To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rosja i inne cegły
Kontestator napisał(a): Dokładnie tak Duży uśmiech

Ja w ogóle proponuję Nonkomormiście pobyt w jakimkolwiek kraju w którym ludzie będący obiektem bezpodstawnej islamofobii mają wpływ na stanowienie prawa i zaprezentowanie swoich poglądów ot chociażby na temat praw homosekualistów. Coś mi się wydaje, że jeżeli udałoby mu się wrócić w jednym kawałku to po powrocie do Polski z ochotą zapisałby się do jakiegoś duszpasterstwa Arka czy innej katolickiej organizacji Duży uśmiech
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"
Odpowiedz
DziadBorowy napisał(a):

Ja w ogóle proponuję Nonkomormiście pobyt w jakimkolwiek kraju w którym ludzie będący obiektem bezpodstawnej islamofobii mają wpływ na stanowienie prawa i zaprezentowanie swoich poglądów ot chociażby na temat praw homosekualistów. Coś mi się wydaje, że jeżeli udałoby mu się wrócić w jednym kawałku to po powrocie do Polski z ochotą zapisałby się do jakiegoś duszpasterstwa Arka czy innej katolickiej organizacji Duży uśmiech
Do Maroka albo Omanu lub Egiptu. Czemu nie? Jeśli wrócę w jednym kawałku, bo dlaczego miałbym nie wrócić, to zapiszę się raczej do zielonoświątkowców, bo papistów nie lubię.

I znowu, gdy napiszę, jak sprawy rzeczywiście wyglądają, to dostaję minusy, bo burzę czyjś czarnobiały obraz świata; wyjeżdża się również z argumentem z homoseksualizmu. Co do rozwoju społeczeństw ma homoseksualizm i dlaczego, gdy tylko rzeczowo napiszę o islamie, zaraz wycieracie sobie nim gębę jak starą szmatą, wiedzą tylko sami zainteresowani. Ja już mówiłem co zrobię. Wy będziecie ginąć podczas rewolucji, a ja na dachu najwyższego wieżowca Burdż Chalifa będę na was patrzył i popijał szampana oraz palił hawańskie cygaro. Nic się pod tym względem nie zmieniło. A teraz idźcie ze swoją nienawiścią precz!
"Nic nie jest potężniejsze od wiedzy; królowie władają ludźmi, lecz uczeni są władcami królów".
Odpowiedz
Nie sądzę.

Raczej to my będzie sobie oglądać napierdalanki w Egipcie czy gdzieś tam.
O jakości życia nie wspomnę, co jak co ale Polska w rankingach plasuje się stosunkowo wysoko. Nie jest idealnie i wiele rzeczy jest do poprawy ale patrząc realnie na takie państwa jak Egipt to wybacz ale 100 razy wolę Polskę.
Odpowiedz
Nonkonformista napisał(a):
El Commediante napisał(a):Co to za problem dla Amerykanów dotować łupki w czasie niskich cen. Mają milion innych sektorów gospodarki, które przynoszą dochód, a podatki z nich mogą wspomóc łupki. Natomiast kraje arabskie mają tylko ropę i wypas kóz. Jeśli przedobrzą, to cofną się w czasie do epoki proroka Mahometa.
W miastach też? W operze w Muskacie? Na czteropasmowych autostradach w Dubaju? Wiedziałem, że islamofobia na tym forum bije wszelkie rekordy, ale że ty będziesz należał do tego chóru? Nigdy bym nie przypuszczał. Oto te kozy w Dubaju:

http://www.poboczem.pl/naszym-zdaniem/ne...nId,279389
I coś, czego można tylko pozazdrościć: pełno kóz na ulicach. U nas natomiast, gdzie nie pierdniesz to kościół, kolej jak za króla Ćwieczka. Co lepsze? Wybierz sam!

https://www.youtube.com/watch?v=rSak_9Gg_DA

No to masz jeden Dubaj, państwo-miasto, dom dla garstki arabskich arystokratów, biednych robotników ze wschodu i bogatych finansistów z zachodu. Miasto, które swoje istnienie zawdzięcza operacjom finansowym na masową skalę, czyli właściwie hazardowi, uprawianemu przez wykwalifikowany personel z zachodu za pieniądze arabskich szejków.

Wciąż jednak żadnego przemysłu, który mógłby konkurować z europejskim, amerykańskim, czy azjatyckim.
Odpowiedz
DziadBorowy napisał(a):

Do Maroka albo Omanu lub Egiptu. Czemu nie? Jeśli wrócę w jednym kawałku, bo dlaczego miałbym nie wrócić, to zapiszę się raczej do zielonoświątkowców, bo papistów nie lubię.

Maroko - za homoseksualizm grozi od 6 miesięcy do 3 lat  więzienia.
Oman - od 6 miesięcy do 3 lat więzienia.
Egipt -  co prawda nie ma odrębnych przepisów odnośnie homoseksualizmu ale wykorzystuje się w tym celu przepisy odnośnie zachowań seksualnych i homoseksualiści trafiają do aresztu za "rozwiązłość".

Cytat:I znowu, gdy napiszę, jak sprawy rzeczywiście wyglądają, to dostaję minusy, bo burzę czyjś czarnobiały obraz świata; wyjeżdża się również z argumentem z homoseksualizmu. Co do rozwoju społeczeństw ma homoseksualizm i dlaczego, gdy tylko rzeczowo napiszę o islamie, zaraz wycieracie sobie nim gębę jak starą szmatą, wiedzą tylko sami zainteresowani. Ja już mówiłem co zrobię. Wy będziecie ginąć podczas rewolucji, a ja na dachu najwyższego wieżowca Burdż Chalifa będę na was patrzył i popijał szampana oraz palił hawańskie cygaro. Nic się pod tym względem nie zmieniło. A teraz idźcie ze swoją nienawiścią precz!

Ależ Ty masz narąbane w głowie Duży uśmiech Mam Ci przypomnieć Twoje słowa o mordowaniu katolików ? Duży uśmiech
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"
Odpowiedz
Rafał Kozłowski napisał(a):
lumberjack napisał(a): A co im da opera? Albo czteropasmowki? Trzeba miec zasoby zeby cos z nich wytworzyc. I nie wazne czy mowa tu o przemysle czy o rolnictwie. Oni nic poza ropa nie maja, co opisuje artykul do ktorego sam dales linka.

Ukochani przez ciebie muzulmanie, ktorzy w pierwszej kolejnosci odcieliby ci leb za homoseksualizm, nie inwestuja pieniedzy w rozwoj gospodarki czy nauki. Tam nie ma politechnik, na ktorych mozna sie nauczyc elektrotechniki. Oni sobie "kupuja" inzynierow z innych krajow i dopoki maja na to kase to wszystko gra. Ale bez ropy lub z bardzo tania ropa zostana im: pustynia, kozy, opera, drogi, uczelnie na ktorych sie studiuje koran. Wtedy beda w ciemnej dupie, no ale coz - cudu z gowna nie ulepisz.

Budzi poczucie niesprawiedliwości fakt, że niektóre państwa "muszą zapier.....", a niektóre nie - a kasy mają w bród. Nic nie zrobisz, tak to jest. Bogactwo Kuwejtu, Arabii Saudyjskiej, Emiratów, to przecież ropa. Póki ona będzie potrzebna, to kraje będą opływać w bogactwo.
Zastanówmy się jednak nad inną kwestią:
Położenie geograficzne krajów arabskich nie daje im specjalnych możliwości inwestowania na terenie całego kraju - trudno coś zrobić na pustyni; dlatego też skupiają się na swoich pięknych miastach. Inne kraje - eksporterzy ropy, mają większe spektrum możliwości wydawania pieniędzy. Potęga krajów arabskich rejonu Zatoki perskiej wynika, no i znowu, z ropy. Nie są to kraje silne, np. militarnie, dlatego potrzebują ochrony USA, nie za darmo oczywiście. Póki ropa jest potrzebna, nie muszą się martwić o przyszłość - kupią sobie to, co będą chciały.
A w momencie, kiedy świat się nasyci... Dlatego powinni kuć żelazo póki gorące i inwestować, a nie finansować światowy terroryzm.
Odpowiedz
Cytat:Maroko - za homoseksualizm grozi od 6 miesięcy do 3 lat więzienia.
Egipt - co prawda nie ma odrębnych przepisów odnośnie homoseksualizmu ale wykorzystuje się w tym celu przepisy odnośnie zachowań seksualnych i homoseksualiści trafiają do aresztu za "rozwiązłość".

To raczej kwestia geografii, a nie religii. W Afryce znajdą się również państwa chrześcijańskie, gdzie homoseksualizm jest nielegalny. A w niektórych z nich dalej obrzeza się kobiety.
Dopóki rodzimy się i umieramy, póki światło jest w nas, warto się wkurwiać, trzeba się wkurwiać! Wciąż i wciąż od nowa.
Odpowiedz
Nonkonformista napisał(a): gdy tylko rzeczowo napiszę o islamie

No właśnie chodzi o to, że nie napisałeś rzeczowo tylko zacząłeś zarzucać wszystkim jakaś islamofobie. Fobia to nieuzasadniony strach. Problem jest taki, że strach przed islamem nie jest nieuzasadniony i nawet Twój przykład o tym świadczy.

1. W Dubaju grozi do 10 lat więzienia za homoseksualizm.
2. Apostazja jest karana śmiercią.
3. Istnieje niewolnictwo. Chodzi mi o hinduskich robotników, którym odbierane są paszporty a Human Rights Watch określa warunki w których żyją i pracują jako "less than humane.".

Ale dla Ciebie problemem jest polski katolicyzm. Chyba wiemy u kogo należy szukać fobii.
"Nie można powiedzieć, która masa ludowa ma więcej źródeł piękna. Są wieki całe, że jakiś naród przoduje drugim, są znów wieki, że idzie za drugim. Kto tępi narody, ten jakby zrywał struny z harfy świata. Cóż komu przyjdzie, że będzie miał harfę o jednej tylko strunie? Nie tępić, lecz rozwijać należy narodowości. A rozwijać je może wolność narodów, niepodległość i poszanowanie ich odrębności…"

Ignacy Daszyński
Odpowiedz
cobras napisał(a):
Cytat:Maroko - za homoseksualizm grozi od 6 miesięcy do 3 lat  więzienia.
Egipt -  co prawda nie ma odrębnych przepisów odnośnie homoseksualizmu ale wykorzystuje się w tym celu przepisy odnośnie zachowań seksualnych i homoseksualiści trafiają do aresztu za "rozwiązłość".

To raczej kwestia geografii, a nie religii. W Afryce znajdą się również państwa chrześcijańskie, gdzie homoseksualizm jest nielegalny. A w niektórych z nich dalej obrzeza się kobiety.

Ja czytałem, że to kwestia historii. Bo europejczycy najbardziej przykładali się do "misji kulturowej" w tamtych państwach w czasach, kiedy Europa była najbardziej purytańska w swojej historii.
Odpowiedz
cobras napisał(a):
Egipt -  co prawda nie ma odrębnych przepisów odnośnie homoseksualizmu ale wykorzystuje się w tym celu przepisy odnośnie zachowań seksualnych i homoseksualiści trafiają do aresztu za "rozwiązłość".

Ciężko jednak ignorować różnicę w podejściu do homoseksualistów jaka wynika z islamu i chrześcijaństwa. Wszystkie kraje w których homoseksualizm jest karany śmiercią lub dożywotnim więzieniem to kraje w których większość ludzi to muzułmanie. Wyjątkiem jest tu Nigeria w której rządzi ... islamska mniejszość. O ile zezwierzęcenie Boko Haram można nazwać rządami.
Odpowiedz
Ze wszystkich krajów muzułmańskich chyba tylko Albania jest powiedzmy w marę gay-friendly. Ale Albania z jakiegoś powodu zawsze jest wyjątkiem(np. religia nie może być nauczana w szkołach). Może dlatego:
"According to the 2007–2008 Gallup polls, 63% of Albanians state that religion does not play an important role in their life."

A więc mają prawa antydyskryminacyjne, homoseksualiści mogą służyć w wojsku etc.
"Nie można powiedzieć, która masa ludowa ma więcej źródeł piękna. Są wieki całe, że jakiś naród przoduje drugim, są znów wieki, że idzie za drugim. Kto tępi narody, ten jakby zrywał struny z harfy świata. Cóż komu przyjdzie, że będzie miał harfę o jednej tylko strunie? Nie tępić, lecz rozwijać należy narodowości. A rozwijać je może wolność narodów, niepodległość i poszanowanie ich odrębności…"

Ignacy Daszyński
Odpowiedz
...kobieta jest prezydentem.

Już wiadomo czemu Popek się pociął.
Odpowiedz
W Egipcie np. wygląda to tak:
http://www.dailymotion.com/video/xiyyf2_...-klubie_na

I co, tak strasznie? 'Kobiet tu nie ma dostępnych. Ani dla Egipcjan, ani dla nikogo. Z Egipcjanką można po ślubie tak jak z Haliną Mlynkovą, w związku z tym egipski mężczyzna ma szansę uprawiania seksu gdzieś tak po trzydziestce, kiedy nazbiera pieniędzy, żeby kupić żonie mieszkanie, wyposażenie, złoto i wtedy sobie może pociupciać. W związku z tym ci wszyscy faceci nieżonaci, których na to nie stać, są napaleni.' Oni podrywają.
Jest kara więzienia w krajach muzułmańskich czy nawet, ale w praktyce, kto sam by siebie zadenuncjował? Jak to sobie wyobrażacie? Dwóch facetów się bzyka i jeden z nich idzie na komisariat w Tunezji i mówi bzykałem się z facetem? Bądźmy poważni. Także teoria sobie, a życie sobie!

El Commediante napisał(a):A w momencie, kiedy świat się nasyci... Dlatego powinni kuć żelazo póki gorące i inwestować, a nie finansować światowy terroryzm.
Przecież inwestują. Czym są te usypane wyspy, wysokie budynki itd. itp.
"Nic nie jest potężniejsze od wiedzy; królowie władają ludźmi, lecz uczeni są władcami królów".
Odpowiedz
Nonkonformista napisał(a): Także teoria sobie, a życie sobie!

No właśnie:
http://www.huffingtonpost.com/2015/01/12...55094.html
http://www.gaystarnews.com/article/11-ga...gs.xLDhiDY
http://www.ibtimes.co.uk/gay-foreigners-...es-1496441
http://paper-bird.net/2015/03/01/new-arrests-in-cairo/
Odpowiedz
El Commediante napisał(a):A w momencie, kiedy świat się nasyci... Dlatego powinni kuć żelazo póki gorące i inwestować, a nie finansować światowy terroryzm.

Wyspy to usypują Chińczycy na Morzu Południowochińskim, bo im się to opłaci. W zamyśle mają kontrolować dzięki temu 1/3 światowego handlu morskiego. W Dubaju usypują wyspy pod hotele dla owego 1% posiadającego 99% kapitału na Ziemi. Wysokie budynki stawiają inżynierowie z zachodu i dalekiego wschodu opłacani petrodolarami. Nadal żadnego przemysłu którym można by się pochwalić.
Odpowiedz
Bankowość mają sporą. Jakby nie patrzeć jednak twarda branża.
Sebastian Flak
Odpowiedz
DziadBorowy napisał(a):Ależ Ty masz narąbane w głowie. Mam Ci przypomnieć Twoje słowa o mordowaniu katolików?
To, że można zmienić pogląd na tę sprawę nijak nie mieści się w głowie Dziada Borowego.
I ad personam. Typowe dla ludzi, którzy nie mają argumentów...
Do Nerwomancjusza: twarda czy nie twarda. Masz kasę, rządzisz, nie masz, jesteś zerem. Proste i prawdziwe.
Odpowiedz
cobras napisał(a):
Cytat:Maroko - za homoseksualizm grozi od 6 miesięcy do 3 lat więzienia.
Egipt - co prawda nie ma odrębnych przepisów odnośnie homoseksualizmu ale wykorzystuje się w tym celu przepisy odnośnie zachowań seksualnych i homoseksualiści trafiają do aresztu za "rozwiązłość".

Nie zapominaj że nonk lubi także czarnych. Duży uśmiech A czarnych muzułmanów to chyba musi ubóstwiać. Duży uśmiech

El Commediante napisał(a):A w momencie, kiedy świat się nasyci... Dlatego powinni kuć żelazo póki gorące i inwestować, a nie finansować światowy terroryzm.
I co im będzie z tych wysp i wysokich budynków jak braknie ropy? Coś z tych budynkach się produkuje?

Czy tylko ja zauważyłem że wśród osób broniących islamu jest nadreprezentacja:
-kobiet
-homoseksualistów
-ateistów
?

Ciekawy paradoks (choć w znacznej mierze pozorny).
Odpowiedz
Xeo95 napisał(a):
cobras napisał(a):

Nie zapominaj że nonk lubi także czarnych. Duży uśmiech A czarnych muzułmanów to chyba musi ubóstwiać. Duży uśmiech

El Commediante napisał(a):A w momencie, kiedy świat się nasyci... Dlatego powinni kuć żelazo póki gorące i inwestować, a nie finansować światowy terroryzm.
I co im będzie z tych wysp i wysokich budynków jak braknie ropy? Coś z tych budynkach się produkuje?

-kobiet
-homoseksualistów
-ateistów
?

Czarnych muzułmanów ubóstwiam, jeśli są dobrymi ludźmi.
Tu nie o obronę islamu chodzi, ale o rzetelność. Jeszcze raz: islam niejedno ma imię.
To tak, jakby prawosławny czy zielonoświątkowiec oceniał katolicyzm, pisząc tylko o Natanku, a zapominając na przykład o ks. Hellerze. Ot, taki niuans! Ale rozumiem, że niektórzy chyba nie potrafią spojrzeć na rzeczywistość przez  pryzmat. Wolą widzieć świat przez zielone szkło. Jakżeż to ogranicza: wiesz, oglądam świat przez zielone okulary i widzę wszystko na zielono. A inne kolory nie istnieją? Pewnie istnieją, ale ja nie chcę zdejmować zielonych okularów. Tak to wygląda.
Odpowiedz
Xeo95 napisał(a):
-kobiet
-homoseksualistów
-ateistów
?

Też mnie to lekko zadziwia.
Powinni najwięcej gardłować przeciwko, bo pierwsi by poszli na rzeź.

To trochę, jak z tymi przygłupimi koszykarzami amerykańskimi i aktorami, którzy dla dowalenia waszyngtońskiej administracji gotowi są piać peany na temat Putina albo Kima.
A nas Łódź urzekła szara - łódzki kurz i dym.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości