30.01.2016, 13:28
Liczba postów: 3
Liczba wątków: 1
Reputacja:
1
Ja bym na chwile chciał odskoczyć od powyższych dyskusji i dorzucić swoje 3 grosze odnośnie tematu ankiety (praw adopcyjnych homo-małżeństw itd.).
Z tą adopcją jest trochę tak, że z jednej strony TAK, ale z drugiej NIE - dla ochrony tych ludzi i adoptowanych dzieci przed społeczeństwem (hehe, wiemy o jaką grupą społeczeństwa chodzi).
Oczywiście to nie argument - kiedyś tak samo mówiło się o małżeństwach czarnych z białymi (że ich społeczeństwo zapier**li, itd.).
Miałem kiedyś rozmowę z "typowym katolem" na ten temat...
Mam na myśli takiego typowego ćwierć inteligenta, a wyznanie czy w ogóle wiara nie ma tu nic do rzeczy.
Po prostu tak pozamerytorycznie ich sobie nazywam, bo najczęściej okazują się jednak być w jakiejś chrześcijańskiej gildii.
Do rzeczy...
• Katol: IM NIEWOLNO ADOPTOWAĆ DZIECI TO JEST ZBOCZONE ONI JE BENDOM GWAŁCIĆ PEDODFILAKSJDjsakdowmoenoneone!!1111
• Atol: <999999 godzin argumentów i tłumaczenia na tematy biologii, psychologii, definicji, kim jest homo, a kim nie jest (chociażby homo=/=pedofil) itd. + przy okazji 9999 godzin offtopu, bo wiadomo, że ma problem z trzymaniem się jednego wątku w dyskusji>
<XXX razy zmiana tematu i moja prośba by odpowiedział na pytanie lub wrócił do głównego wątku dyskusji>
• Katol: NO DOBRZE, ALE JAK ONI TAK MOGĄ TE DZIECI BIEDNE ADOPTOWAĆ, PRZECIEŻ LUDZIE SĄ PRZECIWNI, PRZECIEŻ INNE DZIECI BĘDO JE SZYKANOWAĆa!!1oneoneoneone
• Atol: Ja nie jestem przeciwny, moje dzieci też. O jakich ludziach, o jakich dzieciach mówisz?
<XXX razy zmiana tematu i moja prośba by odpowiedział na pytanie>
• Katol: NO O DZIECIACH PO PROSTU F SZKOLE
• Atol: No moje dziecko też jest dzieckiem szkolnym i nikogo nie szykanuje, o jakie dzieci Ci chodzi? Może o WASZE?
• Katol: <unik przed odpowiedzią + kolejna zmiana tematu, najlepiej o smoleńsku i najświętszym serduszku Jezzy Chrezzy>
Brak odpowiedzi oznaczał rewolucję jaka dokonała się w jego prymitywnym mózdżku, bo na tym etapie dobrze już wiedział, o czyje dzieci chodzi...
Odpowiedź przed jaką się powstrzymał: "Tak, o nasze, chrześcijańskie, te pałajomce miłoźciom borzom tak bardzo, że te adoptowane dzieci homo rodzicuf zapier**lo, sami nie wiedzomc za co".
O ironio ( ͡° ͜ʖ ͡°)
To nie jest pozamerytoryczna wycieczka osobista w stronę naszej kochanej, stereotypowej, często chrześcijańskiej, elity intelektualnej (pomijając tą zgryźliwość).
Ja ich obrażać nie muszę, bo robią to za mnie sami (i lepiej). Taka rozmowa faktycznie miała miejsce, po prostu przedstawiłem ją w telegraficznym skrócie.
W pierwszej kolejności mamy problem ze społeczeństwem (no shit sherlock).
I żeby tego problemu nie było, trzeba te społeczeństwo edukować, zmieniać.
A żeby je edukować i zmieniać... trzeba je... edukować i zmieniać.
A idzie nam to wolno + mamy jeszcze jakieś tam resztki zaściankowego, starszego pokolenia, które płodzi kolejny plankton intelektualny (również to nie ma nic wspólnego z wiarą).
Osobiście znam 5 dzietnych "homo-rodzin" ze Stanów. Wszystkie normalne. Część dzieci też homo, większość hetero.
Bez patoli, bez buractwa, bez nieudacznictwa, bez antyintelektualizmu, bez "wina Tuska" itd.
Rzekłbym, że "normalniejsze" niż przeciętne rodziny "typowego" Kowalskiego z jakimi ja miałem całe życie do czynienia na Podkarpaciu, w pewnym zadupiałym miasteczku.
Ino Stany a Polska... Wiem - źle kontrastuję.
Korzeń Marianny napisał(a): Islamskie spoleczenstwa też świetnie funkcjonują bez feminizmu, mamisynkowie są tępieni, homoseksualisci to już w ogóle. A co to ma do dyskusji? Ty pisałaś, że "feminiźm" (cokolwiek to znaczy) jest potrzebny, aby kobiety nie tłamsiły synów. Napisałem, że nie jest, a Ty mi coś o Islamie.
Cytat:Cytat:A gdzieś Ty widziała demokratyczną rodzinę?
Owszem, w każdym razie możliwe jest wypracowanie modelu w którym stopień swobody osobistej będzie wystarczajacy, żeby znosić przymus kompromisu.
Baba o szydle, a dziad o mydle. Ja o demokracji, Ty o swobodzie osobistej.
Cytat:Według mnie to tylko wariant modelu patriarchalnego, w którym kobieta wykastrowała psychicznie samca, żeby zmniejszyć jego destruktywny wpływ na rodzinę. Zwykły mechanizm obronny.
Hahaha! Tak bezczelnego przykładu wybiórczego victim shaming jeszcze nie widziałem. Jeśli chłop tłamsi babę - wina chłopa. Jeśli baba tłamsi chłopa - również wina chłopa.
Liczba postów: 6,282
Liczba wątków: 15
Reputacja:
382
Korzeń Marianny napisał(a): Czyli Zefciu uważa, że tatuś który wprowadza w domu wojskowy reżim i mentalna niewolnica mogą wychować zdrowe potomstwo. Otóż nie mogą.
Nie jestem psychologiem klinicznym ale ten pan jest:
http://3dno.pl/racjonalne-zludzenia/
Racz czytać ze zrozumieniem, bo cały czas źle interpretujesz wypowiedzi zefcia. Mniej zacietrzewienia, więcej zrozumienia.
The Phillrond napisał(a):(...)W moim umyśle nadczłowiekiem jawi się ten, kogo nie gnębi strach przed nieuniknionym i kto dąży do harmonijnego rozwoju ze świadomością stanu rzeczy
“What warrior is it?”
“A lost soul who has finished his battles somewhere on this planet. A pitiful soul who could not find his way to the lofty realm where the Great Spirit awaits us all.”
.
Korzeń Marianny napisał(a): Czyli Zefciu uważa, że tatuś który wprowadza w domu wojskowy reżim i mentalna niewolnica mogą wychować zdrowe potomstwo. Nie. zefciu tak nie uważa. Co więcej, nie napisał niczego, co by wskazywało iż tak uważa.
Cytat:Nie jestem psychologiem klinicznym ale ten pan jest:
http://3dno.pl/racjonalne-zludzenia/
Może i jest. Jednak co ten tekst streszczalny jako "JKM: Twoja stara Cię nie kochała" do tematu dyskusji?
Liczba postów: 1,854
Liczba wątków: 16
Reputacja:
86
magicvortex napisał(a): Ciekawe jaki związek ma homofobia z dość negatywnym podejściem ojców/bratów wobec amantów córek/sióstr. To jest właściwie to samo.
Niechęć wobec niepożądanych i niewłaściwych (w bardzo szerokim sensie) zachowań seksualnych.
- wobec mężczyzn, których postrzega się jako niegodnych zaufania, a którzy zalecają się do córek/sióstr (bardzo ważne, gdy nie było antykoncepcji)
- wobec zachowań osób bliskich, które wykraczają poza normy i skutkują zaniżonym dostosowaniem
Zasadniczo ludzie odczuwający taką niechęć mają wyższe dostosowanie, ponieważ istnieje większe prawdopodobieństw skłonienia bliskich do założenia standardowej rodziny i posiadania dzieci.
U kobiet występuje w mniejszym stopniu, bo ważniejsza dla nich jest akceptacja dzieci, szczególnie tych młodszych.
Takie uczucia mijają z czasem. Potrzebne jest jedynie zwykłe przyzwyczajenie. Tylko pewnie nie wszyscy to wiedzą i wydaje im się, że gdy patrząc na homoseksualistów odnoszą wrażenie, że "coś jet nie tak", to będzie to wrażeniem stałym.
Non ridere, non lugere, neque detestari, sed intelligere.
15.06.2016, 19:31
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15.06.2016, 19:34 przez Baptiste.)
Liczba postów: 12,315
Liczba wątków: 81
Reputacja:
388
https://www.youtube.com/watch?v=TCaiBBkNw0g
Podejrzewam, że nawet po Orlando niczego się nie nauczą. Nawet po 100 takich Orlando.
Młody koleś z nowoczesnej był dosyć zabawny. Chyba dostał prikaz partyjny, że ma się tam stawić bo po nieskładnej, pełnej komunałów wypowiedzi sam stwierdził na końcu z uśmiechem:
"Nie wiem jak ci to powiedzieć, bo ja tutaj wiesz, też taki pierwszy raz na czymś takim jestem".
2:25-2:40
Instrukcji mu nie wydali.
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
Baptiste napisał(a): Podejrzewam, że nawet po Orlando niczego się nie nauczą. A czego powinni się nauczyć po Orlando?
15.06.2016, 19:53
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15.06.2016, 19:53 przez Baptiste.)
Reputacja:
388
zefciu napisał(a): Baptiste napisał(a): Podejrzewam, że nawet po Orlando niczego się nie nauczą. A czego powinni się nauczyć po Orlando?
Tego aby z większą dozą nieufności postrzegać transfer islamu.
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
Baptiste napisał(a): Tego aby z większą dozą nieufności postrzegać transfer islamu. A dlaczego? Gdyby homo chrześcijanin nie poradził sobie ze swoją seksualnością i zrobił coś takiego, to wówczas czego powinni się nauczyć homoseksualiści?
Ja nie neguję, że Islam stanowi zagrożenie, ale akurat ten przypadek tego nie pokazuje.
15.06.2016, 20:18
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15.06.2016, 20:19 przez Baptiste.)
Reputacja:
388
Baptiste napisał(a): A dlaczego? Gdyby homo chrześcijanin nie poradził sobie ze swoją seksualnością i zrobił coś takiego, to wówczas czego powinni się nauczyć homoseksualiści? Wtedy powinni sprawdzić jak często taka mieszanka lub same tylko przekonania religijne skutkują czymś takim.
Jeżeli byłaby to część szerszego zjawiska to powinni unikać chrześcijan.
O jakim szerszym zjawisku możemy tu mówić? O nieprzyjemnych czynach ludzi islamu w stosunku do takich osób. Realnych czynach.
Jakie powiązania miał zamachowiec? Był znajomym konwertyty, zamachowca z Syrii, był synem afgańskiego polityka popierającego talibów. Miał konotacje z osobami kreującymi to szersze zjawisko. Bardzo wielu wyznawców islamu posiada takie konotacje gdyż nie jest to zjawisko marginalne, lecz dominujące w krajach muzułmańskich.
NN
15.06.2016, 20:56
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15.06.2016, 20:57 przez Żarłak.)
Reputacja:
382
Jakie są znane przypadki łamania prawa przez muzułmanów w Polsce z pobudek religijnych? Ile jest takich przypadków? Jaka część z nich była wymierzona w środowisko homoseksualistów, bądź osoby określające się jako homoseksualne?
The Phillrond napisał(a):(...)W moim umyśle nadczłowiekiem jawi się ten, kogo nie gnębi strach przed nieuniknionym i kto dąży do harmonijnego rozwoju ze świadomością stanu rzeczy
“What warrior is it?”
“A lost soul who has finished his battles somewhere on this planet. A pitiful soul who could not find his way to the lofty realm where the Great Spirit awaits us all.”
.
15.06.2016, 21:09
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15.06.2016, 21:11 przez Baptiste.)
Reputacja:
388
Żarłak napisał(a): Jakie są znane przypadki łamania prawa przez muzułmanów w Polsce z pobudek religijnych? Ile jest takich przypadków? Jaka część z nich była wymierzona w środowisko homoseksualistów, bądź osoby określające się jako homoseksualne?
Pytania bez związku. Równie dobrze możesz zapytać o to kogokolwiek innego w innej sprawie. Na pewno nie tyczy się tej, którą poruszyłem. Przecież nie pisałem o charakterystyce islamu w Polsce.
NN
15.06.2016, 21:16
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15.06.2016, 21:17 przez Żarłak.)
Reputacja:
382
Chyba jednak związek jest skoro wrzuciłeś odnośnik do demonstracji z Polski.
“What warrior is it?”
.
15.06.2016, 21:36
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15.06.2016, 21:38 przez białogłowa.)
Liczba postów: 1,660
Liczba wątków: 4
Żarłak napisał(a):Jakie są znane przypadki łamania prawa przez muzułmanów w Polsce z pobudek religijnych? Ile jest takich przypadków? Jaka część z nich była wymierzona w środowisko homoseksualistów, bądź osoby określające się jako homoseksualne?
Ja takich nie znam, musiałabym specjalnie google uruchomić. Ale jest ale  Jaki jest procent islamistów w społeczeństwach gdzie do takich przypadków dochodzi, a jaki w Polsce? Czy mamy jakieś powody by przypuszczać, że jeśli ich populacja wzrośnie wzrośnie także pewność siebie ekstremistów islamskich?
Reputacja:
388
Żarłak napisał(a): Chyba jednak związek jest skoro wrzuciłeś odnośnik do demonstracji z Polski.
Nadal nie ma. Pytania do demonstrantów nie dotyczyły aktualnego stanu faktycznego w Polsce.
NN
Liczba postów: 23,471
Liczba wątków: 241
Reputacja:
1,399
Wyznanie: Schabizm-kaszankizm
Żarłak napisał(a): Jakie są znane przypadki łamania prawa przez muzułmanów w Polsce z pobudek religijnych? Ile jest takich przypadków? Jaka część z nich była wymierzona w środowisko homoseksualistów, bądź osoby określające się jako homoseksualne?
Islam muzułmanów (głównie tatarskich) od lat mieszkających w Polsce to islam wykastrowany. Natomiast "nowoislamistów" napływowych praktycznie nie ma, a to właśnie odnośnie tego typu muzułmanów należałoby zadawać twoje pytania. Gdyby tylko wpuścić ich do Polski i dać im socjal, to raz dwa twoje pytania nabrałyby sensu i merytorycznego uzasadnienia.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Liczba postów: 10,415
Liczba wątków: 99
Reputacja:
561
W Polsce jest taka słynna konwertytka, która utrzymuje, że ucięłaby głowę swojemu synowi,, gdyby był gejem. I uważa, że bicie kobiet jest w porządku.
- Myślałem, że ty nie znasz lęku.
- Mylisz się. Lęku nie zna tylko głupiec.
- A co robi wojownik, kiedy czuje strach?
- Pokonuje go. To jest w każdej bitwie nasz pierwszy martwy wróg.
15.06.2016, 23:20
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15.06.2016, 23:27 przez Soul33.)
Liczba postów: 1,854
Liczba wątków: 16
Reputacja:
86
I oby te jej teksty oglądano i cytowano jak najczęściej. Z nich oraz z odpowiadających im cytatów w Koranie bije taka mądrość jakby od samego Boga pochodziły.
lumberjack napisał(a): Islam muzułmanów (głównie tatarskich) od lat mieszkających w Polsce to islam wykastrowany. Islam polski jest wykastrowany? A pozbawienie się własnego sumienia i zdrowego rozsądku nie kwalifikuje się jako kastracja?
Non ridere, non lugere, neque detestari, sed intelligere.
15.06.2016, 23:38
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15.06.2016, 23:39 przez Żarłak.)
Reputacja:
382
białogłowa napisał(a): Żarłak napisał(a):Jakie są znane przypadki łamania prawa przez muzułmanów w Polsce z pobudek religijnych? Ile jest takich przypadków? Jaka część z nich była wymierzona w środowisko homoseksualistów, bądź osoby określające się jako homoseksualne?
Ja takich nie znam, musiałabym specjalnie google uruchomić. Ale jest ale Jaki jest procent islamistów w społeczeństwach gdzie do takich przypadków dochodzi, a jaki w Polsce? Czy mamy jakieś powody by przypuszczać, że jeśli ich populacja wzrośnie wzrośnie także pewność siebie ekstremistów islamskich?
Ja nie mam takich dowodów. Czy Ty je posiadasz?
Baptiste napisał(a): Żarłak napisał(a): Chyba jednak związek jest skoro wrzuciłeś odnośnik do demonstracji z Polski.
Nadal nie ma. Pytania do demonstrantów nie dotyczyły aktualnego stanu faktycznego w Polsce.
W takim razie twój komentarz o zamachu w Orlandu w kontekście tego odnośnika też jest bez żadnego związku, bo nie dotyczy sytuacji z Polski.
lumberjack napisał(a): Żarłak napisał(a): Jakie są znane przypadki łamania prawa przez muzułmanów w Polsce z pobudek religijnych? Ile jest takich przypadków? Jaka część z nich była wymierzona w środowisko homoseksualistów, bądź osoby określające się jako homoseksualne?
Islam muzułmanów (głównie tatarskich) od lat mieszkających w Polsce to islam wykastrowany. Natomiast "nowoislamistów" napływowych praktycznie nie ma, a to właśnie odnośnie tego typu muzułmanów należałoby zadawać twoje pytania. Gdyby tylko wpuścić ich do Polski i dać im socjal, to raz dwa twoje pytania nabrałyby sensu i merytorycznego uzasadnienia.
Może tak, a może nie. W Iranie też się tak zachowują?
Iselin napisał(a): W Polsce jest taka słynna konwertytka, która utrzymuje, że ucięłaby głowę swojemu synowi,, gdyby był gejem. I uważa, że bicie kobiet jest w porządku.
Nie słyszałem o tej słynnej osobie. Jak się nazywa?
Odnoszę wrażenie, że jesteście skłonni uważać każdego potencjalnego muzułmanina za pojeba czekającego na stosowną okazję do odcięcie komuś głowy.
“What warrior is it?”
.
Liczba postów: 10,415
Liczba wątków: 99
Reputacja:
561
Agnieszka Amatullah Wasilewska.
Nie każdego, ale dość dużą część.
- Myślałem, że ty nie znasz lęku.
- Mylisz się. Lęku nie zna tylko głupiec.
- A co robi wojownik, kiedy czuje strach?
- Pokonuje go. To jest w każdej bitwie nasz pierwszy martwy wróg.
|