To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Franciszek - to co zrobił, nie to co powiedział
Machefi napisał(a):Beth na głowę upadłaś, nie słyszałaś o odszkodowaniach w USA, które poważnie zagroziły sytuacji ekonomicznej tamtejszych diecezji? Wszędzie tam gdzie kościółkowi nie są świętymi krowami sytuacja wygląda w miarę normalnie.

Prawo amerykańskie jest inne niż polskie. Im szybciej te sprawy zostaną załatwione, tym lepiej. Nie upadlam na głowę, tylko może trochę lepiej znam problem.
Cytat:Tam gdzie KK ma status świętej krowy, skutecznie ukrywa pedofili.
Prędzej czy później zostanie wyciągnięte na jaw, zaświadcza Biblia. To się dzieje i tak ma być.
Cytat:Natomiast w Irlandii KK poszedł jeszcze dalej, wszedł w układ z tamtejszym państwem, co umożliwiło im długie lata bezkarności, a obecnie uchroniło przed puszczeniem świętojebliwych w skarpetkach.
Piszesz o słabości Kościoła, czy państwa? Od czego mamy wymiar sprawiedliwości?

Uważasz, że możesz pluć każdemu katolikowi, że są zaburzeni psychicznie księża? Oskarżysz mnie o współudział w pedofilii?
Odpowiedz
Beth napisał(a):Prawo amerykańskie jest inne niż polskie.
Pisałaś o skali światowej, a teraz się wykręcasz, że tam inne prawo niż w Polsce. No tak to jest, że na świecie jest inne prawo niż u nas.
Cytat:Prędzej czy później zostanie wyciągnięte na jaw, zaświadcza Biblia.
Biblia nie jest tu wyznacznikiem czegokolwiek, to tylko księga napisana przez pastuchów, wiele wieków temu. Piszesz o swojej nadziei (na sprawiedliwość) podyktowanej wiarą, nadzieja zaś to matka głupich.
Cytat:Oskarżysz mnie o współudział w pedofilii?
Weź jednak sobie tę głowę przebadaj, może psycholog wytłumaczy ci, że ja tu żadnych oskarżeń w twoją stronę nie adresowałem, ani do każdego katolika, nie wciągaj mnie w swoje urojenia z łaski swojej.
PiS to dwa kłamstwa i spójnik

Andrzej Duda pełni obowiązki prezydenta, ale nie jest głową państwa - Włodzimierz Cimoszewicz

No dobra, przyznaję, jestem lewakiem.Język
Odpowiedz
Machefi napisał(a):Pisałaś o skali światowej, a teraz się wykręcasz, że tam inne prawo niż w Polsce. No tak to jest, że na świecie jest inne prawo niż u nas.
Sprawy odszkodowań reguluje prawo państwowe. Jest inne niż amerykańskie.
Cytat:Biblia nie jest tu wyznacznikiem czegokolwiek, to tylko księga napisana przez pastuchów, wiele wieków temu.
Nie ma to na dowodów, więc kolejnym razem przygotuj dowód a nie argument z wiary.
Cytat:Piszesz o swojej nadziei (na sprawiedliwość) podyktowanej wiarą, nadzieja zaś to matka głupich.
No to mamy koncert apodyktycznych twierdzeń podbarwionych emocjonalnie.
Cytat:Weź jednak sobie tę głowę przebadaj, może psycholog wytłumaczy ci, że ja tu żadnych oskarżeń w twoją stronę nie adresowałem, ani do każdego katolika, nie wciągaj mnie w swoje urojenia z łaski swojej.
Wiklasz się nieprzyjemnie i z niewiedzy głupoty piszesz. Nie oskarżasz, piszesz prawdę, no nie? Masz dane statystyczne dotyczące merytoryczności moich postów i sprawdziłeś to korzystając z wystandaryzowanego narzędzia? Opisujesz mi swoje odczucia i wrażenia. Może też podasz jakiego narzędzia mam użyć, by odpowiedzieć Ci odnośnie meytoryczności na innych forach. I skąd masz informację, że piszę na wielu forach? To nieprawda.
Jeśli ja komuś coś zarzucam, podaję fakty i je interpretuję. Nie oznacza to, że cierpię z tego powodu. I jeśli piszę o baterii czerwonych kartek mogę przesadzać, bo nie traktuję sprawy poważnie. Od czasu powrotu na forum dała tylko Ann, która prezentuje uraz do mężczyzn a dzieci nazywa bachorami. Ma uraz stąd ta drażliwość i niewiara, że funkcjonują szczęśliwe małżeństwa i kobieta w nich może realizowac się też zawodowo.

