To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rosja i inne cegły
Turcja najwyraźniej ma problem.
Pokazała po jakiej stronie stoi. Amerykanie widać chcą się odciąć od problemów.

Rosyjski samolot wojskowy Su-24, który tureckie myśliwce zestrzeliły dziś rano przy granicy z Syrią, wtargnął w turecką przestrzeń powietrzną "na sekundy" - powiedział anonimowy przedstawiciel administracji USA, zastrzegając, że są to ustalenia wstępne.
Odpowiedz
pitbbpl napisał(a): Ciekawe czy to początek 3 wojny światowej?

Oby nie. Jeśli ma już dojść do konfliktu to wolałbym, żeby był z natury zbliżony do zimnej wojny.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
Turcja popiera islamistów i jest w NATO. Po ataku załóżmy Rosji i wedle artykułu 5 NATO w tym Polska będzie walczyła po stronie islamistów.

Ale jaja. Duży uśmiech

Ciekawe czy to Turcy tak wymyślili czy tak samo wyszło?
Odpowiedz
Po pierwsze - Ruscy, jak to Ruscy nieproszeni wp... się między wódkę a zakąskę na żywotnym dla Turcji terytorium.
Po drugie - stosowali znaną wszystkim taktykę sondowania wytrzymałości przeciwnika, latając na krawędzi jego terytorium.
Po trzecie - z nikim nie koordynowali swoich poczynań, bo i po co.

No to teraz mają kolejnego wroga, tym razem dumnego i zawziętego Turka.
Genialne zwycięstwo.
A nas Łódź urzekła szara - łódzki kurz i dym.
Odpowiedz
Rosja prawdopodobnie zbombardowała Turecki konwój. 7 osób zginęło.
http://www.tvp.info/22797321/turecki-kon...o-rosjanie

Turcja niestety jest w NATO. Jestem ciekawy reakcji. Przecież jest tam jasno określone, że atak na jednego członka NATO to atak na wszystkich.
"Nie można powiedzieć, która masa ludowa ma więcej źródeł piękna. Są wieki całe, że jakiś naród przoduje drugim, są znów wieki, że idzie za drugim. Kto tępi narody, ten jakby zrywał struny z harfy świata. Cóż komu przyjdzie, że będzie miał harfę o jednej tylko strunie? Nie tępić, lecz rozwijać należy narodowości. A rozwijać je może wolność narodów, niepodległość i poszanowanie ich odrębności…"

Ignacy Daszyński
Odpowiedz
Turcja musi wezwać do interwencji inne państwa. O ile tego nie zrobią to nie ma problemu.
Sebastian Flak
Odpowiedz
Kontestator napisał(a): Turcja niestety jest w NATO. Jestem ciekawy reakcji. Przecież jest tam jasno określone, że atak na jednego członka NATO to atak na wszystkich.

Na papierze, ale czy w praktyce. Może Rosja mówi właśnie sprawdzam.

A czy NATO będzie nadstawiać tyłka za Turków wspierających islam?
Odpowiedz
Kontestator napisał(a): Turcja niestety jest w NATO. Jestem ciekawy reakcji. Przecież jest tam jasno określone, że atak na jednego członka NATO to atak na wszystkich.

Każde państwo NATO może wysłać do Turcji po ciężarówce medykamentów. Tym samym wywiążą się ze swoich zobowiązań. Oczko Nie ma żadnego obowiązku interwencji militarnej.
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
Odpowiedz
Wygląda na to, że Turcy dostaną mocno po kieszeni w Rosji. Ruscy nie pierd.. się w tańcu jak widać. Wojna to wojna.

http://wyborcza.pl/1,75477,19251016,rosj...l#BoxGWImg
Odpowiedz
pitbbpl napisał(a):

Na papierze, ale czy w praktyce. Może Rosja mówi właśnie sprawdzam.
Przez zawracanie na granicy ciężarówek z kurczakami?
[Obrazek: hqdefault.jpg]
Odpowiedz
pitbbpl napisał(a): Wygląda na to, że Turcy dostaną mocno po kieszeni w Rosji. Ruscy nie pierd.. się w tańcu jak widać. Wojna to wojna.

http://wyborcza.pl/1,75477,19251016,rosj...l#BoxGWImg

Mi tylko żal trochę takiego zwykłego szarego ruskiego. Nie dość, że rubel stracił na wartości, to jeszcze żywność ma coraz droższą przez te wszystkie sankcje... A taki kurczak jest przecież jednym z podstawowych mięch.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
Podstawowych? To jak z niego robią słoninę?
PiS to dwa kłamstwa i spójnik

Andrzej Duda pełni obowiązki prezydenta, ale nie jest głową państwa - Włodzimierz Cimoszewicz

No dobra, przyznaję, jestem lewakiem.Język
Odpowiedz
Świnia też, ale ruskie dużo kurczaków wpiepszają - są na siódmym miejscu na świecie: http://www.indexmundi.com/agriculture/?c...onsumption
---

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
lumberjack napisał(a): Świnia też, ale ruskie dużo kurczaków wpiepszają - są na siódmym miejscu na świecie: http://www.indexmundi.com/agriculture/?c...onsumption

Sprowadzą z innych krajów lub zmienią dietę. Ziemniaków im nie zabraknie. Będą wpierdzielać ziemniaki i srać bombami atomowymi. A co. To jest Rosja.
Odpowiedz
Odpowiednio do liczby ludności, czyli nie tak znowu wybitnie dużo.
Tak to można o Amerykanach powiedzieć.
PiS to dwa kłamstwa i spójnik

Andrzej Duda pełni obowiązki prezydenta, ale nie jest głową państwa - Włodzimierz Cimoszewicz

No dobra, przyznaję, jestem lewakiem.Język
Odpowiedz
No przy Amerykanach to akurat każdy kraj wymięka. Oni są na pierwszym miejscu w konsumpcji wszystkiego co tylko się do konsumpcji nadaje Oczko

A o Rosjanach nie pisałem, że się tymi kurczakami obżerają. Tak - jedzą proporcjonalnie do liczby ludności. I w związku z tym schodzi u nich dużo kurczaków.

pitbbpl napisał(a):
lumberjack napisał(a): Świnia też, ale ruskie dużo kurczaków wpiepszają - są na siódmym miejscu na świecie: http://www.indexmundi.com/agriculture/?c...onsumption

Sprowadzą z innych krajów lub zmienią dietę. Ziemniaków im nie zabraknie. Będą wpierdzielać ziemniaki i srać bombami atomowymi. A co. To jest Rosja.

Wiadomo, że sprowadzą skądinąd, ale będą mieli drożej... 

I wiem, że ziemniaków im nie zabraknie, ale taki zwykły rusek jest (przynajmniej tak mi się wydaje) Bogu ducha winny - chce mieć rodzinę, pracę i żyć normalnie. Nie chce srać atomówkami i wpierdalać samych ziemniaków. Głupio, że to on musi ponosić konsekwencje polityki Putina.
---

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
Nie wiem jak Ty ale ja bym nie zaryzykował takiego stwierdzenia.

Łatwo to możesz sprawdzić, jedź do Rosji i zrób sondę. Ponarzekaj na Putina jak nie dostaniesz w mordę to rzeczywiście może świadczyć że chcą żyć inaczej.

Wątpię w to bardzo, Rosjanie czują się imperium i najlepiej się czują jak reszta czuje przed nimi respekt. A czy będą jeść kurczaki czy ziemniaki to nie ma znaczenia.

Tam pojedynczy człowiek się nie liczy, a martwy to już w ogóle.
Odpowiedz
pitbbpl napisał(a): Nie wiem jak Ty ale ja bym nie zaryzykował takiego stwierdzenia.

Łatwo to możesz sprawdzić, jedź do Rosji i zrób sondę. Ponarzekaj na Putina jak nie dostaniesz w mordę to rzeczywiście może świadczyć że chcą żyć inaczej.

Wątpię w to bardzo, Rosjanie czują się imperium i najlepiej się czują jak reszta czuje przed nimi respekt. A czy będą jeść kurczaki czy ziemniaki to nie ma znaczenia.

Tam pojedynczy człowiek się nie liczy, a martwy to już w ogóle.
I dla takiego kraju Polska ma olać zachód?
Odpowiedz
Polska niech lepiej nie wtyka nosa w nie swoje sprawy bo to się może dla niej źle skończyć.

A zachód palcem w bucie nie kiwnie.
Odpowiedz
pitbbpl napisał(a): Wątpię w to bardzo, Rosjanie czują się imperium i najlepiej się czują jak reszta czuje przed nimi respekt. A czy będą jeść kurczaki czy ziemniaki to nie ma znaczenia.

Szkoda właśnie. Jest takie powiedzenie, które zna każde dziecko - mierz siły na zamiary. I jeszcze jedno - nie rzucaj się z motyką na słońce. Każdemu by się lepiej żyło - i Rosji i jej sąsiadom.

Cytat:Tam pojedynczy człowiek się nie liczy, a martwy to już w ogóle.

No właśnie...
---

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości