zefciu napisał(a):Wśród ludzi-minionków – tak. To pragnienie znalezienia sobie jakiegoś Duce jest tak silne, że pójdą nawet za karłemJuż ta UE się popisała. Zmuszając państwa członkowskie na wprowadzenie w życie dyskryminującej(biednych użytkowników Internetu) ustawy ACTAII. Zobaczymy w Marcu 21(czas w jakim najpóźniej można wprowadzić AII) jak się za nas wszystkich wezmą i nie przeczytacie żadnych artykułów albo bez opłaty, albo bez umowy z autorem. Z tego co pamiętam jedynie Polska i chyba Węgry bojkotowały tę ustawę(PO . A bodajże sama Polska zaskarżyła tę ustawę
|
Wyrok „TK” – skutki
|
|
30.10.2020, 10:32
Liczba postów: 1,572
Liczba wątków: 19 Dołączył: 08.2020 Płeć: mężczyzna Wyznanie: Tradi katolik Cytat:Czy ty mógłbyś się w końcu zdecydować - lubisz autorytarnych, wszechmogących psychopatów, czy nie lubisz? Autorytarny to nie to samo, co wszechmogący. Poza tym, nie kojarzę, żeby Kaczyński nakazywał swoim zwolennikom mordować całe narody albo żeby bawił się w jakieś debilizmy w rodzaju "Każdy z was jest obrzydliwy i zasługuje na tortury, ale złożyłem sobie samemu w ofierze swojego kota i dzięki temu nie muszę was skazywać na tortury, wysławiajcie moje miłosierdzie". Nie wymaga też od swoich zwolenników, żeby całe ich życie kręciło się wokół niego. I nie powtarza im, jacy są słabi i że bez jego łaski nie są w stanie nic zdziałać. Nie dostaje też pierdolca dlatego, że ktoś ma słonika na szczęście albo układa sobie tarota. Na polskiej scenie politycznej nie ma osoby tak złej, żeby zasługiwała na porównanie jej do Boga..
Nie będzie mi Chrystus panem, niech krew swoją sam pije.
Mój jest udział w jeziorze ognia i siarki. Moja twórczość: https://ateista.pl/showthread.php?tid=14690
30.10.2020, 11:03
zefciu
Unregistered InspektorGadżet napisał(a):Cytujesz wypowiedź, w której nie ma nic o UE. I piszesz „ta UE”.zefciu napisał(a):Wśród ludzi-minionków – tak. To pragnienie znalezienia sobie jakiegoś Duce jest tak silne, że pójdą nawet za karłemJuż ta UE się popisała. Cytat:Zmuszając państwa członkowskie na wprowadzenie w życie dyskryminującej(biednych użytkowników Internetu) ustawy ACTAII.Nie ma czegoś takiego jak „ustawa ACTAII”. Natomiast koncepcja, że zakaz kradzieży to dyskryminacja biednych jest dosyć daleko idąca. Jak to wszystko ma się do skutków wyroku „TK”? Nie mam pojęcia. Adeptus napisał(a): Co nie zmienia faktu, że rzucił wyzwanie establishmentowi.Tylko że jak mamy dwa „establishmenty” i jeden jest popierany przez 80% ludności, to znaczy, że ten drugi to jest nie tylko establishment, ale też tyrania. A z tyranią należy walczyć. Cytat:(skąd ta liczba?)Stąd do jakiego poziomu zjechało poparci P**u Cytat:Powiedział chrześcijanin, płaszczący się przed popapranym sekciarzem sprzed 2000 lat i jego domniemanym ojcem - wszechmogącym psychopatą.No cóż. Jeden idzie za Wszechmocnym Bogiem. Inny idzie za karłem z Żoliborza. De gustibus…
30.10.2020, 15:19
Liczba postów: 3,169
Liczba wątków: 13 Dołączył: 02.2016 Reputacja: 215 Płeć: nie wybrano Wyznanie: ateusz
Adeptus kinderateizm kinderateizmem, ale dokonania kaczynskiego sa weryfikowalne. Przed UE kaczyński kulił ogon, "wyzwanie przeciw światu" kreowała polska telewizja, delegaci PiSu robili z siebie debili przed KE wygłaszając treści skrojone pod przekaz TVP, które nie miały wiele wspólnego z tym co działo się na miejscu
I hear the roar of big machine
Two worlds and in between Hot metal and methedrine I hear empire down
30.10.2020, 15:23
https://tvn24.pl/polska/wroclaw-robert-g...W5eWYbzgUM Krótki portret jednego z obrońców Kościoła. Zero zdziwienia, czysta patola.
Dopóki rodzimy się i umieramy, póki światło jest w nas, warto się wkurwiać, trzeba się wkurwiać! Wciąż i wciąż od nowa.
30.10.2020, 21:37
Liczba postów: 23,471
Liczba wątków: 241 Dołączył: 08.2005 Reputacja: 1,399 Płeć: mężczyzna Wyznanie: Schabizm-kaszankizm Adeptus napisał(a): No i? Słabo. Adeptus napisał(a): Czy to były nieprawdziwe sceny? Nie. Były prawdziwe. TVP dostała od protestujących kanister benzyny, którą będzie mogła u swoich widzów podsycać ogień nienawiści do zwolenników aborcji. Z kolei w TVNowskich Faktach pokazano jakiegoś księdza co wyszedł do ludzi z bronią i kiboli, którzy rzucali petardami i kamieniami w protestujących. Kurwa jacy ludzie są głupi. Po obu stronach debile. W pierwszej kolejności i przede wszystkim jebać Kaczyńskiego za to, że w sytuacji epidemii wywołał ten konflikt, ale... ...ale sytuacja jest wyjątkowa i ludzie powinni powstrzymać się od zgromadzeń - o to apelują przeróżni lekarze - nie tylko jacyś sympatyzujący z PiSem. Po dzisiejszej manifestacji w Wawie pozarażani ludzie powrócą w swoje zakątki Polski i posieją więcej korony. Dzisiaj moje miasto jest wchuj zakorkowane - wszyscy masowo zapierdalają na cmentarze, żeby zdążyć przed jutrzejszym zamknięciem. A potem będą spotkania rodzinne. Wirus się jeszcze bardziej rozpanoszy. Już nam się sajgon zaczyna, to ciekawe co będzie za tydzień, dwa. Szkoda, że ludzie są tacy bezmyślni... dostaną to na co zasługują. Tylko lekarzy mi żal i medyków, że się muszą męczyć z konsekwencjami debilnego podejścia ludzi do obecnej sytuacji.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche ---
Polska trwa i trwa mać
30.10.2020, 22:23
Cytat:Kurwa jacy ludzie są głupi. Po obu stronach debile. Wszyscy głupi tylko jeden lumber taki mądry, widzi prawdę po środku i pierdoli takie mądrości.
Dopóki rodzimy się i umieramy, póki światło jest w nas, warto się wkurwiać, trzeba się wkurwiać! Wciąż i wciąż od nowa.
30.10.2020, 22:40
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 30.10.2020, 22:42 przez lumberjack.)
Liczba postów: 23,471
Liczba wątków: 241 Dołączył: 08.2005 Reputacja: 1,399 Płeć: mężczyzna Wyznanie: Schabizm-kaszankizm cobras napisał(a): Wszyscy głupi Nie wszyscy tylko ci co się teraz właśnie tłoczą na cmentarzach i ci, którzy się tłoczą na protestach. I ci, którzy do nich doprowadzili. To naprawdę nie wszyscy ludzie, ale sporo. cobras napisał(a): tylko jeden lumber taki mądry Nie trzeba być mądrym, żeby wiedzieć, że nie należy się teraz pchać tam gdzie kupa ludu. cobras napisał(a): widzi prawdę po środku A gdzie niby jest? Po stronie pisowców zakazujących totalnie albo feministek zezwalających bezwarunkowo? Wolne żarty. cobras napisał(a): pierdoli takie mądrości Jak cię tak bolą moje mundrości to idź se na jakieś forum kretyniki potylicznej - tam gdzie się zachwycają stłoczoną kupą ludu. Albo wskaż po prostu gdzie głupotę napisałem.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche ---
Polska trwa i trwa mać
30.10.2020, 23:39
Bo to, że mamy właśnie największe od 89 protesty w Polsce i bandy ludzi na cmentarzach jest winą tylko i wyłącznie PiSu. Dlatego pierdolisz głupoty o odpowiedzialności ludzi, którzy wyszli walczyć o swoje prawa. Z cmentrzami to samo, można było to ogłosić tydzień czy nawet więcej przed, ale nie kurwa, trzeba zrobić to na dzień przed. I potem jest taka sytuacja jak teraz:
![]() Cytat:A gdzie niby jest? Po stronie pisowców zakazujących totalnie albo feministek zezwalających bezwarunkowo? Wolne żarty. Oczywiście że po stronie feministek, jebać konserwy z ich hipokryzją, aborcja do 12 tygodnia ciąży na żądanie/ze względów ekonomicznych jest w powszechna w większości cywilizowanego świata i podobnie było w Polsce do 93 roku. ![]() Te tysiące aborcji tak po prostu sobie nie wyparowały, tylko przeszły do podziemia/zagranicę. Więc należy w końcu unormować tę sprawę, a nie słuchać bandy zakłamanych hipokrytów, którzy w razie trafienia Muminka czy po prostu wpadki pierwsi lecą abortować. Dodam jeszcze, że wbrew pozorom przy protestach na świeżym powietrzu wirus się tak nie rozprzestrzenia. 20 tys dziennych zarażeń mielibyśmy i tak bez tego, za co oczywiście ponownie, całą odpowiedzialność ponosi rząd. Za brak przygotowania do drugiej fali także. Więc twój prawdopośrodkizm ląduje już chyba wiesz gdzie.
31.10.2020, 00:26
cobras napisał(a): Wszyscy głupi tylko jeden lumber taki mądry, widzi prawdę po środku i pierdoli takie mądrości.Prawda. Lumber jest mądry. A na pewno mądrzejszy niż dużo innych ludzi
- Myślałem, że ty nie znasz lęku.
- Mylisz się. Lęku nie zna tylko głupiec. - A co robi wojownik, kiedy czuje strach? - Pokonuje go. To jest w każdej bitwie nasz pierwszy martwy wróg.
31.10.2020, 01:05
Lumberjack
Z cmentarzami masz rację, z protestami nie. Zmarłych można wspominać kiedy bądź, a że cmentarze zamkną to było przecież do przewidzenia. Natomiast jeśli protest ma wywierać realną presję na władzę, to nie da się go przełożyć o kilka miesięcy, albo prowadzić indywidualnie w domu.
O Lord, bless this thy hand grenade, that with it thou mayest blow thy enemies to tiny bits in thy mercy.
31.10.2020, 01:14
Cytat:Lumberjack ![]() Szkoda tylko, że mówili coś zupełnie innego. I teraz sporo osób ma przejebane - https://twitter.com/SpokojnaDusza/status...0818332676
Cytat:Tylko że jak mamy dwa „establishmenty” i jeden jest popierany przez 80% ludności, to znaczy, że ten drugi to jest nie tylko establishment, ale też tyrania. A z tyranią należy walczyć.Aha, czyli jak rządowi na chwilę zjedzie poparcie, to z automatu staje się tyranią. Chrzanić wybory, o legitymizacji władzy decydują sondaże. Cytat:No cóż. Jeden idzie za Wszechmocnym Bogiem. Inny idzie za karłem z Żoliborza. De gustibus…No tak, jeden wybiera personifikację okrucieństwa, niesprawiedliwości i egotyzmu, drugi człowieka, który wiele osiągnął, pomimo przeciwności. Poza tym, to właśnie wszechmoc Boga świadczy na jego niekorzyść i odbiera mu tytuł do szacunku. Między innymi. Najgorszy z ludzi zasługuje na większy szacunek niż Wszechmocny Bóg. Cytat:Oczywiście że po stronie feministek, jebać konserwy z ich hipokryzją, aborcja do 12 tygodnia ciąży na żądanie/ze względów ekonomicznych jest w powszechna w większości cywilizowanego świata i podobnie było w Polsce do 93 roku.No i co z tego? Kiedyś niewolnictwo było powszechne w większości cywilizowanego świata.
Nie będzie mi Chrystus panem, niech krew swoją sam pije.
Mój jest udział w jeziorze ognia i siarki. Moja twórczość: https://ateista.pl/showthread.php?tid=14690
31.10.2020, 01:56
Cobras
Cytat:Szkoda tylko, że mówili coś zupełnie innego.Ale jak to mówili coś innego? Przecież Sasin powiedział wyraźnie, że „rząd nie planuje”, a nie że „rząd nie zamknie”. No więc rząd zamknął, tyle że w sposób niezaplanowany. Czego nie rozumiesz? Cytat:I teraz sporo osób ma przejebaneNa szczęście Niedzielski powiedział, że „rozumie niedogodność sytuacji”, „jest mu przykro”, a „rząd w ciągu najbliższej doby zaproponuje rozwiązania”.
O Lord, bless this thy hand grenade, that with it thou mayest blow thy enemies to tiny bits in thy mercy.
31.10.2020, 08:44
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 31.10.2020, 10:21 przez DziadBorowy.)
lumberjack napisał(a): Czy bardziej czy mniej istotny - zawsze to lepiej nie dokładać mniejszej czy większej cegiełki do tego co się obecnie dzieje. Każda taka cegiełka to x ludzi do piachu. To dotyczy każdej aktywności ludzkiej. Działają przecież wciąż szkoły, otwarte są kościoły. W przypadku protestów mamy jednak wyższą konieczność - tego nie da się przełożyć na później lub zrealizować zdalnie. Zresztą sam pomyśl ile w ostatnich dniach wykonałeś aktywności, które nie były absolutnie niezbędne. Każda taka czynność to cegiełka, którą sam dorzuciłeś. Cytat:Szkoda, że ludzie są tacy bezmyślni... dostaną to na co zasługują. Tylko lekarzy mi żal i medyków, że się muszą męczyć z konsekwencjami debilnego podejścia ludzi do obecnej sytuacji. Bezmyślność protestujących również niknie w morzu ogólnej bezmyślności. Dużo gorszą robotę robią na co dzień Janusze I Grażyny wietrzące swoje nochale znad maseczki w sklepie. Cytat:A gdzie niby jest? Po stronie pisowców zakazujących totalnie albo feministek zezwalających bezwarunkowo? Wolne żarty. Która feministka chce bezwarunkowo?. Z tego co się orientuję one chcą legalnej aborcji do 12 tygodnia ciąży. Jeżeli weźmiemy standardy państw cywilizowanych to jednak nakaz donoszenia ciąży z ciężko upośledzonym płodem to nie jest taka sama ekstrema jak postulat legalnej aborcji na życzenie. No i przecież to nie feministki i protestujący poruszyli teraz tą sprawę. Owszem, problem nie jest zero-jedynkowy, ale nie zgadzam się, że prawda leży po środku. Prawda leży w jakimś punkcie na osi - fanatycy religijni - protestujący, który jest bardzo mocno przesunięty w stronę protestujących jednak. cobras napisał(a): Szkoda tylko, że mówili coś zupełnie innego. I teraz sporo osób ma przejebane - https://twitter.com/SpokojnaDusza/status...0818332676 Jeżeli zapowiedziałby to wcześniej to ruch przełożyłby się po prostu z niedzieli i soboty na dni wcześniejsze. Błąd popełnili, że nie zamknęli cmentarzy od razu w momencie ogłoszenia decyzji - wówczas udałoby się uniknąć tego co się działo wieczorem na cmentarzach. A chryzantemy bez problemu przetrzymałyby się do przyszłego tygodnia, gdzie ludzie by sobie spokojnie pojechali na te groby. "Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"
31.10.2020, 12:50
Wirus najlepiej rozprzestrzenia się w zamkniętych pomieszczeniach. W USA zrobili badania i według nich protesty BLM nie miały wpływu na wzrosty zachorowań : https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/...=BoxOpImg5
Dom Kaczora(czerwona strzałka) był wczoraj pilnie strzeżony przez kilkadziesiąt radiowozów
31.10.2020, 19:47
DziadBorowy napisał(a): Bezmyślność protestujących również niknie w morzu ogólnej bezmyślności. Dużo gorszą robotę robią na co dzień Janusze I Grażyny wietrzące swoje nochale znad maseczki w sklepie.Ze względu na nas wszystkich mam nadzieję, że masz rację. Nie żeby cieszyła mnie bezmyślność Januszy i Grażyn, ale dobrze by było, gdyby okazało się, że wpływ protestujących na wzrost liczby zakażeń rzeczywiście ginie we wszystkim innym.
- Mylisz się. Lęku nie zna tylko głupiec. - A co robi wojownik, kiedy czuje strach? - Pokonuje go. To jest w każdej bitwie nasz pierwszy martwy wróg.
31.10.2020, 20:02
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 31.10.2020, 20:02 przez DziadBorowy.)
Iselin napisał(a):DziadBorowy napisał(a): Bezmyślność protestujących również niknie w morzu ogólnej bezmyślności. Dużo gorszą robotę robią na co dzień Janusze I Grażyny wietrzące swoje nochale znad maseczki w sklepie.Ze względu na nas wszystkich mam nadzieję, że masz rację. Nie żeby cieszyła mnie bezmyślność Januszy i Grażyn, ale dobrze by było, gdyby okazało się, że wpływ protestujących na wzrost liczby zakażeń rzeczywiście ginie we wszystkim innym. Policz ile osób jest na protestach i porównaj to z tymi, którzy wciąż chodzą do szkoły, do przedszkola, do kościoła, do pracy itp. Dodatkowo to wszystko są przestrzenie zamknięte a protestujący są przecież na wolnym powietrzu i zdecydowana większość z nich ma na twarzy maseczki. No i wreszcie wstępne badania wpływu prostestów BLM na rozprzestrzenianie wirusa wskazują, że nie miały one większego znaczenia i tam gdzie były prostesty nie zauważono większej zachorowalności w porównaniu z rejonami gdzie protestów nie było. "Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"
DziadBorowy napisał(a): Policz ile osób jest na protestach i porównaj to z tymi, którzy wciąż chodzą do szkoły, do przedszkola, do kościoła, do pracy itp. Dodatkowo to wszystko są przestrzenie zamknięte a protestujący są przecież na wolnym powietrzu i zdecydowana większość z nich ma na twarzy maseczki.Obyś miał rację. Zaczął mnie denerwować profesor Simon. Jeszcze niedawno mówił, żeby nie chodzić na cmentarze, bo to niebezpieczne, a teraz, że protesty na świeżym powietrzu są mało ryzykowne. A my się dziwimy, że ludzie nie wierzą lekarzom i naukowcom.
31.10.2020, 21:15
Wizytom na cmentarzach często towarzyszą wylewne przywitania z rodziną, dłuższe stanie i rozmowa twarzą w twarz, odwiedziny rodzinne i podróże poza miejsce zamieszkania. I to raczej było głównym zagrożeniem a nie sam fakt wizyty na grobach.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"
|
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

![[Obrazek: 123116634_401667297509604_81081930364020...e=5FC1B131]](https://scontent.fpoz3-1.fna.fbcdn.net/v/t1.15752-9/123116634_401667297509604_8108193036402000370_n.png?_nc_cat=103&ccb=2&_nc_sid=ae9488&_nc_ohc=GPz4TzHpVl0AX-KDN_b&_nc_ht=scontent.fpoz3-1.fna&oh=3ea1ff667e115a0923eccaf40de0d5fe&oe=5FC1B131)
![[Obrazek: 122894340_267516538010657_54084395516543...e=5FC1D318]](https://scontent.fpoz3-1.fna.fbcdn.net/v/t1.15752-9/122894340_267516538010657_5408439551654386424_n.png?_nc_cat=107&ccb=2&_nc_sid=ae9488&_nc_ohc=vcCQIWQAqyEAX-We-Ni&_nc_ht=scontent.fpoz3-1.fna&oh=b24bdb16df5b0e21f18bb7327fa8fc64&oe=5FC1D318)
![[Obrazek: 123215934_1993390837469364_7841391981865214442_n.png]](https://media.discordapp.net/attachments/346599285418360833/771858228694876170/123215934_1993390837469364_7841391981865214442_n.png)