkaradna i zbudowana oraz odbudowywana za pieniądze podatników.
Jak się ją ciągle niszczy, to trzeba ją ciągle odbudowywać, więc za wandalizm płacą podatnicy. Gdyby tak złapać tych delikwentów i kazać im za zniszczenia zapłacić; jeden z drugim by się zastanowił, że to jednak nie tak powinno się czynić.
"Nic nie jest potężniejsze od wiedzy; królowie władają ludźmi, lecz uczeni są władcami królów".
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości