To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozytywne wiadomości
Adam M. napisał(a): Z pozytywnych wiadomosci to macie dalej podobna ilosc infekcji ( czyli przetestowanych ) jak my czyli Ontario, ale o wiele mniejsza ilosc zgonow.

Dla mnie jest to właśnie podejrzane. Jakoś nie chce mi się wierzyć w to, że jest tak super. Z różnych artykułów wynika, że lekarze raczej nie wpisują koronawirusa jako powodu zgonu, bo mają potem sporo więcej papierkowej roboty dla sanepidu etc. i o wiele łatwiej jest jako przyczynę zgonu wpisać "zwykłą" niewydolność oddechową i mieć święty spokój.

Druga sprawa - intuicja podpowiada mi, że rządzący mogą chcieć wykazywać oficjalnie niską liczbę zachorowań oraz zgonów, żeby stworzyć w społeczeństwie mniemanie, iż wszystko jest pod kontrolą i coraz lepiej, więc wybory prezydenckie będą mogły się odbyć no i gospodarkę można już odmrozić.

Obym się mylił.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
kmat napisał(a):
Gawain napisał(a): Brazylijczycy mają lek na wirusa.
Brazylijczycy twierdzą, że mają lek na wirusa. To nie to samo Duży uśmiech
Nasi forumowi płaskoziemcy ciągle się powoływali na brazylijskich naukowców.
To ci sami?
A nas Łódź urzekła szara - łódzki kurz i dym.
Odpowiedz
No pewnie. Dlatego mówią o leku a nie o czipach i witaminie C.
Sebastian Flak
Odpowiedz
Ci od witaminy C mają kolejnego hopla. Teraz mówią, że statystyki sa zawyżone i lekarze wpisuja do kart koronawirusa tam, gdzie ktoś choruje na co innego. Chodzi oczywiście o to, żeby nas zamknąć w domach, zaszczepić przymusowo i zniszczyć gospodarkę.
- Myślałem, że ty nie znasz lęku.
- Mylisz się. Lęku nie zna tylko głupiec.
- A co robi wojownik, kiedy czuje strach?
- Pokonuje go. To jest w każdej bitwie nasz pierwszy martwy wróg.
Odpowiedz
lumberjack napisał(a): Dla mnie jest to właśnie podejrzane. Jakoś nie chce mi się wierzyć w to, że jest tak super. Z różnych artykułów wynika, że lekarze raczej nie wpisują koronawirusa jako powodu zgonu, bo mają potem sporo więcej papierkowej roboty dla sanepidu etc. i o wiele łatwiej jest jako przyczynę zgonu wpisać "zwykłą" niewydolność oddechową i mieć święty spokój.
Być może idzie o ten dziwny efekt szczepionek na gruźlicę? W Niemczech ponoć byłe NRD ma niższą śmiertelność z tego powodu.
Mówiąc prościej propedegnacja deglomeratywna załamuje się w punkcie adekwatnej symbiozy tejże wizji.
Odpowiedz
Na naukovo.pl było już wytłumaczone, że z tą szczepionkę na gruźlicę to nie całkiem prawda.
Odpowiedz
Iselin napisał(a): Ci od witaminy C mają kolejnego hopla. Teraz mówią, że statystyki sa zawyżone i lekarze wpisuja do kart koronawirusa tam, gdzie ktoś choruje na co innego. Chodzi oczywiście o to, żeby nas zamknąć w domach, zaszczepić przymusowo i zniszczyć gospodarkę.

No raczej nie chodzi o to, abyśmy byli zdrowymi, wolnymi i bogatymi ludźmi.A co do tego, że danymi da się dowolnie manipulować chyba nikt wątpliwości nie ma?
"Kto nie zważa na karność, gardzi własnym życiem, lecz kto słucha napomnienia, nabywa rozumu.
Bojaźń Pana jest szkołą mądrości, a pokora poprzedza chwałę"

"To głupota prowadzi człowieka na manowce, a potem jego serce wybucha gniewem na Pana"

Prz. 15,32-33; 19,3
Odpowiedz
https://www.spidersweb.pl/2020/04/korona...e7mY-6vKX8

Jak zrobić uberszybką i ubertanią maseczkę.

Iselin napisał(a): Ci od witaminy C mają kolejnego hopla. Teraz mówią, że statystyki sa zawyżone i lekarze wpisuja do kart koronawirusa tam, gdzie ktoś choruje na co innego. Chodzi oczywiście o to, żeby nas zamknąć w domach, zaszczepić przymusowo i zniszczyć gospodarkę.

I zrobić umieranie na 5G.

Przecież to standardowe zagranie wszelkiej maści popaprańców. Odwracają wszystko o 180 stopni, żeby się nie pogubić w narracji. Toż w tym środowisku i im podobnym jest jak w lemowskim Pamiętniku znalezionym w wannie. Trolle i spiskowcy tak się sklinczowali, że sami już nie wiedzą kto jest kim i jaka "prawda" była na początku.

Sofeicz napisał(a):
kmat napisał(a):
Gawain napisał(a): Brazylijczycy mają lek na wirusa.
Brazylijczycy twierdzą, że mają lek na wirusa. To nie to samo Duży uśmiech
Nasi forumowi płaskoziemcy ciągle się powoływali na brazylijskich naukowców.
To ci sami?

https://businessinsider.com.pl/firmy/gil...aign=fb_bi

Wiesz co robi ten link? On odpowiada żywotnym potrzebom całego społeczeństwa. To jest link na skalę naszych możliwości. Ty wiesz, co my robimy tym linkiem? My otwieramy oczy niedowiarkom. Patrzcie – mówimy – to nasze, przez amerykańców wykonane i to nie jest nasze ostatnie słowo!

Nawet jak Brazole nie mają, to Amerykańce już tak Duży uśmiech
Sebastian Flak
Odpowiedz
Gawain
Cytat:Jak zrobić uberszybką i ubertanią maseczkę.
Eeee tam, szkoda koszulki. Lepiej zaopatrzyć się w profesjonalną maskę, która nie tylko zasłania nos i usta, ale (przynajmniej w teorii) pozwala również bezkarnie ignorować wszelkie epidemiczne nakazy i zakazy.
O Lord, bless this thy hand grenade, that with it thou mayest blow thy enemies to tiny bits in thy mercy.
Odpowiedz
Poszedłem o krok dalej i se kupiłem takie o cudowne maseczki:

[Obrazek: 0_0_productGfx_d5fa98933d333f0fdc02519b3bda4d13.jpg]

Nie mogę się doczekać, aż pójdę do banku Duży uśmiech Bezkarności nie zapewniają, ale ubaw być może Oczko
Sebastian Flak
Odpowiedz
Gawain
Nie wiem jak doklejane wąsy, ale chusta powinna sprawdzić się znakomicie. Sam się zastanawiałem, czy nie wybrać się teraz do banku w jednym z moich kominów, które zakładam zamiast maseczki, ale chyba jednak poprzestanę na straszeniu po nocach personelu Biedronki Oczko
O Lord, bless this thy hand grenade, that with it thou mayest blow thy enemies to tiny bits in thy mercy.
Odpowiedz
Masakra będzie z tymi maseczkami jak przyjdą upały po 30 stopni i więcej. Ludziom się ryje odparzą i przepocą.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
Lumberjack
Cytat:Masakra będzie z tymi maseczkami jak przyjdą upały po 30 stopni i więcej. Ludziom się ryje odparzą i przepocą.
Nie panikuj. Oni dają radę – dasz i ty. Duży uśmiech
Odpowiedz
Dwa Litry Wody napisał(a): Nie panikuj. Oni dają radę – dasz i ty. Duży uśmiech
A po cóż czerpać z tak egzotycznych wzorców kulturowych, skoro mamy swojskie
[Obrazek: z22645945V,Marsz-Niepodleglosci-2017.jpg]
Odpowiedz
ZaKotem
Cytat:A po cóż czerpać z tak egzotycznych wzorców kulturowych, skoro mamy swojskie
Przypuszczam, że wzorce swojskokulturowe są Lumberowi doskonale znane, zaś jego wątpliwości budzi jedynie możliwość ich bezpiecznego wykorzystania w temperaturach przekraczających +30 stopni Celsjusza. Dlatego też wolałem posłużyć się przykładem, który choć obcokulturowy, to takie wątpliwości z miejsca jednak rozwiewa.
Odpowiedz
Najważniejsze, to przestrzegać 'social distancing'

[Obrazek: Suspects-Lobby-%281%29-%282%292.jpg]
A nas Łódź urzekła szara - łódzki kurz i dym.
Odpowiedz
Iselin napisał(a): Na naukovo.pl było już wytłumaczone, że z tą szczepionkę na gruźlicę to nie całkiem prawda.
Podlinkujesz albo streścisz?
Mówiąc prościej propedegnacja deglomeratywna załamuje się w punkcie adekwatnej symbiozy tejże wizji.
Odpowiedz
To pewnie chodzi o to, że nie sama szczepionka daje pozytywny efekt, ale układ immunologiczny w iluś tam wypadkach może dawać odpowiedź bardziej skuteczną w stosunku do wirusa, chociaż pewności nie ma czy to tylko ta konkretna szczepionka powoduje zmniejszenie zakażeń czy może coś jeszcze.
Sebastian Flak
Odpowiedz
kmat napisał(a):
Iselin napisał(a): Na naukovo.pl było już wytłumaczone, że z tą szczepionkę na gruźlicę to nie całkiem prawda.
Podlinkujesz albo streścisz?
=68.ARBxfoS8smZvQQ6XiY-qyFLJhLwzzyqv4YqDWJnr0vJHrF51yIlpk_z5R4UqdCrUel41A2i-6nE3BINHhgJPhsoLbziEe8fI6WzXNDigqtttDDLTPkZAcnQFCkpiMDs36ri3MBFfcHUk11OjSmzHRzjh97J9TdKMRrXktnaGQ9noUf1FtMKKjrVIA-USZ_kzR8zHiPKy6PgXWukc4rZ-1jZAp7CZBPw3llXaM0hvGBjQ2sdV3A1K1G2ZSdMJMJXCFLeIB71WGgZD4M2asbyo0GIQkob8-205IqMtCwA9n4mI5d_AH2OFn6DNhXhWGTx5GXIMbOLsCNxzJL8mmBLOS3pkln07P6a3-DU&__tn__=-R]https://www.facebook.com/109351890671492/videos/317170512582042/?__xts__[0]=68.ARBxfoS8smZvQQ6XiY-qyFLJhLwzzyqv4YqDWJnr0vJHrF51yIlpk_z5R4UqdCrUel41A2i-6nE3BINHhgJPhsoLbziEe8fI6WzXNDigqtttDDLTPkZAcnQFCkpiMDs36ri3MBFfcHUk11OjSmzHRzjh97J9TdKMRrXktnaGQ9noUf1FtMKKjrVIA-USZ_kzR8zHiPKy6PgXWukc4rZ-1jZAp7CZBPw3llXaM0hvGBjQ2sdV3A1K1G2ZSdMJMJXCFLeIB71WGgZD4M2asbyo0GIQkob8-205IqMtCwA9n4mI5d_AH2OFn6DNhXhWGTx5GXIMbOLsCNxzJL8mmBLOS3pkln07P6a3-DU&__tn__=-R
Odpowiedz
Nie róbcie offtopu. Większość wiadomości o wirusie w tym temacie jest do przeniesienia.
The Phillrond napisał(a):(...)W moim umyśle nadczłowiekiem jawi się ten, kogo nie gnębi strach przed  nieuniknionym i kto dąży do harmonijnego rozwoju ze świadomością stanu  rzeczy

“What warrior is it?”

“A lost soul who has finished his battles somewhere on this planet. A pitiful soul who could not find his way to the lofty realm where the Great Spirit awaits us all.”

.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości