To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ankieta: Czy jesteś za możliwością prawnego rejestrowania związków homoseksualnych w Polsce?
Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie.
Tak, ze wszystkimi prawami jak w małżeństwie heteroseksualnym
43.28%
58 43.28%
Tak, ale bez prawa do adopcji i/lub z innymi ograniczeniami
29.10%
39 29.10%
Nie, jestem przeciwny
14.93%
20 14.93%
Nie i uważam, że homoseksualiści już mają za dużo praw
12.69%
17 12.69%
Razem 134 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Ocena wątku:
  • 11 głosów - średnia: 2.55
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Homotematy/posty
Sofeicz napisał(a):
Smok Eustachy napisał(a): Co się stało z GM?

Poznajesz?
[Obrazek: 16a96c354abd8106a3d26eeaa4f41ca7.jpg]

Po prostu czas go posunął.  Duży uśmiech
"Nic nie jest potężniejsze od wiedzy; królowie władają ludźmi, lecz uczeni są władcami królów".
Odpowiedz
Facio ma dopiero 52 wiosny! 7 mniej ode mnie, a wygląda, jak mój wuj.
Niektórzy starzeją się ładnie, a inni dość obleśnie.
A nas Łódź urzekła szara - łódzki kurz i dym.
Odpowiedz
"Jakież szczęście, że mogłem mu to dać i że on mógł mi dać tyle. Dancing w Tivoli i ucieczka wśród gasnących lampionów - jakież to piękne. I nikt tego nie rozumie, tej radości i tego szczęścia. Wszyscy myślą, że to polega na rżnięciu w dupę! A przecież to już Sokrates wyłożył Alcybiadesowi, że nie na tym polega szczęście i radość, jakiej doznają dwaj mężczyźni z obcowania z sobą. I przez tyle wieków nikt tego właściwie nie zrozumiał - i zawsze to interpretują poprzez gówno" (71 1958).
J. Iwaszkiewicz, Dzienniki.

Zapraszam do kolejnej dyskusji.
"Nic nie jest potężniejsze od wiedzy; królowie władają ludźmi, lecz uczeni są władcami królów".
Odpowiedz
O czym chcesz dyskutować?
Odpowiedz
Tymczasem w Rosji

Rosja to taki kraj, który pokazuje jak wyglądałby świat po zagładzie atomowej. Nie w tej pierwszej fazie, tylko w tych następnych, kiedy z lokalnych mafii powstają pierwsze zręby państwowości. Takie odnoszę wrażenie po oglądaniu filmików z tamtego kraju. 

Najlepsze są komentarze "co się dzieje z tym krajem". Jakby dwójka gejów idąca na spacer jest przyczyną rozpadania się *tego* kraju.
Odpowiedz
Baptiste napisał(a):
Żarłak napisał(a):
Baptiste napisał(a): Szkoda mi Georga Michaela. Człowiek upadły, dymający się na prawo i lewo, ćpający, uzależniony chyba od wszystkiego.

Żaden pedzio nie miał tylu fajnych piosenek co on (w zespole i poza nim).
Zniszczony przez własną słabość.

Michael Stipe wykonał więcej fajnych piosenek Język

Jedno "Careless Whisper" zamiata tego gościa wraz z jego wszystkimi piosenkami. To nie tylko mój gust indywidualny. Tak ci powie wszelaka statystyka muzyczna i listy przebojów lat ubiegłych. Oczko

Łi tam. Rzewne pląsy do poduszki i nie jest ich jedynym autorem. To, że coś wzbija się na szczyty list jeszcze nie znaczy, ze jest super-ekstra-mega-świetne. Też trzeba mieć na uwadze fakt, że Wham! Był duetem celującym w szczyty na listach. Kwestia priorytetów muzycznych. Daj zlecenie zawodowemu muzykowi to też napisze tobie hit na miarę list muzycznych. To co trzeba Michaelowi oddać to osobowość, która jest ważna w zdobywaniu szczytów popularności.
Jednak popularny nie znaczy najlepszy i pytaniem na które chciałbym usłyszeć odpowiedź brzmi: "jak wyglądał postęp muzyczny u George'a?". Wszystko na jedno kopyto (pytam, bo nie znam jego całej twórczości) czy rozwinął się artystycznie?
The Phillrond napisał(a):(...)W moim umyśle nadczłowiekiem jawi się ten, kogo nie gnębi strach przed  nieuniknionym i kto dąży do harmonijnego rozwoju ze świadomością stanu  rzeczy

“What warrior is it?”

“A lost soul who has finished his battles somewhere on this planet. A pitiful soul who could not find his way to the lofty realm where the Great Spirit awaits us all.”

.
Odpowiedz
A co jeśli zaraził zmarłego?!
Czyli ból dupki w wykonaniu Frondy. Odczłowieczania ciąg dalszy. Przecież homoseksualizm to nie relacja, tylko choroba. Redaktor tekstu chyba najpierw chciał napisać "byli parą przez 9 lat", ale potem się rozmyślił i napisał "Przez 9 lat byli parą homoseksualną". Są po tym pozostałości w tekście. No tak, żeby nikomu do głowy nie przyszło, że to normalna para.
Ale koniec śmiechów. Trochę mnie zmroziło jak przeczytałem, że Adam K. musiał udowadniać przed sądem, że dochodziło między nim, a zmarłym partnerem do "pożycia". Taki to my jesteśmy purytański kraj, w którym związek bez pożycia nie jest związkiem.
Odpowiedz
El Commediante napisał(a): Ale koniec śmiechów. Trochę mnie zmroziło jak przeczytałem, że Adam K. musiał udowadniać przed sądem, że dochodziło między nim, a zmarłym partnerem do "pożycia". Taki to my jesteśmy purytański kraj, w którym związek bez pożycia nie jest związkiem.
Chodzi też chyba o wspólne zamieszkiwanie i wspólnotę stołu Oczko Trudno, żeby wierzono każdemu na słowo, że był w związku. 
A na te bzdury z Frondy to szkoda czasu. Z tym nawet nie ma sensu polemizować.
- Myślałem, że ty nie znasz lęku.
- Mylisz się. Lęku nie zna tylko głupiec.
- A co robi wojownik, kiedy czuje strach?
- Pokonuje go. To jest w każdej bitwie nasz pierwszy martwy wróg.
Odpowiedz
Iselin napisał(a): A na te bzdury z Frondy to szkoda czasu. Z tym nawet nie ma sensu polemizować.
Nieprawda! Uśmiech Czasami zdarzają się artykuły gdzie można boki zrywać ze śmiechu.
Jednak cały czar dowcipu pryska, gdy zdajesz sobie sprawę, że oni tak jednak na poważnie
"Nieszczęsna kraino, gdyby ci rodacy
Co za ciebie giną, wzięli się do pracy..."
Odpowiedz
http://flesz.pl/wpis/302-szwecja-lewica-...islamistow

"W Szwecji doszło do ciekawej zamiany tradycyjnych ról lewicy i prawicy – lewica domaga się delegalizacji organizowanej przez prawicę parady równości środowisk LGBTQ"

Szczęśliwy

Heh ... a nasi "prawicowcy" potrafią tylko ryczeń "kto nie skacze ten pedałem". Ci Szwedzcy mają przynajmniej fantazję. 
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"
Odpowiedz
Coś w tym jest zabawnego?
Odpowiedz
Tak.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"
Odpowiedz
DziadBorowy napisał(a): http://flesz.pl/wpis/302-szwecja-lewica-...islamistow

"W Szwecji doszło do ciekawej zamiany tradycyjnych ról lewicy i prawicy – lewica domaga się delegalizacji organizowanej przez prawicę parady równości środowisk LGBTQ"

Szczęśliwy
Heh ... a nasi "prawicowcy" potrafią tylko ryczeń "kto nie skacze ten pedałem". Ci Szwedzcy mają przynajmniej fantazję. 
Ja 'prawicowców' kojarzę z bazgraniem na murach napisów propagujących nienawiść do innego klubu piłkarskiego /idiotyczne do kwadratu!/, niszczeniem mienia publicznego i szacunku do 'męszczyzn'. Huh  Poza tym jeszcze nienawidzą oni gejów i lesbijek i boją się przyszłości, są antymodernistami.
Odpowiedz
Tyle, że to "prawicą" nazwali ci co protestują.
Ale i tak to jest jedna z najśmieszniejszych informacji ostatnio.