Proszę i o pedofilii, by nie było, że ich ukrywam.
http://info.wiara.pl/doc/2056772.Nie-por...-i-krzywdy
Odpowiedz
Beth napisał(a):Sprawy odszkodowań reguluje prawo państwowe. Jest inne niż amerykańskie.
To już wiemy, nie musisz powtarzać, jednak bardziej niż różnice w prawie liczą się różnice w podejściu do prawa. W polskich kodeksach karnych nigdzie nie pisze że kler z racji święceń jest bezkarny. To mentalność stosujących prawo powoduje bezkarność w wielu przypadkach.
Cytat:Nie ma to na dowodów, więc kolejnym razem przygotuj dowód a nie argument z wiary.
Nie została spisana wiele wieków temu? Oj chyba jednak została i dowodów na to jest wiele. Żydzi nie byli pierwotnie pastuchami?
Cytat:No to mamy koncert apodyktycznych twierdzeń podbarwionych emocjonalnie.
Typowa zagrywka Beth, ucieczka w tandetne psychologizowanie zamiast dyskusji.
Cytat:I skąd masz informację, że piszę na wielu forach?
Nie wiem skąd, zwłaszcza że nie napisałem, że piszesz na wielu forach, spytałem tylko czy piszesz tak samo na innych forach (ile by ich nie było).
Cytat:mogę przesadzać, bo nie traktuję sprawy poważnie.
Czyli trollujesz i przyznajesz to publicznie.
Cytat:Proszę i o pedofilii, by nie było, że ich ukrywam.p
Znalazłaś już ten cytat gdzie ci zarzucam ukrywanie i obronę pedofilów, czy trollujesz w najlepsze wmawiając dziecko w brzuch?
PiS to dwa kłamstwa i spójnik

Andrzej Duda pełni obowiązki prezydenta, ale nie jest głową państwa - Włodzimierz Cimoszewicz

No dobra, przyznaję, jestem lewakiem.Język
Odpowiedz
http://wyborcza.pl/1,75248,16434226,Jak_...html#CukGW

Na razie ciągle dużo gada...

"Nie nawracaj; szanuje wiarę innych"

Czekam na wprowadzenie tych słów w czyn. Ciekawe tylko, co z brakiem wiary?
Odpowiedz
Papież powiedział to samo co Lemański ale to nie jest forum;-)

to na czym oni gadają;-)
Odpowiedz
"Niedziela powinna być świętem". - Pracownicy powinni mieć wtedy wolne, to dzień dla rodziny - radzi.

"Znajdźmy nowe sposoby zapewnienia młodym ludziom godnej pracy". - Musimy wszyscy bardziej się postarać. Bo młodzi, którzy nie mają w życiu szans, łatwo popadają w narkotyki i częściej popełniają samobójstwa - ostrzega papież. - Nie wystarczy dać im jedzenia. Poczucie godności daje im pewność, że własną pracą mogą zarobić na chleb dla rodziny - tłumaczy.

"Szanuj naturę i opiekuj się nią". - Degradacja środowiska to jedno z największych wyzwań, przed jakimi dzisiaj stajemy. A jednak ciągle nie zadajemy sobie pytania: "Czy poprzez nieograniczone i despotyczne używanie natury, ludzkość nie popełnia samobójstwa?" - dodaje.

Cały tekst: http://wyborcza.pl/1,75477,16434226,Jak_...z39ysYM4y6

Pff lewak
"Nie można powiedzieć, która masa ludowa ma więcej źródeł piękna. Są wieki całe, że jakiś naród przoduje drugim, są znów wieki, że idzie za drugim. Kto tępi narody, ten jakby zrywał struny z harfy świata. Cóż komu przyjdzie, że będzie miał harfę o jednej tylko strunie? Nie tępić, lecz rozwijać należy narodowości. A rozwijać je może wolność narodów, niepodległość i poszanowanie ich odrębności…"

Ignacy Daszyński
Odpowiedz
Kontestator napisał(a):"Niedziela powinna być świętem". - Pracownicy powinni mieć wtedy wolne, to dzień dla rodziny - radzi.

"Znajdźmy nowe sposoby zapewnienia młodym ludziom godnej pracy". - Musimy wszyscy bardziej się postarać. Bo młodzi, którzy nie mają w życiu szans, łatwo popadają w narkotyki i częściej popełniają samobójstwa - ostrzega papież. - Nie wystarczy dać im jedzenia. Poczucie godności daje im pewność, że własną pracą mogą zarobić na chleb dla rodziny - tłumaczy.

"Szanuj naturę i opiekuj się nią". - Degradacja środowiska to jedno z największych wyzwań, przed jakimi dzisiaj stajemy. A jednak ciągle nie zadajemy sobie pytania: "Czy poprzez nieograniczone i despotyczne używanie natury, ludzkość nie popełnia samobójstwa?" - dodaje.

Cały tekst: http://wyborcza.pl/1,75477,16434226,Jak_...z39ysYM4y6

Pff lewak

szczególnie ta rada - nie pracuj w niedzielę- dobra dla kolejarzy i lekarzy.
Odpowiedz
Tym razem "tylko" powiedział, ale za to jak!

Papież Franciszek:
"Są chwile, kiedy rodzic może uderzyć swojego potomka.
Nie powinien jednak bić go w twarz, bo to zniszczyłoby godność dziecka"

Psychopata Franciszek uważa zatem, że bicie, byle nie w twarz, godności dziecka nie niszczy.

Psychopata Franciszek zaprzeczył tym samym swoim niedawnym słowom, że za obrazę matki wolno uderzyć pięścią, raczej wiadomo gdzie.

Dobrze, ze nie powiedział jeszcze, że molestowanie też jest dozwolone, ale tylko wtedy, gdy molestuje katolicki ksiądz.
"Dyskusja z idiotami niepotrzebnie ich nobilituje"
Odpowiedz
piotr35 napisał(a):Tym razem "tylko" powiedział, ale za to jak!

Papież Franciszek:
"Są chwile, kiedy rodzic może uderzyć swojego potomka.
Nie powinien jednak bić go w twarz, bo to zniszczyłoby godność dziecka"

Psychopata Franciszek uważa zatem, że bicie, byle nie w twarz, godności dziecka nie niszczy.

Psychopata Franciszek zaprzeczył tym samym swoim niedawnym słowom, że za obrazę matki wolno uderzyć pięścią, raczej wiadomo gdzie.

Dobrze, ze nie powiedział jeszcze, że molestowanie też jest dozwolone, ale tylko wtedy, gdy molestuje katolicki ksiądz.

Generalnie nie ufam papieżom jako osobom najwyżej w hierarchii.
Dyrektorom i prezesom też nie.:!:
Gdyby papież napisał, że rodzicom nieraz nie udaje się zapanować nad sobą z powodu postepowania ich dzieci byłoby to na pewno inaczej przyjęte.

Ale aby coś takiego powiedzieć i napisać trzeba mieć własne doświadczenia rodzinne.
Odpowiedz
Wczorajszy karnawał z gościnnym "występem" Franciszka:

[Obrazek: MJ4HcJv.jpg]

"Bić, ale z godnością"
Odpowiedz
29 czerwca 2013 roku Franciszek w wywiadzie udzielonym na pokładzie samolotu, gdy wracał ze światowych dni młodzieży z Rio de Janeiro w Brazylii stwierdził:
"Jeśli ktoś jest gejem i szuka boga, kim jestem, by go sądzić?"

Na początku tego roku prezydent Holland powołał francuskiego dyplomatę, praktykującego katolika i ... geja Laurenta Stefaniniego, na stanowisko ambasadora przy Watykanie, a Franciszek właśnie osobiście zaprotestował przeciwko tej nominacji. Co ciekawe, za JP2, w latach 2001-2005 Stefanini pracował już jako wysoki urzędnik w ambasadzie w Watykanie. Wtedy to polskiemu papieżowi nie przeszkadzało?

To jeden z dobitniejszych rozdźwięków, miedzy tym co Franciszek powiedział, a tym co Franciszek faktycznie zrobił.
Odpowiedz
piotr35 napisał(a):29 czerwca 2013 roku Franciszek w wywiadzie udzielonym na pokładzie samolotu, gdy wracał ze światowych dni młodzieży z Rio de Janeiro w Brazylii stwierdził:
"Jeśli ktoś jest gejem i szuka boga, kim jestem, by go sądzić?"

Na początku tego roku prezydent Holland powołał francuskiego dyplomatę, praktykującego katolika i ... geja Laurenta Stefaniniego, na stanowisko ambasadora przy Watykanie, a Franciszek właśnie osobiście zaprotestował przeciwko tej nominacji. Co ciekawe, za JP2, w latach 2001-2005 Stefanini pracował już jako wysoki urzędnik w ambasadzie w Watykanie. Wtedy to polskiemu papieżowi nie przeszkadzało?

To jeden z dobitniejszych rozdźwięków, miedzy tym co Franciszek powiedział, a tym co Franciszek faktycznie zrobił.

Może ten urzędnik nie przyznawał się iż jest gejem. Nie przyszedł na to jeszcze czas.OczkoUśmiech
Odpowiedz
Tyle w temacie Papieża Franciszka, funkcjonariusza judeo-satanistycznego Vaticanum II:

http://detektywprawdy.pl/wp-content/uplo...anista.jpg

http://detektywprawdy.pl/wp-content/uplo...ciszek.jpg

https://kefir2010.files.wordpress.com/20....png?w=562
Odpowiedz
CUBE999 napisał(a):Tyle w temacie Papieża Franciszka, funkcjonariusza judeo-satanistycznego Vaticanum II:
Patafil odszedł do krainy wiecznych łowów, a nadszedł kolejny oberspiskowy antysemita.
Alleuja!
A nas Łódź urzekła szara - łódzki kurz i dym.
Odpowiedz
Już nie płacz. Kolejny zestrzelony. Wielki Manitou będzie niepocieszony...
Sebastian Flak
Odpowiedz
https://twitter.com/tterlikowski/status/...bziEQ&s=19

Franciszek jest zaproszony do Ukrainy, gdzie trwa bestialski, barbarzyński atak Rosji, jest zaproszony do Polski, gdzie przebywają miliony ukraińskich uchodźców, tu jednak nie przyjedzie. Zamiast tego pojedzie na Węgry, które prowadzą antyukraińską i prorosyjską politykę

---

Franciszek jest starym, zgniłym balasem. Sory za ad personam ale sobie zasłużył.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
Prosta kalkulacja - 37% Węgrów to katolicy a Ukraińców tylko 9%. Do Polski się boi bo go znowu jakiś hierarcha wyśle do domu Ojca.
Odpowiedz
Nie taka prosta kalkulacja - straci więcej Polaków czy Meksykanów niż zyska Węgrów.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
lumberjack napisał(a): Nie taka prosta kalkulacja - straci więcej Polaków czy Meksykanów niż zyska Węgrów.
Masz rację, sytuacja jest bardziej skomplikowana. Zachowanie Franciszka wpisuje się w całą niechlubną tradycję dyplomacji watykańskiej w stosunku do konfliktów wojennych ostatnich dekad, gdzie Watykan za wszelką cenę unika ustawiania się po jednej ze stron konfliktu dla późniejszych korzyści i możliwości mediacji. Pius XII tak samo podchodził do Hitlera i z Franciszkiem nie jest inaczej - jak niemoralne, nieskuteczne i nierealne jest takie podejście, to każdy widzi. Papież dalej ma jakieś urojenia dotyczące swojej medialnej roli i nie zdaje sobie sprawy, że jego rola może tylko wpłynąć negatywnie na Ukrainę ponieważ w Rosji jest postrzegany jako sprzymierzeniec Zachodu. Od jego obrońców idzie taki przekaz, że on musi być neutralny aby w potencjalnych negocjacjach nie był postrzegany jako sprzymierzenieć Ukrainy ale tak po cichu, w głębi serca to on jest po jej stronie. Tyle, że nie można mieć tych dwóch rzeczy jednocześnie a wizytą na Węgrzech chyba znów puszcza oko do Putina. Jednocześnie dla samych Ukraińców nic konkretnego nie zrobił. Tragiczna strategia i moralne bankructwo w jednym.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości