Liczba postów: 4,638
Liczba wątków: 9
Reputacja:
436
Wyznanie: Agnostyk siódmej gęstości
ZaKotem napisał(a): Natomiast dreszczyk emocji polega na tym, że nie wiadomo, czy prędzej, czy później. Ja jestem za tym, że później, bo przecież i ZSRR trwał lat 80, mimo że był oparty na zasadach znacznie bardziej absurdalnych, niż Rosja. Dowcip polega na tym, że po przekroczeniu jakiegoś progu absurdalności w gospodarce system staje się znowu względnie stabilny. Takie KRLD jest skrajnie bzdurne, a istnieje do dziś. Z kolei "prawie że sensowne" Węgry i Grecja padły po paru latach eksperymentów. Peronizm przetrwał o wiele krócej niż castryzm, mimo że był jednak sensowniejszy. PRL upadł po usensownieniu przez Wilczka. Itp, itd.. Po temu Rosja powinna być wrażliwsza niż sowiet.
Mówiąc prościej propedegnacja deglomeratywna załamuje się w punkcie adekwatnej symbiozy tejże wizji.
Liczba postów: 2,645
Liczba wątków: 8
Reputacja:
-52
27.03.2018, 06:43
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27.03.2018, 06:51 przez lumberjack.)
Liczba postów: 23,471
Liczba wątków: 241
Reputacja:
1,399
Wyznanie: Schabizm-kaszankizm
Zmasowana akcja wyjebywania ruskich dyplomatów
Cytat:Russian expulsions: The countries kicking out diplomats
More than 100 Russian diplomats are being expelled from countries across the globe in an act of solidarity with the UK.
Countries across the globe are to expel dozens of Russian diplomats in solidarity with the UK over the Salisbury nerve agent attack.
The US, Canada and more than a dozen EU countries announced the Kremlin employees would have to leave their countries in response to the poisoning of former Russian spy Sergei Skripal and his daughter Yulia.
As Australia, Macedonia and Hungary become the latest countries to announce the expulsion of Russian diplomats, here is the list of the states which have backed the UK's position on Russia:
Lista 23 państw wyjebujących jest tutej: https://news.sky.com/story/russian-expul...s-11305069
Zaskoczyło mnie to, że Polska po tych wszystkich przejściach z Rosją mimo wszystko miała jeszcze jakichś dyplomatów z tej krainy ropą i debilizmem płynącej.
No i nawet lekko flirtujące z Rosją Węgry wywaliły.
Putinu, nawet złotówki ci nie zapłaciłem, a ty takie rzeczy robisz dla mnie, dzięks!
PS
Putin zapowiedział już jakąś srogą reakcję. Ciekawe co zrobi.
Cytat:"I have found great solidarity from our friends and partners in the EU, North America, NATO and beyond over the last three weeks as we have confronted the aftermath of the Salisbury incident," the Prime Minister said.
"Together we have sent a message that we will not tolerate Russia's continued attempts to flout international law and undermine our values."
Conservative, Labour and SNP MPs have all praised Mrs May over her approach to the attack, and Tony Blair has complemented her for doing "the right thing" and having "handled it impressively".
[...]
Dmitry Peskov, spokesman for Vladimir Putin, has hinted Moscow will respond to the expulsions, having already ordered 23 British diplomats to leave.
On Twitter, the Russian Embassy in Washington DC asked followers to vote on which US consulate should be closed, listing Vladivostok, St Petersburg and Yekaterinburg as options.
https://news.sky.com/story/theresa-may-t...a-11305410
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Liczba postów: 5,145
Liczba wątków: 27
Reputacja:
608
lumberjack napisał(a): Putin zapowiedział już jakąś srogą reakcję. Ciekawe co zrobi.
Ja wiem. Przedstawi porażające i ostateczne dowody, że to spisek brytyjsko-niemiecki, z inspiracji Donaldu Tusku, zamordował Lecha Kaczyńskiego.
Liczba postów: 14,823
Liczba wątków: 101
Reputacja:
333
zefciu napisał(a): Ja natomiast wchodzę do zakładu ale po stronie pilastra. Tzn. obstawiam, że zgodnie z podanymi przez niego warunkami odpadnięcie jakiegoś terytorium nastąpi w tym okresie. Stawka u mnie symetryczna: Brandy dowolnej marki, ale klasy przynajmniej VSOP. Zakład zawieram z trzema pierwszymi osobami, które się zgłoszą po tym poście.
Z poprawką ZaKotem wchodzę. Nie znam się na alkoholach, więc w razie czego pokażesz mi palcem, które jest OK  .
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
Liczba postów: 21,707
Liczba wątków: 218
Reputacja:
975
Wyznanie: ate 7 stopnia
Stolicznaja, ew. Moskowskaja
A nas Łódź urzekła szara - łódzki kurz i dym.
Reputacja:
-52
Ulala ale pięknie Putin się odgryzł. A patrząc po komentarzach na różnych portalach zaraz stracą serca Polaków. Oj nie kupili ludzie tej bajeczki.
Ale się załatwili tym Skripalem.
Hehehe
Liczba postów: 4,638
Liczba wątków: 9
Reputacja:
436
Wyznanie: Agnostyk siódmej gęstości
Mówiąc prościej propedegnacja deglomeratywna załamuje się w punkcie adekwatnej symbiozy tejże wizji.
Liczba postów: 1,866
Liczba wątków: 0
Reputacja:
384
O Lord, bless this thy hand grenade, that with it thou mayest blow thy enemies to tiny bits in thy mercy.
Reputacja:
975
Angole idą na całego.
Jest projekt zakazu handlu ruskimi obligacjami w londyńskim City i prześwietlenia tych wszystkich szemranych ruskich rezydentów, którzy sobie kupili brytyjskie wizy po 2 mln funtów na łba.
Liczba postów: 5,145
Liczba wątków: 27
Reputacja:
608
Dwa Litry Wody napisał(a): Kmat
Cytat:Rosja to nie państwo, Rosja to stan umysłu.
Widzi durak most i jedzie...
Nic nie rozumicie. Dziura w jezdni jest systemem obronnym przeciwko potencjalnym natowskim agresorom, których czołgi i wozy bojowe nie są przystosowane do rosyjskiej infrastruktury drogowej. Uszkadzając dziurę, rowerzysta - który, niewykluczone, mógł być i wegetarianinem - zagroził bezpieczeństwu państwa.
Czyli Sofeicz i ZaKotem – stoi. Pozostało jedno wolne miejsce.
Cytat:Stolicznaja, ew. Moskowskaja
Fuj! Lepiej coś wyprodukowanego przez wrogów Putina:
30.03.2018, 21:23
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 30.03.2018, 21:26 przez lumberjack.)
Reputacja:
1,399
pitbbpl napisał(a): Ulala ale pięknie Putin się odgryzł.
W sensie, że teraz Rosja wydali symetryczną liczbę dyplomatów z krajów zachodnich? To jeszcze bardziej odizoluje Rosję. Bardzo dobrze.
Daj mi numer konta Putina (ten numer, z którego dostajesz kasę, żeby pisać w necie prorosyjskie komentarze), to mu wyślę w ramach wdzięczności chociaż tą jedną symboliczną złotówkę, jako mój wyraz uznania za perfekcyjne bycie V-tą kolumną.
Cytat: A patrząc po komentarzach na różnych portalach zaraz stracą serca Polaków. Oj nie kupili ludzie tej bajeczki.
Ale się załatwili tym Skripalem.
Hehehe
Właśnie czytam sobie komentarze pod artykułem na GW i widzę, że rzeczywiście bardzo dużo jest prorosyjskich. Ciekawe na ile to szczerze piszący ludzie, a na ile armia ruskich troli.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Reputacja:
-52
Niestety nie posiadam takowego, jako przedsiębiorca potrafię sobie zarobić na globalnym rynku Putin nie musi mi nawet płacić.
Fakty wskazują na to że to zachód chce wojny z Rosją a nie odwrotnie.
Ja nie wybieram się na wojenkę z Rosją, mój kalendarz tego nie przewiduje, telewizji nie oglądam, a w propagandę bez dowodów nie wierzę. Zdanie polityków mnie nie obchodzi, chcą iść na wojenkę niech idą w pierwszym szeregu.
Chętnie bym to zobaczył bujając się w fotelu i popijając kawkę.
31.03.2018, 20:12
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 31.03.2018, 20:13 przez lumberjack.)
Reputacja:
1,399
pitbbpl napisał(a): Fakty wskazują na to że to zachód chce wojny z Rosją a nie odwrotnie.
Jest kilka możliwości:
1) Rosja trując Skripala środkiem, który łatwo z nią powiązać, chciała wysłać wiadomość-ostrzeżenie do wszystkich swoich agentów, że nie warto grać na dwa fronty, gdyż kara za to będzie prędzej czy później nieunikniona.
2) Rosja może chciała spróbować na ile może sobie jeszcze pozwolić w stosunku do Zachodu.
3) Wlk. Brytania mogła chcieć wkręcić Rosję w całą sytuację, aby mieć pretekst, który odciągnie uwagę społeczeństwa od Brexitu.
4) Zachód mógł wkręcić Rosję, żeby mieć pretekst do dalszych sankcji etc.
Wiele jest niewiadomych (a prawdy, my szaraczki, pewnie nigdy nie poznamy), ja wymieniłem tylko te opcje, które najbardziej nasuwają mi się na myśl. Gratuluję ci znajomości faktów; jakie masz źródła?
---
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Reputacja:
975
pitbbpl napisał(a): Putin nie musi mi nawet płacić.
Czyli jesteś większym durniem, niż myślałem.
Reputacja:
-52
Zachód chce wojny z Rosją od bardzo dawna, na długo przed sprawą ze Skripalem.
Skripal to jakiś kolejny element rozgrywek.
Trump ogłosił że USA wycofują się z Syrii, a Chiny 26 marca uruchomiły petro-juana.
Robi się ciekawie.
Reputacja:
1,399
pitbbpl napisał(a): Jak widać w swoich rozważaniach nie jestem sam.
JKM stawia 4 do 5 że Skripala otruło CIA
https://wiadomosci.onet.pl/swiat/janusz-...ia/d6tqrm3
Korwin niestety jest prawdopodobnie ruskim agentem... albo co najmniej pożytecznym idiotą.
https://ateista.pl/showthread.php?tid=12...#pid650409
---
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Reputacja:
-52
Bardzo ograniczone i wąskie myślenie. Każdy kto ma inne zdanie to od razu ruski agent. Najpierw to trzeba to udowodnić, a póki tego nie zrobicie to co najwyżej jest to pomówienie.
Trump do niedawna to też tutaj był ruskim agentem.
|