|
Rosja i inne cegły
|
|
20.02.2017, 12:59
Prawnikiem nie jestem ale z tego co się orientuję to zakłady na pieniądze są w Polsce nielegalne.
A ja nie lubię problemów. Gdyby nie ten mały szczegół to bym się założył.
20.02.2017, 13:18
Pitbbpl
Cytat:Prawnikiem nie jestem ale z tego co się orientuję to zakłady na pieniądze są w Polsce nielegalne.To załóż się o kilka butelek dobrego alkoholu, których łączna wartość odpowiadać będzie kwocie 1 000 PLN.
O Lord, bless this thy hand grenade, that with it thou mayest blow thy enemies to tiny bits in thy mercy.
20.02.2017, 13:42
Trochę przepisów
Art.. 107 ust. 1. Kto wbrew przepisom ustawy lub warunkom zezwolenia urządza lub prowadzi grę losową, grę na automacie o niskich wygranych lub zakład wzajemny, podlega karze grzywny do 720 stawek dziennych albo karze pozbawienia wolności do lat 3, albo obu tym karom łącznie. Ust. 2. Tej samej karze podlega, kto na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej uczestniczy w zagranicznej grze losowej lub zagranicznym zakładzie wzajemnym. Ust. 3. Jeżeli sprawca dopuszcza się czynu zabronionego określonego w Ust. 1 lub 2 w celu osiągnięcia korzyści majątkowej z organizowania zbiorowego uczestnictwa w grze losowej, grze na automacie o niskich wygranych lub zakładzie wzajemnym, podlega karze grzywny do 720 stawek dziennych albo karze pozbawienia wolności, albo obu tym karom łącznie. Ust. 4. W wypadku mniejszej wagi, sprawca czynu zabronionego w Ust. 1 lub 2 podlega karze grzywny za wykroczenie skarbowe. Art. 109. Kto uczestniczy w grze losowej, zakładzie wzajemnym, grze na automacie o niskich wygranych urządzonych lub prowadzonych wbrew przepisom ustawy lub warunkom zezwolenia podlega karze grzywny do 120 stawek dziennych.”
20.02.2017, 14:03
Pitbbpl
A o zakładach niekwalifikowanych Pitbbpl słyszał? "Zakłady niekwalifikowane są to zakłady, których urządzanie nie wymaga zezwolenia właściwego organu państwowego, które nie są zakazane i są rzetelne. Są to więc wszystkie pozostałe rodzaje zakładów, które nie kwalifikują się do dwóch wcześniej opisanych grup. Do kategorii zakładów niekwalifikowanych należą więc przede wszystkim zakłady, które nie są zakładami wzajemnymi w rozumieniu u.g.h. Ich urządzanie i uczestniczenie w nich (również przez internet) jest dozwolone. W praktyce oznacza to, iż istnieje bardzo szeroka grupa zakładów, w których można legalnie uczestniczyć, w tym także przez internet. Wynika to przede wszystkim z faktu, iż definicja zakładu wzajemnego zawarta w u.g.h. jest relatywnie wąska i zawęża się do jedynie dwóch typów zakładów: totalizatorów oraz zakładów bukmacherskich. Przykładami zakładów, w których można legalnie uczestniczyć, są chociażby zwykłe zakłady towarzyskie, zakłady zawierane przez internetowe giełdy zakładów czy coraz popularniejsze tak zwane zakłady społecznościowe (ang. social betting), w tym zakłady zawierane za pomocą różnego typu aplikacji mobilnych." Więcej o zakładach na rp.pl
O Lord, bless this thy hand grenade, that with it thou mayest blow thy enemies to tiny bits in thy mercy.
20.02.2017, 14:24
zefciu
Unregistered pitbbpl napisał(a): Prawnikiem nie jestem ale z tego co się orientuję to zakłady na pieniądze są w Polsce nielegalne.Hahahaha! Ale z Ciebie żałosny typ: Polacy: załóżmy się o flaszkę. pitbbru: eeee tam o flaszkę, załóżmy się o 1000 złotych. Polacy: OK - załóżmy się o 1000 złotych. Jak zabezpieczymy ten zakład? pitbbru: ... (po kilku miesiącach) Polacy Haloooo! Jak tam z tym zakładem? pitbbru: ale zakłady są nielegalne. Nie zakładam się
20.02.2017, 14:26
Liczba postów: 21,707
Liczba wątków: 218 Dołączył: 11.2010 Reputacja: 975 Płeć: mężczyzna Wyznanie: ate 7 stopnia
Zef - załóż się o 1000 ale rubli.
Może do czasu rozstrzygnięcia durna szczekaczka sobie dorobi na tłuczeniu putpostów.
A nas Łódź urzekła szara - łódzki kurz i dym.
20.02.2017, 14:48
Jak przedstawicie opinię od jakiegoś prawnika lub radcy prawnego najlepiej na piśmie że taki zakład jest legalny to pogadamy,
a na razie to nic z tego.
Co za beznadziejnie bezjajeczne podejście.
Mam lepszy pomysł. Pitbbru przedstawi opinię trzech lekarzy specjalistów, że jest w stanie publikować treści w oparciu o swoją wiedzę i zdolności, a nie tylko kopiować zasłyszane opinie i wypowiedzi. Do tego czasu pitbbru może się nie odzywać, bo nie ma dowodu, że jest czymś więcej, niż internetowym botem.
The Phillrond napisał(a):(...)W moim umyśle nadczłowiekiem jawi się ten, kogo nie gnębi strach przed nieuniknionym i kto dąży do harmonijnego rozwoju ze świadomością stanu rzeczy “What warrior is it?” “A lost soul who has finished his battles somewhere on this planet. A pitiful soul who could not find his way to the lofty realm where the Great Spirit awaits us all.” .
20.02.2017, 18:12
Pretensje kieruj sobie do Pań i Panów w sejmie bo to oni uchwalają prawo, a ja tylko chronię swoje 4 litery.
Polska to taki kraj że na wszystko trzeba mieć papier.
20.02.2017, 19:23
Liczba postów: 23,471
Liczba wątków: 241 Dołączył: 08.2005 Reputacja: 1,399 Płeć: mężczyzna Wyznanie: Schabizm-kaszankizm pitbbpl napisał(a): Pretensje kieruj sobie do Pań i Panów w sejmie bo to oni uchwalają prawo, a ja tylko chronię swoje 4 litery. Polska to kraj, w którym pierdyliard ludzi robi na czarno, drugi pierdyliard nie wykazuje rzeczywistego czasu pracy, a wszyscy, od najbardziej maluczkiego Janusza biznesu do najbardziej poważanego przedsiębiorcy, kombinują jak omijać prawo i jak najmniej kasy oddać państwu (po to są księgowi). A ty mi tutaj z takim szacunkiem do prawa wyjeżdżasz... zawiodłem się
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche ---
Polska trwa i trwa mać
20.02.2017, 19:41
Wszyscy mało mnie obchodzą. Ja trzymam na wszystko papiery, księga wieczysta czysta, akt u notariusza zrobiony, podatek belki od giełdy płacę.
Nigdy nie wziąłem żadnej pożyczki, zero długów. Nie narzekam. Widocznie mam angielskie maniery :-). Obecnie mam wolne 80000zł w gotówce i myślę w co by tu zainwestować? Srebro i złoto mnie kusi bo kurs może wystrzelić jak Eu zacznie się walić.
20.02.2017, 19:47
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20.02.2017, 19:51 przez lumberjack.)
Liczba wątków: 241 Dołączył: 08.2005 Reputacja: 1,399 Płeć: mężczyzna Wyznanie: Schabizm-kaszankizm
Ja bym zainwestował w 40 000 Tatr Jasnych Pełnych.
Jak tak dobrze ci idzie, to po co tak agitujesz za Rosją? Chcesz tracić to co sobie wypracowałeś?
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche ---
Polska trwa i trwa mać
20.02.2017, 20:01
W przypadku wojny z Rosją to na pewno pójdzie w piz....
Bo to będzie wojna na guziki.
20.02.2017, 20:10
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20.02.2017, 20:11 przez lumberjack.)
Liczba wątków: 241 Dołączył: 08.2005 Reputacja: 1,399 Płeć: mężczyzna Wyznanie: Schabizm-kaszankizm pitbbpl napisał(a): W przypadku wojny z Rosją to na pewno pójdzie w piz.... No a gdyby w wyniku jakiejś mega niefortunnej serii zdarzeń Polska znów znalazła się w strefie wpływów Rosji, to raz dwa doświadczymy spadku jakości życia + masz ryzyko, że w przypadku wojny z NATO też wszystko pójdzie w pizdu.
---
Nietzsche ---
Polska trwa i trwa mać
20.02.2017, 20:24
Liczba wątków: 218 Dołączył: 11.2010 Reputacja: 975 Płeć: mężczyzna Wyznanie: ate 7 stopnia
Przestańcie karmić tę beznadziejną ruską mendę.
Nawet się dupek założyć nie chce, a jak wiadomo nie ma większego dyshonoru dla faceta niż strefić przed zakładem.
20.02.2017, 21:23
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20.02.2017, 21:33 przez lumberjack.)
Liczba wątków: 241 Dołączył: 08.2005 Reputacja: 1,399 Płeć: mężczyzna Wyznanie: Schabizm-kaszankizm
http://wiadomosci.onet.pl/swiat/rosja-od...ze/fgbtzyh
Cytat:Władze Czarnogóry ogłosiły, że kilka godzin przed wyborami parlamentarnymi 16 października 2016 roku zapobiegły planowanemu zamachowi stanu, który miał obalić rząd ówczesnego premiera Milo Djukanovicia. Pod zarzutem działalności terrorystycznej zatrzymano 20 Serbów, z których kilkunastu wciąż przebywa w areszcie. Katnić mówił po tych wydarzeniach, że z Serbami współpracowali nacjonaliści rosyjscy, a w poniedziałek powiedział gazecie "Vijesti", że zaangażowane były również "rosyjskie organy państwowe". Kurde, biedna ta Rosja. Uwzięli się na nią. No po prostu wszyscy się na nią uwzięli. Wszystkie kraje przeciwko niej, a ona przecież taka wrażliwa, delikatna i niewinna. Bardzo żal mi Putina, tylko świr mógłby oskarżać tego funkcjonariusza FSB o jakieś matactwa, oszustwa i knowania. http://www.defence24.pl/549812,finlandia...zez-rosjan Cytat:zwiększenie liczby sił zbrojnych kraju, jak i blokowanie zakupu terenów znajdujących się w pobliżu baz wojskowych, związane są z zagrożeniem, jakie dla bezpieczeństwa Finlandii stanowi Rosja i jej działania. Jak ocenia rząd w Helsinkach, Rosja stara się umocnić swój "mocarstwowy status" i "dąży do prowokowania potencjału NATO, który ma ochronić kraje bałtyckie i Europę Wschodnią w razie kryzysu militarnego".
---
Nietzsche ---
Polska trwa i trwa mać
20.02.2017, 21:45
Widać, że każdy sąsiad najchętniej by zafundował sobie rodzaj kordonu sanitarnego przed tą francą.
21.02.2017, 09:43
Ciekawie o Putinie i obecnej sytuacji z Trumpem.
Dopóki rodzimy się i umieramy, póki światło jest w nas, warto się wkurwiać, trzeba się wkurwiać! Wciąż i wciąż od nowa.
21.02.2017, 11:53
zefciu
Unregistered Sofeicz napisał(a): Przestańcie karmić tę beznadziejną ruską mendę.Ale czemu? Właśnie w wyniku karmienia okazało się, że jest jeszcze bardziej beznadziejny, niż dotychczas niektórzy myśleli. Cytat:Nawet się dupek założyć nie chce, a jak wiadomo nie ma większego dyshonoru dla faceta niż strefić przed zakładem.Dodatkowo zakładem, który sam zaproponował. Myślał, że wszyscy są takimi wykolejeńcami życiowymi, jak on i jak krzyknie "tysiąc", to się wystraszą. Teraz z kolei wydaje mu się, że jak rzuci deklaracją "mam pierdyliard złotych i nie wiem jak zainwestować", to mu to przyniesie szacunek na dzielni. Żal się gościa robi. |
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości

Mam lepszy pomysł. Pitbbru przedstawi opinię trzech lekarzy specjalistów, że jest w stanie publikować treści w oparciu o swoją wiedzę i zdolności, a nie tylko kopiować zasłyszane opinie i wypowiedzi. Do tego czasu pitbbru może się nie odzywać, bo nie ma dowodu, że jest czymś więcej, niż internetowym botem.