Odpowiedz
idiota napisał(a): Tyle, że to "prawicą" nazwali ci co protestują.
Ale i tak to jest jedna z najśmieszniejszych informacji ostatnio.

Trwa ustalanie hierarchii tzw. "mniejszości". Czyli: która z nich jest bardziej mniejszościowa? No i licytacja przedstawicieli kilku mniejszości.
Naszym celem jest LINIA. Bojowa linia!
Odpowiedz
Ja nadal nie rozumiem. Co jest śmiesznego w sytuacji gdy Ku Klux Klan latem 1939r. organizuje rejs parowcem po Renie dla czarnoskórych dzieci? Sytuacja jest analogiczna. Gdyby anarchiści zorganizowali demonstrację, którą nazwaliby Marsz Niedpodległości to też by to było takie śmieszne, że Prawdziwi Polacy protestują?
Odpowiedz
El Commediante napisał(a): Ja nadal nie rozumiem. Co jest śmiesznego w sytuacji gdy Ku Klux Klan latem 1939r. organizuje rejs parowcem po Renie dla czarnoskórych dzieci? Sytuacja jest analogiczna. Gdyby anarchiści zorganizowali demonstrację, którą nazwaliby Marsz Niedpodległości to też by to było takie śmieszne, że Prawdziwi Polacy protestują?
Śmieszne, a raczej żałosne jest to, że właśnie głaszczą po główne muzułmańskich homofobów. Taki bieg w kierunku przepaści.
- Myślałem, że ty nie znasz lęku.
- Mylisz się. Lęku nie zna tylko głupiec.
- A co robi wojownik, kiedy czuje strach?
- Pokonuje go. To jest w każdej bitwie nasz pierwszy martwy wróg.
Odpowiedz
El Commediante napisał(a): Ja nadal nie rozumiem. Co jest śmiesznego w sytuacji gdy Ku Klux Klan latem 1939r. organizuje rejs parowcem po Renie dla czarnoskórych dzieci? Sytuacja jest analogiczna. Gdyby anarchiści zorganizowali demonstrację, którą nazwaliby Marsz Niedpodległości to też by to było takie śmieszne, że Prawdziwi Polacy protestują?

I nie dziwota, że nie rozumiesz. Jest to obnażanie hipokryzji
Odpowiedz
El Commediante napisał(a): Gdyby anarchiści zorganizowali demonstrację, którą nazwaliby Marsz Niedpodległości to też by to było takie śmieszne, że Prawdziwi Polacy protestują?

Tak, chociaż nie aż tak.  A w tej sytuacji ubawiło mnie głównie to o czym napisała Iselin. "Fajny" dają przekaz - "precz z nietolerancją wobec homo (nie dotyczy muzułmanów)".  I jakoś nie wyobrażam sobie podobnej reakcji tych środowisk gdyby marsz miał iść przez dzielnice zamieszkane przez chrześcijan. Ciekawą hierarchię "tolerowalności" mają.

A mogli po prostu zaprotestować przeciw podszywaniu się pod ich "imprezy".
Odpowiedz
http://www.zelaznalogika.net/parada-rown...darzeniem/
1) Prawicowcy w Szwecji wykazali świetnie hipokryzję lewaków – organizują paradę równości, z pocałunkami i przytulankami, która ma przejść przez dzielnice zamieszkane w 75% przez muzułmanów.

2) Lewacy organizują blokadę tej parady, ponieważ uważają, że wzbudzi słuszne oburzenie u muzułmanów, którzy homoseksualizm karzą śmiercią i ogólnie są przeciw przytulaniu się dwóch panów. Lewactwo stwierdziło, że należy uszanować wolę i wiarę muzułmanów.

3) W skrócie – jak katolik (protestant/luteranin) jest przeciwny to jest to problem katolika, katolik jest rasistą i zacofanym homofobem. Jak muzułmanin jest przeciwny to jest to problem katolika, katolik jest rasistą i powinien uszanować inną religię.

A jak Pan muzułmanin mówi: idź być gejem gdzie indziej to ma rację. Gej to szanuje i idzie.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości