26.01.2019, 14:16
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26.01.2019, 14:17 przez Quinque.)
Liczba postów: 1,780
Liczba wątków: 13
Wyznanie: Katolickie
Ale mnie nie bardzo interesują twoje urojenia. Protestanci popełniał zbrodnie bo odrzucili prawowierną ortodoksję czyli katolicką. A na moje pytanie nie raczyłeś udzielić odpowiedzi
Liczba postów: 2,922
Reputacja:
254
Quinque napisał(a): Ale mnie nie bardzo interesują twoje urojenia. Protestanci popełniał zbrodnie bo odrzucili prawowierną ortodoksję czyli katolicką. A na moje pytanie nie raczyłeś udzielić odpowiedzi
Pytałeś o negatywne skutki kolonizacji i sam piszesz, że protestanci popełniali zbrodnie. Protestanci to też chrześcijanie więc sam sobie odpowiedziałeś na swoje pytanie. Więc po kiego grzyba się pytasz?
Liczba postów: 1,647
Liczba wątków: 4
Lumberjack:
Mnie mentalnie też jest najbliżej do buddyzmu, ale do figurek buddy jakoś nie mogę się modlić.
Quinque:
Cytat:Protestanci popełniał zbrodnie bo odrzucili prawowierną ortodoksję czyli katolicką. A na moje pytanie nie raczyłeś udzielić odpowiedzi
Katolicy nigdy nie popełniali zbrodni a inkwizytorzy byli szlachetni i wielkoduszni.
Najwięksi zbrodniarze tacy jak Hitler czy Himmler pochodzili z katolickich domów, w których wychowywano ich w duchu katolickich wartości czyli posłuszeństwa, dyscypliny i chłodu emocjonalnego.
Freud miałby tu coś do powiedzenia. Skrepowana wola w dzieciństwie domaga się uwolnienia w dorosłości.
Największą nienawiścią do katolicyzmu pałają byli katolicy.
Rozsadziło mi antenę.
26.01.2019, 18:20
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26.01.2019, 18:25 przez Quinque.)
Osiris napisał(a): Quinque napisał(a): Ale mnie nie bardzo interesują twoje urojenia. Protestanci popełniał zbrodnie bo odrzucili prawowierną ortodoksję czyli katolicką. A na moje pytanie nie raczyłeś udzielić odpowiedzi
Pytałeś o negatywne skutki kolonizacji i sam piszesz, że protestanci popełniali zbrodnie. Protestanci to też chrześcijanie więc sam sobie odpowiedziałeś na swoje pytanie. Więc po kiego grzyba się pytasz?
Protestanci to po pierwsze heretycy. Więc ich zbrodnie są ich zbrodniami i ich wyznania
Rodcia napisał(a):Katolicy nigdy nie popełniali zbrodni a inkwizytorzy byli szlachetni i wielkoduszni
Weź do chuja pana w końcu poczytaj na temat inkwizycji i nie zawracaj mi gitary. Bo było już ci tłumaczone czym inkwizycja była. A i dużo bardziej wolał bym trafić na takiego inkwizytora jak np. Papież Św. Pius V niż na sąd świecki. Notabene liczba tzw. Ofiar inkwizycji do 2019 roku wynosi raptem 6 tyś osób. A liczba ofiar świecko humanistycznej rewolucji francuskiej w przeciągu 10 lat to jakieś 100 tyś ludzi
Rodica napisał(a):Najwięksi zbrodniarze tacy jak Hitler czy Himmler pochodzili z katolickich domów, w których wychowywano ich w duchu katolickich wartości czyli posłuszeństwa, dyscypliny i chłodu emocjonalnego
No i zbrodnie popełniali na wskutek odrzucenia wiary katolickiej
26.01.2019, 18:29
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26.01.2019, 18:29 przez ErgoProxy.)
Liczba postów: 2,761
Wyznanie: Droga Miriady Duchów (wierzący niepraktykujący)
O, a jakie jest znaczenie słowa heretyk? Heretyk to jest odstępca od ortodoksji w ramach jakiegoś wyznania. Czyli jakby nam się nasza Generation Debile nie wykręcała, protestanci to są chrześcijanie.
Co najwyżej można się zastanawiać, czy katolicy to jeszcze chrześcijanie, bo sprawy u katolików stoją tak, że Biblia swoje, Jezus swoje, a Urząd Nauczycielski Kościoła i tak głosi """prawdę""" po uważaniu. A praktyki związane z tzw. pobożnością ludową - typu uzdrawiające źródełka - to w ogóle są doklejone ni priczom.
ErgoProxy napisał(a):czy katolicy to jeszcze chrześcijanie, bo sprawy u katolików stoją tak, że Biblia swoje, Jezus swoje, a Urząd Nauczycielski Kościoła
Może jakieś przykłady?
26.01.2019, 18:41
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26.01.2019, 18:43 przez ErgoProxy.)
Ateiści zrobili to za mnie. Link do filmiku, co Generation Debile zdaje się uwielbia.
26.01.2019, 18:50
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26.01.2019, 18:51 przez Quinque.)
Nie mam zamiaru oglądać kolejnego gównianego filmiku w stylu "Watykan to zło a papież to diabeł wcielony". Podaj Choć jeden przykład tylko w tym wątku
26.01.2019, 19:03
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26.01.2019, 19:03 przez ErgoProxy.)
Podałem ci link do konkretnej minuty, gdzie masz planszę z przykładami po lewej i wersetami biblijnymi, które im przeczą, po prawej. Nie przeczytasz - to przyznasz, że twoje wyznanie jest gówno warte, bo "kolejny gówniany filmik" może je zakwestionować tak dokumentnie, że wyznawcy pozostaje wsadzić głowę pod kołdrę i bobonić: nie ma, nie ma, nie ma.
Liczba postów: 2,203
Liczba wątków: 22
Reputacja:
86
Quinque
Cytat:No i zbrodnie popełniali na wskutek odrzucenia wiary katolickiej
Spekulacja. Wiadomo jednak, że wychowywali się w chłodnych katolickich domach jak napisała Rodica.
Sracja. Fakty historyczne
ErgoProxy, już powiedziałem. Nie mam zamiaru oglądać żadnych obsranych filmików
26.01.2019, 19:56
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26.01.2019, 19:58 przez ErgoProxy.)
Sam jesteś obsrany i to ze strachu. Mnie to wystarcza, bo takie będzie wyznanie, jakie wyznawców chowanie.
26.01.2019, 19:57
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26.01.2019, 19:57 przez Lampart.)
Reputacja:
86
Quinque. Faktem jest to, że był zbrodniarzem a nie to, że z powodu odrzucenia wiary katolickiej nim był. To już twoja spekulacja. Nie odróżniasz faktów, od własnych spekulacji.
Pewnie gdy wysyłał miliony ludzi do komór gazowych to dlatego że został wychowany w katolickiej rodzinie
Reputacja:
86
Tego nie powiedziałem. Myślę, że dużo czynników się na to złożyło. Jego ojciec na pewno odgrywał kluczową rolę w wykoślawianiu mu psychiki. Nie twierdzę też, że złego charakteru nie odziedziczył po nim genetycznie. Po prostu nie da się tego ustalić. Trzeba by przeprowadzić symulacje w rzeczywistościach alternatywnych.
Liczba postów: 900
Liczba wątków: 5
Reputacja:
127
Można odwrócić rozumowanie Qq. Jest/było całkiem sporo ludzi, którzy odrzucili wiarę katolicką. Przeważająca większość z nich nie wysłała nikogo do komór gazowych. Zatem...?
Liczba postów: 1,647
A może to stlumiony popęd seksualny? Żona musi być święta i nieskalana, w końcu całuje dzieci.
Rozsadziło mi antenę.
A może Rodica zacznie odpowiadać w temacie zamiast dzielić się z nami własnymi fantazjami?
26.01.2019, 22:38
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26.01.2019, 22:39 przez ErgoProxy.)
A może Quinque zostanie moderatorem i wtedy będzie się produkował, jakby coś znaczył? Bo na razie to znaczy tyle, co kupa w piachu. *)
Jak mi się będzie nudziło, to przeklepię tę listę z filmiku (ściślej, jest to audycja Stacji Ateizm, któraś z rzędu). Ale jak sobie pomyślę, że to Quinque ode mnie tego potrzebuje, to mi się pewnie odechce.
Nie oczekuję od Ciebie żadnej listy tylko jeden przykład. Co zaznaczyłem powyżej
|