Liczba postów: 16,443
Liczba wątków: 93
Reputacja:
39
To pewnie PiS świadomie dzielił Polaków na babcie co im dowód trzeba zabrać i na młodych wykształconych...
Jak to robi exeter to jest święta prawda i kultura,a jak ktoś opowiadający się za PiSem to dzielenie i jątrzenie...
Liczba postów: 279
Liczba wątków: 11
Reputacja:
28
"Nieszczęsna kraino, gdyby ci rodacy
Co za ciebie giną, wzięli się do pracy..."
Reputacja:
39
Sudenty przepijo a ZUS musi na czymś drukować.
02.07.2015, 22:38
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02.07.2015, 22:39 przez Iselin.)
Liczba postów: 10,415
Liczba wątków: 99
Reputacja:
561
Rzeczywiście. Mieli mi przysłać prognozę emerytury, a nie przysłali. To na pewno dlatego, że nie mają jak wydrukować
- Myślałem, że ty nie znasz lęku.
- Mylisz się. Lęku nie zna tylko głupiec.
- A co robi wojownik, kiedy czuje strach?
- Pokonuje go. To jest w każdej bitwie nasz pierwszy martwy wróg.
Reputacja:
39
No to niedługo przyjdzie.
Liczba postów: 10,995
Liczba wątków: 45
Reputacja:
1,122
Iselin napisał(a): Rzeczywiście. Mieli mi przysłać prognozę emerytury, a nie przysłali. To na pewno dlatego, że nie mają jak wydrukować 
Ja Ci zrobię prognozę: nie będziesz miała emerytury
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"
Reputacja:
561
Nawet drukarki nie potrzebujesz
Liczba postów: 12,429
Liczba wątków: 91
Reputacja:
890
Moc informatyzacji. W Zusie dojdą do tego jak będą zmuszeni zrezygnować z dyskietek.
Sebastian Flak
03.07.2015, 15:56
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03.07.2015, 15:57 przez exeter.)
Liczba postów: 5,097
Liczba wątków: 27
Reputacja:
18
Iselin,
Cytat:Naprawdę powinieneś przeczytać ten artykuł przed lustrem.
Sugerujesz, że to ja jątrzę i dzielę Polaków?
Wiesz, jestem kreatywny i pomysłowy, ale nigdy w życiu nie przyszłoby mi do głowy, nazwać się "genetycznym patriotą". Nigdy też nie posądzałem ludzi z PISu o to, że są agentami obcych sił. Pomimo tego, że ewidentnie szkodzili Polsce i Polakom. I zawsze merytorycznie uzasadniałem zarzuty wobec nich. Natomiast, Jarkom, Antkom, i innym gentycznym "geniuszom", takie posądzenia nie schodziły z ust.
Ale teraz mamy taki trynd, że cokolwiek działo się wcześniej, PIS jest cacy, a Platforma be. I ani fakty, ani argumenty tego nie podważą.
Gratuluję wszystkim wyboru pisowskiego Prezydenta, wybierajcie tak dalej, to za kilka miesięcy przypomnimy sobie, czym jest pisowski styl uprawiania polityki.
Nieco dziwi mnie ta amnezja, gdyż moja pamięć, choć starsza, funkcjonuje bez zarzutu.
Dlaczego ja pamiętam, a Ty nie chcesz pamiętać, w jaki sposób chłopcy i dziewczęta z PISu uprawiali politykę?
03.07.2015, 18:10
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03.07.2015, 18:12 przez lumberjack.)
Liczba postów: 23,471
Liczba wątków: 241
Reputacja:
1,399
Wyznanie: Schabizm-kaszankizm
Iselin napisał(a): Rzeczywiście. Mieli mi przysłać prognozę emerytury, a nie przysłali. To na pewno dlatego, że nie mają jak wydrukować 
A ja dziś właśnie dostałem pismo z ZUS. Z tego co widzę już nawet wcale nie piszą ile by wychodziło emerytury. Napisali tylko ile mam odłożone.
Nie podają prognozy, żeby ludzi jeszcze bardziej nie wkurwiać.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Reputacja:
561
Lumber, bo Ty jesteś jeszcze za smarkaty. Takim młodym ludziom nie tego nie piszą.
Liczba postów: 9,167
Liczba wątków: 64
Reputacja:
60
Wyznanie: ateista, w przyszłości może buddysta mahajany
DziadBorowy napisał(a): http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,W...omosc.html?
Ciekawy artykuł o sytuacji polskich emigrantów we Włoszech. Koresponduje z tym, co opowiadali mi znajomi tam pracujący.
A to wcześniej ich nie doceniali?
Dlaczego?
"Nic nie jest potężniejsze od wiedzy; królowie władają ludźmi, lecz uczeni są władcami królów".
03.07.2015, 19:59
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03.07.2015, 20:05 przez Baptiste.)
Liczba postów: 12,313
Liczba wątków: 81
Reputacja:
388
Może wreszcie zaczęli doceniać to, że Polak tam pojedzie i pracuje.
Mają bowiem ostatnio na głowie dużo takich co przyjadą, nie pracują i rodzą same problemy (Afryka, Azja).
Moja chrzestna mieszka od lat 80-tych we Włoszech. Teoretycznie powinienem sporo na ten temat usłyszeć, ale niemal nie ma z nią kontaktu przez co wiem tyle, że tam mieszka i w zasadzie nic więcej. :p
A tutaj finał starej sprawy:
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1...BoxNewsImg
Słaby to finał za usiłowanie zabójstwa i to ze szczególnym okrucieństwem. Zwyczajna kpina.
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
04.07.2015, 06:45
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04.07.2015, 06:46 przez Grim.)
Liczba postów: 3,196
Liczba wątków: 6
Reputacja:
26
Baptiste napisał(a): A tutaj finał starej sprawy:
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1...BoxNewsImg
Słaby to finał za usiłowanie zabójstwa i to ze szczególnym okrucieństwem. Zwyczajna kpina.
Powiem szczerze, że spodziewałem się 25 lat każdemu, ale widać w naszym kraju można próbować kogoś zabić i dostać za to 10 i 12 lat. Pewnie oskarżeni wyrazili skruchę, to często działa :/ I jak słysząc takie wyroki można czuć się bezpiecznie w tym kraju?
"War, War never changes"
"Jako że jesteś obywatelem demokratycznego kraju powinieneś wiedzieć że twój głos nic nie znaczy".
Nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu.
Liczba postów: 23,471
Liczba wątków: 241
Reputacja:
1,399
Wyznanie: Schabizm-kaszankizm
Polski Złoty Wiek.
Wiek, w którym ludzie walczą ze sobą jak wilki o głupie pierdolone 1400 złotych.
Wiek, w którym ludzie chcą się zabijać za marne grosze.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Liczba postów: 3,888
Liczba wątków: 28
Reputacja:
149
http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,1829...#BoxBizImg
Nawet nie mam tego jak skomentować 0o
Cytat:Lidl i Kaufland należące do jednej z najbogatszych rodzin w Niemczech pożyczyły prawie miliard dolarów na rozwój we wschodniej Europie m.in. od Banku Odbudowy i Rozwoju po to, aby zapewnić mieszkańcom tych krajów tanią żywność - napisał brytyjski dziennik "The Guardian".
Dopóki rodzimy się i umieramy, póki światło jest w nas, warto się wkurwiać, trzeba się wkurwiać! Wciąż i wciąż od nowa.
Reputacja:
1,122
Typowe problemu etatyzmu i interwencjonizmu
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"
Liczba postów: 3,888
Liczba wątków: 28
Reputacja:
149
Jak widać całkiem skuteczny ten interwencjonizm, szczególnie skierowany przeciwko państwom zachłyśniętym neoliberalnym pierdololo
Dopóki rodzimy się i umieramy, póki światło jest w nas, warto się wkurwiać, trzeba się wkurwiać! Wciąż i wciąż od nowa.
04.07.2015, 13:44
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04.07.2015, 13:44 przez DziadBorowy.)
Reputacja:
1,122
No. Kaufland i Lidl mogą dostać pożyczkę na dożywianie Polaków i Chorwatów. Skuteczność powala na kolana.
Liczba postów: 9,167
Liczba wątków: 64
Reputacja:
60
Wyznanie: ateista, w przyszłości może buddysta mahajany
lumberjack napisał(a): Polski Złoty Wiek.
Wiek, w którym ludzie walczą ze sobą jak wilki o głupie pierdolone 1400 złotych.
Wiek, w którym ludzie chcą się zabijać za marne grosze.
![[Obrazek: ac4add6d33bf.jpg]](http://img.sadistic.pl/pics/ac4add6d33bf.jpg)
Gdzie oni zarabiają to 1400? Pewnie w Radomiu i na ścianie wschodniej.
"Nic nie jest potężniejsze od wiedzy; królowie władają ludźmi, lecz uczeni są władcami królów".
|