27.10.2020, 21:57
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27.10.2020, 21:59 przez Baptiste.)
Liczba postów: 12,315
Liczba wątków: 81
Reputacja:
388
Nadal nie rozumiem? Przecież ja wciąż mam o tobie takie same zdanie jakie miałem (a wiesz jakie), a twoje intencje przez wzgląd na twoje poglądy (ale i sposób ich wyrażania) wciąż uważam za złe. Przecież nic się u Ciebie nie zmieniło a twoja wizja Polski zasadniczo odbiega od mojej więc nie specjalnie rozumiem co Ty sobie teraz uroiłeś w głowie, że nagle zacznę Cię przepraszać.
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
Liczba postów: 597
Liczba wątków: 11
Reputacja:
12
Cytat: Dlatego, że tak się nie robi w demokratycznym państwie prawa. Możemy się umówić na inny system, ale póki co nikt Konstytucji nie odwołał, ani nie zmienił.
Ale to normalne, że zwarta grupa o określonych poglądach próbuje mieć wpływ na politykę. Mogą mieć partie, mogą mieć związki zawodowe, zrzeszenia przedsiębiorców, stowarzyszenia.... czemu nie związku wyznaniowe?
Liczba postów: 868
Liczba wątków: 9
Reputacja:
201
Wyznanie: napisałbym "ateista", ale przecież to nie wyznanie
https://m.facebook.com/SekcjaGimnastyczn...type=3&d=m
A tak poważniej, to Kaczyński w swojej odezwie wygląda tak biednie, że zmobilizować może chyba tylko siostry miłosierdzia.
Szykuje się trudny czas, ale tego PISowi już się nie uda wygrać.
All cognizing aims at "delivering a grip on the patterns that matter for the interactions that matter"
( Wszelkie poznanie ma na celu "uchwycenie wzorców mających znaczenie dla interakcji mających znaczenie")
Andy Clark
Moje miejsce na FB:
https://www.facebook.com/Postmoralno%C5%...1700366315
28.10.2020, 00:44
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28.10.2020, 00:46 przez lumberjack.)
Liczba postów: 23,471
Liczba wątków: 241
Reputacja:
1,399
Wyznanie: Schabizm-kaszankizm
Jeden poboczny wątek - jak w kontekście "mowy nienawiści" oceniacie obecne demonstracje?
No bo tak - z mojego punktu widzenia, z wolności słowa rozumianej przeze mnie jako możliwość obrażania oraz używania wulgaryzmów, nie widzę nic strasznego w tym, że jedni drugim każą "wypierdalać". Wolałbym jednak w obecnie napiętej sytuacji w kraju coś bardziej subtelnego.
Ale są ludzie bardzo wrażliwi oraz wyczuleni na słownictwo, którzy "hate speech" widzą już nawet w samym używaniu słowa "murzyn" oraz "sos cygański". Tym samym wyczulonym na mowę nienawiści ludziom przeszkadza, gdy faceta ewidentnie będącego facetem, ale deklarującego się jako kobieta, nazwie się facetem (vide Margot). Jest to już zniewaga i dyskryminacja LGBTowca.
Mam pytanie do tych wszystkich delikutasińskich - czy uważacie za uprawnione kazanie wypierdalać ludziom o poglądach antyaborcyjnych? Przytłaczająca większość społeczeństwa jest co najmniej za kompromisem aborcyjnym. Ludzie skrajnie prolife są mniejszością, a mniejszości ponoć powinno się chronić, a nie kazać im wypierdalać
Sam też jestem za kompromisem aborcyjnym, ale wolałbym bardziej spokojne protesty. Ludzie są za wściekli, niepotrzebnie, tak jak zbyt wściekle reagują w USA BLMowcy psując swój wizerunek mimo iż niby walczą o szczytne ideały.
Niepotrzebna jest ta cała agresja - czasy są chujowe, ludzie tracą bliskich, zdrowie, nerwy, robotę, pieniądze, majątki. W takim momencie przydałoby się społeczeństwu trochę stoickiego opanowania i wzajemnego wspierania, a nie walki i dalszych podziałów - chuj wie jaka głupota z tego wszystkiego się wykluje. A i tak wiadomo, że to co wprowadził Kaczyński przetrwa tylko rok lub ze dwa lata. Nie wiem jaka będzie rządziła niedługo partia, ale przywrócenie co najmniej kompromisu, a prawdopodobnie jeszcze bardziej liberalnego podejścia do aborcji to pewnik.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
28.10.2020, 07:44
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28.10.2020, 08:02 przez exeter.)
Liczba postów: 5,097
Liczba wątków: 27
Reputacja:
18
lumberjack,
powiedz mi lumber, ile jeszcze wolne społeczeństwo powinno znosić cierpienia w spokoju i z godnością żeby mieć prawo do wykrzyczenia w......ć swoim oprawcom? Od 5 lat plasterek, po plasterku, Jarek wraz z biskupami odbierają nam kawałki wolności, którą to wolność wyrwało komunistom moje pokolenie płacąc za to wysoką cenę. Kawałek po kawałku przesuwają Polskę na Dzkie Pola Wschodu, kompromitując nas w oczach świata. Upokarzając nas świadomie i celowo, żeby bardziej nas bolało.
Boisz się o swój majątek, Ty go już "zastawiłeś w lombardzie" żyjąc w Polsce kaczyńskiej i jeśli PIS porządzi dłużej, zobaczysz go jak świnia niebo.
Dlatego zastanawia mnie skąd u tak rozsądnego faceta, tyle oślizłej gadki o kompromisie z okupantem, tyle troski o spokój społeczny. To nie my lumber zakłóciliśmy ten spokój, my go chcemy przywrócić. A do Ciebie prośba - nie przeszkadzaj.
Adeptus,
Cytat:Cytat:Dlatego, że tak się nie robi w demokratycznym państwie prawa. Możemy się umówić na inny system, ale póki co nikt Konstytucji nie odwołał, ani nie zmienił.
Ale to normalne, że zwarta grupa o określonych poglądach próbuje mieć wpływ na politykę. Mogą mieć partie, mogą mieć związki zawodowe, zrzeszenia przedsiębiorców, stowarzyszenia.... czemu nie związku wyznaniowe?
Jest normalnym, jeśli taka grupa ludzi zakłada i rejestruje partię, albo stowarzyszenie i podlegając polskiemu prawu wpływa jawnie na politykę i nastroje społeczne. Nie jest normalnym gdy organizacja społeczna, na przykład religijna wspólnota, działająca na specjalnie uprzywilejowanych zasadach, często mając status organizacji użytku publicznego, wpływa na politykę niejawnie i zakulisowo. Społeczeństwa bronią się przed takim wpływem wprowadzając specjalne regulacje prawne np. dotyczące lobbystów w Parlamentach. Żebyś lepiej zrozumiał zagadnienie, przyjmijmy, że niejawnie i zakulisowo na proces legislacyjny wpływa mafia, też nie widziałbyś w tym niczego niebezpiecznego?
Tak to wygląda z punktu widzenia interesu społeczeństwa ale jest jeszcze interes organizacji religijnej. Udział Kościoła w bieżącej polityce wywiera destrukcyjny wpływ na sam Kościół, co możesz zobaczyć na własne oczy obserwując przekazy medialne z obecnych protestów.
Polska patologia polega na świadomym i celowym spleceniu struktur państwa ze strukturami Kościoła RK i trwającej wiele lat propagandy kościelnej, przedstawiającej ten stan jako naturalny i optymalny.
Stąd Twoje pytania, których nie zadałby żaden obywatel Zachodniej Europy, gdyż odpowiedzi byłyby dla niego oczywiste.
Liczba postów: 10,995
Liczba wątków: 45
Reputacja:
1,122
lumberjack napisał(a): Mam pytanie do tych wszystkich delikutasińskich - czy uważacie za uprawnione kazanie wypierdalać ludziom o poglądach antyaborcyjnych? Przytłaczająca większość społeczeństwa jest co najmniej za kompromisem aborcyjnym. Ludzie skrajnie prolife są mniejszością, a mniejszości ponoć powinno się chronić, a nie kazać im wypierdalać 
Wypierdalać dotyczy głównie PISu. Dla mnie ostrzejszy język jest jak najbardziej dopuszczalny podczas protestów społecznych, Natomiast nie jest dopuszczalny w codziennej dyskusji.
Jest też różnica kiedy taki języki kieruje się na zorganizowaną grupę, która jako całość odpowiada za wydarzenia które spowodowały protesty. Czyli "Jebać PIS" lub "Jebać PO" a nawet "Jebać anty - aborcjonistów" podczas protestów są dla mnie dopuszczalne w tej sytuacji w której te grupy jako całość popierają określone działania i doprowadziły do nich.
Natomiast nie byłby dopuszczalny taki język gdybyśmy mieli z przerzucaniem winy jednostki na całą grupę społeczną. Zatem gdyby jakiś ksiądz lub muzułmanin zgwałcił dziecko to nie za bardzo poparłbym już protesty pod hasłem "Jebać kler" czy "jebać ciapatych" bo tutaj te grupy jako całość nie ponoszą winy za konkretne zdarzenie.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"
28.10.2020, 08:16
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28.10.2020, 08:43 przez Rodica.)
Liczba postów: 1,647
Liczba wątków: 4
Ja jestem za tym, żeby na każdego faceta, który spłodził dziecko, nakładać obowiązek alimentacyjny niezależnie od wieku i wysokości zarobków a każdego, który nie ma środków i zalega z opłaceniem dziecku alimentów karać pierdlem. Bo skoro kobiety nie mają własnych mózgów to sprawiedliwe jest traktowanie w ten sam sposób facetów.
Powinna być określona minimalna kwota alimentów np. 1500 żl, obowiązująca od momentu poczęcia.
Rozsadziło mi antenę.
Liczba postów: 12,315
Liczba wątków: 81
Reputacja:
388
Przesunięcie w ramach widocznych form protestów będzie działać w dwie strony. Przesunięcie granicy sprawi, że za kilka lat Marsze Niepodległości będą zapewne przeżywać swój come back w stylu znanym z czasów rządów PO (spalony wóz transmisyjny TVN, itp.)
W demokratycznym świecie wszystko stoi do góry nogami. Znacznie wygodniej jest być mniejszością, opozycją, itp. To bycie dyskryminowanym realnie lub choćby w formie urojonej, aktywizuje, wzmacnia, sprowadza nowych zwolenników, zagrzewa do bojów i płomiennych wypowiedzi.
Szeroko pojętej prawicy potrzebna jest opozycja jak rybie woda (a takiej konfederacji to na wieki wieków, bo najgorsze co mogłoby im się przytrafić dla ich istnienia to władza). Mam tylko nadzieję, że w ramach tego katharsis Polska nie trafi w jakieś wyjątkowo parszywe objęcia.
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
28.10.2020, 08:41
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28.10.2020, 08:44 przez lumberjack.)
Reputacja:
1,399
DziadBorowy napisał(a): Wypierdalać dotyczy głównie PISu. Dla mnie ostrzejszy język jest jak najbardziej dopuszczalny podczas protestów społecznych, Natomiast nie jest dopuszczalny w codziennej dyskusji.
Jest też różnica kiedy taki języki kieruje się na zorganizowaną grupę, która jako całość odpowiada za wydarzenia które spowodowały protesty. Czyli "Jebać PIS" lub "Jebać PO" a nawet "Jebać anty - aborcjonistów" podczas protestów są dla mnie dopuszczalne w tej sytuacji w której te grupy jako całość popierają określone działania i doprowadziły do nich.
Natomiast nie byłby dopuszczalny taki język gdybyśmy mieli z przerzucaniem winy jednostki na całą grupę społeczną. Zatem gdyby jakiś ksiądz lub muzułmanin zgwałcił dziecko to nie za bardzo poparłbym już protesty pod hasłem "Jebać kler" czy "jebać ciapatych" bo tutaj te grupy jako całość nie ponoszą winy za konkretne zdarzenie.
A takie coś jest ok?
Bo ja tu widzę już ten sam poziom co u narodowców. Mogą jeszcze zdjęcie Godek na szubienicy zawiesić, może narodowcy pożyczą jakąś błyskawicowcom.
exeter napisał(a): powiedz mi lumber, ile jeszcze wolne społeczeństwo powinno znosić cierpienia w spokoju i z godnością żeby mieć prawo do wykrzyczenia w......ć swoim oprawcom?
Nikomu niczego nie każę znosić w spokoju i z godnością. Można protestować, ale po co w taki sposób? Po co protestujący protestują tak, żeby mogli być ukazani jako wściekła dzicz? Wizerunkowo to strzał w stopę, tak jak w przypadku BLM w USA.
exeter napisał(a): Dlatego zastanawia mnie skąd u tak rozsądnego faceta, tyle oślizłej gadki o kompromisie z okupantem
Chodzi ci o kompromis aborcyjny? Po prostu popieram to; nigdy nie byłem za aborcją na życzenie.
exeter napisał(a): To nie my lumber zakłóciliśmy ten spokój, my go chcemy przywrócić. A do Ciebie prośba - nie przeszkadzaj.
A w jaki sposób przeszkadzam? To już żadnych uwag nie można mieć, a akceptowalne jest tylko bezmyślne popieranie wszystkiego co robi ten czy inny obóz światopoglądowy?
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Liczba postów: 1,110
Liczba wątków: 6
Reputacja:
183
@lumberjack
Mam wrażenie, że oczekujesz by protesty odbywały się tak, by nikomu przypadkiem nie przeszkadzały. Bo jeśli przeszkadzają, to zawsze można wskazać palcem na przeszkadzający aspekt i powiedzieć, że "o, właśnie strzelajo se w stopę, mogliby bez agresji i utrudniania życia zwykłym ludziom". Żadne (skuteczne) protesty tak nie przebiegają.
28.10.2020, 08:59
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28.10.2020, 09:02 przez exeter.)
Liczba postów: 5,097
Reputacja:
18
lumberjack,
tylko jedna kwestia, napisałeś:
Cytat:A takie coś jest ok?
![[Obrazek: 122976704_10158875567215948_623040469098...e=5FBCCECB]](https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/122976704_10158875567215948_6230404690982888159_n.jpg?_nc_cat=108&ccb=2&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=8eb8qOOiiskAX_UbwsP&_nc_ht=scontent-frt3-1.xx&oh=f9b0f3d01a3f4b77d61089ad3c7de7b9&oe=5FBCCECB)
Bronią słabszych i krzywdzonych jest nienawiść, stąd bardzo popularne w moich czasach - "a na drzewach zamiast liści będą wisieć komuniści". Wołaliśmy to wtedy gdy członków partii wraz z rodzinami było cirka z 10 mln ludzi.
Rządzący muszą znać te zasady i postępować tak. żeby nie polaryzować społeczeństwa. Kaczyński je zna a robi coś skrajnie przeciwnego. Robi tak, by celowo i świadomie wywołać pełnowymiarowy konflikt społeczny, co da mu władzę, ale zniszczy społeczeństwo. Przeciwko temu się buntujemy i dlatego wyrzucam Ci, że tego nie dostrzegasz traktując obecny konflikt jako standardowy spór polityczny o aborcję, czy cokolwiek innego.
Reputacja:
1,399
żeniec napisał(a): Mam wrażenie, że oczekujesz by protesty odbywały się tak, by nikomu przypadkiem nie przeszkadzały.
Jak była dyskusja o BLM też kładłem nacisk na to, że się BLMowcy nie odcinali od tych, którzy robią rozpierdol, dewastacje i rabunki.
żeniec napisał(a): Bo jeśli przeszkadzają, to zawsze można wskazać palcem na przeszkadzający aspekt i powiedzieć, że "o, właśnie strzelajo se w stopę, mogliby bez agresji i utrudniania życia zwykłym ludziom". Żadne (skuteczne) protesty tak nie przebiegają.
https://pl.wikipedia.org/wiki/Og%C3%B3ln...ajk_Kobiet
Można? Można. I przypuszczam, że teraz obecne protesty przez te same środowiska są organizowane. Ja rozumiem, że ta wzmożona agresja to wynik tego, że Kaczyński postawił ludzi przed faktem dokonanym, ale kurde...
Chociaż z drugiej strony pisowcy już parę razy pokazali, że ulegają strachowi przed agresją.
Rolnicy zrobili im rozpierdol, to coś tam uzyskali (odnośnie piątki Kaczyńskiego).
Górnicy nawet nic nie zrobili tylko już na samą myśl o ich protestach pisowcy im ulegli.
Nauczyciele kurturarnie protestowali to gówno dostali.
Wychodzi na to, że trzeba wyjść coś rozjebać albo zagrozić rozjebaniem, żeby cokolwiek od polityków uzyskać.
W takim razie miłego rozjebywania życzę. Jak wszyscy chcą mieć wojenki to niech se mają. Mnie się to wszystko jednak stanowczo nie podobuje. Nie o takę Polskę nie walczyłem.
---
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Liczba postów: 5,145
Reputacja:
608
Baptiste napisał(a): Pojawiają się głosy, że następna władza (a następna na pewno nie będzie z obozu PiS, co by się nie działo zasada maks dwóch kadencji pod rząd to na świecie niemal norma) wprowadzi aborcję na życzenie gdyż tak wychyli się wahadło. O ile PO i Hołownia nie skręcą jeszcze bardziej w lewo to taki scenariusz wydaje mi się być nieprawdopodobny. Aktualna sytuacja jest takim ugrupowaniom bardzo na rękę. Oczywiście, Platforma ani tym bardziej Hołownia z taką inicjatywą nie wyjdzie, ale mogą z bulem zaakceptować wynik referendum, jakikolwiek by był. Ogromną zaletą Platformy jest to, że oni jednak bardziej lubią władzę, niż ideologiczne dziewictwo.
Cytat:Będą oczekiwać od nich działań i tak na prawdę jedyne co muszą zrobić to wrócić na białym koniu i przywrócić stan poprzedni. W boju bowiem na lewicowość inie mają przecież szans z radykałami z Razem itp. więc albo dalej będą grać centrowców albo podzielą się głosami 50:50 z lewicą i nici z okazałych zwycięstw wyborczych.
Jest też oczywiście czarny scenariusz, w którym Hołownia lub PO całkowicie wypadają z gry, nie mogą utworzyć koalicji i , któreś z nich wpada w mariaż lewicowymi radykałami.
To naprawdę świadczy o tym, jak bardzo Polska jest przegięta w prawo, kiedy każdy, kto widzi wzór dla Polski w zachodniej Europie, szczególnie w państwach charakteryzujących się wolnością ekonomiczną, jest radykalną lewicą. Wychodzi na to, że "rewolucję" w byłym bloku radzieckim w 1989 przeprowadziła radykalna lewica.
Problem ze „skrajnymi” jest taki, że pozostają skrajni tak długo, aż nie pchniemy „nieskrajnych” w ich ramiona. I tak jak skrajni marksiści w USA pozostawali skrajnymi, dopóki policjanci nie postanowili sobie udusić czarnoskórego gościa „bo tak”, tak samo w Polsce skrajni pro-choice’i pozostawali skrajni, dopóki Kaczor nie nakazał swoim pieskom z „TK” podpalić Polski.
Zatem wklejanie obrazków, jakie to straszne rzeczy robią ci i owi nie ma sensu. Jeśli wybór jest między wybijaniem szyb, a duszeniem niewinnych ludzi na ulicy; albo jeśli wybór jest między „Godek do wora”, a „urodzisz kurwo dziecko bez mózgu drogą naturalną, bo tak Ci przebierańcy z »TK« każą”; no to sumienie szuka „mniejszego zła”.
Liczba postów: 10,995
Liczba wątków: 45
Reputacja:
1,122
lumberjack napisał(a): A takie coś jest ok?
![[Obrazek: 122976704_10158875567215948_623040469098...e=5FBCCECB]](https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/122976704_10158875567215948_6230404690982888159_n.jpg?_nc_cat=108&ccb=2&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=8eb8qOOiiskAX_UbwsP&_nc_ht=scontent-frt3-1.xx&oh=f9b0f3d01a3f4b77d61089ad3c7de7b9&oe=5FBCCECB)
Bo ja tu widzę już ten sam poziom co u narodowców. Mogą jeszcze zdjęcie Godek na szubienicy zawiesić, może narodowcy pożyczą jakąś błyskawicowcom.
Ponieważ może być to odebrane jako wzywanie do przemocy fizycznej to takie coś nie jest ok. Natomiast jakieś ostrzejsze teksty do samej Godek, nawet zawierające wulgaryzmy są dla mnie podczas protestów dopuszczalne jako pewnego rodzaju ekspresja negatywnych emocji. Co innego gdyby takie teksty z wulgaryzmami były stosowane w dyskusji lub używał ich jakiś felietonista, czy nawet osoba komentująca w internecie.
To jest taka subtelna różnica jak użycie słowa "kurwa" gdy uderzyliśmy się młotkiem w palec a używaniem słowa "kurwa" w normalnej mowie jako przecinka.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"
Liczba postów: 5,145
Reputacja:
608
lumberjack napisał(a): Rolnicy zrobili im rozpierdol, to coś tam uzyskali (odnośnie piątki Kaczyńskiego).
Górnicy nawet nic nie zrobili tylko już na samą myśl o ich protestach pisowcy im ulegli.
Nauczyciele kurturarnie protestowali to gówno dostali.
Wychodzi na to, że trzeba wyjść coś rozjebać albo zagrozić rozjebaniem, żeby cokolwiek od polityków uzyskać.
No niestety, taki mamy klimat. I najgorsze, że nie widać światełka w tym tunelu, bo przecież nawet jak w końcu wygra Antypis, to wtedy to PiS oraz Bardziej PiS niż PiS będą grozić rozjebaniem. Najlepiej byłoby, gdyby politycy mieli po prostu mniejszy wpływ na życie obywateli, wtedy ci nie byliby tak zmotywowani, żeby coś od rządu dostawać albo przed czymś powstrzymywać. Czyli po prostu, im więcej praworządności, tym mniej brutalne protesty.
Liczba postów: 597
Liczba wątków: 11
Reputacja:
12
Cytat:Żebyś lepiej zrozumiał zagadnienie, przyjmijmy, że niejawnie i zakulisowo na proces legislacyjny wpływa mafia, też nie widziałbyś w tym niczego niebezpiecznego?
Mafia jest organizacją przestępczą. Kościół jest organizacją szkodliwą, ale legalnie działającą.
Cytat:Ja jestem za tym, żeby na każdego faceta, który spłodził dziecko, nakładać obowiązek alimentacyjny niezależnie od wieku i wysokości zarobków a każdego, który nie ma środków i zalega z opłaceniem dziecku alimentów karać pierdlem. Bo skoro kobiety nie mają własnych mózgów to sprawiedliwe jest traktowanie w ten sam sposób facetów.
Powinna być określona minimalna kwota alimentów np. 1500 żl, obowiązująca od momentu poczęcia.
Dobry pomysł, chociaż nie wiem, po co ten komentarz o braku mózgów.
Aha, w pierdlu oczywiście ciężka praca przymusowa, z której będzie utrzymywane dziecko, a nie siedzenie na dupie.
Adeptus napisał(a): Mafia jest organizacją przestępczą. Kościół jest organizacją szkodliwą, ale legalnie działającą. Bywa, że organizacje mafijne też działają jako legalne podmioty, choć prowadzą nielegalne interesy. Zatem to żadne kryterium.
Cytat:Aha, w pierdlu oczywiście ciężka praca przymusowa, z której będzie utrzymywane dziecko, a nie siedzenie na dupie.
W którym Ty wieku żyjesz? Bo już w XIX wiedzieliśmy, że z pracy przymusowej niczego nie da się utrzymać.
Liczba postów: 1,110
Liczba wątków: 6
Reputacja:
183
@lumberjack
Ja Cię rozumiem bo to w innych warunkach jest najrozsądniejsze podejście. Ludzie nie powinni być przyparci do muru, by wyłazić na ulicę. Wyrok tzw. TK po prostu przegiął pałę goryczy. Jeśli zaostrzasz kruchy kompromis w delikatnej sprawie za pomocą backdoora przez niewybranych przez nikogo na żadne stanowisko lobbystów, rękami instytucji, którą zeszmaciłeś i wypełniłeś klakierami, to takie są efekty. Rząd PiS powinien być już dawno wysadzony z siodła, mam nadzieję, że to już ostatnie podrygi.
Liczba postów: 3,888
Liczba wątków: 28
Reputacja:
149
@lumberjack
Łaskawie wyjmij głowę z dupy i zacznij myśleć. Nieważne, jaka byłaby forma protestów, i tak wszystkie prawicowe, rządowe szczekaczki, płakałyby, jakie to one są nielegalne, brutalne i wulgarne. Więc jebać to, i jebać ludzi którym to przeszkadza. Protestujący są zwyczajnie wkurwieni i mają dość, a że nie są to stare dziadki z KOD-u, to wygląda to tak jak wygląda. Teraz jeszcze Jaro dorzucił do pieca i idzie na wojnę domową, więc trzeba szykować się na rozpierdalanie pisowskich biur poselskich. Bo kościoły raczej sobie protestujący odpuszczą, wbrew planom Kaczora.
Dopóki rodzimy się i umieramy, póki światło jest w nas, warto się wkurwiać, trzeba się wkurwiać! Wciąż i wciąż od nowa.
|